Luentosali auki

Ihmisen pitää kokeilla uutta, tehdä asioita joista ei ensin tajua yhtään mitään, oppia ja lyödä sitä ennen päätä seinään. Näin ajattelen.

Siksi avasin juuri äsken LUENTOSALIN. Siellä ei luennoida, siellä luetaan. Minä luen. Luen omiani ja ne kuuntelevat joita miellyttää. Toistaiseksi tarjolla yksi viisiminuuttinen mutta tuskin se siihen jää.

Mainokset

52 comments on “Luentosali auki

 1. Liivia sanoo:

  Villi idea!

  Jostain syystä masiinani ei toistaiseksi päästä minua Luentosaliisi. Jää tilttiin. Mutta sellanen tämä on ollut viime aikoina, riivattu peli.

 2. pikkujutut sanoo:

  Tunnustan, jäin kuuntelemaan ääntäsi, mikä ei minusta ollut ollenkaan sinun äänesi, siis sellainen miksi sen olin kuvitellut :). Oletin äänesi olevan matalampi, möreämpi. Meni jotenkin pasmat sekaisin itsellä.

  Nyt kuuntelemaan tarinasi..

 3. minjo sanoo:

  Onpa sulla rauhoittava ääni! Sovit hyvin lukijaksi, ääni sointuu kauniin pehmeästi. Hidasta vain vauhtia reilusti. Onnea uudelle uralle. Sitten kun sinusta tulee kuuluisa, me kaikki täällä olemme ihan polleita ja kehuskellaan kaikille, että mepä päästiin kuulemaan ihan ensimmäinen otos ja tiedettiin jo silloin heti, että sinussa on ainesta… :D

 4. Salla sanoo:

  Kiva kuunnella, mutta voisit ehkä lukea vähän hitaammin tai pitää pieniä taukoja niin ehtisi ajatella sanomaasi. :)

 5. Tintti sanoo:

  Oikein hyvä, mutta tosiaan hiiitaaammmiiiin, niin kuulija ehtii mukaan. Sulla on ilmeikäs ääni ja se on hyvä, anna mennä vaan rennosti. Kiva tekstikin.

 6. Sanctuary sanoo:

  Hauska idea ja ihana ääni sinulla! Sama toivomus kuin yllä, että hiukkasen hitaampana olisi ihanaa saada, kun ei ajatus ehdi muuten sisältöön mukaan.

 7. Violet sanoo:

  Hei kaikki: kiitos sanoistanne ja tiedän, tiedän…minä kuljen nopeaan, minä puhun nopeaan, minä luen…liian nopeasti.
  Seuraava vedetään vanhainkotitempolla, mää lupaan sen!

 8. Soilmaija sanoo:

  Niinkun sanoo Minjo ja Salla sinun ehkä pitäisi vähän hidastuttaa sanatulvaa. Kiva teksti hyvin realistinen. Tulee ihan mieleen omia matkoja, ajatuksia sun muuta.
  Tuli vaan sellainen tunne että olisin halunut lukea tekstin ja ajatella mitä siinä tapahtuu!
  En usko olevani valmis kuuntelemaan kirjoja! Toivon ettei nää minun kritiikkini sinua lannista
  jatka vaan!
  Lukisin kuitenkin mielelläni sitä tekstiä, oliskos mahdollista ?

 9. Hanna sanoo:

  Hauska idea! Kävin heti kuuntelemassa luentosi. Se oli paljon mukaansatempaavampi kuin ne toiset siellä yliopistossa. Pidän ällästäsi.

 10. Violet sanoo:

  Soilmaija; kurkkaa sähköpostiisi;-)

  Hanna; millainen älläni on? Käsittääkseni aika manselainen, on sanottu.

 11. Hanna sanoo:

  En osaa sitä tarkemmin kuvailla, korvani vain höristyi varsinkin aina tuplaällän kohdalla. Mutta ehkä siinä tosiaan mansea on, nyt kun hiukan mietin!

