Wild West?

Minulta siis lähti eilen ostoskärry mutta tuntia myöhemmin vastapäätä tuota ruokakauppaa joltakin naiselta lähti henki. En yritä edes verrata näitä kahta asiaa. Kaksi nuorta miestä teki aseellisen ryöstön pieneen kello- ja kultaliikkeeseen ja poistuessaan yrittivät  kaapata ensimmäisen kohdalleen osuneen auton käyttöönsä pakoa varten. Autoa ajanut nainen kieltäytyi antamasta kulkupeliään  ja sai luodin päähänsä. Kuoli matkalla sairaalaan. Ryöstäjät jäivät kiinni heti, sillä poliisit olivat sattumalta noilla nurkilla.

Miten sattuikin että muutama päivä sitten kirjoitin siitä miten kamalat asiat ajatteluttavat vähän liiankin kanssa. Kommenteissa keskusteltiin lisää siitä miten erityisesti koskettavat ne, jotka tapahtuvat lähelle tai tutuille ihmisille. Nyt minulla on olo etten saa mentyä omaan ruokakauppaani koska se on jotenkin ”likainen”. Ajatus on täysin pimeä, mutta tuo että kärry rosvottiin ja sitten tämä ihan hirveä juttu siinä kaupan edustalla…En lakkaa ajattelemasta entä jos –asioita.

Pitää toivoa että ajan myötä unohdan. Pakkohan sitä on jatkaa.

Mainokset

20 comments on “Wild West?

 1. Ansku sanoo:

  Bryssel kuulostaa jotenkin ”villiintyneen” niistä ajoista kun siellä asuin. Miehen työkaveri ryöstettiin siellä muutama viikko sitten, kun oli työmatkalla. Hän oli hypännyt lentokenttäbussista jossain EU-korttelin kulmilla ja pysäkillä oli odottamassa jengi, joka nappasi mukaansa hänet ja toisen ”pukuherran”. Kaikki vietiin aseella uhaten, ja toinen tyyppi, joka vastusteli sai puukon vatsaansa. Konsulaatissa oli sanottu, että tätä tapahtuu paljon nimenomaan EU-korttelissa. Ja että asialla ovat ulkomaalaisjengit.

 2. Ppi sanoo:

  Herranjesta sentään ihan järkyttävää! Mulla on jotenkin Brysselistä turvallinen mielikuva, mutta kyllähän näitä hulluja voi osua kohdalle missä vaan. Ei tämä Suomikaan ole enää mikään lintukoto.

  Tuli niin mieleen taas tämä, kuinka kaikki voi päättyä yhtäkkiä, ennalta arvaamatta ja kuinka se muuttaa monen läheisen elämän, yhtäkkiä.

  Voi kamalaa. Voin vaan kuvitella kuinka tuollaista miettii, kun noin lähellä tapahtui, kotikulmilla. Kaikesta huolimatta, hyvää lauantaita sinne ja mukavaa viikonloppua.

 3. Violet sanoo:

  Ansku; kyllä tämä on ihan tilastojenkin mukaan villiitynyt. Juuri sanottiin että vaikkapa tässä meidän alueella asuntomurrot ja ryöstöt ovat lisääntyneet kolmen vuoden aikana 20 prosenttia.
  Katukuva on minusta muuttunut jo ihan sinä aikana (kolmisen vuotta) kun minä olen täällä asunut.
  Ja puhun lähinnä meidän nurkista sillä keskustassa en edes käy juuri koskaan EU-kortteleista puhumattakaan.

  Mutta joo, kaikkea tuollaista kuulee koko ajan. MIehen työkaverilla kävi eräänä yönä aseistetut ryöstäjät. Hän pyjamassaan lupasi kaiken heille. Antoi ottaa (viisaasti) ja säästi henkensä, luultavasti.

  Nämä kaksi kultakaupparyöstäjää eiliseltä ovat radion mukaan ”ulkomaalaisia”. Katukuvassa on ihan kamalasti jotakin itä-Euroopan porukkaa. Sen tarkemmin en osaa sanoa.
  Olen aivan helvetin kyllästynyt niihin naisiinkin jotka tulevat jo ihan vaatteisiin roikkumaan rahaa kerjätessään.

