Juhlin itseäni

Klo 9.35 kuulin ne kauneimmat sanat: ”tutkimuksissa ei löytynyt mitään vakavaa”.

Lääkäri sanoi oireiden perusteella miettineensä epilepsian mahdollisuutta. Myös jonkunlainen kasvain voisi kuulemma antaa vastaavia tuntemuksia. Kun nuo kaksi peikkoa saatiin kumottua vahvistui kolmas epäilys: oireeni johtuvat epätyypillisestä migreenistä, joka minulla on jo aikaisemmin todettu ja jolla on tapana vuosien mittaan muuttaa muotoaan. Eli en ole hullu, en ole kuvitellut enkä kärsi paniikkihäiriöstä. Voimakkaat déja vu -tuntemukset, tyhjästä ilmaantuneet hajuaistimukset, kaikki se joka on niin moninanaista etten jaksa kerta kaikkiaan enää tähän laittaa johtuukin siis mitä ilmeisemmin vanhasta tutustani.  Vaivani ei ole vaarallinen ja nyt kun suurimmat pelot on poistettu kallistun ajattelemaan lääkärin tavoin: migreeni eri muotoineen on ominaisuus siinä missä moni muukin. Turhan usein sitä pidetään hysteeristen akkojen vaivana ja sen vaikutuksia vähätellään. Pilleri suuhun ja menoksi, lakkaa valittamasta – noin kärjistettynä. Se vaan että esim. auraoireisiin (jotka kohdallani voivat tarkoittaa melkein tunnin lähes täydellistä toimintakyvyttömyyttä sen vuoksi ettei näe kuin välkkkyviä kuvioita) ei ole lääkitystä.

Lääkäri ehdotti että kokeilisin kohtausten ehkäisyyn 4 kk:n ajan 400 mg päivittäistä B1-vitamiiniannosta. Sen on todettu monien kohdalla tepsivän eikä siitä ainakaan ole mitään haittaa tai vaaraa.

Kotimatkalla ostin itselleni kukkapuskan ja kuvottavan värisen pullan koska se oli niin juhlavan näköinen.  Pullon viiniä myös ja Anna Gavaldan uusimman. Juhlin tänään itseäni ja sitä että kaikki on loppujen lopuksi oikein hyvin.Illalla näytän perheelle miltä pääni näyttää sisältäpäin. Sain IRM -tutkimuksen dvd:nä mukaani – ilman sitä helvetillistä meteliä, onneksi!

Hyvää viikonloppua armaat!

Mainokset

56 comments on “Juhlin itseäni

 1. Aino Belgiasta sanoo:

  Hienoja uutisia – niitä kelpaakin juhlistaa noin upealla munkilla :) … ja viinillä ja kirjalla ja…

  Migreeni tuntuu olevan kieltämättä hirveän monimuotoinen sairaus. Itselläni ei ole mutta yhdellä ystävälläni on, ja hänellä on todella monenlaisia oireita. Mutta totta on, että vakavampia ja vaikeampiakin sairauksia ihmiset joutuvat kestämään, joten hyvä, ettei sinulla mitään vakavampaa löytynyt!

  En ollut muuten huomannutkaan tuota Anna Gavaldan kirjaa vielä. Edellisestä en oikein tykännyt, minua jotenkin hämäsi se tapa ’unohtaa’ subjektit kauhean monista lauseista. Se tuntui jotenkin tekotaiteelliselta kikkailulta, joka alkoi lopulta rasittaa kovastikin, kun kirja oli vielä aika paksu. Jossakin novellissa se olisi ehkä vielä mennyt, vaikka sellaisessakin se minusta olisi ehkä jotenkin pinnallista ja turhaa. Sääli kyllä, sillä tarinana Gavaldan edellinenkin oli ihan hyvä.

  Hyvää viikonloppua!

 2. Riepunukke sanoo:

  Upeeta jos selvisit säikähdyksellä ja B-vitamiinillä!!! Toivottavasti kohtaukset pysyvät loitolla. Munkki näyttää aikas maiskulta.

