Piipun kyljessä

*

*

*

*

*

Kun on saanut väkipakolla raahauduttua huonon kirjan loppuun on riemu sitäkin suurempi kun huomaa toisen kirjan houkuttelevaksi heti ensi sivulla.

Kun on pannut lapsen tällä hetkellä ainoat ehjät ja sopivan kokoiset housut yöksi kuivumaan ulos (jotta ne saisi sitten aamulla kouluun) ja koko yön onkin satanut (vaikka eilisilta muuta näytti) niin kiroaa rutosti. Niin äiti kuin lapsikin.

Istuin eilen pitkään piipun kyljessä. Ajattelin että on sellaisia ihmisiä jotka tunnistavat nimeltä kymmeniä erilaisia sammaleita, jäkäliä sun muita ja jotka tietävät kovin vähästä kovin paljon. Näkevät hyvin pieniä ja hyvin lähelle. Mahtavatko ne ihmiset osata murehtia sitä että housut jäivät ulos sateeseen?

Mainokset

26 comments on “Piipun kyljessä

 1. Mei sanoo:

  Vaikka kuinka yritän välttää stereotypioita, kuvittelen sammaltutkijat Hemulin kaltaisiksi, omaan maailmaan uppoutuviksi, hiukan erikoisiksi ja sosiaalisesti kömpelöiksi, mutta asiastaan kadehdittavan innostuneita. Tunnekin kyllä yhden sellaisen, joka ei huomaa märkiä farkkuja, mutta toisaalta jää vaille lasten iloa ja kesäpäivän aurinkoa. Lasten kiukku saa havahtumaan ja ärsyyntymään.

  Oma poika poimii paljon kukkia, huomaa lähiympäristön luonnossa kaikki muutokset ja jaksaa jakaa riemunsa huomioistaan. Kiroaisi kyllä märät housut tai siis varsdinkin äitinsä..

  Kirjavinkkejä otetaan vastaan. Oma viimeinen ilahdus: Ratiq Ahimi.

 2. voi änkeröinen niitä housuja!

  Intohimot! Juuri se kun tietää jostain niin vähästä niin paljon, ettei kukaan voi sitä uskoakaan, että johonkin voi mennä aina vain syvemmälle ja syvemmälle. Muut ohittavat vilkasulla. Se ON hienoa. Mahtaako sellaista asiaa ollakaan, jota joku ei olisi pureskellut atomeihin asti.

 3. Violet sanoo:

  Mei: samanlainen kuvitelma mullekin tulee, ei voi mitään.
  Juuri nyt luen suurella innolla Paul Austerin Yksinäisyyden äärellä. Kirjan ensimmäinen osa Näkymättömän miehen muotokuva on minusta hieno. Pelkään että toinen osa ei ole samaa ollenkaan.
  Yritän karistaa mielestäni kaiken sen millä Austeria kuvataan ja mistä kritisoidaan ja millaisena kirjojaan pidetään.
  Tykkään.

  Eilen tänään huomenna; änkeröinen on juuri hyvä sana. Nyt lähti sitten kouluun lyhyissä punteissa. Toisia sopivanmittaisia en ehtinyt aamulla mitenkään korjata.

  No sitäkin juuri mietin eilen että kaikesta on varmaan jo tehty tutkimuksia ja joku jossakin tietää mitä ja miksi. Se ei haittaa minua ollenkaan, kiehtoo sitäkin enemmän.

 4. Kirjailijatar sanoo:

  Minä tiedän kovin paljosta kovin vähän, siltä minusta ainakin tuntuu. Tiedän monista asioista, mutta vähän. En ole jaksanut perehtyä mihinkään aihepiiriin kunnolla, kun luonne on tällainen ailahtelevainen, utelias ja vaihtelunhaluinen.

  Meilläkin tuttu tuo housuongelma. Välillä ollaan hiustenkuivaajan kanssa kuivateltu aamukiireessä vaatteita.

 5. Laura sanoo:

  Hmm, ne ei todennäköisesti edes muista, että niillä on ne housut, kun ne on sillä aikaa saaneet uusia ideioita ja hypoteeseja mieleensä.

