Hanoista hotelleihin

Minun mieheni on sellainen että kun hän ryhtyy johonkin niin hän tekee sitten kunnolla, pe-rus-teel-li-ses-ti, huolella – ja hitaasti. Kylpyhuone ja keittiö, tarkemmin sanottuna hella ja uuni ovat hänen erikoisalaansa. On hyvä että toinen meistä on tuommoinen mitä tulee kotihommiin. Minä teen useammin, minä teen enemmän mutta minä pinnaan ja työnnän maton alle, minä huijaan ja jätän kesken, käännän puhtaan puolen ylöspäin ja tungen kaapinperälle.

Me täydennämme toisiamme, se on selvä –  tässäkin asiassa.

Mutta joskus kun hän kiillottaa hanoja tai puunaa näkymätöntä likaa minä sanon tahtomattani hullusti. Sanon että olisit mieluummin poikiesi kanssa, ne ovat sentään oikeita ihmisiä ja hanat vain metallinpaloja. Tai sanon kuten sunnuntaina, hiukan liian väräjävällä äänellä: mitä tuo kannattaa, eihän täällä kuitenkaan koskaan kukaan käy…

Eikä kyllä käykään kuin toisinaan miehen sisko perheineen ja paljon harvemmin muuta miehen sukua, minun puoleltani sukua kerran vuodessa tai harvemmin, ystäväni eivät ole vielä tulleet. Ja kyllähän minä ymmärrän että ihmisillä on muutakin ja rahat on tiukalla ja matka on pitkä mutta sama se on toiseenkin suuntaan. Ja meillä on sentään kiillotetut hanat!

Löysin Brysselistä muuten aivan herttaisen hotellin. En sitten tiedä millaiset hanat niillä on.

Mainokset

24 comments on “Hanoista hotelleihin

 1. Liivia sanoo:

  Ihmettelin tuota otsikkoa tovin, sillä käsitin että puhut Vietnamin pääkaupungista. Selsihän kun luki eteen päin.
  Minun mieheni erikoisalaa myös hanat, uunit hellat, ja se on hyvä, sillä eivät ole alaani ollenkaan.

  Voisin tullakin, mutta ei ole kutsuttu… vai oliko tämä kutsu:)
  Tuo hotelli kelpaisi kyllä.

 2. Olina sanoo:

  Meillä pääsääntöisesti on aina vähän sekaista, mutta sitten kun mies ryhtyy siivoamaan, hän tekee sen juurikin noin: puunaa, kiillottaa, käy läpi jokaisen kohdan. Sanoo, että ”monkittaa” (neuroottisen tv-salapoliisi Monkin mukaan kun tekee jotain ylitarkasti, neuroottisesti). Minä kuulun siihen ”pyyhitään vähäsen pintoja” -koulukuntaan.

  Välimatkat, ne ovat niin suhteellisia. Ja kenellä on varaa ja aikaa minnekin lähteä. Kai siinä on aimoannos viitseliäisyyttä, ja jos ei koskaan käy, niin alkavat tekosyyt loppua.

 3. Violet sanoo:

  Liivia; ai niin, Hanoi;-)
  Joo, meille kotiin en ole kutsunut yöpymään ihan siksi että ainut nukkumapaikka on poikien huoneen lattialla…enkä ihan usko että haluaisit..
  Sen sijaan jos Brysseliin päätät lähteä niin selvähän se on että tapaamme ja kotimme ovet ovat auki.

  Olina; juu, missään nimessä en oleta että tänne mitään ruuhkaa olisi. Ihmisillä on pieniä lapsia, on rahapulaa ja kaikkea. Ehkä eniten se harmittaa että jotkut sanovat: kun tehän tulette sitten kuitenkin…mutta ellei tullakaan?
  Eihän tää Bryssel nyt mikään maailman upein paikka ole enkä mä ole mikään paikallisopas mutta en mäkään Suomeen matkustaisi ellei mulla olisi siellä sukua ja ystäviä.

