Kahdeksalta lastenhuoneessa

Tuolin takana on kierrätyskeskus ja sängyn alla hautausmaa. Hyllyn päällä koko maailma, seinällä planeetat ja tähdet. Kaikkialla älä koske -asioita ja muntärkeitä. Kuuluuko siisti huone muka niihin tärkeimpiin asioihin maailmassa?

Mainokset

14 comments on “Kahdeksalta lastenhuoneessa

 1. Celia sanoo:

  Minusta liian siisti lastenhuone kuulostaa jo pelottavalta. Sellaisiahan näkee just sisustuslehdissä. Tarkasti mietityt muutamat väriensä puolesta sopivat puulelut takasti aseteltu lattialle.

  Ihana pikku maitomösjöö.

 2. Violet sanoo:

  Celia; ajattelen täsmälleen noin – silti ihmettelen itsekin että miksen sittten kuvaa sitä sotkua?!
  Tässon ristiriita;-)
  Ei vaan. Nyt kävi niin että sunnuntaina miehen kanssa teimme adrenaliinisiivouksen poikien luolaan. Oli jo pakko.
  Sieltä hautausmaalta kun löytyi kaikkea alkaen parin kuukauden ikäisistä banaaninkuorista. Eli nyt on aika siistiä jonkun aikaa.

 3. Liivia sanoo:

  Heh.
  Meilläkin tuolla vaaleanpunaisessa huoneessa on ainakin se kierrätyskeskus, jollei kaatopaikkakin. Ja koko maailma on parilla notkuvalla hyllyllä. Mihinkään ei saa koskea, enkä enää pyrikkään.

 4. Jonna sanoo:

  Toisalta haluaisin sellaisen sisustuslehtihuoneen, mutta sieltä kyllä puuttuisi se tärkein. Elämä.
  Meillä lapset levittyy joka huoneeseen. Hiljalleen keräilen lattioilta tavaroita pois, ihan vaan huomatakseni, että hetken päästä samassa paikassa on jotain muuta.
  Olen kyllä huomannut, että lattiat olisi hyvä pitää siisteinä ainakin yöllä. Ei ole kiva astua legopalikan päälle ja tuntuu nuo leikitkin alkavan ihan eri tavalla aamulla, kun ekana ei tartte raivata tilaa.

 5. Violet sanoo:

  Liivia; pyrin siihen että lapset oppisivat pitämään huolta tavaroistaan niin että ne eivät mene rikki turhan takia eivätkä ole kateissa. Pakottamalla ei kukaan innostu siivoamaan edes omia jälkiään,mutta olen huomannut että varsinkin pienempi tulee apuun herkästi kun vetoan siihen että sitten tiedät paremmin mistä juttusi löydät…kun äiti ei osaa panna oikeaan paikkaan;-)

  Jonna; meillä nuo ovat mieluiten olohuoneessa ja lelut tuovat myös sinne. Sitten kannan/kannamme jonkun rakennelman pois ja he tuovat seuraavan.
  Toisaalta ymmärrän ihan hyvin että haluavat olla ”siellä missä tapahtuu”, meidän kanssa samassa tilassa.

  Toisinaan tulee se olo että on saatava kaikki lapsiin viittaavakin pois olohuoneesta. Useinmiten annan olla, ei se minua niin haittaa.

 6. Niina sanoo:

  Ei kuulu, minusta ilo on paljon tärkeämpi!! Elämä näkyy ja pitää näkyäkin. :)

 7. Ulla sanoo:

  Jotenkin kiva kuvasarja, tykkään! Tää uusi ilme blogissasi on hyvä. Me siivoillaan kolmevuotiaan kanssa huonetta illalla yhdessä, ja kieltämättä olen erityisesti ihmetellyt epämääräisen pikkusilpun määrää. Nyt on molemmat kotona ja jokapaikassa lelutulva.

 8. tintti sanoo:

  Sillä, että kotia yhdessä pistetään järjestykseen ja tavarat paikoilleen, pitää olla toinen päämäärä kuin se, että koti saadaan näyttämään joltakin sisustuslehden aukeamalta. Ihan hullu ajatus. Juuri tuo Violetin tyyli, että opetellaan pitämään tavaroista huolta ja vähät siitä missä huoneessa ollaan, kunhan ollaan yhdessä ja viihdytään sopii minunkin ajatusmaailmaani. Monesti muutenkin jotain sisustuslehteä selatessa tulee sellainen olo, että kylläpä rouva on sisustanut itselleen unelmiensa kodin, mutta mitäköhän mieltä mies ja muu perhe tuosta on. Kaipa siellä on tiukat säännöt emännän puolesta mihin saa koskea ja mitä siirtää ja isäntä pitää valtakuntaansa (ja viihtyy paremmin, kuten lapsetkin) jossakin ihan muualla. No, jokainen tarvitsee oman tilansa, tavalla tai toisella.

 9. Anu sanoo:

  Meillä tuli vartti sitten ihan hirveä itku, kun pakon edessä raivasin leluja paikoilleen ja osan sängyn päälle pois tieltä. Pakko on siinä, että on saatava imuroitua edes vähän, kun villakoirat haukkuu jo siihen malliin joka nurkassa. Melkein jo kaduin, kun lapsi näytti niin haavoittuvaiselta sen kyyneltulvansa keskellä. Nyt ovat isänsä kanssa juuri ottamasta autoa tallista ja lähtevät ruokakauppaan. Minä aion tehoimuroida sen huoneen nyt. Ja levittää kamat sitten takaisin. En minäkään tykkää, että minun tärkeisiini joku puuttuu. Toisaalta onhan se pakko välillä raivata ja järjestää ja kannatan silti sitä, että lapselle yrittää opettaa, että asioilla on paikkansa. Löytyvät sitten aina sieltä paikoiltansa helposti ja pysyvät hyvinä.

