Kasvua

Ranskan tv:ssä on yksi sellainen puutarhaohjelma jota seuraan aina kun eteen sattuu. Katson sitä vain yhdestä syystä: siinä on mies joka on niin innostunut asiastaan että se tarttuu. Hän hihkuu mullasta nouseville hennoille heinille, kiljahtelee riemusta nuppujen aukeamista ja taputtelee ohimennessään kaikkea kasvavaa. Hinttari, sanoisi yksi tuntemani mies ja voi se totta ollakin vaikkei minua niin kovin kiinnostakaan. Iloitsen vain siitä miten joku osaakin olla niin aidon innostunut. Iloinen ja hymyilevä.

Televisiosta imetty kasvun ihmeeseen liittyvä into hiukan laantuu kun kiipeää omalle terassilleen. Talven ulkona olleet purkit ja laatikot ovat pääosin surullista katseltavaa. Toisaalta innostavia siinä mielessä että tekemistä riittää, jos sille päälle sattuu. Huomaan että ruohosipulia ei näytä tappavan mikään ja että auki jääneeseen multapussiin kasvanut en-tiedä-mikä on edelleen hengissä! Niin, ja neilikka. Kolme vuotta täyttää jo pian.

Pojat toivovat vain että pannaan taas auringonkukkia kasvamaan. Niin me teemmekin. Siemenet otamme viimevuotisista – joihin siemenet otettiin vastaavasti sitä edellisen vuoden kukista. Kiertokulkua, nääs.

Mainokset

9 comments on “Kasvua

 1. pikkujutut sanoo:

  Kyllä nuo purkit näyttävät vallan mielenkiintoisilta minun silmiin.

  Meillä kasvaa myös joku kasvi, parvekkeella, jostain saumasta.Multaa ei ole kyllä lähelläkään. En raaski irti kiskoa.

 2. Suklaasydän sanoo:

  Meilläkin erittäin sitkeä ruohosipuli on alkanut puskemaan uutta kasvua. Naapurustossa asuva kissa on tosin käyttänyt sen kasvupaikkaa vessanaan. Lieneekö sitten lannoittanut alueen hyvin. :) Muutetaan kohta tästä talosta pois, mutta auringonkukkia varmaan jätämme jälkeemme vuosiksi. Sen verran hyvin siemenet ovat levinneet ympäristöön lintujen mukana.

 3. Kirsikka sanoo:

  Hihhih, toi multapussi on aika hauska! Että jos vaan pieni kolo löytyy niin joku sinne asettuu kasvamaan. Joku lintu varmaan vienyt jotain hyvää talvisäilöön :)

  Meillä tuo aika on vielä niin kaukana… Mun tuolivirityksetkin hautautui lumeen tänä talvena. (Jos muistat sen ”metsätuolin”?)

  Kirsikka

 4. Tuula sanoo:

  Ooh, sydän sykähtää aina kun näkee uusia vihreitä versoja (tai alkuja/mitä lie… termit hallussa :D ). Kevät on mulle ihan ehdoton lempivuodenaika! Täällä vielä on kinoksittain lunta, mutta odotan jo sitä ensimmäistä muhevan maan tuoksahdusta :)

 5. Susanna sanoo:

  Ensi viikoksi luvattiin kuulemma yöpakkasia jopa -20! Taitaa kevään tuloon sittenkin olla vielä hiukan aikaa… Siksi varsinkin ensimmäinen kuvasti oikein tuoksui keväälle!

 6. Margarita sanoo:

  Oi, mikä tuon ohjelman nimi on? Alkoi kiinnostaa! Meidän parvekkeella näyttää samanlaiselta; pelargoniat ovat syksyn jäljiltä tynkiä ruskeita nökövartisia. Ainoa vihreä on ikivihreä kasvi, jonka nimeä en muista, mutta ostin sen, kun kukkakaupan myyjä kehui sen kestävän mitä vain, paahteesta pakkasiin ja vähällä hoidolla. Ja niin se ilmeisesti kestääkin, sillä se kukoistaa, vaikken ole tehnyt sille mitään. Ihailen miehesi viherpeukaluutta (olet joskus maininnut siitä)!

 7. terhi sanoo:

  Luulen että kyseessä on sama ohjelma, jota itsekkin joskus katson, vaikken edes osaa sanaakaan ranskaa! Miehen innostuneisuus kai se juuri on, että ohjelma on niin kiinnostava, ettei tarvitse edes kaikkea ymmärtää!

 8. Violet sanoo:

  Margarita ja Terhi: tässä linkki ohjelmaan Silence,
  ça pousse
  http://www.france5.fr/silence-ca-pousse/
  Siellä on muutama videokin.

  Joo, mun mieheni on tosi viherpeukalo. Hyvin kiinnostunut ja osaakin jotakin. Isänsä on samanlainen.

 9. outi sanoo:

  voi mahtavaa, tuota aikaa odotan, kun vihreä alkaa puskea mustan maan läpi. ikkunalaudalla roikkuu viime kesän jäänteet, nekin täytyy laittaa uusiksi. kunhan joskus, joskus täällä kevät koittaisi. taas sataa lisää lunta, aaaaaaaaaaaargh..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s