Pidän siitä

*

*

Pidän siitä että sunnuntaisinkin on liikettä, että tapahtuu koko ajan jotakin pientä, että näkyy ihmisiä. Pidän siitä että voi mennä kaiken sekaan eikä ketään haittaa jos seisoo vain kadunkulmassa ja havainnoi. Katselee miten joku mies ostaa torilla kanan ja pyytää pussiin lisää kastiketta, miten ohi kulkee perhe joka tuoksuu palasaippualta, miten kukkakauppialla on jonoa. Voi löytää vahingossa mielenkiintoisen biokaupan, nähdä miehen joka juoksee takaperin ja kuulla miten metrotunnelista soi Lennon kadulle asti.

Yhtä paljon pidän siitä että on aikoja ja paikkoja joissa ei juuri koskaan tunnu olevan ketään, ei sunnuntaiaamuisin varsinkaan.  Ja siitä vasta pidänkin että tämä kaikki voi olla ihan ritirinnan, liki toisiaan, vierekkäin. Limittäin lomittain sekaisin.

Tästä voi mennä kuuntelemaan Kerran viikossa.

Mainokset

18 comments on “Pidän siitä

 1. vilijonkka sanoo:

  Suomalaisen kaupungin sunnuntai aamun hiljaisuus on mahtavaa, siinä on jotain harrasta. Tykkään kovasti. Toisaalta kyllä tykkäsin pariisilaisen ruokatorin pyhäaamun ruuhkastakin. Täällä ei tarvitse pelätä harrasta tyhjyyttä, sillä aina jostain pensaasta pilkistää jonkin hiuspehko! Mutta sekin sopii jotenkin paikkaan, eikä häiritse. On vain turvallinen olo.

 2. Violet sanoo:

  Vilijonkka: niin on, olen samaa mieltä. Tykkään myös, mutta jos on aina sellaista niin en tykkää. Tykkään näistä sunnuntain ruokatoreista ja pienistä vähän pöhköistäkin tapathumista, siitä että museoihin on jonoa, että on kaikenlaisia opastettuja kävely- tai polkupyöräkierroksia joihin näyttää osallistuvan ihan paikallisia…ettei vain turisteille…ja ylipäätään että on elämää.

 3. Laura sanoo:

  Tykkään kanssa molemmista!

  Siitä, että oven ulkopuolella on heti elämää. Ihmiselämää. Ja siitä, että aamulla on ensin ihan hiirenhiljaista ja sitten pihalla visertävät linnut ja nurmikko on sateen jäljiltä kostea.

  Olen etuoikeutettu, kun saan elää molemmissa.

 4. minjo sanoo:

  Ilmoittaudun joukkoon. Ihmisiä sitä olla pitää! Se on ehkä juuri se, miksi Suomi ei oikein iske, koska siellä on niin paljon tyhjâä tilaa. Rakastan juuri sitä, että aina kun lähden kotoa pois, näen muitakin ihmisiä. Jotenkin se on turvallinen tunne, että elämâ kulkee eteenpâin ja ihmisillâ on touhua, menemistä ja tulemista… Tietysti joskus on ihana nauttia tyhjyydestä ja rauhastakin, mutta suurimmaksi osaksi olen iloisempi jos ihmisiä on sopivissa mâärin ympârillä. Tosin, en ole kovin innokas kadulla seisoskelemaan. ;-) Kahviloissa istuskelen kyllä mielellâän, mutta en silti tuntikausia niissäkâän.

 5. Mei sanoo:

  Vanhassa kotikaupungissani on sunnuntaisin aivan kuollutta ja se on minulle nykyisin ahdistavaa, varsinkin, kun katukuvasta on tapettu kaikki vanha ja kaunis. Helsingissä saa valita, se on minulle tärkeää. Voisin kyllä asua vilkkaammassakin paikassa. Lattiakaakelit, niitä ajattelin päivän luentosalissa. Kauniita on niin harvassa täällä. Turkoosi on yksi sielunväreistäni! Tarkkailin ennen enemmän ihmisiä, kuvittelin elämäntarinoitansa. Muistin sen sinua kuunnellessani. Hyvä viikonaloitus.