 12. Anioni sanoo:

  Hauska idea! Muistinkin jostain aikaisemmasta äänitteestäsi, että äänesi on erilainen kuin mitä alunperin kuvittelin :) Täytyy joskus kuunnella oikein ajatuksella tarinasi, töissä ei oikein pysty keskittymään.

 13. Violet sanoo:

  Hanna; no sitten on kaikki kunnossa (jos on manselainen ällä)!

  Anioni; Hykertelen täällä näille erilaisuuskomennenteille. Se on kyllä jännä miten kuvittelee toisin. OIkein mielenkiintoinen juttu!

 14. Margarita sanoo:

  Erittäin kiehtova tarina! Sinulla on mukaansatempaava ääni ja ranskalainen rytmi&nopeus. :) Kiitos.

 15. Celia sanoo:

  ihana idea!

  Tykkään kovasti tuosta nimestä, jonka tosin aluksi luin väärin: Luentasali.

  Jännä juttu, mutta kun luit tekstin noin nopeaan, niin tuli itselle huoli, että muistaako varmasti kaiken kuulemansa. Teki mieli tehdä muistiinpanoja yksityiskohdista.

  Olis hauska kuulla sama teksti hitaasti ja katsoa kuinka kokemus muuttui vai muuttuiko.

 16. Heidi sanoo:

  Upea tarina. Ihanaa, kiitos. :)

 17. Satu sanoo:

  Violet! Voi että miten hauska idea, kerrassaan! Pidän kovasti vikkelästä äänestäsi, hassua kuulla sinua, kun vain katsellut ja lukenut tähän asti! Teksti tempaisi mukaan ja kyllä näin tilanteet, kuuntelen vielä tarkemmin uudestaan. Minä tykkään ja lisää kiitos! :)

 18. Hanna sanoo:

  Mä sitten tykkään sun äänestä! En oikeastaan ole kuvitellut, miltä se kuulostaa. Mutta nyt kun ajattelen niin tuollainenhan se just on! Vivahteikas, viisas, pehmeä :)

  Täytyy käydä uudestaan kuuntelemassa niin saan tarinasta kiinni. Olen itse aika hidas lukemaan ja rupean mietiskelemään samalla. Sama näköjään kuuntelun kanssa, rupesin mietiskelemään. Pitäisikin laittaa silmät kiinni ja poistaa muut ärsykkeet.

  Tosi hieno homma tää luentosali!! Itse en varmaan uskaltaisi.

 19. Vau mikä idea!
  Mutta hei.Ihan oikea kysymys.Tekninen.
  Minulla on toinen blogi WorldPress issä . Se on tilausblogi ja tilaajani haluaa käyttää WP:iä .
  Multa menee hermo sen kanssa!!!
  Miten sä teet kuviesi kanssa, kun se ei ota vastaan kuin 2MT kuvia ??!!

  Mä en kestä jos mun joka kerta täytyy avat ensin Gimp tiedosto ja siellä etsiä kuva puutteellisillä kuvakkeilla, joista pitää päivämäärän mukaan muistaa mikä kuva missäkin, muokata kuva kun se viimein löytyy ihan minipieneksi ja tallentaa se ja sitten uudestaan WP: iin ja etsiä se tallennettu kuva sitä kautta. Ja jokaiselle kuvalle sama juttu!
  Miten sinä teet sen?
  nimim. ei kovin taitava tietokoneen käyttäjä ja leimaantunut blogspottilainen.

 20. Violet sanoo:

  Margarita; aloin miettiä ja oma perheeni ja ystävät Suomessa ovat voittopuolisesti hyvin nopsia sanakäänteissään ja paljolti myös kovaäänisiä. Ehkä kaikki tuo on jättänyt jälkensä myös, vaikka uskon että jokaisella on joka tapauksessa sellainen oma tempo kaikessa tekemisessään. Mulla se on forte forte;-)

  Celia; Luentosalissa tulee useinkin huoli ettei ehdi tehdä muistiinpanoja, muistan sen kyllä…
  Mutta niin…makuasioitahan nämä. Ehkä tuo tahti on monelle ”liian nopea” mutta minä olen sellainen. Vähän hengästyttävä toisinaan.

