Ilkkuvat minulle taas

Innostuin eilen Brussels Airlinesin ilmoituksen nähdessäni. Kadunvarret ovat niitä täynnä ja sähköpostiinikin pistivät. Katsokaa nyt, kaikkiin Euroopan maihin puoleen hintaan! Mietin että tässäpä tilaisuus, voisin päästä ehkä yksinäiselle pikapyrähdykselle synnyinmaahani. Mutta kun tarkemmin lukee niin Helsinki on ainut johon tarjous ei päde. Ei kun ei olekaan: Moskova ja Helsinki. Ei ole ensimmäinen kerta. Voisin jopa sanoa että tarjoukset eivät koskaan koske Helsinkiä eikä se ole totta vain tämän lentoyhtiön kohdalla.Pitävätköhän ne minua pilkkanaan?

Isommalle pojalleni tätä ääneen kirosin. Hän sanoi että matkustaisi nyt vain kolmeen paikkaan: takaisin laskettelemaan, Valkoiseen taloon tai sitten Michael Jacksonin kotia katsomaan. Hän on aivan hillitön Obama-fani. Sarkozy on melkein yhtä mieleen, mutta Obama on kuulemma vielä ”parempi”. Miksi Michael Jackson kiinnostaa, sitä en ihan tiedä. Ei ole kuulemma se musiikki kuitenkaan. Joku hänen persoonassaan herättää mielenkiintoa.

Elle à table -lehti esittelee Helsinkiä monen sivun jutulla. En tunne omakseni – tai sitten Suomi on kovasti muuttunut. Väittävät mm. että pääkaupungissa liikutaan suksilla ihan yleisesti.

Mainokset

25 comments on “Ilkkuvat minulle taas

 1. mizyéna sanoo:

  Pääsispä edes halvalla vaikka ei puoleen hintaan suomeen pyrähdykselle :)

  Ihania taloja edellisessä postauksessa!

 2. Tuija sanoo:

  Kyllähän pääkaupunkilaiset hiihtävät ja tänä talvena erityisen paljon, mutta vähemmän keskustassa sentään. Hiljattain Hesarissa oli kuitenkin kuva, jossa joku hiihteli ihan ydinkeskustassa, joten ehkä siinä jutulle inspiraatiota.

 3. Allu sanoo:

  Sama kokemus muuten minulla, Suomi on aina kaikkien erikoistarjousten ulkopuolella. Niin kauan kuin olen asunut Keski-Euroopassa ja se on kauan, olisin aina päässyt halvemmalla New Yorkiin kuin Helsinkiin.

 4. Jonna sanoo:

  Oli kyllä aika metkaa nähdä tyyppi hiihtämässä Tokoinrannassa, tänä talvena se on mahdollista. Ja itse asiassa tuossa kotikadullakin olen nähnyt muutaman tyypin menevän suksilla.

 5. Celia sanoo:

  Tänä talvena on tullut monta kertaa vastaan hiihtäjiä jopa Punavuoressa. Kaupan eteen on parkkeerattu ainakin kaksi pulkkaa ja Kaisaniemessä liikennevaloissa toisella puolella tietä seisoo kolme poikaa hokkarit olalla.

 6. Ilona sanoo:

  Vai suksilla oikein… :D

  Kyllähän toki hiihdetään, mutta kulkuvälineeksi kaupungin keskustassa sukset ovat vähän huonot. En tosin ole kokeillut, mutta luulisin.

 7. MaaMaa sanoo:

  Voi hitsi että Suomeen ei pääsekään puolella hinnalla :( Dublinista ei pääse suoraan Helsinkiin enää ollenkaan ”talviaikaan”, ja kesälläkin vain Aer Lingus lentää suoraan tiistaisin ja lauantaisin: tosi hyvät lentopäivätkin siis! … :/

  Kun vielä asuin Suomessa olin töissä Vantaan Kaivokselassa. Yksi kolleega tuli koko talven hiihtäen töihin, kunhan vain oli lunta. Meitä aina hymyilytti kun miehen sukset nojaili suuren toimistorakennuksen seinään pääoven vieressä: ainakin tiesi kun hän oli paikalla :D

 8. vastaukseni meni äsken jonekin outoon paikkaan!

  Uus yritys:

  Jos väittävät, että pääkäupungissa liikutaan yleisesti suksilla, niin ovat osuneet paikalle joku viikonloppu tänä uskomattomana talvena, jona ainakin meidän kotiovella voi kiskaista sukset suoraan jalkaan.

  Täälä juuri arvotaan, että pitäisikö mennä katolle tekemään lumityöt, ennenkuin putoaa koko komeus lumineen niskaan. En ole moistakaan joutunut ajattelemaan eläessäni. Ihan ovat uutisissa yleisesti ihmisiä varoitelleet ja kattoja on jo sortunutkin lumen takia.
  En tahtoisi päästää miestä katolle koikkelehtimaan, mutta en myöskään herätä kinoksessa.

