Tsirp tsirp

En olisi muutama vuosi sitten vielä uskonut että Brysselissä voi herätä vihreiden papukaijan näköisten sirkutukseen. Aikaisempina vuosina ne lähinnä lensivät parvina tästä yli, aamulla yhteen suuntaan ja illalla takaisin. Pesiä olin nähnyt tuolla vähän kauempana. Nyt ne istuvat aamusta iltaan myös meidän kadun koivuissa. Uskotteko että se on melko surrealistinen näky!

Sirkutus jatkuu koko päivän. On näitä vihreitä ja on sitten kaikki ne normilinnut. Aivan ihanat soundit.

Mainokset

11 comments on “Tsirp tsirp

 1. Liivia sanoo:

  Meillä on harakat, ja niiden soundi ei todellakaan hivele korvaa. Tykkään silti että puut on täynnä niitä.

 2. minjo sanoo:

  Meidän naapuri hiukan kauempaa näyttää kasvattavan kyyhkyjä. Olen alkanut oikein inhota sitä kurnutuspulputusta. Onneksi ne eivät kuitenkaan ole ainoat lintuäänet. Kaikista muista nautin kyllä. Ja nauttisin varmasti vielä enemmänkin, jos saisin ne pulut häädettyä…

 3. sanni sanoo:

  Toihan on papukaija!! Ihan ihmeellistä. Minua seuraa yksi kyyhkynen , kun kastelin kurpitsapenkkiä. Sen kaula venyi pitkäksi, kun se lähikuusessa kuikuili puuhiani. Tulin siihen tulokseen, että sillä on jano ja laitoin sinkkiämpärillisen vettä siihen kurpitsapenkin päähän.. Tulkintani voi olla väärä, mutta siinä se kurnuttaa jo ties monettako päivää.

 4. Violet sanoo:

  Liivia; harakoiden ääni on…erilainen;-)

  minjo; se onkin aivan sietämätöntä. Pulputusta nimenomaan.

  Sanni; niinhän se on,papukaija ja ihmeellistä. Se tykkäs sun vedestä!

 5. Meinasin jo ehdottaa, että on ikkunasta karannut lemmikkipapukaija, mutta ei kai niitä laumoittain keltään karkaa…

 6. Violet sanoo:

  eilen tänään huomenna; joo siis en ole juopotellut enkä liioittele vaan niitä on parvina. Lokakuussa kirjoitin ja kuvasin myös: http://piilomaja.blogspot.com/2009/10/vihreaa.html

 7. MaaMaa sanoo:

  Mä bongailin tuollaisia vihreitä papukaijoja Amsterdamissa puistossa myös. Ensin luulin nähneeni näkyjä. Sitten kun näin Oikeasti (ensin) yhden, niin ajattelin sen olevan lemmikkilintu karkuteillä. Mutta kun aloin joka oksalla näkemään, niin uskottavahan se oli, että sellaisia sielä on luonnostaan – tai ainakin siis ON ;) Ihania ovat, vaikka joskus linnut osaa olla myös aika … epämiellyttäviäkin (en nyt keksinyt parempaa sanaa…). :)

 8. junika sanoo:

  Onko tuo papukaija vai undulaatti? Kuvasta on vaikea koko hahmottaa. Kaipa niitä on karannut ihmisiltä ja selviytyvät sitten jotenkin luonnossa ja penteleet vielä harrastavat seksiäkin?

 9. Violet sanoo:

  Maamaa; mä en noin keskimäärin pidä linnuista. En näistäkään sen kummemmin, mutta saavat aikaan aika ”trooppisen meiningin”varsinkin nyt kun on yli plus 30 ja nuo laulavat!

  junika; jaa-a, sen kummemmin en nimiä tiedä mutta noista on paljon artikkeleita netissäkin, ja silloin puhutaan usein termillä city-parrot.

 10. ritva sanoo:

  vihreät linnut!
  tämä on sillätavalla hassua, että mulle linnunlaulu = vihreä lintu. juu, älä kysy miksi. olen joskus tehnyt niitä yli 300kpl turkuun, aurajoen sillan alikulkutunneliin. sittemmin olen jakanut niitä ystävilleni, jotka ovat lähteneeet matkoille ympäri maailmaaj a pyytänyt, että jättävät jonnekkin valitsemaansa paikkaan ja lähettävät mulle kuvan siitä. ajattelin kirjasta siitä- ehkä.

  rakastan kun pääskyset kirkuu tuolla korkealla taivaalla.

  semmosia sait miettimään :)

 11. ritva sanoo:

  oho, tulipa paljon virheitä tonne- anteeksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s