 3. pupla sanoo:

  Moi,
  olen vain satunnainen lukija, mutta ajattelin kommentoida tuota migreenia. Jaksamista sen kanssa!

  Itselläni on myös kunnon aurallinen migreeni ja vielä liki täysin ilman päänsärkyä. Kaikki auraoireet löytyy. Mulla kohtaukset kestää 1-3 tuntia ja siinä tulee liki aina näköhäröt ja yläraajojen tunnottomuudet ja lisäksi sopiva soppa kaikkia muita oireita, mm puhehäiriöitä ja korvissasoimista. Onneksi olen kohtauksissa sen verran sekaisin, että saan liki aina unen päästä kiinni, kunhan vain pääsen pitkälleni.

  Kyllä sitä itsensä aina välillä aika hulluksi tuntee, kun lisäksi usein kohtausten jälkeisinä päivinä saattaa tuntua vaikka siltä, että jalka tuntuu ihan epätodelliselta ja tavarat ei meinaa pysyä käsissä.

  Mutta onneksi tämä vaivamme on kuitenkin varsin harmiton, pitäisiköhän itsekin kokeilla tuota B1-vitamiinia..

 4. ruut sanoo:

  Hyvillä uutisilla kelpaa aloittaa viikonlopun! Ja pullalla ja kirjalla, tietysti.

  Leppoisaa oloa sinulle.

 5. Jamelia sanoo:

  Hyvä et selvisi kuitenkin,
  vaikka migreeni
  ja aurallinen sellainen on ikävä.

  Mulla on itsellä kans aurallista migreeniä
  ja koko vasen puoli tavallaan puutuu
  kun kohtaus alkaa
  joskus se pelotti kun en tiennyt
  mikä on.

  Itsekin kävin magneettikuvissa
  ei löytynyt mitään epäilyttävää.

  Jamelia

 6. Anu sanoo:

  Ihanaa! Siis niin ihanaa! Kasvaimen (tai muun vakavan) pelkääminen on hirvittävää. Onneksi ei ollut mitään sellaista. Toki migreeni on harmittavainen mutta ei kuitenkaan mitään todella elämää uhkaavaa.
  Nauti nyt oikein kunnolla elämästä, munkista, kirjasta, viinistä, perheestä ja kaikesta tärkeästä. Iloista viikonloppua siis sulle!

 7. Ansku sanoo:

  Minäkin olen helpottunut puolestasi! Meinasin sanoa, että voi kuinka hienoa – mutta onhan sinulla yhä migreeni. Se on kyllä kurjaa. Minullakin migreenioireet ovat muuttaneet muotoaan vuosien varrella. Viimeisimpänä tullut on outo näkökenttään tuleva nykiminen, vääristyminen ja värinä. Siitä aiheutuu juuri tuollaista paniikkihäiriötunnetta, käsittämättömän inhottavaa.

  Kaikkia meitä ”hysteerisiä akkoja” varmasti kiinnostaa kokeilla tuota vitamiinikuuria, joten kiitos vinkistä! Toivottavasti siitä on sinullekin apua! :)

 8. barbro v sanoo:

  Onnea paljon!

  Mulla oli tänään palkkapäivä ja muuttuneen työtilanteen ansiosta vuoden jatkunut äärimmäinen kituuttaminen loppui tähän. Arvaa millä palkitsin itseni? Ruualla! Punaviiniä, tavallisia juttuja kerrankin niin ettei niitä tarvi säästellä, kotiin viikon reissusta palaavalle miehelle sen lempiruokia (mozzarellapitsaa ja punajuuripastaa), saunaoluen ja no, öh, taulutelkkarin. Aika euforinen olo.

  Kerro sitten, mitä pidit Gavaldasta.

 9. Suklaasydän sanoo:

  Ensinnäkin onnittelut testituloksista! Miehen sisko käy yleensä homeopaateilla hoidattamassa vaivojaan ja siellä häntä oli neuvottu jättämään ainakin vehnätuotteet pois ruokavaliosta migreenin takia. En ole kysynyt auttoiko, mutta ehkä kannattaa pistää korvan taakse.

