Aika myöhään

On kuuma ja se on ihanaa. Syömme myöhään ja jätämme astiat yöksi pöytään. Tein itse jääteetä ja poika sanoi että se sopii kyllä ehkä aikuisille. Sanoin että menee ihan karhunaamarihommiksi nämä jutut sinun kanssasi…että ei sulle  kans mikään kelpaa  – ja sitten naurettiin aika kauan koska oikeasti se jäätee oli aivan karseeta kaikkien mielestä.

Ennen nukkumaanmenoa lapsi näytti vielä voimisteluasentoja joita en tiennyt olevan olemassakaan.

Mainokset

9 comments on “Aika myöhään

 1. Leena Lumi sanoo:

  Kaipaan aivan hirveästi yhtä valmisjääteemerkkiä, jota enää ei löydy mistään! Sitä onnea kesti monta suvea. Jäätee on todella hyvää, jos se on vaikka persikoista, mutta ei silti ole ätlää ja sokeroitua. Sitrushedelmistä tehtyjä en käytä, sillä rakastan säilyttää hampaideni kiilteen ja suosittelen muillekin.

  Mukavaa juhannusta, Piilomaja!

 2. minjo sanoo:

  Meillä kans joskus maistelee jotakin uutta, näyttää vakavalta ja sanoo tuomioksi kättään arvioivasti käännellen: ei niin hyvää, muttei ihan pahaakaan. Eikä tietysti ota enempää. Tai hiukan voimakkamman mausteisen ruoan kanssa: tää on sopivaa aikuisille, muttei lapsille. Voimisteluliikeet tuttuja myös, milloin mitäkin ja tanssit siihen päälle. Kiva se on, että tykkää näyttää, mitä osaa. Loppuukohan se esittämisinto jossakin vaiheessa ihan itsestään? Toivon ettei kovin nopeasti. Ja tuo myös, että laskee itsensä lapseksi on musta aina koskettavaa. Toivon sen säilyvän kauan kauan.

  Lämmöstä nautin minäkin.

 3. Täälläkin on kuuma ja se on ihanaa :)

  Siellä ei varmaan sen kummempia juhannuksia vietetä, niinkuin ei täälläkään. Mutta toivotan silti leppoista juhannusta! :)

 4. Katja sanoo:

  Kuuma on ihanaa. Minusta vasta hellepäivinä herää aidosti omaksi itsekseen, henkiin. Onneksi täällä Suomessakin on nyt ollut kohtuulämmintä. Lisää kiitos.

  Tykkään jääteestä. Lukiovuoden jälkeen kävin kirjekamun luona Teksasissa. Siellä sai dinereissa aina kannusta jääteetä niin kuin täällä tarjoillaan vettä. Tuollaisia on ikävä. Teen oman jääteeni ihan Liptonin (?) ison pussin jauheesta. Aitositruunainen olisi varmasti parasta. Lapset ovat mieltyneet ruotsalaiseen seljankukkamehuun, minua maku yököttää, ehkä olen sille allerginen.

  Kiitos Auster-vinkistä. Ajattelen ihan samoin. Tuli mieleen toinen suuri mies, Bo Carpelan. Yritin löytää häneltä vaalimaani lapsuus-sitaattia, mutten nyt löydä. Etsin vielä.

  Teillä on hyvä ja aito fiilis siellä. Jatkakaa samaan malliin.

 5. Katja sanoo:

  Löytyihän se:
  ”Erich Kästner on sanonut kuvatessaan hienosti lapsuuttaan ’Als ich ein kleiner Junge war’, että ’useimmat ihmiset panevat lapsuutensa syrjään kuin vanhan hatun. He unohtavat sen kuten puhelinnumeron, joka ei ole enää ajankohtainen. Ensin he olivat lapsia, sitten heistä tuli aikuisia, mutta mitä he todella ovat? Vain hän, joka on kasvanut aikuiseksi ja jäänyt lapseksi, on ihminen.’ Paremmin sitä ei voi sanoa.” (Bo Carpelan teoksessa Lapsuuden rajamaat, 1990)

 6. Liivia sanoo:

  täällä on lämmintä, ei kuumaa. päivällä rannalla kyllä palelin, ei oltu siksi kovin kauaa.
  lapsen tekee onnelliseksi, kun saa räkättää samalle asialle aikuisen kanssa.

 7. Hyvä fiilis… Ihanaa Juhannusta täältäpäin sinnenniin.

 8. Merja sanoo:

  ’sopii kyllä ehkä aikuiselle’ :) Niin diplomaattisesti sanottu.

  Täällä on sopivan lämmintä, ei palele, muttei tukahduttavan kuumaakaan. Pitäisi pitää vielä yksi rantapäivä ennen lähtöä täältä.. jos vain ehtisi..

  Hyvää juhannusta!

 9. Violet sanoo:

  minjo: en tiedä loppuuko tuolta ikinä. IHan sirkuskamaa koko poika.
  Ihana lämpö täällä kyllä nyt….

  Hanna; ei vietetä, mutta päänsisäisesti vietän aina. Semmoinen tietty ajatus ja Suomi-asiat pinnassa….

  Katja; Kiitos tuosta pätkästä. Hienosti pantu sekin sanoiksi.
  Minusta tuo mun jäätee on ihan hyvää. mieskin sanoo niin mutta hän on kyllä aika diplomaatti.

  Liivia; on ilo kun saa alkaa nauraa lapsen kanssa samoille jutuille. Eivät ne ihan pieninä aina hoksaa kaikkea mutta nyt alkaa mennä!

  aurinko ja kuu; hyvän fiiliksen juhannusta toivotan minäkin!

  Merja; no sa muuta;-) Haukkui että se maistuu kahvilta. Sekoittaa aina kahvin ja teen, mutta pitää molempia vain aikuisten juomina. Kai ne vähän onkin.
  Hyvää juhannusta sinnekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s