Kahdesti viikossa kateissa

Tiistaisin ja perjantaisin isoveli pääsee ennen pikkuveljeään koulusta ja menee tunniksi ”hoitoon” luokkakaverinsa kotiin ihan siihen koulun lähelle. Minä haen pikkuveljen koulusta, sitten haemme isoveljen ja sitten kuljemme bussipysäkille ihan eri reittiä kuin kolmena muuna päivänä. Pikkuveli leikkii matkan aikana olevansa kateissa, suorastaan pahaisesti eksyksissä. Yhtään ei tiedä missä kulkee. Villieläimet vain ulvovat jossakin. Ja tietäisittepä millaisia rosvoja asuu tuossa valkoisessa pikkumökissä!

Ylipäätään pikkuveli ei jätä yhtäkään tilaisuutta käyttämättä mitä tulee kuvitteluun, liioitteluun, satuiluun. Mieheni kanssa huokasimme eilisiltana taas yhtä sotkua selvittäessämme että ainakin lapsella on mielikuvitusta. Onhan se kai sentään hyvä vaikka se toisinaan koetteleekin.

Mainokset

9 comments on “Kahdesti viikossa kateissa

 1. katriina sanoo:

  Maailma on tosi jännittävä paikka, kun sitä osaa vain oikein katsoa:) Aikamoiselta idylliltä näyttääkin kuvistasi päätellen, ei ollenkaan kaupungilta, vaan ihan muulta. Kelpaa leikkiä vaikka mitä.

 2. Liivia sanoo:

  Pikkuveli näyttää oikein kunnolla venähtäneen pituutta!
  Mielikuvitus on kyllä minusta pelkästään positiivinen juttu.

 3. Violet sanoo:

  Katriina; lasten koulu on tuolla ei-enää-kaupungissa-oikeastaan, ihan eri kunnassakin tarkemmin ottaen. Siellä on paljon kauniita omakotitaloja ja tällaisia pieniä polkujakin.
  Harmi vaan asuminen siellä lähellä maksaa niin paljon että me sitten suhataan bussilla. (Ja viihdyn itse paremmin kuitenkin kaupunkimaisemma, myönnän)

  Liivia; hän on siis kasvanut aivan riivatusti!
  Mielikuvitus ON hyvä juttu, mutta hän suorastaan valehtelee aika paljon eikä se kyllä ole. Hän kertoo asioita joihin taitaa uskoa itsekin ja monenlaista soppaa tulee. Voittopuolisesti kyllä ihailen hänen stoorejaan!
  Äsken juuri kuulin että kun kävivät isänsä kanssa Eiffel-tornilla sillä aikaa kun olin Suomessa niin sieltäpä oli tippunut juuri ennen kymmenen lasta!

 4. minjo sanoo:

  Eka kuva on tosi kaunis ja kolmas on ihan huippu. Ei ihme, jos kuvittelee olevansa eksyksissä, niin todellinen tunnelma kuvasta välittyy. Kädet taskussa ja katse maassa, jos ei tietäisi kuvan selitystä, niin melkein säälittäisi, niin todelliselta se näyttää.

 5. Riepunukke sanoo:

  Voi itku miten kesäistä. Odotan niiiiin syreeneitten kukintaa ja sitä uskomatonta tuoksua. Puun lehdistä on nyt vasta aavistus näkyvissä.

 6. vilijonkka sanoo:

  Kieltämättä valkoinen talo saa mielikuvituksen paatuneemmallakin liikenteeseen.

  Mites sen rahasotkun kanssa kävi, selvisikö ikinä?

 7. Violet sanoo:

  minjo: kiitos kuvakehuista! Juu, surkeaa naamaa näyttää tuo pieni kulkuripoika puskassa..kaikkien hylkäämä, luonnon armoilla:-)

  Riepunukke: toivon että saat kokea sen tuoksun pian. Kuten sanot, se on uskomaton. Otan puusta kiinni, taivutan oksaa nenän eteen ja imppaan talven varallekin!

  Vilijonkka: rahajuttu, nii-i.
  On kuule keskusteltu yhden ja toisen kanssa, lÄhetetty kirjelappua opettajalle ja yhden lapsen vanhemmille ja käyty rehtorin toimistossa ja vaikka mitä.

  Lopputulos on jotakuinkin sellainen että poika siis on napannut isoveljen rahan, antanut sen luokkakaverilleen, tämä antanut sen vanhemmilleen, nämä panneet sen kirjekuoreen ja antaneet opettajalle, tämä antanut sen takaisin pojallemme joka ei kuitenkaan muista tästä mitään (tai siis ”muista”). Kuorta ja rahaa ei löydy mistään, me olemme tehneet itsestämme melkein jo naurettavia kyselemällä ja jankuttamalla asiasta sinne tänne, rosvo its eon kuin muistinmenetyksen kokenut….

 8. vilijonkka sanoo:

  Voi voi, aika ahdistava juttu. Ehkä se muisti palaa myöhemmin oikean hetken tullen.

 9. Kirsi sanoo:

  Onpas teillä ihastuttava koulu-/kotimatka. Ja varmasti myös yllätyksellinen silloin, kun pikkuveli on seurana. Kuulostaa valloittavalta veijarilta, vaikka ilmeisesti harmaannuttaa myös vanhempiensa päät ennen aikojaan. ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s