  Kiitos myös kirjavinkistä. Minulla on vielä edellinenkin Gavaldan kirja kesken, kun pääsiäistuotteiden teko keskeytti kaiken muun touhuamisen.

 10. MaaMaa sanoo:

  Hyvä ettei mitään vakavaa! Voin kuvitella, kuinka inhottava huolen kivi vierähti hartioiltasi! :) Ah!
  Migreeni on ikävä vaiva, mutta paljon pahempaakin voisi olla … eikä niitä tartte nyt enää miettiä vaan ihan kuin kuuluukin: juhli itseäsi! :)

  Mulla jopa aura-näköön (mulla sokeita kohtia, kamaraa kirkasvaloista särinää, putkinäköä ja joskus kokonaan mustunut näkökenttä) auttaa täsmä-migreenilääke nimeltä Excedrin, kunhan nappaan tabun heti kun ensimmäinen oire ilmenee silmässä/silmissä. En pysty pysäyttämään särinää, mutta se menee ohi 20 minuutissa jos otan tabun. jos en ota, niin kestää tunteja ja jatkuu sen jälkeen kamalalla päänsäryllä…

  Enivei,
  Iloista MR leffailtaa teidän perheelle ;)
  Ja hyvää viikonloppua!

 11. Ppi sanoo:

  Hei hiieno juttu! Nyt on syytäkin itseä juhlistaa, anna mennä vaan!

  Migreeni on inhottava ja raastava, mutta toivottavasti tuo vitamiinipommikuuri auttaisi oireiluusi. Siskollani on välillä niin järkkyjä migreenikohtauksia, että ihan myötunnosta vieressä voi pahoin. Ja juurikin tuota vähättelyä on saanut monesti kokea, myöskin vilkuiluja tyyliin jaaha ..taas on pää kipeä ja oksettaa..

  Mulle ei ole punaviiniä, mutta illan lätkämatsi korvatkoon tämän :) Olen ihan kauhia eläytyjä, voi kauheeta sentään oikeen itteenikin joskus hirvittää, vain pelipaita ja lippalakki puuttuu :)

 12. Liivia sanoo:

  Juhlinnan paikka! Mulla ei mitään juomaa hyppysissä, mutta skool!

  Mullakin todettiin 18-vuotiaana epätavallisen paha migreeni. Kirjoituksetkin meni ihan mönkään sen takia. Kohtaukset saattoivat kestää parikin päivää eikä niissä ollut mitään rotia. Ihan kun mut olisi heitetty pimeään kuiluun, kiskaistu kieli irti, laitettu diskovalo silmän sisään ja vedelty sirkkelillä korvan vieressä. Ja se puutunut vapina ja tärinä ja mitä kaikkea. Se oli aivan hirveää.
  Moneen vuoteen en ole noin pahoja kohtauksia saanut. Mutta huomaan, että jotkut jutut ovat alkaneet palailla.

  Voi kuinka ihanaa että sulla on VAIN migreeni!

  Pakko sanoa, että tuossa Cavaldan kirjassa on ällistyttävän ruma kansi. Haluaisin silti lukea sen.

 13. Seija sanoo:

  Hei
  Onko nenäsi terve? Itsellä migreeni loppui lähes kokonaan, kun jätin homeisen työpaikan ja nenä leikattiin,”ilmastoitiin”. Oli ennen liian tukkonen. Älä luovuta migreenille, vaan mieti mikä kohtauksen laukaisee.
  Kevättä odotellen

 14. Satu sanoo:

  Voi, hieno uutinen!! Siinä iso syy juhlaan! Niin helpottavaa, epätietoisuus on ikävä tila. Onnellista viikonloppua!

 15. Allu sanoo:

  No voi kun kiva, tota tietoa kannattaa juhlia!

 16. Susanna sanoo:

  Onneksi ei ollut mitään henkeä uhkaavaa.. Toivottavasti migreeni muuttaisi muotoaan mukavampaan suuntaa.

  Kerrohan sitten Gavaldan kirjasta. Luen parhaillaa Lohduttajaa, enkä millään meninaa saada siitä kiinni. Aikaisemmat olivat hyviä.