  Heidi; ilahduin, kiitos sanoistasi.

  Satu; kiitos itsellesi. Lisää tulee mää lupaan sen!

  Hanna; hauska kuulla! Ja jos sanot että viisas niin sanon että iso kiitos. Ihan paras kehu.
  Itse en varmaan toisen lukemana jaksaisi edes loppuun kuunnella;-) Tuskin pysyisin kärryillä. En kuitenkaan osaa tätä oikein hitaamminkaan vetää. Minusta tuon rytmi on tuollainen ja thats it.

  Aurinko ja kuu: en ole varmaan oikea henkilö vastaamaan teknisiin ongelmiin koska en nyt edes tajua mikä on 2MT-kuva;-). Liioin Gimp ei sano mitään.
  Mutta miten teen: mulla on kuvat Picasassa, sieltä ”exporter” omalle koneelleni, sitten WP;n julkaisutilassa ”lisää kuva”, lisään kohdasta ”omalta tietokoneelta” ja se siinä.
  Minusta se on ääri yksinkertaista mutta anteeksi ellen osaa selittää tän paremmin.

 21. minja sanoo:

  Olen kuullut äänesi kerran aiemminkin, mutta en muista sanoinko silloin että se ei kuullosta yhtään sinulta. Hassua! Äänesi on rauhoittava ja pehmeä, ei mitään vikaa todellakaan, mutten tiedä millaiseksi sen sitten kuvittelin.

  Tämä oli hauska idea! :)

 22. Miia-Rebekka sanoo:

  Sulla on tosi kiva ääni ja mun korviini puheessasi kuuluu pieni ranskalainen aksentti :) .

  Oon ihan vasta viimeaikoina innostunut äänikirjoista ja niitä kuluukin paljon, kun iltaisin makoilen unta odottelevan lapsen vieressä, kuuntelen äänikirjaa ja neulon. Mielelläni kuuntelisin sinun ääntäsi Susanna Haaviston sijaan. Kaipaan vaihtelua.

 23. Olina sanoo:

  Voi tykkään, tykkään! Kiitos tästä, ja lisää, mielellään.

  Ääneen lukeminen on jotenkin henkilökohtaisempaa, kuin teksti paperilla, minusta, ja kaikkein parasta näin, kun tekstin tekijä itse lukee sen. (En kokenut tekstiä kokonaisuutena liian nopeatempoisena, vain joissain kohdissa, lähinnä vuoropuheluissa.)

  Ja mitä itse tarinaan tulee, pidin sen kuvista, etenkin siitä kohdasta, jossa kaksi miestä tulee vastaan, ja siitä, missä nainen upottautuu kylpyyn.

 24. Maaduska sanoo:

  Ihana ääni sinulla, sellainen miellyttävä, jota tahtoo kuunnellakin! Ja luentosali on aivan loistava idea! Vierailen toistekin!

  Pieni vinkki ehkä, voisit puhua hitaammin, ehkä.. Mutta ehkä se on kiva tuollaisellakin nopeudella ehkä. En ehkä oikein tiedä.

  Mutta ihana idea kuitenkin! : ))

 25. Riina sanoo:

  Oi kun se oli hauska kuunnella. Puhuit sen verran nopeasti, että se oli intensiivistä. Oli pakko keskittyä ja nauttia niistä kaikista käänteistä mitä tekstissä oli. Kuuntelisin mielelläni lisääkin, olet varsin etevä :)

 26. mizyéna sanoo:

  Mä tykästyin sun ääneen jo aikanaan kun luit pätkän kirjasta. Juuri sopiva ääni lukijalle!