 9. Kenza sanoo:

  Heh, juttu on taidettu tehdä tämän talven perusteella, mutta eikai nyt sentään siellä suksita ihan yleisesti :) Aika hassuja mielikuvia nuo kirjoitukset luovat ihmisille, jotka eivät ole koskaan käyneet Suomessa.

 10. Saman ilmiön huomaa monessa muussakin asiassa, mm. kansainvälisissä konsepteissa ja kielivalinnoissa. Monissa softissa on ruotsin ja norjan kieltä valikoissa, mutta ei taatusti suomen kieltä. Amazonilla, eBayllä yms. on eri maissa omat sivustot, myös joissain pohjoismaissa, mutta eipä vain Suomessa. Kai se tämä kieliasiakin vaikuttaa.

 11. Matroskin sanoo:

  Minä taas ihmettelin kun luin Marie Clairesta jutun jonka mukaan ihan kaikki argentiinalaiset naiset haluavat kauneusleikkaukseen. Ei voi jotenkin kuvitella ihan kaikki… Näitä juttuja lukiessa tuntuu, että on juteltu jonkun yhden paikallisen kanssa ja sitten se väännetään muotoon että Helsingissä kaikki hiihtää keskustassa tai Argentiinassa kaikki haluaa peppuimplantit.

 12. Olina sanoo:

  No nyt se on sitten maailmalla! Televiissiossa joku suomiturismiviennin erikoisasiantuntija totesi, että tätä pääkaupungin lumisuutta on nyt hyvä markkinoida maailmalle. Notta tule Helsinkiin, täällä voi hiihtää keskellä Mannerheimintietä! Sitä vähän mietin, miten käy, jos ensi talvi ei olekaan näin superluminen (edellisestä kun kuitenkin vierähti 30 vuotta), ja sitten vartavasten hiihtämään lähteneet matkailijat pettyvät kokemukseensa.

  Todella ikävää kyllä tuo Helsingin (ja Moskovan) alettomuus. Ehkä tänne on nyt kallista lentää? Kun on sitä luntakin…:)

 13. Poikkesin vaan sanoo:

  Ihan vain huomautuksena, ettei Brussels Airlines edes lennä Helsinkiin.

 14. Maiju sanoo:

  Hmh.. tuo Regatta on kiva paikka. Tunnelmallinen niin kesällä kuin talvellakin. Pihan puolella voi istuskella kiikkustuolissakin!

 15. Violet sanoo:

  Poikkesin vaan: kyllä muuten lentää.
  KAtso vaikka tästä: http://www.brusselsairlines.com/com/look-for/destinations/

 16. Dressa sanoo:

  Lennot taitaa olla Frankfurtin kautta, vai onko suoria?
  Suomi on tosiaan lähes Siperiaa kansainvälisellä lentokartalla…

 17. vilijonkka sanoo:

  Eivät tarjouksienlaatijat ymmärrä asiakkaiden tarpeita…

  Ja ollaanhan me tästä aiemminkin naputeltu, että meidän keskimmäinen eritoten on viehättynyt Jacksonen henkilöhistoriasta. Analysoi kauheasti milloin millaista musiikkia teki, missä vaiheessa alkoi muuttaa ulkonäköä huonompaan jne. Matka kotitilalle olisi varmasti keskimäisen unelmissa mikäli tietäisi, että sinne voi mennä. Tai voikohan?

 18. Violet sanoo:

  mizyena; jotta voisin mennä niin täytyis nyt kyllä päästä tosi halvalla…

  tuija; joo en tiedä…oli siellä muitakin ”totuuksia” joista en olisi ihan niin varma.

  Allu; nii-i. Mihinkähän se mahtaa perustua, en tajua?

  Jonna; minen tiedä missä Tokoinranta on mutta ehkä tämä talvi on ollut lumen kannalta aika erilainen!

  Celia; sympaattista!

  Ilona; jos ne hiihtää siinä puistikossa…mikä se nyt onkaan…(herra siunaa mun Helsinki-tietouttani)

  Maamaa; ihana suksimies;-)

  Eilen tänään huomenna; kaikenlaista se teettää…totta tosiaan. On siinä arpomista kuka katolle menee.

  Kenza; niin, uskon kyllä että lehtijuttujen on tarkoituskin hiukan ylläpitää sitä eksoottista kuvaa mikä Suomesta aika monella on. Silti on ihan uskomatonta mitä silkkaa valetta kuulee vaikka Ranskan tv:n ohjelmissa Suomeenkin liittyen. Jossakin ruokaohjelmassakin puhuttiin ihan puuta heinää ruokien alkuperistä ja kaikki Pohjoismaat ovat iloisesti sekaisin.

