Tarte aux abricots

Kaupoissa on nyt tuoreita aprikooseja mutta minusta ne ovat aika hävyttömän hintaisia. Halusin silti koittaa tällaista piirakkaa ja ostin säilykeaprikooseja. Ei valittamistta niissäkään ja hinta jäi alle puoleen. Tämä on erikoisen makuinen. Ei lainkaan makea vaan pikemminkin melkein suolainen (vaikkei siinä suolaa olekaan). Ja hyvin, hyvin hedelmäinen.

PS. Kädet kuuluvat pienelle leipurille joka mieluusti auttaa muttei halua maistaa….

Tarte aux abricots et oranges amères (ohje napattu uusimmasta Côte Sud -lehdestä)

Pohja:

220 g vehnäjauhoja

1/2 teelusikallinen leivinjauhoa

hyppysellinen valkopippuria

4 ruokalusikallista Grand Marnier -likööriä

3 ruokalusikallista oliiviöljyä

Päälle:

n. 5 ruokalusikallista appelsiinimarmeladia, mieluummin mahdollisimman hapanta kuin makeaa

aprikooseja

rusinoita

Sekoita mikserissä (tai käsin!) kaikki pohjan aineet, viimeisenä öljy, kunnes saat aikaan pallon. Levitä taikina sormin vuokaan, pistele reikiä haarukalla. Laita päälle marmeladi, aprikoosit ja rusinat. Paista 200 asteessa noin 25 min.

Mainokset

15 comments on “Tarte aux abricots

  1. Liivia sanoo:

    Katsoinkin, että pieni leipuri siinä touhuaa. Meillä samanlainen innokas auttamaan, muttei maistamaan. Ja toiveammattikin on nykyään kokki. Kokki, joka ei itse ole maistanut paljon mitään, eh.
    Hyvältä näyttää piirakka!

  2. Satu sanoo:

    Oi nam, näyttää mehevältä. Ja mikä kaunotar tuo sinun vuokasi!

  3. Merja sanoo:

    Kävisköhän tuohon persikat? Meillä pihassa persikkapuu notkuu hedelmien painosta (valehtelematta varmaan sata persikkaa tulossa) ja ne pamahtaa kaikki kypsäksi viikon päästä. Olen miettinyt että mitä niille keksii tehdä kun mekin lähdetään tästä parin viikon kuluttua…

  4. Violet sanoo:

    Liivia; tällä mun samanikäisellä on kovat luulot itsestään. Viikonlopun jälkeen hän on jo ”ammattilainen” ompelemaankin. On siis yhden päivän käyttänyt ompelukonetta;-)

    Satu: kyllä se mun suuhuni ainakin sopi. Vuoka ei oikeastaan ole vuoka vaan marokkolainen tajine -astia. Ilman kantta siis tässä. Tuota pohjaa voi käyttää muuhunkin kuin mihin yleensä käytetään. Savinen, oikein hyvä.

    Merja; ihan takuulla kävisi. Yksi juttu sitten: ne ruokalusikalliset likööriä ja öljyä saa olla aika suuria. Muuten ei saa sopivaa taikinaa, jää vaan jauhomuruksi.

  5. outi sanoo:

    abua. nyt sitten alkoi tehdä mieli aprikoosipiirakkaa. sitä täytynee lähteä metsästämään jostain..
    ja aprikoosit on kyllä huippuhintaisia, täälläkin.

  6. katriina sanoo:

    Näyttää ja kuulostaa herkulliselta ja vähän erilaiselta piirakalta. Savivuoka on mukavan rustiikin ja kesäisen näköinen ja piirakka vaihteeksi ilman maitotuotteita.

  7. Violet sanoo:

    outi; abua, sano muuta;-) Tiedän miltä tuntuu kun metsästysinto iskee.

    katriina; tämä on (lehden mukaan) vanha resepti Var:in alueelta (Etelä-Ranskassa) ja aika paljon siinä suunnassa ylipäätään on leivonnaisia jotka ovat ilman maitotuotteita (no, voita voipi olla…) ja jotka ylipäätään ovat äärimmäisen yksinkertaisia ja perustuvat siihen että otetaan sitä mitä lähellä on.

  8. Pandice sanoo:

    Herkullisen näköisen aprikoositortun (ja upean ”piirakkavuoan”) innoittamana kerron, että tein viikonloppuna raparperitoscatorttua. NAM vaikka itse sanonkin ;D

  9. Tanja sanoo:

    Kuulostaa piiraalta, josta minä tykkäisin. Ja jos oikein innostun, kokeilenkin. Kiitän siis reseptistä jo etukäteen.

    Tuo vuoka, AH!

  10. Tintti sanoo:

    Mulla on rusinat loppu. Mikä yllätys.

  11. Inka sanoo:

    Jo on herkullisen näköinen! Tuota tehdään seuraavaksi piirakka-innon iskiessä.
    Täällä myös esikoinen samanmoinen apuri. Kaikessa pitää päästä auttamaan mutta suuhunsa ei suostu laittamaan. Ja jos lopulta maistaakin (kateellisena kun pikkuveli syö ihan kaikkea hyvällä ruokahalulla) niin kohta jo naama rutussa irvistelee. Olikohan sitä itsekin pienenä samanmoinen…

  12. maria hyle sanoo:

    Tämä ”tuntuu” tosi hyvältä torttuohjeelta!Kiitos -huomenna kokeillaan tyttöjen kanssa.Mukavan tunnelmaiset kuvat sinulla.

  13. Kirjailijatar sanoo:

    Leipuri, joka ei halua maistaa onkin ihme tapaus! Meillä pikkuleipuri nuolee kaikki kulhotkin, paitsi että nyt talossa on myös kilpaileva karvainen nuolija.

    En olekaan koskaan tainnut tehdä aprikoositorttua…nyt olisi hyvä resepti, koska en pidä mistään kovin makeasta, paitsi suklaasta. Näytti nimittäin herkulliselta!

  14. Violet sanoo:

    Tintti; jos ne on pullassa…?

    Inka; on se kiva silti että auttaa.Itse en tainnut pienenä edes haluta auttaa…

    maria hyle; kerrohan jos teitte!

    Kirjailijatar; suklaa nyt onkin ihan oma asiansa;-)

  15. maria hyle sanoo:

    Teimme !haettiin stoccalta aprikooseja – ja siis tosi hyvää kun ei liian makeaa lainkaan vaan makeansuolaista-tämä varmaankin paranisi ”vanhetessaan” -meillä se ei kylläkään onnistu kun kaikki mitä leivotaan katoaa parempiin suihin:)
    Tätä tulen leipomaan toistekin -taitaa jäädä tortun”tuska”reseptiksi kun suht nopee tehdä.Kiitos vielä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s