 10. Hih, Suloisesti kirjoitettu! Aikuisia tai lapsia, niin toisen sotkuthan ne eniten ärsyttävät.. Omat on tarkoituksenomaisia, tai justiinsa hakemassa paikkaansa jne…

 11. Kirjailijatar sanoo:

  Ei todellakaan…siis siisti huone ole niin tärkeää. Lapsen huoneessa kuuluu olla koteja, eläintarhoja, farmeja ja museoita. Eikä muidenkaan huoneiden tarvitse olla tiptop, inhoan ihan pelkistettyjä, minimalistisia koteja. On kiva, kun esineet kertovat omia tarinoitaan.

 12. Anna sanoo:

  Hmm, olen aina ihannoinut lasten sekaisia huoneita ja keskeneräisiä leikkejä, mutta meillä siivotaan illalla aina kaikki tosi tarkkaan nykyään tiukkisäidin unien takia… Olen huono nukkumaan ja kissamme tykkää yöllä leikkiä kaikella irtotavaralla, kuten pingispalloilla, legoilla, playmobile-ukoilla yms., joten iltaisin on siivoustalkoot, ettei yöunet ihan kokonaan mene. Sisustuslehden sivulta emme näytä, mutta lattiat vois iltaisin imuroida helposti. Pelkään myös, että kaksivuotias yövaeltelija kompastuu leluihin yöllä. Elämänvaiheista nämäkin jutut näköjään kiinni!

 13. Susku sanoo:

  Meillä lastenhuone on pieni, liian pieni. Ja aina enemmän tai vähemmän sekaisin. Ja kaikki tärkeimmät asiat tuodaan olohuoneeseen/makuuhuoneeseen, koska siellä se elämäkin on…

  Huomenna pitäisi kai taas ottaa itseään niskasta kiinni ja siivota vähän lastenhuonettakin kun poika on päiväkodissa. Hetkellisesti sitten ainakin päivällä saattaa olla siisti… :)

 14. Violet sanoo:

  Niina:….mikä ei tietysti tarkoita ettei siistissäkin huoneessa voisi olla iloa, mutta juu, olen samaa mieltä.

  Ulla; kiitos. Kiva kun tykkäät ilmeestä. On tässä jotenkin erilainen fiilis kirjoittaakin.

  tintti; voi kuule…miten useasti olen miettinyt kirjoitusta tuosta aiheesta. Aina se on jäänyt kuitenkin. Pelkään että tahtomattanikin loukkaan joitakin eikä se millään muotoa ole tarkoitus. Tietysti jos hyvin kirjoittaisi nin oma kanta tulisi näkyviin ilman että siitä voisi sen kummemmin ottaa nenäänsä kukaan.
  Kaikki miehet eivät voi olla täysin välinpitämättömiä siitä miltä heidän kotinsa näyttää. Usein vain kuulee että mies ”antaa sisustaa” kun häntä ei kuulemma kiinnosta tai hälle se on se ja sama miten mööpelit on. Uskon että on niitäkin jotka ovat jo aikaa sitten katsoneet parhaimmaksi pitää turpansa kiinni rouvan oikkujen suhteen.

  eilentänäänhuomenna; en mä mitenkään sotkuakaan ihaile. Mulla on sille kuitenkin ymmärrystä, sillä kun tekee jotakin niin onhan sen pakko jossakin näkyä. Ja kun joutuu tekemään asioita pätkissä (siihen on monia syitä) niin tavarat jäävät niille sijoilleen. Tästä johtuu ainakin minun sotkuni yläkerrassa. Ei olisi mitään tolkkua kerätä kaikki kesken pois, koska jatkan esim. seuraavan päivän aamuna samaa hommaa.
  Eli katson etten voi olettaa muiltakaan mitään nuoltuja nurkkia kun en itsekään anna siihen esimerkkiä.

  Kirjailijatar; tärkeimpänä pidän sitä ettei ole pahaa hajua, mitään silkkaa roskaa tai jotain juttuja tyyliin kengät pöydällä….

  Anna; no, sulla on tuommonen syy jonka ihan ymmärrän. Ja onhan meidän ihmisten luonteissakin eroja. Mikä minä olen sanomaan että se jonka on ”pakko” tyhjentää ja kiillottaa tiskipöytä illalla tai ei nukahda olisi sen vääremmässä kuin minä joka en sitä tee;-)

  Kuvittelen muuten nyt sitä kissaa sinne leikkimään…kiva mielikuva.

  Susku; Meillä lastenhuoneessa on kaksi suurta kirjahyllyä, kaksi kirjoituspöytää tuoleineen, sänky ja parvisänky sen päällä. Kaikki tavarat mahtuu mutta lattiatilaa ei kauheasti ole. Kyllä se silti riittää ihan hyvin. Tiedän senkin että jos huone olisi isompi niin kamaa kertyisi enemmän. JOstakin syystä niin vain tuntuu aina olevan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s