  Ppi”: ei mulla tästä mitenkään turvallista mielikuvaa ole ollut ennenkään. Lähinnä olen vaan ollut ajattelematta.
  Ja totta sekin että missä se kolkka on missä olisi turvallista täysin.
  MIehelle eilen kyllä sanoin taas että olisiko sellainen mahdollista että saisit tehdä työsi kotoakäsin ja asuttaisiin jossakin umpikuusessa tyyliin se pikkukyllä LUX josta postasin joku aikasitten….missä ei tapahtuisi mitään paitsi se disco kerran kuussa…
  Ei vaan, kai sielläkin kylillä jo huumejengi painaa huput päässä.

 4. vilijonkka sanoo:

  Hyi että, en ihmettele ”pimeää” ajatustasi, saattaisi tulla itsellekin mieleen. Valitettavasti rosvojen kiinni saaminen ei tuo sen naisen henkeä takaisin.

  Ostoskärryjen pölliminen tuntui ainakin Pariisin 17 arr. olevan yleinen kansanhuvi. Monelta tutultu lähti kärry omille teilleen.

 5. Sooloilija sanoo:

  Juuri eilen juttelin ystäväni kanssa siitä, että nyt ei ole enää missään turvallista. On lisääntynyt semmoinen, että missä vaan voi tapahtua, mitä vaan. Esimerkkeinä kumpikin luettelimme nämä kauppakeskukset, sairaalat, terveysasemat ym. joihin MILLOIN VAIN saattaa astua sisälle joku hörhö, ja ampua silmittömästi ihmisiä.

  Todella surullista. Ja vetää mielen matalaksi. Sitten sitä miettii mihin ja miten uskaltaa lapsiaan lähettää. Täällä meillä päin kun on se tyyli, että lapset kulkevat itse koulumatkansa ja käyvät pieniä kauppaostoksia. Siis puhun nyt yli 10-vuotiaista..

  Nyt jää kyllä mietityttämään.

 6. sanni sanoo:

  Tuo on juuri sellainen asia, josta pimeitä ajatuksia tulee. Järkyttävää. Lapset putoavat laivoista, ihmiset jäävät ambulanssien alle ja naisia ammutaan omiin autoihinsa. Mietin joskus, että kuinka iso riski meillä täällä periferiassa on kohdata jonkun mielipuolinen teko. Pienempi varmasti kuin suuressa kaupungissa. Joskus minusta tuntuu ihan Vilijonkalta (if you know what I mean?), joka odottaa tuhotulvaa tai hirmumyrskyä aivan suunniltaan, pää täynnä pimeitä ajatuksia :)

 7. Allu sanoo:

  Voi kauhistus, enpäs ole osannut koskaan pelätä Brysselissä, mutta nyt kai pitää sitten olla varovainen.

 8. Pikkujutut sanoo:

  Huh huh, jopas siellä on toimintaa. Jäin samalla miettimään sitä, että täällä voi vaikka jättää auton ovet auki ja kukaan ei silti sitä varasta mutta ne murheet ovatkin sitten toisenlaisia.

  Ja anteeksi tuo häiriköinti tuolla aikaisemminssa postauksissa. Yritys oli suuri jättää kommentti mutta omalla koneella ei näkynyt mitään viestiä…Pahoittelen. Tarkoitus ei ollut olla kommenttihirmu ;).

 9. Leena Lumi sanoo:

  Olen aina pelännyt Euroopan monia keskisuuria ja isoja kaupunkeja ihan lähtien Baden-Badenista Frankfurtiin, mutta Zürichissä uskallan vielä kävellä illalla ravintolasta katuja pitkin hotelliin eli en ota taxia. Se on vielä se ’lintukotoharha’, jonne uskallan lähteä parhaan ystävättäreni kanssa eli siis naisissa matkalle.

  Silti: Olen menettänyt uskoni täydelliseen turvallisuuten ja ihmiseen. Mitä tahansa voi sattua kenelle tahansa ihan missä tahansa.