 17. -margarita. sanoo:

  no nyt oli kyllä ansaittu väripulla! mielenkiintoista tuo b-vitamiini apuna, täytyypä muistaa.

 18. Linnea sanoo:

  Sydämelliset onnittelut! Nauti rauhassa helpottuneesta olosta ja leiju pilvissä. Tyttärelläni on juurin noita samoja oireita, kuvailit täydellisesti hänen migreenikohtauksensa. Hänellä on taustana lapsuusiän epilepsia (joka johtui lievästä ’virheestä’ aivojen kehityksessä, se on nyt iän myötä korjaantunut). Tässä talvella pää tutkittiin uudelleen ja on kamala odottaa tuloksia (puhuimmekin tässä taannoin siitä normaalista löydöksestä ;-).
  Kiitos tuosta b-vitamiinivinkistä. Taidamme kokeilla sitä, koska meidänkin neurologimme sanoi, että tämäntyyppiseen auralliseen migreeniin ei ole täsmälääkettä.
  Helpottunutta ja rauhaisaa viikonloppua!

 19. isoinpapu sanoo:

  OI mahtavaa!

  Olen saanut osani riipivistä migreenikohtauksista nuorempana, mutta riemuitsen silti ja kilistän täällä piimämukia!

  Vaikeasta migreenistä kärsivä isoäiti lohduttautuu toteamalla, että ainakin ennenvanhaan migreeni tulkittiin älykkäiden ja luovien ihmisten sairaudeksi.
  No nii, älykäs ja luova! Sut on suorastaan diagnosiotu sellaiseksi (vaikk kyllähän me se jo tiedettiinkin).

  Hyvä hyvä!

 20. Violet sanoo:

  Aino Belgiasta: GAvaldan edellisestä aivan samaa mieltä!
  Niin, koska mun migreenini suurin ongelma ei ole ollenkaan kipu vaan siis auraoireet ja siis nämä muut jotka tänään pantiin samaan kelkkaan niin ajattelen ettei migreeni ole ollenkaan pahimmasta päästä. Voi olla HYVIN kiusallinen mutta mieluummin pidän sen kuin vaihdan vaikka epilepsiaan.

  Riepunukke; toivon että tuo hevoskuuri auttaa. Jos ei, niin sitten harkitaan toisenlaisia juttuja – ja tietenkin jos kohtaukset yleistyvät.

  pupla; no juuri noin mullakin, ei ole kipua ollenkaan toisinaan, vain ne aurat. Eivät ihan noin kauan kestä.
  Ja joo, hulluksi olen ajatellut tulleeni näiden viime syyskuussa alkaneiden muiden oireiden kanssa joiden tänäqn siis kuulin olevan myös migreeniä mitä todennäköisemmin.
  Se B1 on tosi suurena annoksena, 400mg päivä ja yksistään. Ei siis mitään apteekin sekoituksia missä on kaikki b:t samassa tms.

  ruut; sa muuta. Kyllä taas kelpaa;-)

  Jamelia; pelko kaikesta vakavammasta on kamalaa. Toi mun lääkärikin sanoi että kun noita hyviä tutkimusmenetelmiä nykyään on niin käytetään niitä hyvänen aika!

  Anu; voi nautin!

  Ansku; kuten puplallekin tuossa sanoin niin se on sitten tosi isoina annoksina ja yksistään. Pistoksenakin voidaan kuulemma antaa.

  barbrov; ai kun ihanat uutiset sullakin! Tili sileeks vaan, sano!

  Suklaasydän; olisi aivan hiton harmi jos vehnäjauhot joutuisin jättämään…tai no, ei ehkä muuten mutta pastaa mun on saatava ja kyllä hyvä patonki on hyvää…

  Maamaa; mulla auraoireet ovat useinmiten jo ohi tuossa 30 min. kuluttua eikä kipua tule aina ollenkaan joten tulimme siihen tulokseen ettei ainakaan tässä vaiheessa kannata noihin turvautua. Mutta olen iloinen kun tiedän että järeää kamaa on tarjolla jos tarvitaan.