 6. Anna sanoo:

  Yksi hauska huvi (jota kovasti kaipaan) Brysselissä oli käydä itsepalvelupesulassa pesemässä pyykit. Kauniilla ilmalla vein muovituolin ulos ja odottaessani katselin kadun touhuja. Hauskaa. Mietin miksi ei voisi ihan muuten vaan viedä tuoli ulos ja nautiskella, italialaismummojen tapaan. Vaan ilman ’syytä’ sitä ei jotenkin vain kehdannut.

 7. Essi sanoo:

  Yksi hauska juttu. Nykyään kun luen tekstiäsi, päässäni soi sinun äänesi. Ihan kuin lukisit tekstiä minun pääsni sisällä, omalla äänelläsi. Aika hassua.

 8. Pariisin Margarita sanoo:

  Täältä löytyy aina paikkoja, joissa ei ole juuri ketään. On todella hämmästyttävää, että Pariisissa on suuria avenueita sekä bulevardeja täynnänsä autoja, ihmisiä, busseja ja sitten vain muutaman kymmenen metrin päässä kulman takana on täysin hiljainen pikkukatu. Kuin suoraan jostain toisesta maailmasta.
  Pidin kovasti Kerran viikossa-tarinasta – siitä tuli mieleen sympaattinen portugalilainen talonnaisemme.

 9. Allu sanoo:

  Minä olen vieraassa kaupungissa mieluummin arkipäivänä kuin sunnuntaina, silloin näkee, miten ihmiset arkena elää ja liikkuu.

 10. Kaupunkilainen sanoo:

  Suomalaisethan tykkää tunnetusti siitä, että ei ole muita ihmisiä lähitienoilla, mutta minä en kyllä pidä näistä täkäläisistä sunnuntaipäivistä. Aivan kuollutta ! Olisi mukavaa kun täälläkin sunnuntait olisi sellaisia kivoja, leppoisia tapahtumia täynnä, ei mitään hässäkkää. Taidan asua väärässä maassa.

 11. Violet sanoo:

  Laura; ehdottomasti olet.
  Ruohontuoksua en täällä niin vaan löydäkään. Lintuja kuulen kuitenkin onneksi jo aamuyöstä;-)

  minjo; suurimmaksi osaksi juu minäkin.
  Tuo kadullaseisoskelu tuli mieleen kun huomasin eilen kun kävin tuossa yhdellä torilla että ensin tuntui että pitää olla tekevinään jotakin (en ollut ostamassa mitään, halusin vain katsella kuvakulmia sun muuta) mutta sitten rentouduin kun huomasin ettei kukaan todellakaan mitään edes huomaa jos vaikka vaan seison ja katselen. Tai ehkä huomaa, muttei se siis ketään haittaa eikä johda yhtään mihinkään.

  Mei; jatkukoon viikkosi samoissa merkeissä. Tarkkaillaan!

  Anna: Joo,tiedän mitä ajat takaa. Miksei voisi, niin.

  Essi; tuonhan täytyy olla ihan kauheeta!;-) Hassua!

  Pariisin Margarita: se on hämmästyttävää, kyllä, mutta totta.
  Olen iloinen jos pidit tarinasta.
  Se nainen jota ajattelin hiukan kun tuota kirjoitin on melkoisella varmuudella myös portugalilainen. Ihan varma en voi olla mutta luulen. On töissä tuossa yhdessä talossa kauppamatkani varrella.

  Allu; tjaa, mää en ole oikein miettinyt tätä. Ehkä olisin mieluiten vähän arkena ja pyhänä!

 12. Violet sanoo:

  Kaupunkilainen; aika moni taitaa tykätä niin. Että ”saa olla rauhassa”.
  Sellaiset tapahtumat ovat mukavia jotka ei varasta koko huomiota ja joihin voi osallistua tai sitten olla osallistumatta.
  Jo tieto siitä että on MAHDOLLISTA tehdä jotakin on mieluinen minulle.
  Ja kyllä mulle riittää ohjelmaksi kissojen katselukin. Eilenkin oli monta mainiota tapausta liikkeellä.