 10. tintti sanoo:

  Väkivallassa on karkeasti ottaen kaksi puolta: pelote ja pelko. Yksin tosin on vaikea nousta pelotetta vastaan, niin kuin se omisuudestaan tiukasti kiinni pitänyt naiskuski ehti kenties huomata. Terve järki (tilannetaju) ja itsesuojeluvaisto on asioita, joita voi kehittää, mutta ne eivät kehity neljän seinän sisällä tai liian tiukassa valvonnassa. Pelolla kun on taipumus kasvaa aivan käsittämättömiin mittasuhteisiin, jos sille antaa vallan eikä sen olemusta tietoisesti tutki. Milloin sitten on oikea aika ja paikka, vaikea sanoa. Serkkuni on jo yli kymmenen vuotta reissannut työn puolesta maailman vaikeimmilla kriisialueilla ja on toistaiseksi selvinnyt lähes naarmuitta. Ehkä edellä mainittujen lisäksi toisinaan tarvitaan mukaan jokin ylityöllistetty siivekäs olentokin :) .

 11. Violet sanoo:

  vilijonkka; joo, ei tuo naista takaisin. 48-vuotias kolmen lapsen äiti. Huh huh.

  Sooloilija; mitä vaan, missä vaan – olen samaa mieltä.
  Valitettavan totta.
  Ei puhettakaan että nuo vielä aikoihin kulkisivat yksin. Toisaalta se että vanhemmat ovat mukana ei aina takaa yhtään mitään…mutta on muitakin syitä mikseivät kulje.

  sanni; nii-i. Muistan kun kirjoitit siitä ambulanssijutustakin.
  Vilijonkaksi tässä muuttuu ellei tee kaikkensa sitä vastaan.

  Allu; niin no en mä tiedä tarviiko täällä noin keskimäärin sen enempää pelätä kuin siellä teilläkään, mutta tapahtuu täällä toki yhtä sun toista.

  Pikkkujutut; täällä en jättäis ovia auki hetkeksikään. Ajammekin ovet lukossa koska sitäkin sattuu että liikennevloissa ovet temmotaan auki ja kassit mukaan tai muuta sellaista…

  Leena Lumi; no minen käy iltaisin missään mutta kun tääkin sattui klo 14.30…

  tintti; uskon että tilannetajuni on kasvanut sen jälkeen kun olen muuttanut Suomesta. Olen saanut olla silmä tarkkana monessa paikassa ja tilanteessa ja uskon että muutaman kerran ainakin olen säästynyt siltä sun tältä ihan siksi että olen haistanut jotakin olevan tekeillä.

  En mä oikeasti aio jäädä tänne kotiin pelkäämään. TErvettä järkeä käyttäen välttelen edelleen tiettyjä juttuja kuten olen aina tehnyt, mutta ruokakaupassa käydään vaikka henki menis! Ja ostoskärryt!

 12. Katja sanoo:

  Joskus tällaiset kiertävät ympyrää ihan hirveän likellä, sitten yhtäkkiä jättävät rauhaan ja kaikki on melkein kuin ennen. Suorastaan surrealistista. Jokin merkitys niillä on, ainakin saavat mietteliääksi. (Silti niistä tulee sellainen olo, että mitä tässä nyt näytetään ja miksi juuri minulle, ajattelen näitä kyllä ilman rajuja muistutuksiakin.) Halaus.

 13. tintti sanoo:

  En arvellutkaan, että jäät kotiin vapisemaan :D . Ajattelin sitä kasvavaa sukupolvea. Onhan se tietenkin paljon myös luonnekysymys, miten pärjää, reagoi ja käyttäytyy erilaisissa tilanteissa. Ja kaikkeenhan vaan ei yksinkertaisesti voi vaikuttaa, vaikka pysyisi kotonaan. Sitähän voi vaikka hukkua omaan sänkyynsä, niinkuin eräät siellä Ranskan rannikolla (ehkä kamalinta ikinä).

