Hallelujah

Ensin sen teki Leonard Cohen mutta se oli minulle liian…..kesy?

Miehen sisko soitti tämän viime kesänä. Hyvä luoja sentään.

Nukuin katolla seuraavan yön ihan vain koska oli jotenkin Erityinen Olo.

Sitä paitsi samana iltana lensi komeetta ja minä näin sen.

Mainokset

23 comments on “Hallelujah

 1. barbro v sanoo:

  Kuule, linkki prakaa, yksi ”http” liikaa.

 2. Tama on ehdottomasti paras ja vaikuttavin versio koko laulusta. Niin samaa mielta!

 3. Sooloilija sanoo:

  Mullekaan ei aukea.
  Eli mikä versio?
  Itse pidän Rufus Wainwrightin versiosta.

 4. Johanna sanoo:

  Sattumaa…. eilen soitettiin radiossa varmasti juuri sinun tarkoittamaasi versiota. Esittäjän nimi ei jäänyt mieleen, mutta tunnistin sen aivan tutuksi lauluksi ja tosiaan yhdistin sen Coheniin. Tämä kuulemani esitys tosiaan oli huikeasti parempi, kuunnellessa olisi voinut vaipua jonkinmoiseen ”välitilaan”… ellei olisi JOUTUNUT tekemään töitä :( !!!

  Hiljaisesti olen seuraillut päivittäin ”blogipuuhiasi” ILOLLA ja hieno tämä sinun uusi Piilomajasikin siis! KIITOS!

  Johanna

 5. Tanja sanoo:

  Minullekin Jeff Buckleyn versio on SE. Ihailen, kunnioitan ja diggailen Buckey:a suuresti. Ei kyllä linkki avautunut minullekaan, mutta poistin omatoimisesti sen ylimääräisen http:n urlista.

  Mä en oo vielä onnitellutkaan uudesta blogista, vaikka päivittäin olenkin käynht pikakurkistuksilla. Tämä näyttää hyvältä! Pitää vaihtaa linkki omaan blogiini. Mutta aiotkos linkittää tänne nuo vanhat blogisi sinä?

 6. SusaRouva sanoo:

  Moi pitkästä aikaa! Tuo on kyllä hyvä, hyvä ja koskettava kappale. Tykkäsin viimeksi Suomen idolsien karsinnoista tästä Anna Puun tulkinnasta http://www.youtube.com/watch?v=neykRO9eLvU mutta nyt tuon Buckeyn jälkeen oli aikamoista kiekumista…

 7. sari sanoo:

  Minä olen tunnetusti hulluna kaikkiin rapakurkkuihin, joten Cohenin versio ilman muuta. Kesyydestä en tiedä, mutta Buckleyn versio on minulle liian hieno.

 8. Outoa: Tämä ei aukene mun eikä mieheni koneella…

  Musiikki ei saa olla liian kesyä…pitää olla vähän villiä ja ’roughia’.

 9. No aukenihan se sitten lopulta. Hieno tulkinta ja nyt sitten tuli myös keskityttyä sanoihin.

 10. Mummu sanoo:

  Kyllä Cohenin versio hakkaa tämän mennen tullen ! Ei yhtään kesy varsinkin nähtynä ja kuultuna livenä.

 11. Hilja sanoo:

  Jeff Buckleylla on enkelin ääni.

 12. Celia sanoo:

  Minusta Buckleyn versio hakkaa toiset mennen tullen, mutta Buckley on minusta muutenkin ihanin, joten olen jäävi tässä asiassa.

  Cohenin tahtoisin kuulla joskus livenä.

 13. Ppi sanoo:

  Tämä on kyllä niin ihana, nuo hengityksen äänet ja kaikki. Kuuntelin tätä joskus ikävissäni varmaan tuhat kertaa putkeen.

  Tuntuu koko kehossa, menee ihan kertakaikkiaan verenkiertoon.

 14. Merja sanoo:

  Buckley taas ei sytytä mua, vaikka monet sitä kehuukin. Ei myöskään Cohenin versio tuosta biisistä, vaikka Cohenista muuten tykkäänkin kovasti.

  k.d. lang, joka on yksi lauluidoleistani, on tehnyt minusta ihanan version Hallelujasta. Hänen äänensä voimakkuus ja skaala on aivan omaa luokkaansa.

 15. pikkujutut sanoo:

  Tämä versio oli ipodissa niin kauan, että tuli yliannostus. Aamulenkin aloitus. Nyt mennäänkin jo lujempaa, että ei sovi enää tahtiin.