  Pellon pientareella; siihen en osaa sanoa mistä tuo johtuu mutta totta puhut.

  Matroskin; Ranskalaisissa lehdissä on ylipäätään paljon tuollaisia ”kaikki tekee” -juttuja, olen huomannut. On niin helppo panna samaan pakettiin.

  Olina; minä uskon jotenkin että hintajutut johtuvat jostakin hiivatin sopimuksista ja Finnairilla saattaa olla osuutensa asiaan.

  Maiju; olen tuosta kuullut!

  Dressa; ovat Frankfurtin kautta, ihan totta.

  vilijonkka; Ai niin, noinhan se olikin.
  En tiedä mikä siinä viehättää munkin poikaani. Hän ilahtui kun yhdessä ohjelmassa kerrottiin Jacksonin keränneen pehmoleluja. Keräilee nääs itsekin..

 19. Merja sanoo:

  Mun mielestä jos lentoyhtiö mainostaa ’50% off to all our European destinations’ niillä pitää olla myös vastuu sanomisistaan. Ota yhteyttä sinne ja valita ettei noin saa mainostaa ellei sitten tarjoa samaa kaikkialle..

  Kyllä Helsinkiinkin löytyy tarjouksia. Ei ehkä ihan tuohon samaan hintaan mutta katsoppa vaikka SAS:in puolelta, huhtikuulta löytyy yksittäisiä tarjouspäiviä. Joudut kyllä varmaan tekemään useita eri päivähakuja huhtikuulle jotta löytyy ne halvimmat hinnat:

  http://www.blue1.com/fi/fi/Palvelut/Tarjoukset/kaupunkilomalle

 20. _hoya_ sanoo:

  Tietenkään Helsinki ei ole listalla, koska eihän se kuulu Eurooppaan! Mä luulin, että tiesit sen jo ;-) Toki Suomi osallistuu Euroviisuihin, mutta niin tekee Israelikin… :-D

 21. outi sanoo:

  Viimeksi Kaivopuistossa ollessani näin ihmisten hiihtävän sitä ympäri, ja nyt itse mietin lähteäkö tamppaamaan latua tuohon Skattan rantaan.. Mutta ei kai täällä nyt joka talvi näin hiihdellä? Nyt on vaan niin tol-kut-to-mas-ti lunta.
  Taitaa olla muuten kuva Harjutorin saunasta tuossa lehdessä. Se on kyllä hassun näköistä kun ihmiset istuu kovillakin pakkasilla kropat höyryten kadun vieressä.

 22. colibridreams sanoo:

  Voi että pitääkin olla juuri tänä talvena niin paljon lunta, kun en pääse Suomeen!

  Ei täältäkään koskaan saa tarjouksia Suomeen. Suomesta saa kyllä tänne ja voi päästä puolet halvemmalla Meksikoon kuin Meksikosta Suomeen (siis menopaluuna). En tiedä miksi, kun Euroopassa yleisesti elintaso on kuitenkin korkeampi kuin täällä ja sieltä olisi varmaan useammilla varaa maksaa kalliimpiakin lentoja kuin täällä.

 23. tintti sanoo:

  Repäisen matkaesitteestä sivun, jossa kerrotaan ratsastuslomista Islannissa ja taittelen siitä lennokin. Hyvin lentää melkein koko keittön päästä päähän. Paksua ja kiiltävää paperia.

 24. Ppi sanoo:

  Mikähän tuossa muuten on, että ei sitten Helsinkiin? Jäin oikein miettimään.

  Ja voi Violet näitä huimia lomakuviasi! Tuijottelin niitä kauan ja miten tuo taivas onkin noin si-ni-nen. Huh, huh, kun on kaunista. .. Ja mustasta rinteestä, voi osaan vain kuvitella :)!

 25. Violet sanoo:

  Merja; aion ottaa yhteyttä. Tosin se ei paljon innosta, koska aikaisemmin valitin KLM:lle samaa. Sain vastauksen: kiitos yhteydenotostanne.
  Blue1 tarjoaakin ihan hyviä hintoja nykyään. Taitaa mennä jopa suorilla lennoilla.

  hoya; ai niin se oli se!

  outi; äiti Treella sanoi juuri että kaupassa käyminenkin on hankalaa kun ei meinaa päästä talosta tielle…

  colibridreams: lumille en välittäisi, mutta muuten menisin enkä huhtikuussa. katsotaan ny.

  tintti; hyvä idea. Parempi ainakin kun ne ’sinivalkoiset siivet”. Tuppaavat olemaan aina markkinoiden kalleimmat.

  Ppi; no sa se, en tajuu. Kiitos kuvakehuista. Blue is blue, ihan hirmu syvä toisinaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s