Vaatetetaan puuttuvia lapsia

Tein pienen neuletakin. Se on kaunis ja saumaton. Puuttuu vain pieni lapsi sen sisään mutta sellaista en aio mistään hankkia. Jos sinulla on joku jolla ei ole tällaista takkia niin anna kuulua. Lähetän tämän vaikka vaihtona pokkariin tai muuta sellaista.

MUOKKAUS: takille on löydetty lapsi!

*

Nyt on unennäön aika taas. Kierrän maailmaa öisin ja tapaan mielenkiintoisia ja vähän unohtuneita ihmisiä. Liittyy selkeästi kuukautiskiertoon tämä unien runsaus. En ole ennen oikein tajunnut, mutta yksi ystävä Suomessa ääneen arveli sellaista mahdollisuutta. Muistelin hänen sanojaan eilen ja totesin ne viisaiksi. Kiitos Karkkilaan.

*

Minulla on vanha Punjabin kartta eikä sillä ole kyllä mitään tekemistä tamperelaisen kebab-ravintolan kanssa. Käyn siellä syömässä kebabin joka kesä. Ensin sanon: aah, ihanaa, tämä on maailman parasta. Sitten syön sen kuin nälkäinen koira ja lopuksi sanon: ei ikinä enää. Seuraavana kesänä tulen taas.

*

Nurkkapöydät Luentosalissa.

Mainokset

30 comments on “Vaatetetaan puuttuvia lapsia

 1. minjo sanoo:

  Ihan huippu!!! Toivottavasti sulla on novelli työn alla ja tämä oli pätkä siitä!

 2. minjo sanoo:

  Lähti liian nopeasti. Takki on myös ihana. Toivon, että se päätyy tarvitsevalle. Minulla ei ole pientä, eikä ole tulossakaan… No, eihän sitä koskaan voi varmaksi tietää, mutta luulen, että se olisi hiukan huolestuttavaa, jos alkaisin kerätä vaatteita ihan noin vain.

 3. Liivia sanoo:

  Kaunis takki, tuollaisia pieniä on niin ihana tehdä.
  Minkäs ikäiselle se on?

  Mä olen syönyt kebabin viimeksi joskus vuonna 1990. Kyllä se minustakin ensin on hyvää, mutta en voi syödä paikoissa, jotka ovat sellaisia….tunnelmattomia. Taiddan myös muistaa liian hyvin sen tahmean päätöstunteen.

 4. Liivia sanoo:

  Kaunis takki, tuollaisia pieniä on niin ihana tehdä.
  Minkäs ikäiselle se on?

  Mä olen syönyt kebabin viimeksi joskus vuonna 1990. Kyllä se minustakin ensin on hyvää, mutta en voi syödä paikoissa, jotka ovat sellaisia….tunnelmattomia. Taidan myös muistaa liian hyvin sen tahmean päätöstunteen.

 5. Violet sanoo:

  minjo; kai mulla on ollut tekstejä työn alla yläasteesta lähtien mutta sinne alle ne ovat jääneetkin. Odotan Potkua Perseeseen.
  Toivon myös että takki päätyy jonkun käyttöön. Tein sen katsoakseni minkäkokoinen tulee kun panee suunnilleen puolet silmukoista (se takki minkä taannoin tein itselleni).

  Liivia; Ei aavistustakaan koosta. Se on…pieni.
  Tein sen kuten minjolle kerroin kokeilemalla. Nyt tiedän miten saan hiukan isommankin.
  Mittaan sen kyllä jos joku halukas ilmoittautuu.

  Olen iloinen siitä että voin syödä missä vain. Siitä on etua kun on nälkä;-)

 6. Maare sanoo:

  Karkkila kuittaa ja vuorostaan valvoo öisin…joskin vastentahtoisen yökukkumisen voi käyttää hyödyksi ja toimitella pieniä askareita joihin päivisin ei ole löytynyt sopivaa hetkeä, nimim. kynnet kauniina aamuun

 7. junika sanoo:

  Sopiiko tuo parivuotiaaalle? Jos käyttää sellasia ehkä 90 cm vaatteita? Jos, niin täältä voisi tulla vaihtona pokkaria tai muuta kivaa.

 8. Violet sanoo:

  Maare; jos alan toimitella pieniä askareita niin se on siinä sit…ei tu uni enää! Mutta kuten sanottu, nyt katsellaan tiiviisti unia.

  junika; on pienempi. Löysin jo tarvitsijan!