 13. serenissima sanoo:

  kuuntelin ensimmäistä kertaa lukemiasi juttuja. Sinulla on hurjan kaunis, miellyttävä ja rauhallinen ääni. Ja sitten mietin, että mistäköhän olet löytänyt näin jänniä katkelmia, ja tajusin, että oletkin kirjoittanut ne itse. Loistavaa! Näitä katkelmia olisi mukava kuunnella ihan rauhassa, silmät kiinni ja meditoiden.

 14. Liivia sanoo:

  Ja mä PIDÄN tuosta lattiasta! En saa noista kyllikseni.

  Ja tuosta kaikesta muustakin pidän.

 15. Soilimaija sanoo:

  Ihanat noi lattiat; Ne on maalattuja sementtilaattoja ja olivat kovasti muodissa vuodesta 1880 vuoteen 1950. Nyt ne on ruvenneet valmistamaan niitä uudestaan;
  Tyttärelläni on Lillessä pikkutalo ja kaikki alakerran lattiat on noita. Onhan se vähän kirjavaa kun joka huoneessa on erilaiset, ja ne on vähän huonossa kunnossa mutta he tykkäävät! Onneksi.

 16. outi sanoo:

  sunnuntai on mulle se päivä kun on aikaa. nukkua pitkään, mennä ulos syömään aamiaista/ päivällistä. siksi onkin kummallista että jopa Helsingissä on edelleen vaikea löytää hyviä ruokapaikkoja jotka olis sunnuntaisin auki.
  kahviloita sentään löytää muutamia, ja jopa aamiaista saa, mutta on jotenkin outoa kun ravintolat pitää ovensa kiinni..
  tykkään kun on liikettä, ja elämää. heti ulko-oven toisella puolen.

 17. Heli sanoo:

  Kävin luentosalissa ja kuuntelin kaikki tarinasi putkeen. Niin ihania, kiitos! Ja kyllä vain sinun äänesi on ilmeikäs, niin kuin siinä neuleohjeessakin. Mukava kuunnella.

  Tuollainen kaupungin sunnuntai kuulostaa ihanalta. Täällä maalla on niin toisenlaista, aina hiljaista. Joskus kaipaisin juuri tuollaista että voisi lähteä vain ovesta ulos kävelemään ja katselemaan katuja, taloja, ihmisiä. Rauhassa, sunnuntaisessa tunnelmassa. Mieluiten käsi kädessä miehen kanssa..

 18. Violet sanoo:

  Liivia; en määkään osaa kuvitella sitä päivää että huomaisin että onpa aika tylsä ja ruma lattia;-)

  Soilimaija; Hollannissa noita oli myös ja minusta on mielenkiintoista miten niissä oli oma värityksensä, usein aika erilainen kuin näissä mitä näkee esim. Ranskassa ja täällä. Oli kovasti mustavalkoista, muun muassa.

  Outi: tuota en tajua minäkään että paikat ei ole auki. Minusta tavaratalot sun muut sopivat aivan hyvin olla kiinni sunnuntaisin, sitä en kaipaa yhtään, mutta kahviloita ja ruokapaikkoja pitäisi olla.

  Heli: HAuska kuulla tuo tarinoista! LAitan niitä vähitellen lisääkin. Se on niin kivaa puuhaa!
  Niin, tämmöistä tää on, mää en taas täällä koskaan saa kokea sellaista hiljaisuutta ja rauhaa kuin maalla. Kyllä sekin olisi niin hyvästä minulle joskus.
  MIehen kanssa liikkuminen on mulle vähän kuin kivirekeä vetäisi perässä. Hän kävelee niin valtavan hitaasti eikä hänellä ole koskaan mitään ideaa mihin haluaa mennä, mitä nähdä….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s