Pikkuteillä

Ruuhkia välttääksemme yritimme käyttää mahdollisimman paljon pikkuteitä kotimatkalla. Näimme paljon pieniä, värikkäitä kyliä, paljon ränsistynyttä, unohdettua, rikkinäistä ja kerta kaikkisen räjähtänyttä. Palava talo, pillit ulvoen saapuva palokunta. Yksinäisiä latoja pelloilla, siellä täällä lehmä tai kaksi, hevosia, yksi auton alle jäänyt kana.

Ja sitten yhtäkkiä olemme pienen pienessä kylässä jonka nimi on Lux  ja missä ilmoituksen mukaan järjestetään 27.2 kahdeksankymmentäluvun discoilta. Ajatelkaa miten paljon näitä pieniä unohdettuja kyliä on maailmalla. Ajatelkaa että niissä kaikissa ehkä järjetetään discoilta kerran kuussa.

Mainokset

18 comments on “Pikkuteillä

 1. Merruli sanoo:

  Onneksi edes se diskoilta. Taitaa kyllä kyseisissä tansseissa olla yllätykset vähissä, ellei naaapurina ole yhtä unohdettu kylä.

  Kauniita värejä taloissa, juuri sopivasti murrettuja pastelleja.

 2. Violet sanoo:

  Merruli; minusta tuossa kaikessa on jotakin hirveän liikuttavaa. Sillain hyväntahtoisesti liikuttavaa, kuitenkin.
  Tokihan ulkomaailma nykyään tunkee joka kolkkaan eikä missään liene enää niin unohtuneita paikkoja kuin vaikkapa vielä 70-luvulla (myöhemminkin…) oli.
  Ajattelen sitä kylän discoiltaa jossakin seuraintalolla ja keitä kaikkia sinne tulee ja mitä sitten tapahtuu….

 3. Ilona sanoo:

  Minä rakastan vaaleanpunaisia rakennuksia. Rakastan myös pikkuteitä, ajelua (siis kyydissä oloa, en aja itse) ja maisemia. Havainnointia.

 4. Maiju sanoo:

  Kuulostaa suomalaiselta maaseudulta. Ehkä joku saa samanlaisia fiiliksiä ajaessaan läpi Suomen pikkuteiden.. ja uskomattominta kyllä, Suomi on pullollaan niitä onnettoman pieniä kyliä, joissa järjestetään perjantaina siellä paikallisessa se diskoilta, tai lauantaina jotain muuta.

 5. Jonna sanoo:

  Minusta tuntuu, että Suomessa paikallisissa ei discota vaan lauletaan karaokea.

 6. himalainen sanoo:

  Niin tai sitten kyläkoululla keitetään iso kattilallinen sipulisoppaa ja kuunnellaan koko kylän voimin ranskalaista haitarimusiikkia vaikka Ranska on täältä suunnasta niin kaukana kuin vain voi, kylistä löytyy kuitenkin yllättävästi vaikka mitä :)

  Luxin discoilta kyllä pistää mielikuvituksen liikkeelle. Olipa hyvä juttu, että ajoitte just tuota reittiä.

 7. Celia sanoo:

  Kivaa, kun olet tullut takaisin!!!

  Hienoja kuvia!

  Samaa mieltä Jonnan kans, karaoke soi Suomessa varmasti joka pitäjässä ja niemennokassa joka ilta.
  Aikuinen nainen ja sitä rataa.

 8. Desiree sanoo:

  Teillä on tuntunut olleen mukava loma!

  Pikkukylissä on omat mukavat puolensa. Jos kylä on keskellä ei mitään, se on aika surullista, mutta jos kylä on suhteellisen lähellä isoa kaupunkia, tulee kylästä sellainen onnela sen asukkaille. Onnelaan on kiva mennä takaisin työpäivän päätteeksi. Siellä on tuttua ja turvallista. Naapurit ovat lähellä ja ihmiset nauttivat pikkukylänsä rauhallisuudesta ja erikoisuudesta ison kaupungin ja hälinän kyljessä.

  T. Desiree

 9. Hilja sanoo:

  Järjestettäispä meijänkin kylässä 80-luvun discoiltoja!

 10. Violet sanoo:

  Ilona: minäkään en aja. Istun ja katselen, joskus kirjoitan ja usein otan kuvia.

  Maiju; voisi olla monessa muussakin maassa uskoisin.
  Jotakin surullista siinä on että ihmiset lähtevät, mutta toisaalta sen ymmärtää. Kai ne työn perässä.