 27. vilijonkka sanoo:

  Mahtavaa!

  Valitettavasti ei nettiyhteys riittänyt kuuntelemiseen, mutta yritän huomenna päivällä paremmalla onnella.

  Me ollaan sata kertaa puhuttu miehen kanssa yksityisen kirjaston perustamisesta. Siellä luettaisiin myös ääneen. Erityisesti satuja ja paljon.

  Minä en tosin lukisi, sillä en pidä ääneen lukemisesta. Kuten eivät pidä monet muutkan dyslektikot, kuuluu kuulemman vamman luonteeseen.

 28. Violet sanoo:

  minja; hykertelen edelleen täällä kun mietin miten jotkut ovat klikanneet linkin auki, saaneet äänen ilmoille ja ajatelleet ”” ihan väärä ääni, ei tuo ole Violet”!

  Miia-Rebekka; oho, aika paljon sanottu tuo minusta ja Haavistosta;-) Mutta niin, ehkä se on se että kun kuuntelee jonkun tunnetun ihmisen ääntä niin saattaa käydä niin että se vie liian suuren huomion (?). Tai sitten vaan muuten kyllästyy.

  Olina: olen erityisen iloinen jos näet kuvia. Siihen pyrin aina. Näyttämään.

  Maaduska; heh, kuten moni muukin sanoi, sinustakin siis nopeaa. Joko te olette hitaita tai sitten minä nopea. No, kummin vain, yritän hidastaa. Se on suuri haaste ja oppimisen paikka;-)

  Riina; olen miettinyt kun moni on sanonut nopeaksi tätä..että koettaisiinko se yhtä nopeaksi jos minut näkisi samaan aikaan? jos siis istuisin soffalla edessänne ja puhuisin.
  Lisää tulee!

  Mizyena: kiitos!

  Vilijonkka; koita uudelleen. Siellä se pysyy ja lisää tulee.
  Yksityinen kirjasto ääneenlukemisineen olisi hyvä. Satuja ja tarinoita.

 29. Iiris sanoo:

  Mäkin kuuntelin sun aksenttia ja ällää :) Tampere on niin vierasta seutua, etten tiedä, tuleeko älläsi sieltä, mutta joku ranskan vaikutus mun mielestä sun puheessa on…
  Itse luen nopeasti (siis en ääneen vaan ylipäätään), mutta huomasin, että haluaisin kuunnella hitaammin. En pysy mukana pelkillä korvillani sun vahdissa.

 30. Miia-Rebekka sanoo:

  Niin, kyllä minä ainakin jotenkin koko ajan mietin sitä Haaviston ääntä, kun kuuntelen hänen lukemiaan äänikirjoja. En tiedä miksi.
  Mielelläni minä kuitenkin Haavistonkin ääntä kuuntelen. En edellisellä kommentilla tarkoittanut että siinä jotain vikaa olisi vaikka siltä se vähän kuulostikin, kun luin kommenttini jälkeenpäin.

 31. Kirsikka sanoo:

  Hei, sehän oli kiva idea! Lue vaan lisää! Minä en hämmästynyt ollenkaan ääntäsi, se oli just sun ääni :)

  Sama toive kuin muillakin mutta ei tarvitse mitenkään korostetun hitaaksi muuttua, ehkä vaan pieniä taukoja.

  Lisää odottelen…

 32. Allu sanoo:

  Sulla on kiva ääni, mutta mullekin se meni vähän liian nopeasti.

 33. Linnea sanoo:

  Tämäpä oli hauska juttu! Hienoa, että keksit ja uskallat uutta. Kuuntelin ääntäsi, en oikein vielä sanoja. Pitää käydä luennolla uudelleen. :-)
  Hyvä, hyvä, lisää.
  Minä luen paljon ääneen. Joka päivä töissä. Kotona nykyään vähemmän. Tykkään kuunnella muiden lukemista. Ääni, tauhot, rytmi ja tekstin valintakin kertoo paljon…

 34. Ppi sanoo:

  Onpa tämä kiva! Sulla on hyvin selkeä ääntämys ja pehmeä, lämmin ääni eikä tämä ollut minulle liian nopeata. Johtuisikohan siitä, että olen ääntäsi ihan livenäkin kuullut ja osaan tavallaan yhdistää persoonaasi.