  Mutta Buckleyn versio on hyvä.

 16. Kirjailijatar sanoo:

  Meillä on kuunneltu Cohenin versiota varmaan satoja kertoja. Miehen ehdoton suosikki. Minäkin haluaisin nukkua katolla! Ja nähdä komeetan :)

 17. Olina sanoo:

  Enpä ollut kuullut tätä versiota. Enkä ehkä ollut koskaan edes oikein kuullut tätä lauluakaan (sillälailla etäisesti pitänyt ihan hyvänä vain). Nyt kuulin, istuin ihan paikallani, koko vartalo kananlihalla, vedet silmissä.

  Kiitos, Violet.

 18. Violet sanoo:

  Kiitos kaikille!
  Ehkä joku sai uuden suosikin, ehkä joku toinen varmistuksen siitä että Cohen on parempi. Mielipide asiat ovat siitä hyviä että kaikki voittaa;-)!

 19. Katriina sanoo:

  Tässä kuuluu niin hurmaavasti ihmisen herkkyys ja hauraus, varsinkin kun tietää laulajan kuolleen nuorena, hukkuneen vahingossa.
  Cohen menee toisella tavalla luihin ja ytimiin;)

 20. Violet sanoo:

  Katriina; samoin…en voi olla ajattelematta tuota. Eihän sen PITÄISI tuoda mitään ”lisäarvoa” musiikkiin mutta kuitenkin jotakin tulee.

  Keksin myös miksi Cohenin esitys ei minusta tunnu niin hyvältä vaikka minä KOVASTI pidän hänestä muuten: Cohenin Hallelujah on minusta liian hidas ja jotenkin ”veltto”. Suokaa anteeksi fanit, olette yhtä oikeassa kuin minäkin!

  En pidä myöskään siitä että siinä on (muistaakseni!) semmoinen kuoro taustalla, josta tulee mieleen ”jeesuskuoro”. Eikä minulla mitään Jeesusta tai kuoroja vastaan ole, mutta minusta se tuo kappaleeseen sellaisen uskonnollisen sävyn jota tekstissä minusta ei lainkaan ole.

  On tosin tulkinta-asia (ja tästähän voi netissäkin tapella eri paikoissa;-)) että miten uskonnollinen laulu oikeastaan onkaan tai ei ole – ja sittne lopulta: mikä on uskonnollista ja mikä ei…kenellekin.

  Yksi on minusta varma: tätä ei pitäisi naisten mennä laulamaan. Ei sovi. Ei ole naisten laulu.

 21. Pilvitarha sanoo:

  Tämä versio on minustakin paras, pisti silloin ensimmäistä kertaa kuuntelemaan sanatkin kunnolla – ja minulle ne eivät ole kyllä uskonnolliset tippaakaan. Tai ainakaan kirkollisella tavalla. Rakkaushan on kyllä oma uskonto sinänsä, fyysisenä ja henkisenä.

  Kuuntelen tätä usein uudestaan ja uudestaan silloin kun muut nukkuvat ja nautin! Kaikki esiintyjät eivät vain saa tästä laulusta samoja juttuja välitettyä minun korviini, (sieluuni, ah) ja samaa mieltä olen siitä että naisen laulamana ei toimi. Ainakaan minulle siis.

  Cohenia ihailen, mutta en tykkää minäkään siitä gospelkuorosta taustalla, ja muutenkin siinä versiossa minkä olen kuullut (live-esitys) hän veti laulun läpi jotenkin niin rutiinilla etten ole halunnut edes uudestaan kuunnella.

  Mutta joo, ihana biisi ja täydellinen tulkinta! :)

 22. johanna sanoo:

  Jeff Buckleyn versio on huikea, mikä laulajataituri hän olikaan! Kuunnellut tätä jo sadat kerrat, mutta aina sama tunne, pala kurkussa ja silmät kostuu. Tämä osuu minua suoraan syvälle. Tätä ei voi vain kuunnella taustalta ohimennen, pysäyttää joka kerta. Ei edes sanat riitä kertomaan…

 23. syysleimu sanoo:

  Voih, juuri tähän Buckleyn versioon olen jäänyt ns. koukkuun. Yritin juuri jokin aika sitten kuunnella sen Cohenin version, ja vaikka tuo ääni on maailman rauhoittavimpia, silti tässä Buckleyssä on enemmän herkkyyttä.

  Aivan ihana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s