Naisista

(Kuvat lehtileikkeistäni)

Minulla on lasten koululla yksi ihannenainen. No, on pari muutakin, mutta tämä on ihanin ihannenainen. Esikuvaksi kelpaisi ihan. En toki tunne häntä joten luonteesta en voi sanoa mitään. Luonne on tietysti juttu joka saa pilattua parhaimmankin ihannenaisen – jos siis luonne on ruma. Se voi olla. Läpimätä ihan.

Mutta noin ulospäin vaikuttaa mukavalta ihmiseltä. Hymyilee paljon ja sekin on hyvä. Pidän hänen tyylistään. Vaatteet ovat aina kivoja ja kaikki on jotenkin niin mutkatonta ja yksinkertaista. Tukka on varmasti jotenkin laitettu mutta sitä ei huomaa. Naama samoin, mutta sitäkään ei huomaa. Kas tässä se vitsi piileekin minusta! Hän on luonnollinen vaikkei oikeasti olekaan mutta silti ei ole teennäinen. Mikään ei huuda mutta saa silti täyden huomion. Ihailen!

Mainokset

24 comments on “Naisista

 1. Leena Lumi sanoo:

  Minun ihanteeni on Dame Helen Mirren! Hän uskalta olla oma itsensä, mutta kantaa silti näkymätöntä eleganssin viittaa…Lue hänen kirjansa In The Frame Helen Mirren – My Life in Words and Picutres.

  Helen on minua about 10 vuotta vanhempi, mutta yritän kovasti tulla häneksi. Tänään olen taas vuoden häntä lähempänä, kunnes hän taas ohittaa minut heinäkuussa…

 2. Olina sanoo:

  Minäkin ihailen heitä, jotka osaavat olla huomaamatta huoliteltuja, luonnollisesti kauniita – tai ainakin niin luonnollisen oloisesti, että katsoja vallan hämääntyy. Minä en ole koskaan osannut, pitää ihan oikeasti laittautua, jos tahtoo joltain näyttää.

 3. Jonna Mbaye sanoo:

  Hei Kati, sinähän oletkin itsekin sellainen Ihannenainen, juuri samanlainen kun kuvasit sitä ihannenaistasi koulusta, ulkonäöltään ja vaatteiltaan luonnollinen, mutkaton, yksinkertainen eikä yhtään teennäinen!

 4. Liivia sanoo:

  Siinä oli kuvailtu aika hyvin minunkin ihannenaiseni tyyli, vaikkei vaatteista puhuttukaan.

  Pisti silmään kuvista, että Tatjana mikäsesukuniminytolikaan on vanhentunut todella kauniisti.

 5. minja sanoo:

  Luonnollisuus ja hymy kaunistavat aina!

  Onpa kaunis ensimmäisen kuvan vanhempi nainen.
  Olen kyllä tullut vähän kyyniseksikin..mietin useasti mistäköhän kohtaa on nahkaa kiristetty ja onko ihon alle ruiskutettu mömmöjä.

 6. Marjohei sanoo:

  Juuri tuollaisia ihmisiä itsekin ihailen. En ymmärrä miten he sen tekevät. Olen aina halunnut olla sellainen, luonnollinen ja mutkaton, ei yhtään teennäinen.

 7. Marjohei sanoo:

  Juuri tuollaisia ihmisiä itsekin ihailen. En ymmärrä miten he sen tekevät. Olen aina halunnut olla sellainen, luonnollinen ja mutkaton, ei yhtään teennäinen. Toivon vielä joskus tavoittavani sen tunteen ja näyn.

 8. minjo sanoo:

  Olisiko se tyylikkyyseleganssi perua itsevarmuudesta tai ainakin tyytyväisyydestä omaan itseen ja siksi osaa ”kantaa” itsensä pää pystyssä, hyväryhtisenä ja iloinen, vapautunut ilme kasvoilla?

  Se on minun teoriani, koska monesti suurimman vaikutuksen tekevä nainen, ei välttämâttä ole mitenkâän ”kuvankaunis” perinteisellä kauneudenmâäritystavalla. Toisaalta ns. ” kuvankaunis” ei välttämättä tee vaikutusta muutoin kuin kasvojensa kauneudellaan, mikä on vain pieni osuus lopputuloksesta. Ehkä se, että uskaltaa näyttää luonnolliselta sanoo myös jotakin, koska toisaalta meikin ja tällin alle voi peittää vaikka mitä ”virheitään” jolloin se toimiikin oikeastaan naamarina. Toisaalta naisellisuuteen vaikuttaa genetiikkakin, siltä osin miten on rakennettu ja miten liikkuu… harjoitellakin voi, mutta eleganteimmalta taitaa näyttää se, jolta liikkeet sujuvat luontaisesti tai ainakin sen näköisesti… Joka tapauksessa, olen ihan samaa mieltä, että luonteesta se perimmäinen kauneus kumpuaa. Ja jos on ihan mâtä sisältä kuten sanoit, niin ulkonainen kauneus karisee kyllä katsojan silmistä hyvin nopeasti, kun tympääntyy ihmiseen ihmisenä.