  Tarinakin on hyvä ja kiinnostava. Ja kyllä, lisää näitä erittäin mieluusti!

 35. sanni sanoo:

  Hieno idea. Lisää kiitos! Lapsi häritsi kuunteluani, mutta kuuntelen kohta uudestaan. Minäkin luen vähän liian nopeasti ääneen. Olen muutenkin niin kiireinen ja nopea. Mutta ei se haitannut. Äänesi on hyvänkuuloinen. Pehmeä.

 36. Mei sanoo:

  Pidin novellista, pidin äänestäsi. Pidin siitä, että minun täytyi riisua ympärillä olevat ärsykkeet ja pinnistellä keskittyäkseni. Olen itse saanut kokea koko elämäni ajan kritiikkiä nopeudestani, mikä on vain osa olemustani. Harpon kävellessä, puhun suu vaahdossa -silti nautin yksin olosta, hiljaisuudesta, joogasta ja pilateksesta. Ehkä siksi pidin nopeasta tahdistasi. Ja on aina niin ihana kuulla kirjailijan lukevan omaa tekstiään, antaa tarinalle uuden ulottuvuuden.

 37. SKR sanoo:

  Laitoin silmäni kiinni ja kuuntelin ääntäsi ja tarinaa… I H A N A A !

 38. himalainen sanoo:

  Kiitos että luet ja kirjoitat. Pidin siitä miltä teksti kuulosti. Jäin miettimään huomista…

  Luulen, että kuuntelen tämän monta kertaa vielä, jo äänesikin vuoksi. Kaunis ääni sinulla.

 39. Helena sanoo:

  Hei
  Upea idea! Koska en tunne Sinua, niin kommentoin vain mitä kuulin. Itsekin puhun nopeasti, joten olisin halunnut vain ehkä taukoja joihinkin kohtiin. Alussa ranskan aksentti kuului, mutta ei se enää lopussa kuulunutkaan! (esim. jo kylpykohtauksessa) Mansen puhetapa on minulle vieras. S-kirjain kuului hieman terävästi, mutta se voi riippua tekniikastakin (läppäristä ei nyt ole kaikkein paras tämä äänentoisto).

  Sinulla on kaunis ääni, joka sopii hyvin äänikirjoihin. Olen kuunnellut niitä, kun haluan ylläpitää vieraan kielen taitoa (saksa).

  Niin, ja myös kertomus oli hieno.

 40. veera sanoo:

  Mielestani parasta oli tarina, jonka joka askeleen, tuoksun ja tunnelman kuvittelin – keksinmurut taskunpohjalla (jotka menevat kynnen alle) jne.
  Pista pikkutarinasi huolella ylos, kirjaksikin jos niita suinkin tulee enemman.
  Olen aina pitanyt siita, etta luetaan aaneen – luentosalisi ei ollut poikkeus.

 41. Hiljainen Maija sanoo:

  Hei Violet, olen lukenut piilomajaasi jo kauan, mutten ole kommentoinut, anteeksi. Minä viihdyn täällä aina niin hyvin, kiitos kun jaat kuviasi ja tekstejäsi sekä nyt myös ääntäsi. Tykkäsin kovasti, mun mielestä sinulla on ihan oikea omanlaisesi ääni enkä kuvitellut sitä toisenlaiseksi. Ja tarina, voi siinä oli niin elävä tunnelma, näin kaiken edessäni! Kuvittelin sen tapahtuvan Brysselissä ja näin kadut ja paikat ja tuli kamala ikävä sinne, niinkuin aina kun näen kuviasi (muutin pois puoli vuotta sitten).

