Napaketut ja tuikea kissa

Kotiopettajattaren päivä alkaa aikaisin. Kello 6.20 tänä aamuna pieni oppilas tuli herättämään. Nyt jaksaisi tehdä loppuun läksyt joiden ääreen eilisiltana nukahti. Nyt jaksaisi kirjoittaa englanniksi mitä tapahtuu minäkin viikonpäivänä mihinkin aikaan. Now, on Wednesday, twenty past six in the morning.

Ja me hiippailimme alakertaan ja lämmitin hänelle kupin maitoa ja me teimme ne läksyt eikä siihen mennyt kuin fifteen minutes. Tunnilla hän ei ollut ehtinyt tehdä tehtäviä koska oli piirtänyt le renard polaire (x 2) ja hyvin tuikean kissan.

Mainokset

14 comments on “Napaketut ja tuikea kissa

 1. Ilona sanoo:

  Älyttömän hieno kissa, niin tuikea kyllä, että melkein hirvittää! Kerrothan nämä terveiset piirtäjälle.

  Ihana, kun autat läksyissä. Niin kai sen kuuluukin mennä. :)

 2. Pariisin Margarita sanoo:

  Kuinka hienot ketut ja tuikea kissa! Kissa on aivan samannäköinen kuin ala-asteeni ranskan oppikirjan Minou. Ehkä se sama oppikirja on vielä käytössä! Teillä taisi olla kiva tunnelma siellä at six o’clock in the morning. :)

 3. Mei sanoo:

  Hillittömän elävät elukat, taitaa olla taiteilija-sielu tuo poikasi. :) Mun murulla menee itkuksi, jos ei jaksa tehdä läksyjä, vääntää niitä sitten väkisin, vaikka saisi armahduksen mennä nukkumaan.

 4. vilijonkka sanoo:

  Huikeita elikkoja, niissä on persoonaa!

  Ja nautin niin tuollaisen keski-eurooppalaisen vanhemman talon sisälle tirkistelystä! Hyvä meininki.

 5. Violet sanoo:

  Ilona; se on kyllä hieno, samaa mieltä. Kaikki hänen eläimensä ovat hyvin tuikeita. Ovat kuitenkin kuulemma kilttejä. olen kysynyt.
  Autan ehdottomasti. Mies auttaa vielä enemmän. On pakko ja meidän mielestä täytyykin. Ei käy semmonen että joo oon mä tehnyt…

  Pariisin Margarita; tunnelma oli mitä parhain. Vain me kaksi hereillä, rauhallista ja hommat saatiin tehtyä. Muiden kello soi sitten 6.45.

  Mei; juu, ei ole tutkijapersoona tämä. Sirkus, esiintyminen ja taide kiinnostaa enemmän. Itkuksi meni hänelläkin taas eilen. Yritti kaikkensa, sanoin ettei voi kun olet noin väsynyt, väkisin yritti kuitenkin mutta sammui pöydän ääreen.

  vilijonkka; koulussa oli ollut esillä toi renard polaire. Siksi se on kuvissa nyt niin paljon.
  Joo, meininki on huonejärjestyksen muuttamisen jälkeen parantunut huimasti!
  koko ajan uusia plussia. Niin kuin nyt vaikka sekin, että kun pojat tykkää tehdä läksyt tuossa ruokapöydän ääressä niin siinäpä on nyt hyvä valo kun on se ikkunan lähellä eikä tuossa ”maakuopassa” missä se ennen oli.
  Ja se taas on niin hyvä paikka sohvalle ja telkkarille jne. Se on kuin syli tai pesä.

 6. minjo sanoo:

  En muistanut koko tuikea-sanaa olevankaan, mutta kissalla on juuri sellainen ilme.

  Läksyjen kanssa kyllä tosiaan huomaa, että virkeänä lapsikin saa enemmän aikaan kuin väsyneenä. Voi jos opettajatkin täällä uskoisivat sen, että ei kannattaisi aina antaa niin paljon illaksi tekemistä, kun väsyneenä tehdyistä tuskin on edes paljon hyötyä. No, on kai niistäkin, mutta virkeänä kaikki sujuu kuin rasvattu. Täällä on myös harjoiteltu ylimâäräisiä kerto-ja jakolaskuja välillä ennenkuin alkoi yhtäkkiä vain sujua ja on selvä ero harjottelussa, jos esim. la-aamuna heti harjoittelee, kuin jos torstai-iltana kaiken pâälle yrittää. Menee itkuksi ja tulee paniikki, kun ei ajatus kulje tarpeeksi nopeasti ja näyttää ettei millään opi…

 7. Hanna sanoo:

  On tuima meno eläimillä. Pidän varsinkin noista tuikeista, mutta sympaattisista naaleista, mutta kissakin on kerrassaan mainio.

 8. isoinpapu sanoo:

  Jo pelkkä otsikko on niin hyvä että vaan hymyilen.

  Ahkerat te, ahkeroitte.

 9. Violet sanoo:

  minjo: onko teidän lapsi paikallisessa koulussa vai miten? Ei toki tarvi sanoa mutta olisi kiva tietää, etenkin kun belgialaiset koulut ja niiden käytännöt ovat jääneet meiltä vähän hämärän peittoon. Ranskalaisessa koulussa on palmjon läksyjä kyllä. Sitten kun noilla on vielä niin turkasen pitkät päivät joten ovat automaattisesti väsyneitä illalla. Ja syödäkin pitäis ja vÄhän muutakin kuin vain kouluasioita.

