Helppoa ja vaikeaa

Poika sanoi: Opettaja antoi laskutehtävän ja sanoi että sen voi suorittaa kolmella eri tavalla. Huomasin heti että on neljäskin tapa joka olisi kaiken lisäksi yksinkertaisin. Sanoin sen ja opettaja sanoi ettei teidän kuulu osata noita. Koko lopputunnin aikana se ei antanut minun enää vastata.

Hän kertoo lisää: Koulussa on aivan hirveän vanhanaikaiset tietokoneet. Niiden pitäisi ainakin vaihtaa siihen xyqyysjfjksksk (äiti ei osaa selittää mistä on kyse koska ei ymmärrä) jotta ne toimisivat kunnolla. Sitten voisi olla parempi käyttää Linux:ia. Se on minusta paljon mielenkiintoisempi kuin muut.

Sitten hän kysyy: miten leipä leikataan? En osaa.

Opetan sitä taas ja illalla puhumme New Yorkista ja Obamasta.

Mainokset

19 comments on “Helppoa ja vaikeaa

 1. Tyhmä opettaja! Fiksu poika. Joka kertoo kun osaa ja kysyy kun ei osaa. Niin se juuri menee.

 2. mizyéna sanoo:

  Kuulostaa kovin tutulta!

 3. Peanut sanoo:

  Ihana poika! Eipä päästä aikuisia ympärillään ihan helpolla ;)

 4. Maiju sanoo:

  Matematiikan aineenopettajana ja luokanopettajana sanoisin, että Phuhhuijaa minkä virheen ope meni tekemään…..

 5. Linnea sanoo:

  Opettajan ammatitaidottomuutta todeta lapselle, että tuota sinun ei pitäisi osata. Miten niin EI PITÄISI. Minkäs sitä ihminen tekee, jos on ymmärtänyt asian opetajan mielestä ’ennen aikojaan’.

 6. Kenza sanoo:

  Fiksu poika ja aika ikävästi oli opettaja kommentoinut. Täällä on myös poikanen, joka on ollut kiinnostunut politiikasta pienestä pitäen.

 7. Elisa sanoo:

  Kyllä sulla on fiksu ja ajatteleva poika! Tuleekohan hänestä poliitikko? =) Hyvää naistenpäivää huomenna!!

 8. Ulla sanoo:

  Voi kun itse ei möläyttäisi tyhmiä lapselle, (kyllä sitä on jo tapahtunut). Siis sellaista että sanoo jotain lannistavaa tai muuten hölmöä vaikka siksi että on suunnitellut asiat menemään jotenkin eri lailla. Toivottavasti tuo oli yksittäinen fiba opettajalta – vaikka joskus se yksittäinenkin lause jää mieleen loppuelämäksi.

 9. Kirjailijatar sanoo:

  Miten fiksu lapsi sinulla onkaan! Mutta lapset lyövät kyllä usein ällikällä ja on käsittämätöntä, että opettajat voivat latistaa näiden pienien ihmeiden käänteentekevät ja ennakkoluulottomat ajatukset ja ratkaisut. Ei niin saisi tehdä, vaan pitäisi rohkaista kyselemään ja kyseenalaistamaan.

 10. vilijonkka sanoo:

  Joo-o, vai ei kuulu vielä osata! Kerrassaan lapsellista sitten kostaa lapsen älykkyys syrjimällä.

  Miten siellä Belgiassa on luokanopettajien koulutus? Muistelen Ranskassa ala-asteen opettajien koulutuksen kestävän vain yhden (vai oliko kaksi vuotta), joten eihän siinä paljoa ehdi oppia. Etenkään pedagogiikkaa. Niillä eväillä sitten räpistelevät opettamassa valtionkoulujen valtavia luokkia.

 11. Villijonkan kommentti vuoden pari kestävästä opettajankolutuksesta oli pelottava. Toivottavasti pohjalla silti monta vuotta pohjaopintoja ja sitten päälle ne muutamat vuodet erikoistumista. Muussa tapauksessa kuulostaa hurjalta.

  Tuo kiharainen pää on juuri sellainen, kuin olen itselleni aina toivonut (minulla on piikkisuora tukka). Ja näköjään siellä liikkuu vielä hyviä ajatuksiakin!

  Nousi mieleeni vielä se kun huomasit mieheni kommentin oman blogini puolella. Se oli ensinmäinen kerta, kun hän kommentoi. (kotona kyllä kommentoi koko ajan). Vastan sinulle tänne, kun en raaskinnut tehdä siitä suurta numeroa, mutta minua se hymyilytti koko päivän.

 12. Violet sanoo:

  Pellon pientareella; noin se pitäisi minustakin….

  Mizyena; ahaa…teilläkin.

  Peanut; ei päästä helpolla ei. Pätee moneen juttuun. Minusta on mielenkiintoista nähdä millainen aikuinen hänestä tulee.

  Maiju; tuosta opettajasta on aika paljon ikävää kuultu. Lapsi ja hänen paras kaverinsa kertovat koko ajan, lisäksi koulun pihalla kuulee äideiltä. Harmi todella, koska tähän asti ei opettajista ole oikein pahaa sanaa saanut sanoa kun ei ole tarvinnut.
  Tältä pääsee suusta kaikenlaista, eivätkä nämä meidän kokemukset ole ollenkaan pahimmasta päästä.