 42. Laplace sanoo:

  Olipas mainio tarina ja idea! Onkohan netissä mitään paikkaa, missä kuka tahansa voisi lukea omia tekstejään?

 43. Kaisu sanoo:

  Violet, kiitos! Lämmin kiitos!

 44. pia sanoo:

  tama oli hienoa! minusta sun aani oli juuri sellainen kuin kuvittelin. minakin kuulin ranskan vivahteen. niin olen tainnut kuulla aikaisemminkin sinun aanta? vanhassa blogissa? tarina hyva, sait tosiaan kuvat ja maisemat esiin. sinusta tulisi loistava aanikirjojen lukija:-)
  jotenkin en yhtaan ollut yllattynyt. taitava likka!

 45. Violet sanoo:

  Iiris: kun puhun normaalisti (en siis lue) suomea niin puheessa on hyvin selvä manselaisuus. Moneen kertaan todettu juttu ja asia jota en aio yrittää peitellä.

  Muita vivahteita en osaa itse analysoita enkä edes kuule.
  Harmi jos sustakin oli liian vauhdikasta.

  Kirsikka; ootte te hitaita….;-) No ei vaan, mielipideasioitahan nämä. Toki jos puhe sóssöksi menee nopeuden takia niin eihän se voi hyvä olla.

  Allu; no voi harmi. Semmosta se on.

  Linnea: tottahan minä uskallan. Ei tässä muuta voi kuin tehdä itsensä naurettavaksi korkeintaan eikä se kyllä haittaa yhtään.
  Jos lukisin päivittäin työssäni kuten sinä niin tuskin viitsisin.

  Papi: se voi johtua tuosta – tai sitten siitä että ellen väärin muista, et itsekään ole niitä hitaimpia puhujia!

  sanni; pistä lapsikin kuuntelemaan kun täti lukee;-)

  Mei: minussa on juuri tuota millä itseäsi kuvailit. Juuri noin.
  Olen iloinen jos tunsit pakkoa keskittyä. Niin harvoin nykyään kukaan pysähtyy minkään takia.

  SKR: voi kiitos!

  himalainen; tänään on eilisen huominen ja kohta tulee uusi teksti.

  Helena; kiitos kommentista. Niin juu, siis en tässä tavoittelekaan mitään täydellistä suoritusta, kaikki on omaksi ilokseni ja uuden oppimiseksi. Mikrofoni on mikä on enkä tätä varten uutta osta, tekniikka ylipäätään onnahtelee mutta en anna sen häiritä.
  Minulla on pitkäaikainen haave lukea äänikirjoja (tai dokumentteja tai mitä vaan!) ja minusta jonkunlainen one-man-show -tyyppinen juttu on aina tuntunut myös tosi kiehtovalta. Omassa blogissa saa hyvin pienimuotoisesti kokeilla kaikenlaista jotta pahin polte helpottaa;-)

  veera: niin olisin sen toivonutkin olevan, että siis tarina olisi parasta…Olen kirjoittanut ns. aina ja kertomuksia on valtavasti. En tiedä saisinko niitä koskaan läpi mistään kustantamosta, mutta näin ne saavat ainakin pienen yleisön.

  Hiljainen Maija;, voi, suurin osa lukijoista ei kommentoi;-) Nän sen tilastoista. Se ei haitttaa, lukeakin saa vain.
  Niin, kun kirjoitin tarinaa niin ajattelin näitä katuja täällä. Kaikki alkoi yhdestä näkemästäni pariskunnasta. Kirjoitin jutun viime loppukesästä.

  Laplace: nimenomaan niinhän minä teinkin;-) Minä olen kuka tahansa siinä missä sinäkin, eiks vaan?
  VAlitsin blogialustaksi tumblr.com:in koska se on äärimmäisen yksinkertainen käyttää ja siellä voi julkaista mp3-muodossa ääntä (kuten siis tein). äänitykseen käytin Audacity -ohjelmaa jonka lataamisesta saat tietoa kun hiukan googlaat.