  Sait taas ajattelemaan.

 9. tiinanen sanoo:

  Hei, blogissani on sulle palkinto! :)

 10. Allekirjoitan! Ja lisään että ihannenaiseni liukuu sulavasti kaikki tilanteet kumisaappaiden ja iltapuvun välillä, eikä hänen tarvitse sitoutua yhteen samaan tyylisuuntaan, vaan hän voi leikitellä eri rooleilla. Hän kuuntelee sydäntään. Hän ei ole sileä sovitusnukke vaan hänen silmäkulmiaan elävöittävät naururypyt. Mutta koskaan hänellä ei näy meikkivoiteen punakka raja kaulalla eikä hän huoju halvoilla epämukavilla koroilla.

 11. Violet sanoo:

  LeenaLumi; no sitten varmaan ilahduit eka kuvasta!
  Kiitos muuten aikaisemmin meilaamastasi kirjavinkistä. Vaikutti kiinnostavalta.

  Olina; minusta on hyvä hiukan laittautua mutta mieluusti yritän tehdä sen niin ettei se hyppäisi päälle.

  JonnaM: kiitos! Toivoisin toki olevani ja olen iloinen jos voin olla. Itsessään ei näitä juttuja tietysti samalla tapaa näe. Kun minä sanon sulle (kuten olen sanonutkin!) että ihailen vaikka tukkasi väriä niin sää senkun puhahdat että ”mitä muka, eihän tää oo minkään värinen!”;-)

  Liivia; totta puhut Tatjanasta. Hän on nykyään usein ”isojen tyttöjen” vaatteiden mallina kun on muka niin pullea;-)

  minja; se on Helen Mirren.

  marjohei; sitä koodia olen yrittänyt minäkin purkaa vaikka sitä koulun ihannenaistani katsoessani;-)

  minjo; uskon että teoriasi on tosi. Ainakin sillä on hyvin suuri merkitys että pitää itsestään. Toivon että jokainen osaisi.
  Minusta ”kuvankaunis” on usein tylsänkaunis.

  tiinanen; kiitos, menen katsomaan!

  Eilentänäänhuomenna; liikkuminen on hyvin tärkeä juttu. Katson sitä aina. Muutenkin sanoit hyviä asioita. ”Punakka raja kaulalla…” heh heh

 12. Hanna sanoo:

  Kuvailitpa taas hyvin. Just tuollaisia naisia minäkin ihailen. Olkoon se sitten luontaista tai harjoiteltua, mutta silti kivaa katseltavaa. Itsevarmuus se sieltä monesti pohjalla on, mutta esim. meidän kaupalla olen joskus nähnyt ujompiakin tapauksia ja ei heidän tarvitse kuin katsoa kohti niin sen tietää, tulee sellainen tunne että vau.

 13. Ja sun leikekirjassa on kaikki munkin ihailemat naiset! Toi Patitz on niin…
  Taidan nähdä tyypin -jota ihailet – siis silmieni edessä. Kuvailit niin hyvin.

 14. the alter sanoo:

  mikä ihmeen lesbojen blogiin minäkin eksyin

 15. Maare sanoo:

  Amanda Burtonissa on kans jotain ajatonta ja eleganttia. Erityisesti Hiljainen todistaja- sarjassa, millä tyyneydellä hän selvittää poloisten uhrien kuolinsyitä!

 16. maijanmaja sanoo:

  Hih, ihana tuo the alterin kommentti.. Liityn tässä lesbojen klubiin, koska hyvinkin katselen minäkin naisia ja ihailen myös samantapaisia kuin sinä ja monet täällä kommentoineet. Ja uskon, että useimpien kohdalla hymy kyllä kertoo luonteestakin. Toki väitetään, että esim. narsistit osaavat piilottaa todellisen persoonansa ainakin alkuvaiheessa, niin että ihminen ehtii ”jäädä koukkuun”. Toisaalta sen yhden ainoan psykopaatin (siis hyvin monen ihmisen johtopäätösten perusteella!) jonka tiedän hymyssä oli alusta alkaen jotain hyvin falskia, vaikka charmantti osasikin olla.
  Mä kans kiinnitän huomiota pukeutumiseen ja hiuksiin sekä tapaan puhua lapsille. Toisaalta, jos ihannenaisessa huomaa jonkin ”huononpuoleisen” piirteen, niin se jotenkin lohduttaa, sen antaa anteeksi ja on salaa hyvilläänkin siitä, ettei kukaan ole täydellinen..

 17. vilijonkka sanoo:

  Vai on läpimätiäkin ihan olemassa! Hyvä sana, kiva kun muistutit sen mieleeni.

  Ja suorastaan kauhukseni huomaan, ettei minulla ole juuri nyt ketään jota tuolla tavalla ihailisin. Yhtä ystävää ihailin ennen, mutta nyt nähdään niin harvoin, etten oikeastaan tiedä hänen nykyisestä tyylistään.