  Linnea; no sa muuta. Ja olen varma siitä ettei poikani esitellyt omaa oivallustaan mitenkään kukkoilevaan tyyliin. Ei hän sellainen ole. Uskon että opettajalta menee jotenkin pasmat sekaisin kun hän on suunnitellut että näin tehdään ja sitten joku sanookin jotain…
  POika sanoo että aika usein hän myös ei vastaa kun lapset kysyy jotakin hiukan monimutkaisempaa. Sanoo aina että juuri nyt ei ehdi – muttei myöskään palaa asiaan koskaan.

  Kenza: hän ei ole kiinnostunut politiikasta vaan jostakin syystä Obamasta henkilönä. Michael Jacksonista myös (ei siis hänen musiikistaan) ja lauantaina oli aivan hurmaantunut kun näki Stewie Wonderin tv:ssä. KUn hän kuuli että mies on sokea niin kiinnostus senkun kasvoi.

  Elisa; en usko että politiikkaa…mutta olen hurjan yllättynyt jos hän tekee jotakin muuta kuin jotakin mikä liittyy tietokoneisiin jollakin tavalla…

  Ulla; ei se valitettavasti ole ainut kerta. Hänellä on myös raivostuttava tapa kirjoittaa kummallisia kommentteja koepapereihin.
  Oli ollut koe Ranskan vallankumouksesta ja kysymykset aikuistenkin mielestä hyvin hankalia ja yksityiskohtaisia. Oli mennyt poikkeuksellisen huonosti kaikilta.
  Luokan paras arvosana oli 8/20. Se oli pojallani. Hän sanoi ettei tajunnut oikein mitään mutta oli yrittänyt vastata kuitenkin. Opettaja oli kirjoittanut paperin täyteen kommentteja tyyliin” ”ai niinkö tosiaan luulet”, ”mitenkäs se olisi sitten mahdollista…..”, ”ei nyt sentään!” jne.
  Siis ihan uskomattomia heittoja.

  Otimme häneen yhteyttä ja hän pani pienen lappusen missä jotain selitteli ja pyysi anteeksi.

  Kirjailijatar; no kas noin ajattelen minäkin. Pitäisi.

  vilijonkka; Suoraan sanottuna mulla ei ole aavistustakaan belgialaisten opettajien koulutuksesta. Näähän ovat ranskalaisessa koulussa ja se on yksityiskoulu.

  eilen tänään huomenna; mulla kans suunilleen piikkitukka. Mieheltä nuo kiharat ja väri.
  Se miehes kommentti oli kyllä niin;-)

 13. Pandice sanoo:

  Kuulostaa valitettavan tutulta tuo belgialaisten opettajien tyyli. Jo silloin kun itse kävin koulua (70-luvulla) siellä, opettajat uhkailivat säännöllisesti mm. sormien leikkaamisella, jolleivät oppilaat totelleet. Neljännellä luokalla opettaja otti yhden luokkamme oppilaista erityisesti silmätikukseen ja vinoili tälle minkä kerkesi, mm. keskeytti pojan esitelmän ihan alkuunsa sillä syyllä, ettei ”jaksa katsella hänen naamaansa”. Ihan uskomatonta kun näin jälkeen päin ajattelee.

 14. Violet sanoo:

  Pandice; vielä selvennyksen vuoksi (ja ettemme hauku vääriä puita) sanon että minulla ei ole siis mitään kokemusta BELGIALAISISTA opettajista. Pojat ovat ranskalaisessa koulussa, opettajat ranskalaisia eikä mitään valittamista ole ollut muissa kuin nyt tänä vuonna on sattunut toiselle vähän omalaatuinen luokanvalvoja.

  Mutta yhtä kaikki: uskomattomia nuo sinun kokemuksesi, totta vie!

 15. Olina sanoo:

  Meitä on niin monenlaisia! Ja miten oudolta voi tuntua, kun joku ei ymmärrä itselle päivnselvää asiaa, ja toisinpäin.

  Pikkuveljelleni lukion fysiikan opettaja ei enää puhu, kun tämä kyselee liian vaikeita. Ehkä jotkut opettajat vielä kokevat joutuvansa naurunalaiseksi, jos heidän tietonsa ja näkemyksensä osoitetaan rajallisiksi (ei vääriksi, mutta eihän kukaan voi kaikkea tietää..).

 16. tammikuu44 sanoo:

  Kaikki lapset ovat ihania. Erityisest ikotona. Joskus se, mikä äideistä tuntuu älykkyydeltä on sellaista, mitä on vanhastaan totuttu pitämään näsäviisautena.

  Varmastikin sinulla on ihan tavallinen kiva poika!

 17. violet sanoo:

  Olina: niin, osaamme erilaisia asioita ja mielenkiinnonkohteet ovat erilaisia. Hyvä se onkin.

  Tammikuu44: olipa rivienvälit täynnä….
  Eivät kaikki lapset ole ollenkaan ihania ja tuo nimenomainenkin on koulussa paljon ihanampi kuin kotona. Hän on opettajien lempilapsi: nopea, hiljainen, kiltti eikä aiheuta ongelmia. Näsäviisautta ei harrasta koska ei uskalla.

  Ota tÄmÄ nyt miten haluat mutta hän on älykäs – JOISSAKIN asioissa (eikä tämä ole mikään lapsestaan sokaistuneen äidin mielipide). Hän on toisaalta myös lapsi joka ei ole oppinut vielä monia käytännön juttuja joita ikäisensä ovat tehneet ehkä jo vuosia. Kuinka vaan, hyvin rakas on.

 18. tammikuu44 sanoo:

  Tärkeintä on tuo rakkaus!

 19. Violet sanoo:

  tammikuu44; niin on – vaikkei senkään avulla ihan kaikkeen voi auttaa, valitettavasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s