  Kaisu; Ole hyvä. Olen iloinen jos tykkäsit.

  pia: vanhassa blogissa oli kerran juu semmonen leikkimielinen käsityöohje ainakin. Ja kirjaa taisin lukea kerran.

 46. Tuija sanoo:

  Kommentti täältäkin vielä: Tosi kiva idea ja hieno, pieni tarina. Taitavasti kirjoitettu ja tunnelma välittyy ja se jättää tilaa lukijan/kuuntelijan omille assosiaatioille ja tulkinnoille. Ääntäsi on myös miellyttävä kuunnella ja on hyvä, että et yritä tulkita liikaa, mutta komppaan monia muita siinä, että ihan pikkuisen tempoa alas ja taukoja sinne tänne antamaan kuuntelijalle aikaa tunnelmien ja assosiaatioiden tulla ja mennä. Mutta tuohan on vain opittavissa olevaa tekniikkaa, äänesi sopisi minusta tosi hyvin äänikirjan lukijalle (sanoo nimimerkki lapsuutensa äänikirjakelanauhoja kuunnellut). Ja jos et ole vielä tarjonnut tekstejäsi kustantajalle, kipikapi postiin!

 47. Helena sanoo:

  Tarjoa vaan kustantajille, jos et heti rohkene suurille, niin sellaisia pieniä kulttuurikustantamoja löytyy vielä Suomesta, heti tuli mieleen vaikkapa Enostone tai Lukuvalo ry:n jäseniä.

  Novellikokoelmaasi odotellessa nautin blogisi lukemisesta ja sen kuvista! :)

 48. barbro v sanoo:

  Jes, tätä juur mää toivoin! Nyt on vapaa-aika niin kortilla (pääsykokeet!), etten salli itseni nauttia, mutta sitten! Kivaa.

 49. Riikka sanoo:

  Hauskaa! Olet niin kekseliäs! Täällä on ainakin yksi innokas kuuntelija.

 50. Riikka sanoo:

  Uudestaan vielä kommentti: sulla on ihan semmoinen ääni mitä äänikirjoihin kaivataan. Uusi ura?

  Jäin niin kuuntelemaan ääntäsi että tarina meni ohi, piti kuunnella uudestaan.

 51. Violet sanoo:

  Tuija; kiitos kehuista ja kannustuksestasi! Opiskelin yliopistossa aikoinaan myös puheoppia ja voi jessus se oli mielenkiintoista! Muistan mm. monia nauhoitusharjoituksia joilla harjoiteltiin oikeaa puhetekniikkaa ja toisaalta tehtiin kokeita siitä mitä tapahtuu kun tekee niin tai näin…mielenkiintoista kaikkkineen koko oppiaine!

  Helena; oikeastaan se ei ole rohkeudesta kiiinni vaan viitseliäisyydestä ja tavallaan siitäkin, että on niin todennäköistä tulla tyrmätyksi ettei oikeastaan edes viitsi yrittää. Hah. Halveksun tuollaista asennetta mutta toteutan sitä itse koko ajan. Kiitos noista vinkeistä.

  barbro v: pääsykokeet! Jännittävää. Toivotan sinulle kaikkea parasta sinne. Olen kauhean utelias mihin pyrit.
  Kunhan kokeet ovat ohi on tuolla varmaan jo enemmän kuunneltavaakin!

  Riikka:kiva kuulla että tykkäät. Todellisuudessa taitaa olla aika mahdotonta että mitään ”uraa” olisi edessä mutta näin saan ainakin pikkuisen toteuttaa unelmaani;-)

 52. Nina sanoo:

  Oi, ku ihanaa. Ääntäsi on todella miellyttävä kuunnella. Se auttaa keskittymään ja pysähtymään. Kiva tarinakin. Kiitos. Nina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s