 4. himalainen sanoo:

  Meillä on samat kuviot täällä siivouksessa myös, välillä se naurattaa ja sitten toisinaan ei. Ei ainakaan silloin kun haluaisi nopsaa vain hoitaa siivouksen pois, ja että molemmat tehtäisiin jotain… no, niin vain on.

  Meidän hyvä ystävä asui pitkään Englannissa ja aina pyysi meitä kylään ja aina me aiottiin, mutten oikein tiedä, miksi me ei saatu sitten vain aikaiseksi, että ois lähdetty heille, nyt jälkeenpäin kyllä harmittaa. Miksi joissakin asioissa ei vain saa itsestään irti, vaikka takuuvarmasti saisi sitten kokea mukavia asioita. En kyllä oikein aina ymmärrä myöskään.

 5. MaaMaa sanoo:

  mä puunaan hanoja :D
  Mutta ei siinä mene kauaa, hampaidenpesun ohella nopeasti tehty :)

  täällä Dublinissa käy tooosi harvoin meillä vieraita, mutta epäilen että tilanne tulee olemaan ihan toinen kun päästään Pariisiin. Vieraslistalla on jo nyt ”varauksia” vaikka ei olla vielä edes muutettu! :D

 6. Violet sanoo:

  himalainen; niin, kai se sitten noin on. Ei ehkä mitään varsinaista syytä muttei kuitenkaan saa aikaiseksi.

  Maamaa; hmm…eli ei ne tuukaan TEITÄ katsomaan…;-)

 7. Tuula sanoo:

  Meilläkin mies on sellainen, että jaksaa nyplätä jonkin hassun yksityiskohdan kanssa vaikka kuinka kauan. Itsestä se tuntuu joskus ihan tuskastuttavalta, kun – kuten sanoit – eihän sitä kukaan huomaa. Hyvähän se tietysti on, että joku huolehtii niistä nippeleistäkin, mutta itse tykkään enemmän isommista linjoista.

  Eilen saatiin uusi liinavaatekaappi. Siinä missä minä ihastelin kokonaisuutta, mies tuijotti sentin päästä jotain pikkunaarmuja ja hinkkasi niitä sormenpäällään (ihan kuin ne siitä olisivat kadonneet!). Hyvä ettei sentään alettu riidellä asiasta :D

 8. Fine van Brooklyn sanoo:

  Tämä taitaa ollakin aika yleistä. Kun meillä siivotaan yhdessä, se saattaa usein tarkoittaa sitä, että sillä aikaa kun imuroin ja tamppaan koko (sikäli onneksi pienen) huushollin, mieheni on purkanut tietokoneen näppäimistön osiin, ja puhdistanut välejä ja koloja pumpulipuikolla koko sen ajan… On tietenkin kiva näpyellä puhdasta näppistä, mutta…

  Tuo hotellilinkki meni juuri kirjanmerkkeihini. Ihana!! Ja miten edullinen! Tuossa on nyt jotain, minkä painan mieleeni…

 9. Maare sanoo:

  Aivan ihana hotelli! Tulisin mielelläni tuonne kokonaiseksi kuukaudeksi.

 10. Rebecca sanoo:

  Tuo hotelli vaikuttaa kertakaikkisen viehkolta, laitoin minäkin vastaisuuden varalle muistiin. Ja ihan kohtuuhintainenkin. Viime kesänä oli hirveän hankalaa löytää Brysselistä kohtuuhintaista ja tarpeeksi isoa huonetta ja päädyttiin lopulta tylsään ketjuhotelliin, jonka sijainti oli kuitenkin kiva. Mutta ensi kerralla mieluummin johonkin linkkisi kaltaiseen kiitos!

 11. Liivia sanoo:

  Jos tulisin Brysseliin, valitsisin kaupungin pelkästään sinun takiasi. Vielä tulenkin, jahka joku lentotarjous.Brysseliin ei juuri näytä ikinä olevan.
  Juu mieluummin tuo kiva hotelli, kun poikien huone, niin ihania poikia kun ovatkin:)

 12. sari sanoo:

  Minä teen kummallakin tyylillä, päällimmiten ja perinpohjin, olosuhteiden mukaan. Oli miten vaan meilläkin on ovet auki tulijoille, en häpeile vaikka täällä on välillä kaikki mullinmallin.