  Ppi; niin joo siis onko siellä Suomi pelaamassa…olen vähän pihalla…jotain ollaan katseltu mutten ole oikein selvillä. Hurraat sitten niin että meidän porukoilta putoo kattolamppu alakerrassa;-)

  Liivia; noita kipujuttuja mulla ei ole ollut elämässäni kuin kaksi. Luulin silloin että henki lähtee tai pää ainakin.
  Kansi sopii pullan kans ainakin;-)
  Kirja on mielenkiintoisen mallinen. Hyvin kapea ja aika pitkä.

  Seija; nenän kunnosta ei tietoa mutta pidetään mielessä.

  Satu; juuri noin. Lääkärikin sanoi että on aina ilo antaa hyviä uutisia.

  Allu; reimu irti kaikesta mistä saa;-)

  Susanna; en pitänyt Lohduttajasta juurikaan. Kerron kyllä miten tämän kanssa on.

  margarita; väripullasta saa melkein migreenikohtauksen vain katsomalla;-)

  Linnea; kuten parille muullekin tuossa sanoin niin annoksen pitää sitten kuulemma olla tosi suuri. Mulla on 400 mg päivässä 4 kk;n ajan. Joskus annetaan pistoksenakin. Eli ei mitään multivitamiineja joissa sattuu olemaan myös hiukan B-ykköstä.

  isoinpapu; piimämuki kelpaa hyvin!
  Olen kernaasti älykäs ja luova! Joo, anti mennä vaan, sahalaitaa silmään ja déja vu:t pollaan!

 21. Lempi Sveitsistä sanoo:

  Hyvä, että selvis! Harmillinen vaiva sulla, mutta varmaan niitä oireita kuitenkin paremmin kestää, kun tietää, ettei takana jotain kuolemansairautta.

  Hauskaa viikonloppua ja kerro sit mimmonen Gavalda oli! Minäkään en siitä Consolantesta oikein innostunu…

 22. uuvee sanoo:

  elämä on juhla. nauti huojentuneesta olostasi. :)

 23. Paevi sanoo:

  Hei, siis, donitsia ja punaviiniä? Täytyy sanoa, että aika hullulta yhdistelmältä kuulostaa ;-)
  Onneksi olkoon kuitenkin, ettei mitään vakavaa löytynyt.

 24. Pikkujutut sanoo:

  Helpotusten helpotus, hyvä ettei ole muuta kuin vanha vaiva, jos näin voi sanoa.

  Nautinnollista viikonloppua!

 25. Helena sanoo:

  Täällä satunnainen lukija huokaa myös helpotuksesta, vaikka migreeni on kurja tauti. Itsellä on sellainen auraton, johon joskus jopa särkylääke mutta yleensä täsmälääke tepsii. Migreeni on kyllä vähentynyt tässä kun ikää on tullu 50 v.

  Ihailin noissa lomapostauksissa kuviasi ja ennen kaikkea mustilla rinteillä laskemista. Ehkä minäkin rohkenen aloittaa uudelleen laskettelun ja vielä pääsen mustalla rinteelle….

  Hyvää viikonloppua ja juhli!

 26. Tanja sanoo:

  Hyvä jee, että kuulit nuo kauniit sanat!

  Oliko kuvottavan näköinen pulla paha vai hyvä? Hyvin palkittu, anyway.

 27. Matroskin sanoo:

  Migreeni on yleisempi luovilla ihmisillä kuin muilla.

 28. Leena Lumi sanoo:

  Violet, minä melkein kuolin migreeniin. Olin silloin työelämässä ja tein stressaava työtä. Kohtaus kaksi kertaa viikossa. Luulin, että joudun sairaseläkkeelle. Siinä sitä keplottelin milloin minkäkin lääkkeen varassa. Välillä en päässyt perjantaina työmaalta pois, kun toinen kohtaus alkoi aina perjantaina, kun stressi laukesi…mieheni haki sitten minut.

  Ikä tuo mukanaan ainakin kolme ihana asiaa: migreeni häipyy, vahvuus ja luovuus lisääntyvät!

  Epäilinkin epilepsiaa, mutta en tohtinut mainita.

