Viime vuonna

Viime vuonna tähän aikaan minulla oli maljakossa kirsikkapuun oksia. Ne kestivät kauniina monta viikkoa. Nyt ei ole koska aloin nuukailla kaupassa. Tällainen voi olla: ei osta kovasti haluamaansa puskaa 3.50 eurolla mutta ostaa sen sijaan melkein samanhintaisen lehden, josta on iloa vain vartiksi.

Viime vuonna tähän aikaan naapuritontilla oli vasta kuoppa. Nyt siinä on melkein valmis talo jonka ikkunassa seisoi tänään viisi ihmistä. Päättelin näin: siinä on arkkitehti, joitakin rakennusihmisiä ja sitten pariskunta joka taloon muuttaa – sitten joskus. Ne katselivat tänne meille hiukan yläviistoon ja minä katselin sinne heille aavistuksen alaspäin. Minusta se nainen näytti siltä kuin olisi ajatellut: miten harmillista että kaupungissa asuu muitakin ihmisiä.

Minä seisoin siinä ikkunassa aina vaan ja lähetin ajatuksen voimalla viestin sen naisen päähän. Se kuului näin: minä olin tässä ensin enkä minä aio hankkia verhoja tai lakata seisoskelemasta ikkunassa.

Mainokset

21 comments on “Viime vuonna

 1. Anna sanoo:

  Hyvä! Pidä vain paikkasi jonka olet ajalla lunastanut :)
  Meillä oli ihana kattoterassi Brysselin asunnossa, elelin kesät terassilla läpensä, kuivatin pyykit, syötiin ateriat, lueskeltiin ja istuskeltiin, kasvatin rakkaudella ruusujani. Yhdestä talosta, meidän talomme takaa, oli kivat näkymät meidän terassille ja kyllä sieltä tiirailtiinkin. Vaan enpä viitsinyt haittautua siitä, kyllä kaupunkiin mahtuu.

 2. Violet sanoo:

  Anna; meidän terassi on myös kuin tarjottimella. Monesta suunnasta siihen näkee hienosti. Tuota kaikkea kuvailemaasi siellä tehdään ja paljon ja olen mä siellä nukkunutkin. Pöydän alla;-)
  Katselen itsekin ympärilleni enkä pidä sitä tirkistelynä tai tiirailuna. Siksi en vaivaudu muitenkaan katselusta. Joidenkin kanssa ollaan otettu tavaksi heiluttaa tai huutaa kattojen yli joku lattea kommentti vallitsevasta säätilasta. Se tuntuu kivalta.

 3. Olina sanoo:

  Minäkin katselen ympärilleni, niin sisällä kuin ulkonakin. Naapureita, vastaantulijoita, junassa vastakkaisella penkillä istujia… Pojan kanssa valvoessa opin, ketkä naapurit sammuttavat aikaisin valot, ketkä kukkuvat pikkutunneille.

  Inhoan sälekaihtimia, tulee kuutioon suljettu mökkihöperö olo.

  Täällä kylässsä, johon muutimme, olen huomannut myös muiden katsovan meitä. Kai nyt, uusia tulokkaita!

  Kaupunkiin mahtuu, maailmaan mahtuu!

 4. Riikka sanoo:

  Toi viimeinen lause. Hyvä sua!

 5. Violet sanoo:

  Olina; katsoa voi niin monella tavalla. Pahassakin tarkoituksessa. Mutta ellei ole siitä kyse niin minusta voi aivan hyvällä omatunnolla katsoa.

  Riikka; toki en voi tietää mitä nainen oikeasti ajattelee.
  En vain pitänyt siitä miten hän piti päätään, miten arvosteleva ilme hänellä oli joten keksin hänelle rumia ajatuksia.
  Ajattelen hänen kannaltaan: heillä on siinä uusi, kallis talo ja hitto vie, siitä on näkymä vain yhteen suuntaan ja se on tänne. Ja tämä meidän talo (ja viereisetkin) ovat täältä ”perspuolelta” aivan tosi rumia;-)

 6. Matroskin sanoo:

  Ehkä nainen ajatteli, että olet cyborgi, koska sulla on johdot päässä!

 7. NiinaK sanoo:

  Jospa ne ei muutakaan siihen, jos se rouva vaikka sanoi miehelleen ” ei, ei , ei me kuule kulta tänne voida muuttaa, täällä on liikaa ikkunoita!!” (Hihihiii) Ja arkkitehti sai yhden harmaan hiuksen lisää..

 8. Paevi sanoo:

  Alaviistoon on hyvä katsoa, koska tietää että yläviistoon katsottaessa näkymä on huonompi :-)
  Meilläkin vilkutellaan joskus naapureiden kanssa.

 9. Paevi sanoo:

  höh, nyt vasta luin tuon Matroskinin kommentin, tosi hauska :-)))

 10. vilijonkka sanoo:

  Hassua, minä jätin vihdoinkin löytämäni tulppaanit ostamatta, kiskoivat samaisen 3,5 euroa kymmenestä. Tulppaanit Kiinassa eivät SAA maksaa samaa kuin Euroopassa, siinä rikastuu silloin jokin välikäsi aiva liikaa.