  Mulla on täällä sulle unikonsiemeniä odottamassa. Laita postiosoitteesi meidän blogista löytyvään meiliosoitteeseen, niin laitan ne sulle tulemaan!

 6. Pandice sanoo:

  Kuulostaa tutulta tuo ”ainoat ehjät ja sopivat housut” -dilemma!

  Jänniä kuvia, betonisia ja teollisia. Ei mitään vihreää eikä usein kuvissasi näkyviä kissoja :)

 7. Pandice sanoo:

  Paitsi että onhan tuo sammal vihreää ;))

 8. Violet sanoo:

  Kirjailijatar; mulla on vähän noin kanssa.
  Jotenkin oma luonne ärsyttää toisinaan ihan pirusti.

  Laura; ehkä ne ei muista…Jihaa! Panen heti osoitteen!

  Pandice: mietin tuota ”betonisia ja teollisia” -asiaa.
  Huomaan että tiukalla rajauksella saa asiat aivan erilaisiksi!
  Tuosta ne kuvat ovat, terassilta mutta kun katselee yksityiskohtia (ja jättää ne ikuset kissat pois!) niin näyttääkin erilaiselta.
  olen erityisen ihastunut noihin ekakuvan piipunsuojuksiin. Ne vaan heiluvat tuulessa ja helisevät….

 9. Mei sanoo:

  Heh, mulla on sama kirja kesken! Ensimmäisestä osasta tykkäsin kovasti, toinen on vielä vaiheessa. Austeriin en ole aiemmin vain tarttunut. Vaimoonsa kyllä. Hauska kuulla mitä ajattelet siitä (Muistin kirjasta) sitten. En jaksa lukea iltaisin yhtään niin kuin välillä. Kesäisin tuppaan ahmimaan kirjoja.

 10. Liivia sanoo:

  Isäni on tuollainen luontotietäjä.
  Mitäs poika sitten veti päälleen?

 11. Liivia sanoo:

  Ahaa, lyhytpunttisissa. Mullakin yksi Auster jonossa. Nyt tahkoan Rakkautta koleran aikaan, mutta ajatus ei pysy vähääkään tekstissä. Olen ottanut alusta jo monta kertaa, mutta yhä olen pihalla.

 12. Violet sanoo:

  Mei: monissa kirja-arvosteluissa kakkososaa ”moititaan” ja mua harmittaa niin kun olen ne nähnyt. En voi sille mitään,se vaikuttaa.
  Vaimoonsa olen tarttunut minäkin kovasti. PAuliin itseensä en vielä paljonkaan.

  Liivia; joo, näin muistelen sinun isästäsi kertoneen. Mun mieheni olisi mieluiten varmaan juuri tuota. VApaa-ajallaan onneksi voi olla mitä vaan!
  Joo, vahvasti lyhytpunttisissa meni…yleensä hälle on se ja sama vaatteiden kanssa mutta nyt hävetti.

 13. minjo sanoo:

  Meillä oli aamun ongelmana liian pieni lenkkari… Olemme etsineet uusia jo monesta kaupasta, enkä vain löydä kunnollisia mieleisiä. Oikeasti olen hieman epävarma onko lenkkarit todellakin niin pienet, että varpaat joutuvat kippuraan, koska seisten tunnen varpaalla kyllä olevan vielä tilaa… Kitinää oli siis täälläkin.

  Joillekin elämän käytännöllisyydet ovat toisarvoisia. Minua sellainen kyllä hermostuttaa. Oikeastaan, sama se vaikka keskittyisi täysillä johonkin ja uppoutuisikin, mutta sitten kuitenkin odotan, että olisi läsnä hetkessä. Minun seurassani kovin tieteellinen tyyppi ei siis varmaankaan saisi tarpeeksi syvää rauhaa harrasteelleen… Itse olen mielestäni aika hyvä (lähes) täyteen uppoutumiseen ja (lähes) täyteen läsnäoloon. Se ”lähes” on siinä se mikä erottaa ihan täydestä. Sekä huonossa, että hyvässä mielessä… :D

  En alkanut atomeja paloittelemaan. Itseasiassa en ymmärtänyt niitä kemian tunneilla oikeasti ollenkaan. Ehkä en siis olisi kelvannutkaan sen tyyppiselle uralle. onneksi ei mahdollisuudet rajoitu tieteeseen, vaan on olemassa myös humanistiset aineet… Niissä saa minun mielestäni ”flow”-kokemuksen hiukan kevyemmillä eväillä.