  B-vitamiinia syön monen syyn takia hyvin suurta milligramamäärää, mutta aina niin, että siinä ovat mukana kaikki B-rymän vitamiinit.

  Voi mitä mattoja! Ensi viikolla käytämme yhden lomapäivän uuden olohuoneen maton etsiskelyyn.

  Rentoa viikonloppua, Violet!

 29. NiinaK sanoo:

  Miten loistava uutinen!! Pystyn helposti kuvittelemaan kuinka teidän perhe kokoontuu katselemaan dvd’tä. :) Migreenissä on kyllä mitä ihmeellisimpiä oireita, aina puolen kehon puutumisesta, huimauksesta sekä oudosta olosta alkaen, on tuttua, mulla on tota ennakoivaa huimausta sekä outouden tunnetta, mutta ei sitten kovaa särkyä vaan tasaista taustajyskytystä. Hassuin migreeni oire mitä olen kuullut on ennen kohtausta esiintyvä runsas haukottelu!!

 30. haaveilija sanoo:

  Olipas ihanaa,että tulokset oli tuollaiset.
  Tulit välillä mieleeni (ihan kuin olisit joku tuttukin…) ja mietin,milloin tulokset tulevat.

  Miehelläni on ollut migreeniä ja siinä sahalaitoja oireina ja itselläni ehkä hormooniperäistä,joka taitaa jo hiipua,kun 43 tänä vuonna täytän.
  Tyttärelläni on ehkä myös migreeniä,jossa ihan outoja oireita minulle. Hänellä on kesken koulupäivän näkökenttä mennyt omituseksi. Jotenkin symmetriseksi.
  Hän on nähnyt ihmiset symmetrisesti,että on vain yksi silmä keskellä….Pääkipua ei kuitenkaan välttämättä aina tullut.

  Ne,jotka vähättelee migreeniä pelkäksi pään kivistelyksi,heille soisin edes yhden migreenin,että tietäisivät mitä vähättelevät.

  Olet viinisi ansainnut,toivottavasti se ei laukaise migreeniä,kuten minulla ,punaviini siis .

 31. terhi sanoo:

  Hieno juttu!
  Tuosta punkusta ja migreenistä sen verran, että olen kuullut että luomupunkku ei ainakaan kaikilla laukaisisi migreeniä. Tiedä sitten miten herkimmillä, mutta itse luotan luomuun.
  Hienoa viikonloppua!

 32. Soilimaija sanoo:

  Jaahah, sitäkö se nyt sitten on. Enpä kadehdi mutta sen kanssa voi kuitenkin elää.
  Juhli toki, donitsi vaikuttaa maukkaalta.
  Gavaldan kirja oli minusta aivan ihana.
  Bonne lecture et à la tienne !

 33. Voi että miten mahtavaa!!! Onnea! Mikä helpotus, ettei niitä pahimpia. Ostatko orgaanista B-vitamiinia (ei synteettistä), toimisiko paremmin? Itse syön sitä.

 34. katilein sanoo:

  Oi, miten olen iloinen! Onneksi olkoon!

  (Aika hurja pulla, mutta sopivan riehakas tällaisen ilouutisen juhlimiseen.)

 35. rotterdamin riitta sanoo:

  onnittelut tuloksista. onko sydämesi muuten tutkittu. migreeni nimittäin johtuu usein pienestä aukosta sydämessä.

 36. Sooloilija sanoo:

  Hyvä, ettei mitään vakavaa löytynyt. Onnea siitä!
  Herkullinen donitsi, ja mikä upea keväinen pinkki väri!

 37. Hienoja uutisia! :) helpotus varmasti…

 38. Hienoja uutisia! Varmasti helpottava olotila sinulla! :)

 39. Susku sanoo:

  Voi ihanaista!!! Juhlistan ja iloitsen kanssasi!!! Menen lukemaan kirjaa tai katsomaan Gilmoren tyttöjä. Molemmat saavat hyvälle tuulelle ja ovat juhlistamisen parhaimmistoa!!! Skål!!!