 11. Maare sanoo:

  Joskus hinta-asioissa ei ole mitään suhteellista…ihan taannoin kismitti monta PÄIVÄÄ vääränväriseen kynsilakkaan sortuminen, hinta 4,90€, ja samoihin aikoihin suljin täydellisesti ajatuksista liki kolmensadan ylinopeussakot, joka tietysti oli vähän isomman luokan katastrofi.

  Hyvää viikonloppua sinne! Ota puhelu jos tulee tilaisuus!?

 12. Nimetön sanoo:

  Voivoivoi kun ihmiset ovat hassuja, ajatella mikä positiivinen tunne olisi tullut jos tuleva naapurisi olisi huiskuttanut ja hymillyt :)

 13. Violet sanoo:

  Matroskin: olisi voinut ajatellakin eilen, mutta tänään olen aika tavallinen.

  NiinaK: joo, kohta sen näkee kuka siihen lopulta tulee.

  PAevi; ihan totta tuo näkymistä.

  Vilijonkka; no joo, ymmärrän pointin. Parempi jättää.

  Maare; sullon logiikkaa! Katastrofi hiljaisesti taustalle ja keskitytään murehtimaan lakkaa;-)
  Pitää yrittää saada tilaisuus!

  Nimetön; olisin sen toki voinut tehdä itsekin. Niin että puolin ja toisin hassuja.

 14. Sää taisit lukea mun ajatukset. Katselin yks päivä just noita oksia jossain kuvassa ja mietin että mitä ihmettä noi nyt sit on. Oli niin nättejä. Mutta täältähän sain vastauksen :)

  Lähetä ihmeessä ajatuksia ja energioita :) go violet go

 15. Liivia sanoo:

  Hinnat on niin suhteellisia. Joskus tai siis usein en ole köyhä enkä kipeä, kun ostaa pläjäytän sekunnin miettimisellä jonkun kympin lehden, joka jää ehkä kertapläräykseen. Kympin kirja taas tuntuu usein liian kalliilta, vaikka olisi pidempi ilo.

 16. Iina Kraak sanoo:

  Minä vihaan verhoja. Onneksi asun nyt niin, ettei minun luokseni näy mistään, mutta minä näen ulos. Verhot jotenkin sulkevat ja estävät ilmaa kulkemasta. Taivaan katseleminen rauhoittaa.

 17. Merja sanoo:

  Täällä meilläpäin löytyy aina halpoja kukkia, joten niiden suhteen mun ei tarvi onneksi nuukailla koskaan. (toista oli Suomessa..)

  Käy viemässä uusille naapureille joku tervetuliaistoivotus kun muuttavat asumaan. Niin tehtiin meille kun tulimme tänne.. ja se oli minusta aivan ihana osoitus. Jos sen jälkeen naapurilla vielä nokka nirpistää.. niin sitten voikin antaa olla ihan omissa oloissaan..

 18. Kirjailijatar sanoo:

  Toivottavasti nainen kuuli. Muistan, kun vanhassa paikassa viereen nousi uusi rivitalo, josta näki suoraan keittiöömme. Minä en varmaan muistanut lähettää pahansisuisia ajatuksia riittävän taajalle.

 19. Violet sanoo:

  Neiti Nimetön: sait siis vastauksen!

  Liivia; no just noin. Vaateostoksilla voi käydä samoin.

  iina Kraak; en mä nyt varsinaisesti vihaa verhoja mutta ilman on hyvä ainakin tässä. Täällä olisi aika pimeääkin verhojen kanssa.

  Merja; Ei ne täälläkään minusta paljon maksa mutta välillä tulee näitä ”ei oo varaa 3,5 euron puskaan” mutta sitten onkin varaa johonkin tyhmempään kalliimpaan juttuun.

  Olen ehkä kirjoittanut jotenkin hullusti..en ajattele noita naapureina. Se on siis talo joka rakennettiin meidän talon taakse. Emme tule ikinä esim. käyttämään samaa tietä kotiin mennessämme, noiden pitää tulla aivan eri kautta. Eli siis ilman muuta tulevat olemaan kaikin mokomin omissa oloissaan.

  Kirjailijatar; niin, en tiedä ”kuuliko” eikä mulla mitän paha sisua ollut tarkoitus lähettääkään. En mä silti ikkunassa lakkaa seisoskelemasta eli jos se heistä on epämukavaa niin verhot sitten – heille.

 20. aurinkojakuu sanoo:

  Heiii.
  En olekaan ehtinyt käymään missään.
  Onnea uuteen tupaan !
  Ihana selkeä,ilmava ja uusi !

 21. Violet sanoo:

  aurinko ja kuu; olen iloinen kun löysit tänne. Mukava että vanhat lukijat näyttävät aika kivasti seuranneen;-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s