 14. Violet sanoo:

  minjo; onko niin onnettomasti ettei sinulla ole omaa blogia? Pitäisi olla. Tykkäisin lukea enemmänkin kuin näitä kommentteja.

  Niin, olen asunutkin pari vuotta sellaisen kanssa jolle – hyvin sanottu oli tämä! – käytännöllisyydet olivat totta vie toisarvoisia. Se aiheutti paljon ongelmia, ikäviä tilanteita ja ihan taloudellista harmiakin. olen huomannut itsessäni tämän; jos olen sellaisen seurassa joka on tuollainen kuin kuvailin minun erittäin käytännölliset puoleni tulevat tosi vahvasti esiin. Tulee pakko ”tarttua asioihin”.
  Jos taas olen sellaisen oikein käytännöllisen ja kaiken huomioonottavan ja asioista huolehtivan kanssa niin alan käyttäytyä kuin ellun kana, unohdella, laiminlyödä ja hällävälittää.

 15. Anne sanoo:

  Minulla rallattaa sinun ansiostasi se Elisa /Serge Geisnbourgtaustalla ties monettako päivää……Merciiiiii
  Ihanaa päivää toivoo Anne
  ps. toinen mistä tällä hetkellä tykkään on Les Champs Elysee…..

 16. Violet sanoo:

  Anne voi miten IHANAA jos olen saanut tartutettua Elisan päähäsi! Se on yksi maailman hyväntuulisimmista kappaleista minusta.

 17. arkitehti sanoo:

  Tulis jo kesä. Sortsit ei ikinä jää lyhytpunttisiksi :)

 18. Violet sanoo:

  arkitehti: siinä sää olet kyllä oikeassa…mutta kun tuo lapsi vihaa sortseja. Housujen pitää olla ”kunnolliset” kuten hän sanoo.

 19. Desiree sanoo:

  Mä olen sellainen nenä maassa kulkeva. Nyppäsen näytteen sieltä ja täältä sammaleesta ja jäkälästä ja ihmettelen isoon ääneen. Lauantaina kantelin torvijäkälää kilometrikaupalla ja ehdin tuskastuttaa koko perheen.

  Kyllä mä silti tuskailen, jos pyykit eivät ole yön jäljiltä kuivuneet tai sade ehtii kastella ennenkuin viitsin, jaksan kerätä pyykit ulkoa narulta.

 20. Tuija sanoo:

  Juuri heitin kääpien tunnistuoppaan paperinkeräykseen, Sammalet, sanikkaiset ja siemenkasvit -opas vielä löytyy. Niin ja Levätieteen alkeet. Pahus vaan, kun luuppi hukkui jo opiskeluaikoina, niinpä syvennyinkin väitöskirjan verran niin pieneen, että edes elektronimikroskoopilla ei saa sopivalla tavalla selkoa. Mutta kiitos kysymästä, huomaan märät housut ja likaiset ja senkin, jos koko housut puuttuvat. Meitä on moneksi. :)

 21. Violet sanoo:

  Desiree: nauroin tolla tuskaantuneelle perheelle;-)

  Tuija; Hyvä että todistat että on moneksi! Toivon ettei kukaan luullut että haluan sanoa että ns. tiedemiestyypit eivät jotenkin muka voisi käytännönasioita huomata, tajuta.
  Se mua on aina kiinnostanut että kun joku on oikein kiinnostunut jostakin ja alkaa vaikka sitä opiskella ja pitkälle tutkia niin mistä se kaikki on alkanut?
  Että onko ”aina ollut tosi kiinnostunut” juuri siitä vai tuleeko kiinnostus (syveneekö se) siinä matkan varrella?