 13. vilijonkka sanoo:

  Hih, me ollaan sanoissa hotellitunnemissa tänään!

  Mun (oikeasti) puolisokea mies ei puunaa ja on sitä mieltä, että kaikkialla on puhdasta… Minä taas jynssään oikein hartaudella. Vuosien saatossa olen joutunut opettelemaan olemaan sekä itselleni että sille miehelle armollisempi. Vaikeaa on.

 14. Violet sanoo:

  Tuula: niin, ei tuo mua varmaan haittaisi muuten ollenkaan (olisin vaan iloinen kun hän haluaa tehdä ja tekee hyvin!) mutta siksi se harmittaa kun ei hän ehdi noihin hommiin kuin viikonloppuisin – ja se taas on ainut aika kun olisi aikaa ola lastenkin kanssa.

  Fine van Brooklyn: miten mua naurattaakin nyt tuo esimerkki:-) Tietokoneen pikkuosien imurointi niin tutua.Vaan sittenpä toimii ja on puhdas.

  Maare: eiks ookkin!Antaiskohan ne kuukausialenuksen:-)?

  Rebecca: minustakin hyvin kohtuuhintainen. Voi ola tosin kovin varattu koska tuosta on paljon eri lehdissä jne.

  Liivia: no, sitten et ainakaan pettyisi vaikka kaupunki olis kuinka tyhmä:-)

  sari: ei kotiaan saisikaan häpeillä eikä tarviskaan. Pikemminkin se on vieraan ongelma ellei tunnu hyvältä, lopultakin.

  vilijonkka: ai sää olet puunaaja? Miten se käy yksiin sen kanssa kun olet myös hätähousu, muistelen?

 15. Merja sanoo:

  Ymmärrän tosi hyvin tuota väräjävää ääntä :) Meilläkään tuskin koskaan kukaan käy, ja sentäs asutaan Kaliforniassa! Aina oikein ihmettelen kun tutuilla täällä ramppaa väkeä alvariinsa, että ei vaan meille, vaikka olen mainostanut vierashuonetta ja kaikkea..

  Mutta parin viikon päästä me saadaankin vieraita. Ensin yksi vieras ja heti perään neljä! Oikein kivaa kyllä, en valita yhtään.

  Ja mun mieheni, on myös tuollanen puunaaja. Hänen erikoisalaansa on suihkut ja ne kaakelinvälit :)

 16. Ulla sanoo:

  Jos olisin tuohon hotelliin menossa, haluaisin asua Levantti-huoneessa… Mutta seuraava kaukomatka on Kaliforniaan veljen luo, saimme joskus vähän samaa kritiikkiä kun emme sinne edistyneet. Selityksenä tosin pikkulapset, jos se selityksestä käy (tai ehkä lapsista? johtuva laiskistuminen).

  Vaan kyllä nuo pikkuhotellin huoneet kaikki olisivat aika viehkoja.

 17. Kirsikka sanoo:

  Ihana hotelli, persoonalliset huoneet!

  Joskus innostun hinkkaamaan hanoja, kivan näköistä kun ne kiiltelee edes hetken.

  Hotelleissa hanat pitää kiiltää ja niistä asiakkaat helposti kuulemma valittaa, siis jos ne ei ole putsattu. Siitä nimittäin näkee onko kunnolla siivottu jos hanatkin kiiltää :) Olen ollut hotellissa töissä, mie tiiän!

  Odottelen tässä juuri tietoa, että tuleeko vieraita viikonlopuksi vai ei. Pikkuveli perheineen hiihtolomailee tällä viikolla. No tulis vaan!