 18. Linnea sanoo:

  Hän voisi olla minunkin ihannenaiseni, kuulostaa sen verran hyvältä.

 19. Kirjailijatar sanoo:

  Minullakin on salaisia ihannenaisia. Salaisia sillä tavalla, etten ole mennyt sanomaan, että kylläpä olet kaunis mutkattoman ihanalla tavalla ja aina rennon tyylikäs ja tuollainen minäkin haluaisin olla.

  Lehtileikkeissäsi oli kaksi minun ihannejulkkisnaistani: Cate Blandhett ja Helen Mirren. He ovat niin kauniita, sillä tavalla, että kasvoissa on ilmeitä. Ilmeettömät ihmiset ovat rumia. Ja toki he ovat lahjakkaitakin ja sekin tekee ihmisen kauniiksi, kun tuntee itsensä, on tyytyväinen itseensä ja vieläpä kohtelee muitakin kauniisti. Ja hymy, olet oikeassa, se kaunistaa melkein kenet vaan.

 20. Leena Lumi sanoo:

  Toki ilahduin. Helen uskaltaa olla ilman meikkiä ja meikillä. Hän on antanut kuvata itseään kirjaansa tohvelit jalassa sekä täydellisessä glamourasussa. Hänessä on karismaa, vahvuutta, mutta ei kovuutta, ollut teininä aika villi (kuten minäkin) ja pitää koirista, heittäytymisestä ja inhoaa snobbailua. Hän otti Damen arvonkin vastaan vain ilahduttaakseen äitään, joka ei sitä sitten enää ehtinyt kokeakaan. Eli se oli äidin muistolle.

  Hänestä on uskomaton kuva Lumikarpalon puolella, siellä hiljaisuuden blogissa.

  Eipä kestä. Löytäisit ehkä kirjasta samaistumista…vrt. se aikaisempi aihe ’naisen paikasta’.

 21. Violet sanoo:

  Hanna; joo, itsevarmuus vaikuttaa varmasti. Monelle itsevarmuus on sama kuin leuhkuus tai ylpeys mutta minä en ajattele noin.

  aurinko ja kuu; joo, tuossa on joitakin lehtikuvia joita olen napsinut talteen vuosien mittaan, on niitä muitakin mutta tuossa nyt nämä.

  The alter; toivottavasti pääsit turvallisesti ja nopeasti ulos täällä ”lesboluolasta”;-)
  Kommenttisi oli oikeastaan aika hyvä. tulin nimittäin ajatelleeksi että meillä naisilla on onnea kun voimme ihan huoleti ihastella saman sukupuolen kauneutta ja ihanuutta ilman pienintäkään pelkoa siitä että se leimattaisiin seksuaaliseksi tai jotenkin tyhmäksi.
  Teillä miehillä (näin kirjautumisesta että olet mies) asia taitaa olla mutkallisempi. Vaikea sitä on kai sanoa että sinä Martti se olet tänään niin hyvännäköinen…vai…?

  Maare; minen tunne häntä. Pitää tutkia olenko samaa mieltä.

  maijanmaja; olipa kiva kommentti. Paljon kaikkea.
  Mielenkiintoinen juttu tuo hymy ja sen mahd. falskius. Olen muuten huomannut että on paljon niitä jotka hymyilevät kuin jakoavain kun ovat hermostuneita. Se on minusta kumma juttu.

  vilijonkka; oi kyllä on läpimätiä! Ihminen muuttuu minun silmissäni rumaksi heti jos vaikka kohtelee muita huonosti.

  Linnea; ehkä menen tänään kertomaan että hänellä on Suomessa paljon ihailijoita!

  Kirjailijatar; ihan totta tuo ilmeistä. Eikä tarvitse olla mikään kuminaama….minä tiedän että monen mielestä ilmehdin vähän liikaakin ja ärsyttää se mua itseänikin toisinaan sillä huomaan ettei aina oteta todesta silloinkaan kun pitäisi.

  Leena LUmi: Lumikarpalo on jäänyt minulta paitsioon. Menen katsomaan.

 22. Elisa sanoo:

  Laitathan mulle sähköpostia jos haluat vielä sen Virginie pokkarin? t. Elisa =)

 23. Kirsi sanoo:

  Olen samoilla linjoilla naisihanteen kanssa. Cate Blanchet on upea!

 24. Suvi sanoo:

  Minä aina ihailin Anne Friediä, hänen sielukkuuttaan ja sielukasta ja tyylikästä ja luonnollista ulkomuotoaan. Ja hiukan kadehdin, että jotkut ovat noin tuollaisia ihan luonnostaan. Mutta sitten, kun Anne Fried joutui vanhainkotiin vai oliko se ihan sairaalaan viimeisinä aikoinaan, hän jossain haastattelussa kertoi surevansa sitä, ettei enää voi pitää huolta ulkomuodostaan… Että hupsheijaa, tajusin, että niin vain hänkin siis ”piti ulkonäöstä huolta”. Oli jotenkin lohduttavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s