 9. Soilmaija sanoo:

  Juttu hyvä, tahti OK, nyt sitten meidän kuultavaksi kaikki ne laatikoihin piilotetut tekstit.
  Kävin heti tänä aamuna katsomassa, ja siellä oli uutta! Kivaa!!
  Vauvan nutusta, ihanko sama resepti puolella?
  Olen jo tehnyt kaksi, harmaan ja punaisen, nyt vois jatkaa lasten lapsille 5 ja 2 vuotiaat neidit.

 10. minja sanoo:

  Miten kaunis neuletakki! Jos teet lisää, olen jonossa ja maksankin mielelläni :)
  Mullei ole neulovia mummuja tai muita, kirpparien neuleet on usein ruman värisiä ja ite en osaa, lupaan kyllä harjoitella…

 11. Jonna sanoo:

  Kaunis neule!

 12. Violet sanoo:

  Soilmaija; ettei hengästyttänyt tällä kertaa?;-)
  Ei ihan niin voi sanoa että täsmälleen sama ohje…Loin kyllä silmukoita tasan puolet ja tein jonkun aikaa niin että aina puolet vaan mutta huomasin yhdessä kohtaa ettei ihan toimi ja tein jotenkin muuten.
  Kokeilemalla selviää, en sen kummemmin osaa neuvoa, mutta se ohje/mallihan on niin hyvä senkin takia että voi matkan aikana kokoa muokata jos tarpeen.

  minja; kiitos! Voi hyvinkin olla että teen lisää. Panen sitten tyrkylle jos tulee valmista.

  Jonna: kiitos, Jonna.

 13. Virpi sanoo:

  Ihana neule ja ihana luentosali! Hienoja tekstejä ja kaunis ääni. Kyllä meidän kelpaa.

 14. -margarita. sanoo:

  Ihania nämä sinun kertomuksesi! Sanat kietoutuvat toisiinsa kauniissa rytmissä. Pidän. Tarinan loputtua jään odottamaan että joku sanoisi ”ja kun kuulet tämän äänen, käännetään sivua”. :) Tästä uudestä tarinastasi tuli mieleen nainen kahvilassa joka lumosi minut kun olin pieni. Hän istui yksin kahvinsa kanssa, mutta oli ottanut myös vastapäätä olevalle mielikuvitus ystävättärelleen kahvikupillisen. Kovasti juttu kulki ja kun oma kahvi loppui vaihtoi tämä nainen vain sitten toiselle puolen istumaan ja jatkoi siitä mihin keskustelu oli jäänyt.

 15. Violet sanoo:

  Virpi: ei kun minun kelpaa;-) Olette niin kiltisti ottaneet vastaan. Ainakaan kukaan ei ole sanonut mitään ikävää vaikka olisi ajatellutkin.

  Margarita; hyvä jumala sentään! Saako tuosta kehittää kertomuksen?
  Kiitos kun muistutit mieleeni tuon sivunkääntöäänen!

 16. Ulla sanoo:

  Meidän tytöllä olisi villatakille käyttöä vaan joko se meni? En ehdi nauloa ja kun saan tekeleitäni valmiiksi, on neiti jo kokoa isompi.

 17. Iiris sanoo:

  Pakko palata vielä sun ääneen – se on tosi persoonallinen, ne ällät ja joku muukin siinä on :) Hyvällä tavalla omanlainen ääni, sitä on miellyttävä kuunnella. Nyt sulla oli rytmikin jo hieman rahallisempi!
  Huomaan kuitenkin, että olen huono kuntelemaan, mä olen enemmän lukija. Musiikkia kuuntelen, mutta sanat haluan itse nähdä ja lukea.
  Paitsi sellainen poikkeus, että jos mulla olisi auto, niin silloin olisin äänikirjojen suurkuluttaja. (Eli palataan asiaan loppuvuodesta…)

 18. Iiris sanoo:

  — rauhallisempi!!

 19. Kirsikka sanoo:

  Kiitos, vauhti on nyt hyvä :) Kerrot kyllä niin hyvin, että pystyn näkemään oikein mainiosti paikan ja henkilöt, ihan suoraan edessäni. Jännä ajatella, että sie siel kaukana juttelet ja myö tääl kuunnellaa :)

 20. -margarita. sanoo:

  juu, käytä vaan. :) näin vanhemmiten olen ymmärtänyt tapauksen surullisenkin puolen, mutta toisaalta muistissani tapaus ei sitä ollut, oli vain mukava kahvihetki hienossa kahvilassa. että mikäs siinä jos se mielikuvitusystävätär on mukava niin kaffelle vaan! turha sitä yksin on kotona kykkiä!