  Kirsikka

 18. tintti sanoo:

  Ah, jos en olisi näin persaukinen ja torpan takia korviani myöten veloissa voisin harkitakin jonkun tutun kiusaamista vierailulla tai sitten vaan omaksi ilokseni varata tuon La Grande Mansarde -huoneen itselleni kuukaudeksi ihan omaan käyttöön (*huah*). Vaikka ei meilläkään kukaan käy ja asumme ”vain” 60 km pk:sta ihan Suomessa ja tutut suhaa kuulemma tuota pikatietä varsin tiuhaan kuka mihinkin suuntaan. Pitäkööt tunkkinsa, jos ei edes päiväkahvi kelpaa. Se taitaa olla nykyisin vaan tapana, ettei kyläillä, vierailla eikä tuppauduta niin kuin aikoinaan. Vaikka onhan tämä meidän huusholli vähän omituinen, kun moottoripyörä on eteisessä, kylpyamme viherhuoneessa ja television virkaa toimittaa vanha tietokone. Ja meille saa tulla siivoamaan ihan milloin vaan, jos kissankarvat häiritsee. Meillä imuroidaan vain kerran viikossa, jos silloinkaan.

 19. Liivia sanoo:

  Tajusin juuri, että siskoni on asunut yli kymmenen vuotta maailmalla ja vain kerran olen käynyt hänen luonaan. Tuohon aikaan on sentään sisältynyt viisi eri maata.
  Onhan hän loukkaantunut.

  Se on vain niin, että montaa matkaa ei ole varaa vuodessa tehdä ja silloin kun lomakohdetta valitsee, haluaa valita sellaisen paikan, joka kiinnostaa. Eikä sisko asu just niissä.

 20. Violet sanoo:

  Merja; suihkut ja kaakelinvälit nimenomaan;-)

  Ulla; hotelli näyttää tosiaan kivalta.
  En mä myönnä että olisin jotenkin laiskistunut lasten myötä. Se sen sijaan on tosiasia että heidän kanssaan matkustaminen on ihan takuulla eri asia kuin aikuisten kesken. En voi olettaa että heitä kiinnostaisi täysillä samat asiat kuin meitä aikuisia.

  Kirsikka; näin kerran tosi mielenkiintoisen ohjelman ihmisestä jonka työnä oli mm. katsoa miten hyvin siivoojat olivat hommansa hoitaneet hotellihuoneissa. Hanoihin kiinnitti juuri suuren huomion;-)

  tintti; no jumankaut..jos ohi ajellaan…En mä kenenkään huusholleista ainakaan pelästy. Sen sijaan pelottaa hiukan tuommoinen asenne ettei enää ihmisiä kiinnosta toisiaan tavata.

  Liivia; Valintojahan nämä. Olimme laskettelemassa ja koska haluan tavata sukua ja ystäviä Suomessa niin muuta matkaa meille ei tänä kesänä tule. Mutta kuten sanottu, en mä SUomeen mene siksi että pitäisin sitä hyvänä lomakohteena;-)

 21. jaana sanoo:

  Kun asuttiin Moskovassa ei meilläkään ollut vieraita ruuhkaksi asti. Paras (?) kommentti oli kun yksi sukulaismies totesi, että ”olisi mielenkiintoista pistäytyä, mutta eihän sinne voi lasten kanssa tulla” katsoin silmät pyöreinä, ”niin ei varmaan, mitä nyt meidän lapset asuu täällä.”. Nyt ollaan lähdössä toiselle kierrokselle ja paras ystäväni on saanut vahvat ukaasit, et paree olis tulla tällä kertaa. Mitä sitten vaikkei kaupunki tai maa kiinnostaisikaan, meitähän he tulisivat katsomaan.

 22. Maria sanoo:

  Moi! Me tullaan ihan varmasti,kun toi likka saa pikkasen ikää lisää.Niin että menee jutut oerille saakka…Se on meinaan semmonen pääkkö nykysin,että saa olla kaks paria silmiä selässäkin. Ja mää haluan sitten tosiaan kiillotetut hanat!Kun en meinaan me hotelliin ; )

 23. Violet sanoo:

  Maria; enkä päästäiskään, hotelliin meinaan! Juu, pimunne kasvakoon hiukan ettei taita niskojaan rapuissa tai jotain vinhaa. Sää ootkin muuten ahkerimmin käynyt vieras;-)

 24. Violet sanoo:

  jaana; kaikenlaisissa oloissa sitä lasten kanssa asutaankin…;-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s