  Hanna: tuimaa menoa kyllä. Poika riemastui kun kuuli että Englannissa oli kettu varastanut vauvan sängystään…

  Isoinpapu: ahkeroimiseksi meni taas. Onneksi keskiviikko on lyhyt päivä koulussa. Sain nimittäin pikatilauksen että huomiseksi karhunaamari. Teimme yhdessä ja se on karhu-apina-intiaani -naamio minusta.

 10. Kirjailijatar sanoo:

  Otsikko sai täällä minut leveästi hymyilemään. Kissa näyttää juuri niin tuikealta kuin toivoinkin.

  En ole itse ollenkaan aamuihmisiä, mutta jos joskus on pakko herätä aikaisin tai satun (sitä sattuu harvoin) muuten vaan heräämään aikaisin, nautin kovasti aamun hiljaisuudesta. Ja aamulla kaupunki on parhaimmillaan, kun kaikki vasta heräilee. Lupaan nyt itselleni herätä jonain aamuna jo ennen kuutta.

 11. minjo sanoo:

  Joo, paikallisessa flaaminkielisessä. Läksyjä riittää ja kokeita heti alusta asti jatkuvalla syötöllä, muutenkin vauhti on matematiikan suhteen varsinkin aika kova minun mielestäni. Onneksi opetustekniikat ovat hyvin ajantasalla ainakin tuossa koulussa.

  Kokeista on jatkuvasti hiukan painetta, mutta ne ovat niin yksityiskohtaisia, että on helppo tuloksista huomata, missä tehtävätyypissä on vaikeuksia. Se on mielestäni kätevää. Esim. meillä oli syksyllä hankaluutta arvioida sisällön määriä (enemmän, vähemmän, yhtä paljon) eri muotoisista esineistä, joten sitä oli sitten helppo harjoitella kotona kaatelemalla samaa määrää vettä erikokoisiin kippoihin, kun tiedettiin mikä oli ongelma. Kokeissa voi siis olla useampi osuus, mikä testaa samaa asiaa hiukan eri tavalla, ja sitten jos samantyyppinen virhe toistuu, niin on helppo jäljittää ongelma. Se on musta hyvä, koska sitten ei yleistetä, että on ongelma laskemisessa/kielessä, mutta ei vanhemmat tiedä, missä osa-alueessa, joten harjoitusta ei pysty kotona kohdentamaan tarkoituksenmukaisesti.

  Yleisesti olen kuullut väitettâvän, että täällä paikallisissa kouluissa flaaminkielinen systeemi olisi parempi kuin ranskan- ja saksankieliset systeemit. Yksityiskouluissa on varmaankin lähes aina hyvä taso, koska maksavat vanhemmatkin vaatinevat enemmän ja kilpailu on kovempi. Yleisesti ottaen julkisten koulujen mâärärahat on täâllä tosi huonot, joten se vaikuttaa varsinkin tilojen käyttöön ja materiaalitarjontaan. Toisaalta olen huomannut, että viihtyminen ja oppiminen on kiinni ihan muusta kuin kauniista rakennuksesta tai hienoista välineistä. Koulujen tunnelmissa ja tavoissa toimia on tosi suuria eroja, joten periaatteessa samanlainen ”koulutus” voi olla ihan erilainen naapurikoulussa. En tiedä onko Suomessakin näin, mutta mulle tuo on täällä korostunut.

  Koulupv on yleensä seitsemän tuntia. Jotkut käy kotona syömässä, suurin osa ei. Ennen tai jälkeen voi jäädä koulun tarjoamaan ”vahtiin” tarvittaessa.

  Tässä nyt tuli kaikki hiukan sikinsokin.

 12. outi sanoo:

  hi hi, ”hyvin tuikea kissa” ;)

 13. himalainen sanoo:

  Tuossa pöytäkuvassa on ihan sellainen tunnelma, että aivan kuin olisitte just siitä pois kääntyneet, melkein näkyy vielä vilahdus teidän paidoista. Hieno tunnelma siinä, näkyy, että tällä pöydällä puuhataan.

  Meillä oli viimeiset pari viikkoa ennen koulun kesälomaa samanlaista. Aamulla aikaisin ylös läksyjä tekemään, kun illalla kummastakaan pojasta ei vain niihin enää ollut. Illalla uskottiin, että aamulla kaikki on toisin ja olihan se, uusi päivä ja uudet voimat ja tulivat tehtyä, yhdessä. Taidan uskoa siihen, että läksytkin on hyvä välillä tehdä toisin, kuten kaikki muukin.

  Vielä kuvasta. Haluasin nyt just nähdä ikkunasta tuollaisen maiseman kun tuossa aiemman postauksen keskikuvassa. Se on lämmin.

 14. Violet sanoo:

  Outi; et naura siellä tai se huitasee tuikeissa kynsillään!!!

  himalainen; niin siinä suunnilleen on käynytkin. Ja kyllä. Siinä puuhataan paljon koska olisi surku että iso pöytä olisi vain syömiseen.
  Aamulla pää on usein paremmin toimiva kuin iltaisin. Kädetkin, ja niiden yhteistyö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s