  Jonna; ;-)

  himalainen; sipulikeitto ja hanurimusiikki kyläkoululla…ehkä jossakin päin Ranskaa on pohjoismainen ilta tänäkin viikonloppuna!

  Celia; vieläkö ne sitä…aikuista naista….

  Desiree; Pikkukylistä on olen samaa mieltä. Näissä kuvissa olevissa paikoissa oli sentään vielä elämää nähtävissä vaikka kovasti rapistunutta olikin.
  Sen sijaan voi miten paljon näimme siellä täällä taloja jotka ovat yksin, selvästi tyhjillään jo pitkään olleet, ja siihen sijoilleen jääneet. Ei voi käsittää jotenkin ettei kukaan voi tai halua sitten siihen asettua.

 11. outi sanoo:

  Talot näyttävät ihan karkeilta, sellaisilta hieman vanhanaikaisilta, paperiin käärityiltä, niin puuterimaisia sävyjä.
  Usein kun istun auton tai junan kyydissä joka ajaa pienten kylien halki tai ohi mietin just sitä, että minkälaista tuolla olis asua. Minkälaisia ihmisiä ja koteja, mitä siellä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään?
  Ainakin kerran kuussa disco. Olishan sekin jo jotain..

 12. Katja sanoo:

  Ihania taloja ja kyliä ja pikkuteitä ja disko – ja tekstisi myös. Voisin lähteä lomalle ihan näitä katsomaan, tykkään. Melankolista hylkäämisnostalgiaa, suuren muuton tunnelmaa. Nuo aiemmat kuvat olivat kauniita myös, mutta huimaa jo täältä katsellessa, niin liki taivasta olitte. Paikan päällä olisin pyörtynyt tai lehahtanut lentoon.

 13. vilijonkka sanoo:

  Ja ajatellapa jos sinne Luxin kylän discoiltaan saapuisi ulkopaikkakuntalainen, kyllä menisi väki sekaisin ihmetyksestä.

  Kuvaamasi fasadit ovat musta ihania, niiden editse olisi kiva kulkea vaikka päivittäin.

 14. Susku sanoo:

  Juuri tuollaisilla seuduilla minäkin ajaisin, pikkuteitä pitkin pikku kyläpahasiin. Ehkä surkeatakin, mutta aitoa myös.
  Tällä hetkellä ihmetyttää vaan taas kerran, että ahaa, sielläkään ei ole lunta. Se sykähdyttää sydäntäni. Niin kova kaipaus on jo kevääseen, että se tuntuu kipuna joka paikassa.
  Meidän pieni ja unohdettu kyläpahasemme täällä hukkuu lumeen. Tässä lähiseudulla lunta on enemmän jo kuin Kittilässä. Se ehkä kertoo jotain tästä talvesta. Päivä päivältä ymmärrän yhä paremmin Muumeja, jotka nukkuvat talven yli…

 15. Violet sanoo:

  outi; minä pidän noista taloista myös.

  Katja: ja jännä kontrasti oli että se että kaikkein pikkuruisimpienkin kylien kaduilla käveli sitten kuitenkin nuoria jotka olivat sonnustautuneet…no, kuten nuoret missä vaan. Onneksi näkyi myös mammoja ilman hampaita ja verkahousuisia miehiä.

  Susku; ei ole lunta ei. Brysselissäkin on tällä viikolla hyvin lämmintä. Kymmenen plussan tuntumassa. En voi edes kuvitella millaiset tulvat tulevat kun teidän lumi sitten joskus sulaa.

 16. Ilona sanoo:

  Violet, palasin vielä. Minäkin kuvaan autossa usein, vauhdissa. Pidemmillä matkoilla ja uusissa maisemissa aina.

 17. Tulee vähän meidä kylä mieleen… ;). Tuollaisia pikkutapahtumia täälläkin välillä on. Hienoja maisemia, pikkutiet ovat kyllä parhaita reittejä. Miten paljon kuvattavaa ja nähtävää niissä onkaan (varsinkin tällaiselle rappioromantikolle ja menneen haikailijalle).

 18. Violet sanoo:

  Vilijonkka; tuli mieleen tuosta ”ajatellapa jos sinne Luxin kylän discoiltaan saapuisi ulkopaikkakuntalainen, kyllä menisi väki sekaisin ihmetyksestä” yksi tilanne kun karvalakki mies Kurun matkahuollon baarissa sanoi ”olet komein täällä koskaan käynyt nainen”! Taisi riittää että on uusi.

  Pellon pientareella; mies tietää hiljentää oikeissa paikoissa jos se vaan on mahdollista. Tietää että haluan kuvata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s