Minulle ei riitä laimea

Ulkona on harmaata ja laimeaa eikä se riitä minulle ensinkään. Kirjoitan asioista joita ei ole koskaan tapahtunut, ihmisistä jotka olen keksinyt. Kuvittelen itseni kuppiloihin joita ei ole enää olemassakaan ja muistan sen yhden paikan jossa paksujen samettiverhojen takana auringolta suojassa ukot iskivät korttia. Vessaan piti pyytää avain eikä sieltä meinannut löytää pois. Oli niin kuuma että pohkeetkin hikosivat ja lapsia piti löyhytellä virkeiksi vanhalla sanomalehdellä tämän tästä.

Mainokset

14 comments on “Minulle ei riitä laimea

 1. Ilona sanoo:

  Hieno, niin hieno kirjoitus!

  Minä taidan myös olla heitä, joille ei laimea riitä.

 2. outi sanoo:

  Berliinissä ei ole laimeaa, lähde tänne:)
  Kuumakin nyt on, ja on taas hauska olla kaupungissa jonka jo osittain tuntee eikä sitten kuitenkaan.

  lähden markkinoille ja kuppiloihin istumaan..
  Mukavaa päivää!

 3. tuo oli kuin vanhasta sekopäisestä italialaisesta elokuvasta!

 4. Piritta sanoo:

  Minullekaan ei riitä laimea, mutta en ole keksinyt vielä keinoa taistella sitä vastaan. Kirjoittaminen tuntuisi oikealta keinolta, mutta en pääse kirjoittamisen alkuun. Onneksi on tällaisia blogeja joista saan jotain vastalääkettä laimeutta vastaan.

 5. Tintti sanoo:

  Ja sitten on ne kankaat ja maalit ja siveltimet ja sakset ja liimat ja neulat ja langat ja koukut ja rajaton mielikuvitus, jolla on yli kolmimetrinen siipiväli ja vahvat luut ja korkea lento ja tarkka katse ja keveä ote.

 6. Linnea sanoo:

  Tämä osui! Kiitos!
  Ymmärrän täysin tunteen, ettei laimea riitä.
  Meillä tytär on suurten tunteiden ihminen. Jos elo tuntuu liian laimealta, hän järjestää draamaa – positiivista tai raastavaa. Tänään oli kaveri kylässä. Kynsilakka tuoksui, käkätys ja hihkuminen kantautui koko kotiin. Laimeus irrotti otteensa minustakin… :-)

 7. Anu sanoo:

  Ihana kirjoitus -kaunis blogi!

  Olen tainnut koko elämäni paeta laimeaa :) Se on toki eri asia, mikä on kenellekkin laimeaa. Kymmenen vuotta sitten minulle itsellenikin nykyinen elämäni (avioliitto, lapsi, kotiäitiys) olisi ollut laimeaa.

 8. Kirjailijatar sanoo:

  Hyvä teksti! Minäkään en pidä laimeasta. Pidän kuumista suihkuista ja avannosta. Pidän kovasta musiikista ja hiljaisuudesta…juuri tuli kännykkään tekstiviestillä mainos. Ne ärsyttävät. Heti lähti laimea olo pois, tuli agressiivinen olo. Pidän alamäestä ja ylämäestä. Pidän myrskystä ja tyvenestä. Ei laimeaa tännekään, kiitos :)

 9. virva sanoo:

  Mutta minut tämä sai hymyilemään!

 10. minjo sanoo:

  Hiukan asian vierestä, mutta tuli niistä ukoista mieleen, että yhdessä kahvilassa käydessäni huomasin viereiseen pöytään tulevan jatkuvalla syötÖllä lisää eläkeläisiä pariskuntia cappucinokuppeineen. Niillä oli joku tapaaminen, kaikki nÄyttivät tuntevan toisensa. Aika kiva sellainen tapa siinä elämäntilanteessa, että käy yhdessä kaveriporukan kanssa säännöllisesti jossakin. Luulen, että se tuo paitsi rytmiä, myös jotakin odotettavaa ja virkistävää elämään.

  Jospa se aurinko taas tulisi kunnolla esiin. Siis niin ettei vilahda pilven taa jatkuvasti.

 11. Kirsi sanoo:

  Eksyessäni ensimmäistä kertaa blogiisi joitakin kuukausia sitten jäin heti koukkuun. Tekstisi ovat upeita, vangitsevia, elämänmakuisia, hilpeitä, rehellisiä, aitoja, oivaltavia. Joskus olen kommentoinut, useimmiten en, sillä sanojesi jälkeen kaikki mitä yritän sanoa vaikuttaa lattealta, laimealtakin! Oletko ehkä kielen ammattilainen vai lahjakkuus muuten vaan?

 12. Violet sanoo:

  Ilona; kiitos Ilona. Niin, överin vaara on aina lähellä kaikessa.

  outi;kuulostaa kieltämättä hyvältä. En ole Berliinissä koskaan ollutkaan.

  eilen tänään huomenna; Otan tuon suurena kehuna. Pidän sekopäisistä italialaisista elokuvatunnelmista.

  Piritta; mulla on se ongelma että kun pääsen alkuun niin en saa lopetettua. Mukava kuulla että blogini voi toimia laimeudenpoistoonkin.

  Tintti: mistä sää näitä revit??? ”rajaton mielikuvitus, jolla on yli kolmimetrinen siipiväli ja vahvat luut ja korkea lento ja tarkka katse ja keveä ote.” Eihän tuon hienommin voi sanoa.

  Linnea; aloin miettiä että ehkä laimea sittenkin riittää JOS olen varma että se on itse valittua.

  Anu; samat sanat omasta blogistasi. Eka kerran kävin muistaakseni laskettelujuttuihin liittyen.
  Niin, kaikki tuo on totta mullakin (avioliitto, lapset, olen kotona…) ja onhan se toisinaan kovinkin haaleaa mutta sitten on se kaikki päänsisäinen. Ja kaiken voi tehdä niin monella tavalla.

  Kirjailijatar; kuohahtelen pitkin päivää, on hyvin elävä olo kyllä;-)

  virva; se on hyvä.

  minjo; samaa mieltä. Niin ukoista kuin auringosta.
  Näin joku aika sitten Ranskan tv:ssä ohjelman katoavista bar-tabac -paikoista. Semmosia pikkukyliä missä se baari oli oikeastaan ainut sosiaalisen elämän piste. Kyläläisille hyvin tärkeä. Mutta kun kaikki elämä tietyissä paikoissa hiljenee niin sitten jossakin vaiheessa nekin. Sanoivat että joo, ensin menee koulu, sitten leipomo, lopulta baari. Silloin kylä on kuollut.

  Kirsi; Kiitos paljon sanoistasi. Hyvänen aika, ei kannata ujostella kommenttien kanssa, vaikka toki sopii ilmankin lukea.

  En ole minkään ammattilainen jos niin voi sanoa. Koulutus olisi olla ruotsin opettaja mutta en mä työkseni mitään tee. No,kirjoitan kielten opettajien lehteen mutta ei se nyt suuren suuri työ ole. Kirjoitan muuten kyllä kovasti mutta mikään ammattilainen en ole. Lahjakkuus olisin mieluusti.

 13. Mei sanoo:

  Niin Ihanan Kauno-Kirjallista. :) Kuvat olivat hyvin erilaiset kuin yleensä, pidin kovasti, erityisesti alimmasta! Eikä laimeaa minullekaan, kiitos!

 14. Violet sanoo:

  Mei; eiks ollutkin;-)?
  Kuvat on viime Calais’n reissulta. Pokkari on kaveri! Kaksi alinta liikkuvasta autosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s