 40. Fine van Brooklyn sanoo:

  Voi miten hieno juttu, onpa iso helpotus! Nyt kun tiedät, mikä vaivaa, et tarvitse pelätä vaan sanoa vaan, että ai tää on taas tätä :). Migreeni on todella todella todella p:stä, kärsin siitä itsekin. En aurallisesta versiosta vaan kaameasta kivusta ja pahoinvoinnista. Olen todella pulassa, jos en älyä ajoissa lääkitä. Täytyy tuntea itsensä. Se on kaiken a ja o. Hyvää viikonloppua!

 41. vilijonkka sanoo:

  Ihanaa, ihanaa, ihanaa!

 42. Violet sanoo:

  Lempi; kerron joo, ellei sekin kirja jää sitten kesken.

  uuvee; yhtä juhlaahan se on. Kun aina muistais.

  Paevi; ei SAMAAN aikaan;-)

  Pikkujutut; kyllä näin voi sanoa. Vanha vaiva joka on muuttanut ilmettään.

  Helena; rohkaisen sinua aloittamaan uudelleen.

  Tanja; se pulla oli todellinen heräteostos ja aivan karmean makuinen. Semmoinen tekomansikkainen kuorrute, hrr….

  MAtroskin; niin ne sanoo;-)

  Leena Lumi; onpa sulla ollut paha migreeni. Onneksi on helpottanut, näin ymmärsin.
  Matot on niitä miehen isotädin peruina tulleita. Niitä on paljon mutta ne ovat harmillisen pieniä melkein kaikki. Noita pidän sängyn vieressä. Ihana astua tuohon aamulla.

  Niina K; nuo on mulle tuttuja kaikki, haukotus myös. Kuulostaa todella hassulta mutta joo, olen senkin tunnistanut. Ja siihen liittyy kylmähorkkainen palelu.

  haaveilija; mä täytän kanssa 43 tänä vuonna mutten kyllä usko että siitä mitään apua tähän vielä on;-)
  Tyttösi oireet kuulostavat tutuilta. Vaikea niitä on kertoakaan aina toisille ilman että tulee olo että on ihan pimee.
  Punaviini ei onneksi laukaise mulla kuin mielihyvää!

  terhi: meillä on aika usein luomupunkkua muista syistä mutta uskon tuon täysin.

  Soilimaija; kiva kuulla että pidit kirjasta. Jotakin iloista oli jo sen mallissa ja väreissä.

  Pellon pientareella; mulla on siis resepti ja lääkäri sanoi että apteekissa valmistetaan ne mulle kapseleiksi…eli en voi valita.

  katilein; riehakas pulla, miten hauskasti sanottu.

  rotterdamin riitta; oi, sydäntähän on vuodesta 2001 tutkittu paljonkin. Mulla on mitraaliläppävuoto.

  Sooloilija; joo, valitettavasti pulla oli vaan mallia ”moni kakku päältä kaunis”…

  Susku; minä juhlin sillain ”hiljaisesti” kutomalla villatakkia, punkkua välillä naukkaillen;-)

  Fine van Brooklyn; muistan kun olet kirjoittanut tuosta ennenkin. Ihan karmeeta. Itsetuntemus ei ole pahaksi muutenkaan, mutta niin pirun vaikeaa toisinaan!

  vilijonkka; sää veit sanat suustani!

 43. Elisa sanoo:

  Mahtava juttu, olen iloinen puolestasi. Kerropa mitä tykkkäsit kirjasta. Ihanaa ja valoisaa kevättä!

 44. rotterdamin riitta sanoo:

  violet,

  jokin aika sitten kuulimme suosikkilaattakaupassamme (kahden naisen pitämä, he tekevät myöskin mosaiikkitauluja) että toinen heistä oli sydänleikkauksessa. syynä oli vahva migreeni, joka haluttiin siis hoitaa läpän korjauksella. migreeni poistui ja sen jälkeen he kertoivat että läppävuodon ja migreenin yhteys on vasta vähän aikaa sitten löydetty. hollannin lehdissä oli jokin aika sitten siitä muutenkin mainintoja.