 21. Katja sanoo:

  Hieno villatakki ja luentosali myös. En vielä ole kuunnellut kuin pätkän, palaan uudestaan. Nurkkapöydästä pakko kertoa, että meillä on täällä eräässä kahvilassa bongattuna mies, joka on aina siellä tiettyyn aikaan. Hän oli aluksi yksin ja olin aikeissa jo äitiäni istuttaa samaan pöytään, mutta sitten niitä ihmisiä alkoi tulvia siihen pöytään: miehiä ja naisia ja nuoria ja mies näytti tuntevan kaikki. En tiedä. olivatko he istuneet siihen alunperin säälin takia. Hölmöintä tässä on se, että minä tosiaan surkuttelin yksinäistä miestä — ja kuitenkin itse tykkään valtavasti istua yksin kahviloissa(kin) muita tarkkailemassa tai muuten vain omassa seurassani.

 22. Rosmariini sanoo:

  Kaunis villatakki. Jaksaisitkohan vinkata sen ohjeen olinpaikan. Muistan kyllä ihailleeni omaasikin, mutta oliko se siellä vanhassa Piilomajassa vai tässä uudessa? Olisi nimittäin vauva ja langat valmiina ja olen etsinyt ”sitä täydellistä mallia” ja tuo tekemäsi on juuri passeli. Sitten tarvitsisin tietysti ”kaksikätistä” aikaa kutomiseen… :-)

 23. Tintti sanoo:

  Etsi siitä kartasta Lahore (isohko kaupunki) ja kurkkaa sitten ystäväni matkakertomus tältä keväältä: http://garywornell.blogspot.com/2010_02_01_archive.html. Mm. ”punjabilaiset” häät.

 24. Olet ihanainen ja vähän hassukin. Ties minne takkisi loppupeleissä kulkeutuu!

 25. Riikka sanoo:

  Nyt harmittaa etten ehtinyt sanoa ekana hep. Vaikka olis voinut olla meillä jo liian pieni….Tykkään saippuakuplakuvasta:)

 26. Violet sanoo:

  Ulla; juu, jo meni Pohjois-Suomeen.

  Iiris: kiitos kommentista. Olisi hauska kuulla omaa ääntään niin ettei olisi ennen koskaan kuullut.

  Kirsikka; heh, eikö olekin! tällainen tekniikka kuitenkin vielä mahtuu käsitykseeni;-)

  margarita: no noin juuri. Mitä sitä!

  Katja; kiitos Katja. Mua jännittää mitä ajattelet kirjoituksistani. Itse kirjoitat niin hyvin.
  Jos menen yksin kahvilaan (mikä on äärettömän harvinaista kyllä) niin haluan ehdottomasti olla yksin.

  Rosmariini: ohjeeseen pääsee täältä: https://piilomaja.wordpress.com/2010/03/18/uusi-rakas/
  Kirjoituksen ensimmäisessä kommentissani suora linkki.
  Korostan että lapsen takki EI OLE tehty millään ohjeella kuitenkaan!! Olen käyttänyt sitä aikuisen ohjetta niin suuntaa-antavasti ettei se kyllä oikeastaan ole ohje ollenkaan tuota varten. Mutta ehkä sinäkin osaat soveltaa ja laskea ja mallata!

  tintti: mää löysin sen! Huimaa!

  eilentänäänhuomenna; kiitos! Hieno kunnianosoitus. Takki näyttäisi menevän aluksi Pohjois-Suomeen. Kun ottaa huomioon että langat tulivat ensin Ranskasta tänne, takki tehtiin täällä ja lähetetään eteenpäin niin tulee tästä jo sille hyvä alkumatka!

 27. Aivan ihastuttava malli, juuri tuo kaarroke ja hihat ja vielä ilman saumoja… Haluaisin kutoa meidän pikkuneidillekkin tuollaisen, olisiko siitä kauheasti vaivaa jos laittaisit ohjeet:)

  Aurinkoisia päiviä toivottelee Kata Turusta

 28. Violet sanoo:

  KAtariina Olofsson; kiitos!
  Kyllä siitä olisi, nimittäin kauheasti vaivaa. Ohjetta kun ei ole. KAtso mitä vastasin hiukan ylempänä Rosmariinille.

 29. Olina sanoo:

  Nurkkapöydistä tykkään. En voi keksiä mitään moitetta äänestä, toteutuksesta tai tarinasta (paitsi, että loppui niin lyhyeen, olisin kuunnellut enemmänkin:))

 30. Minsku sanoo:

  Punjab-kebap on todella hyvää, kerran vuodessa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s