 14. Violet sanoo:

  Katja; koko viikon on tapahtunut jotakin pientä ja suurempaa.
  Ihan alkaen tavaroiden rikkoontumisesta. Kaikkea sellaista mistä jää inhottava olo eikä osaa edes tarkemmin eritellä miksi joiden juttujen kohdalla.
  Yksi nainenkin joka huusi meille kuin hullu kun katselimme rauhassa kissoja koulun lähellä. Luuli kai että kiusaamme niitä ja siitä tulikin oikea sanaharkka.

  tintti; niin mut mää itse luulin! Tai no. Ajattelin etten uskaltaisi tuonne enää mutta tajuan kyllä että nythän se jo ihan tilastollisestikin on turvallinen paikka! Ei salama jne….siitä iskemisestä.

  Ne sänkyynsä hukkuneet…sa muuta. Se jos joku on aivan surrealistista. Kuuntelin niitä sukeltajia jotka sanoivat: olohuoneessa kellui pieniä huonekaluja. Kesti aikansa että löysimme asukkaat. Vesi oli kattoon asti.

 15. Suklaasydän sanoo:

  Tuo Brysselin rikollisuus on yksi syy miksi harvemmin käyn siellä. Varsinkaan yksin ei tee mieli lähteä, kun en oikein tiedä mitkä alueet on turvallisempia ja mitä kannattaa vältellä. Juna-asemilla tulee pakostakin välillä pyörittyä, mutta sielläkin on välillä aika epäilyttävää jengiä liikenteessä (ruuhka-aikojen jälkeen varsinkin)… Miehen kaverikin oli ryöstetty metroaseman liukuportaissa. Mitä teet siinä tilanteessa? Annat sen tapahtua vai haraat vastaan ja otat puukosta… Jos poltat tupakkaa kadulla ja joku ulkomaalaisjengi tulee pyytämään röökiä ja et tarjoa niin käyvät kimppuun ja haukkuvat rasistiksi. Ja tietyillä alueilla pitää ajaa auton ovet lukossa, muuten saatat tulla (taas) ryöstetyksi tai tapetuksi. Karseaa. Muualla Belgiaa voin kyllä liikkua ihan mihin vuorokauden aikaan vapaasti, mutta Brysselissä…

 16. Violet sanoo:

  Suklaasydän; No minen ainakaan edes mieti mitä teen jos jotakin multa tullaan tivaamaan. Isken rahat käteen ja kysyn otatko lisää jos sillä säilyy hengissä.
  Ihan helkatin väärinhän tuo kaikki on mutta en mä vastaankaan ala haraamaan jos pahalta näyttää.

 17. Tcai sanoo:

  Onpa aivan uskomattoman vastenmielinen tarina! Vatsaa vääntää se, miten turhaan, miten mitättömästä syystä joku voi tappaa toisen. Noin vain, kuula kalloon ja jonkun elämä päättyy tuollaiseen typerään ryöstöön.

 18. Suklaasydän sanoo:

  Violet: Minäkin varmaan tyrkyttäisin jopa sukat jalastani moisessa tilanteessa… Eipä siitä kovin kauaa ole, kun joku nuori tuli tapetuksi Brysselin juna-asemalla mp3-soittimen takia. Siis noin pienen asian takia pitää viedä ihmishenki! En ymmärrä.

 19. Susku sanoo:

  Sairasta sairasta kaikkialla…täällä Suomessa tänään omista vaunuista (ulkona nukkumassa ollessaan) ryöstetty 3-kuukautinen vauva onneksi löytyi, mutta ehti olla kolme tuntia kadoksissa. Löydettiin lumen alle kaivettuna… sairaita nämä ihmiset nykyään… että säästetään vaan lisää näistä hoitosysteemeistä… ja annetaan kaikkien kukkien kukkia…

 20. Violet sanoo:

  Tcai; niin on. Ja siihen liittyy kaikenlaista mitä olen miettinyt. Ryöstö tehtiin leikkiaseella. KAuppias yritti puolustaa itseään oikealla aseella. Se napattiin häneltä ja sillä hakattiin hänen päätään kamalaan kuntoon. Sitten sillä aseella ammuttiiin se nainen ja nyt ampuja uikuttaa ettei halunnut tappaa vaan ”ase ihan yksin vaan laukesi”. Voi pässin munat.

  Suklaasydän; minä sanoisin kans että tässä kaikki ja saisko olla muuta.

  Susku; äitini kertoi tuosta. Mikähän hiivatti senkin taustalla on?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s