 45. Anna sanoo:

  Ihania uutisia! Olet ollut mielessäni paljon ja peukut ollet pystyssä. Donitsi punaviinin kera maistui varmasti maailman parhaalta!

 46. SusaRouva sanoo:

  Voi miten hienoja uutisia! Toivottavasti löydät keinon pitää oireet aisoissa, joko vitamiinin avulla tai muilla tavoin.

 47. Anna sanoo:

  Voi miten hienoa! Ja varmasti olet todella helpottunut. Kyllä nyt sietää juhlia!! :)

  Anna

  ps. Mikä on tuo Gavaldan kirjan nimi suomeksi noin suunnilleen? Kerrotko sitten mitä pidit. Gavalda on suuri suosikkini, mutta edellinen, Lupaus, oli suorastaan huono hänen kirjakseen. Kai olet hankkinut jo uuden Haahtelan?! ;)

 48. Violet sanoo:

  Elisa; joo,sitten kun…;-)

  riitta; mielenkiintoista. Kiitos!

  Anna; erikseen paremmalta;-) (Se pulla oli karrrmee)

  Susa Rouva; oi niin toivon minäkin. Toivon että keinoja on.

  Anna; NImi on jotakuinkin että Kaunis karkumatka (tai pakomatka) tai noin….en ole vielä aloittnut.
  Mulla ei ole vielä uutta Haahtelaa. Asiaintila pitäisi korjata kyllä!

 49. Merruli sanoo:

  Onnea myönteisistä tutkimustuloksista!! Vaikka migreeniin välillä luuleekin kuolevansa, niin onneksi saitte nuo kuolettavammat vaihtoehdot suljettua pois. Voin vain kuvitella, mikä musta varjo on taustalla häilynyt selvyyttä odotellessa, varmasti vapauttava uutinen.

  Tänään olen juurikin hoidellut migreeniäni triptaaneilla ja vielä buranallakin kun ei ottanut talttuakseen, joten sympatiseeraan täysillä. Aurallinen versio säryllä on oma versioni ja näköhäiriöt ja harhahajuaistimukset tuttua huttua-valitettavasti.

 50. Violet sanoo:

  Merruli: kiitos. Olen kyllä helpottunut.
  PAkko sanoa että pääsen kivun suhteen kyllä vähällä. Aurakuvioiden katselukin on oikeastaan toisinaan sitä että ”katselen näytöksen loppuun” ja sitten nukun päälle hiukan jos mahdollista. Eli haittaa kyllä elämää jonkun verran mutta ei ole äärimmäisen kamalaa.
  Mutta sitten ne toiset tuntemukset…ehkä nyt kun olen saanut tietää ettei mitään sen kamalampaa ole osaisin suhtautua niihinkin samalla rentoudella. Sillain että kappas, nyt se tuli taas, onpa mulla kumma olo;-)

 51. Riikka sanoo:

  Hieno juttu! Vaikka ei se migreenikään kivaa ole. Nytpä tiedät mitä se on ja mitä sille voi tehdä.

 52. Marikki sanoo:

  Oletko varma, etteivät nuo oireesi ole sitä, että sisimpäsi
  haastaa sinut henkiseen kasvuun?

 53. Violet sanoo:

  Riikka; no näin ajattelin itsekin.

  Marikki: en ole varma. Eli siis totta kai voi olla mitä vaan psyykkisen puolen touhuakin.
  Kasvunvaraa lienee henkisellä puolellakin joten….

 54. Heli sanoo:

  Helpottava tieto! Hienoa!
  Mahdetaankohan täällä Suomessa käyttää B1-vitamiinia migreenin hoidossa?

 55. Violet sanoo:

  Heli; googlasin asioita ja ainakin joillakin keskustelupalstoilla ihmiset kirjoittivat että ovat saaneet lääkäriltään neuvon kokeilla.
  Kyllä se varmaan tiedossa ja käytössä on mutten tiedä miten laajalti. Eiväthän kaikki lääkärit tunnusta ollenkaan että ”vain” vitamiineista voisi olla mitään apua!

 56. Kenza sanoo:

  Voi miten hienoja uutisia! Mahtavaa! Toivottovasti löydät avun migreeniin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s