 22. Violet sanoo:

  …voi kiinnostuksen kiinnostus tota omaa kommenttiani…

 23. Kirsikka sanoo:

  Ymmärrän hyvin, että joku voi uppoutua tutkimaan professori hajamielisesti jotain ja kaikki muu elämä on jossain…
  Itse olen kuitenkin housuista huolehtija :) Mutta otan kyllä selvää jos joku asia alkaa kiinnostaa. Toisinaan täydellisyyden tavoittelijaksi taipuvaisena haluan ottaa selvää jostain asiasta, että voin sen sitten varmuudella esittää eteenpäin ja olla varma, että näin se on.

  ”Otan selvää”, taitaa olla oikeastaan tärkeä juttu mun luonteessa, kun tarkemmin ajattelen. Ehkä se kuuluu samaan läjään kuin se, että olen huolehtija, varmistaja, maan läheinen ja arkisen tunnollinen. Oonko vähän tylsä?

  Oho, anteeks, taisin vähän eksyä aiheista kun rupesin funtsimaan :)

  Tykkään noista jäkälä/sammal- kuvista :)

  Kirsikka

 24. -margarita. sanoo:

  Äiti pesi usein viimetingassa ja pidin sitten ’iholla kuivuvia’ vaatteita. :D Muistan, että toisinaan tuli mietittyä mikä vielä on iholla kuivuvaa ja mikä puhtaasti märkää.

 25. Anne sanoo:

  Jos sinulla lisää musiikkia tyyliin Elisa niin kerro!!!
  Mutta nyt trallallaa Elisaaaa….
  -Anne

 26. Tuija sanoo:

  En ole varmaan paras esimerkki hyperkiinnostuneesta, mukana on ollut kiinnostuksen lisäksi salapoliisimaista luonnetta ja sattumaa ja toisaalta liian vähän aktiivista pyrkimistä ja ehkä liikaa kiinnostusta muihin kiinnostaviin asioihin ja ihan tavalliseen elämään, jotta olisin harjoittanut kiinnostustani varsinaiseksi uraksi asti. Olen kuitenkin perhetaustani vuoksi ollut aidosti kiinnostunut genetiikasta (se on siis alani) hyvin varhain ja seiskaluokkalaisena, kun olimme bilsanopemme vetämän luontokerhon kanssa retkellä Helsingissä, muistan päättäneeni eläinmuseon vessanpöntöllä :D, että tänne minä tulen opiskelemaan ja tutkimaan. Näin sieluni silmin itseni museon vinttihuoneessa mikroskoopin äärellä, syysmyrskyn velloessa ulkona, valon palaessa vain siinä minun huoneessani, tai jotain sinne päin. Hyvin romanttista ja tosi kaukana siitä, millainen tutkija oikeasti olin. Monet väitöskirjanohjaajat vaativat alaisiltaan 12 tunnin työpäiviä ja viikonlopputöitä, mutta minä en suostunut moiseen. Suorastaan ällötti, että koko elämä pistetään yhden kortin varaan, ja myös se, että kalastetaan proffan suosiota notkumalla laitoksella pitkään, vaikka sitten vain juoruamassa.

  Mitä tulee sellaisiin tyyppeihin, jotka aidosti ja oikeasti pyrkivät syventymään johonkin ”tavisten” mielestä pikkuruiseen, erikoiseen niin, että reaalimaailman asiat ja ihmisetkin unohtuvat, niin minusta siinä vaiheessa voi ruveta epäilemään (riippuu tietysti tyypistä, mutta ainakin joisakin tapauksissa) aspergeria tai muuta häiriötä. Sellaisiakin tunnen, mutta heitä on kuitenkin minun kokemukseni mukaan tutkijapiireissä aika vähän. Jos haluaa tehdä oikeasti uran tutkijana eikä jäädä laitoksen reliikiksi, kyllä siinäkin vaan kaivataan sosiaalisia taitoja ja kielitaitoa ja johtamistaitoja ja muita nykytyöelämän taitoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s