Hiukan ennen kuin syömme

Työmiehet lähtivät naapurikatolta vartti sitten. Aikamoisia tyyppejä, sanon minä. Aamuseitsemästä melkein iltaseitsemään, välissä ruokatauko 12.00-12.30. Yksi näkyy polttaneen selkänsä ravun väriseksi. Ei se ole ihme. Meillä on 33 astetta ja aurinko on aika suora kaveri.

*

Isoveli lähti aamulla ystävänsä isovanhemmille rannikolle. Tulee takaisin maanantaiaamuna. Siunatut ovat ne yksinhuoltajaäidit jotka ottavat mukaansa muitakin kuin omiaan. Olemme viikonlopun ajan kolmihenkinen perhe.

*

Puolilta päivin tänään minut istutettiin tuoliin ja hyvä se olikin. Olisin kuumuudesta pudonnut kohta kuitenkin. En ole niitä jotka ottavat hitaammin tai rennommin kun hiostaa. Ja siis, minä istuin siinä tuolissa ja minulle esitettiin parempaa taidetta kun olen nähnyt sanotaan nyt pitkään aikaan. Se oli enkeli joka lensi ylitsenne, sanottiin. Se on vangittuna noihin kuviin myös, vaikka sanoi olevansa näkymätön.

*

Pastavesi kiehuu. Kohta kiipeämme katolle. Minulla on uudet farkkusortsit. Leikkasin miehen vanhoista farkuista eikä hän tiedä sitä vielä. Huomenna kolmihenkinen perhe lähtee heti aamusta meren rantaan.

Mainokset

13 comments on “Hiukan ennen kuin syömme

 1. pikkujutut sanoo:

  Täkäläiset työmiehet näyttävät pitävän taukoja hieman useammin mutta ahkerilta muuten vaikuttavat.Kohta koittaa pölyvapaa elämä, onneksi.

  Me suuntaamme nelihenkisesti meren ympäröivään saareen huomenna.Onnea sekin.

 2. Jonna sanoo:

  Nauttikaa kolmihenkisestä viikonlopusta!

  Minusta tuntuu, että toisinaan on helpompaa jos lapsilla on joku kaveri hommissa mukana, eivät natise, kitise ja hypi silmille samalla tavalla.

 3. Kirjailijatar sanoo:

  Aivan huikean hieno enkeli. Ja sait hänet vangittua hetkeksi :) Lasten esitykset ovat ihania. Viimeksi minä sain juhannuksena kuunnalla kuunnelman sillä tavalla Kylli-täti tapaan, oli piirros myös, mutta teksti oli luettu kännykälle. Oli hieno.

  Mukavaa matkaa merelle!

 4. Violet sanoo:

  pikkujutut: Nää puolalaiset, venäläiset täällä vetää putkeen minkä kerkee..pahalta näyttää välillä…olen ajatellu tarjota aurinkorasvaa edes…tokkopa ottaisivat.

  Jonna; voi niin nautimme! Pienempi on niin onnellinen tästä. Sanoi äsken : merci äiti, on niin hyvä kun O on pois.

  Kirjailijatar: Kylli-esitykset olisikin sitä jotakin. Minun lapsilleni ihan outoa. Voisin itse esitellä heille.
  Merta kohti kun menee niin minusta se on automaatisesti mukavaa;-)

 5. Liivia sanoo:

  Minä tulin juuri meren rannoilta, monilta. Nyt on merta haisteltu ja maisteltu säilöön talvea varten.
  Lämpöä åiisaa täälläkin, ihanaa, vaikka aionkin pysyä sisällä.

 6. On kovin virkistävää vaihdella kokoonpanoa. Nykyään, kun meillä on kolme lasta, vaihtuu kokoonpano tiuhempaan, mutta harvemmin päivää pidemmäksi aikaa…

 7. maria.hyle sanoo:

  Ihanaa kuulla että joku muukin on uskaltautunut miehen farkkukaapille:) en ole kertonut omien uusien housujeni ”alkuperää”-eikä mies onneksi muutenkaan niin usein huomaa mitä mulla päällä.kesän jutut ovat nuo hyvät ”hengettäret”,jotka yllättäen ja iloisina siis ihan oikeasti nappaavat lapsia mukaan mukaviin extra juttuihin.meidän kuopus ja poju pääsivät naapurien matkassa koko päiväksi vesipuistoon -siis ovat vieraina ja olivat kiitollisia kun annoimme-omiensa kavereiksi-mies päivystää ja on töissä ja odottaa huomista iltaa hohoh…
  mä karkaan omaan rantaan.Hyvä kun nyt hetken hiljaisuus sinullakin. Niin Kaunis ,tuo kuva alimmaisena.

 8. Motacilla sanoo:

  Just luin, ettei aurinkovoide suojaa ihosyövältä. Olipa uutinen (sanoohan sen nyt järkikin). En kyllä pala helposti, rusketun vaan ilman laikkuja ja lohkeamia. Parhaiten silti viihdyn varjossa, mutta katselen kyllä sitten sieltä mielelläni auringonpaisteeseen. Taidan olla sellainen välikausi-ihminen, kun parasta aikaa on kevät ja syksy. Ei polta, ei palele.

 9. mp sanoo:

  Violet, sinun elämäsi on kaunista.

  Ei voi kuin olla kateellinen, sanan ystävällisimmässä merkityksessä:)

 10. MaaMaa sanoo:

  Ihana enkeli!

  nautinnollista rantapäivää teille kolmelle!

 11. vilijonkka sanoo:

  Ja meillä kokoonpanona viikonlopun yli 1+1. Vaan olisi pidemmän päälle tylsää tällainen, kun tuo esikoinen on yksin ollessaan erityisen helppohoitoinen seuralainen. Nytkin tuossa vain piirtää a antaa minun ihan rauhassa roikkua blogeissa!

  Virkistäviä merituulia teille!

 12. Violet sanoo:

  Liivia; kun saisikin koko fiiliksen purkkiin…ja kansi kiinni.

  aurinko ja kuu; kyllä se on! Meillä ei ole usein mahdollisuus tällaiseen mutta olemme kaikki kuin eri ihmisiä. Uskon että sekin, joka on nyt muualla.

  maria; eilen rannalla tuo huomasi mytyssä olevien sortsieni persiissä tutun merkin…hokasi että ovat hänen! Muistutin ettei ole käyttänyt ko. farkkuja pariin vuoteen ja etteivät ne enää mahtuneet hänelle.

  Motacilla; Tuolla rannalla oli niin ihana ilma. Kun sisämaassa oli yli 30 niin tuolla vain 22 ja ihana virkistävä tuuli!

  mp: Yritän muistaa tuon. Onhan se, mutta silti sitä luulee rumaksi toisinaan.

  Maamaa: joo, ja sama enkeli teki hiekkaenkeleitä niin että pöllysi eilen!

  vilijonkka; meillä molemmat ovat tyyppeinä rauhallisia, ”helppoja” ja miten sitä nyt voisi luonnehtia. Kun nuo kaksi ovat samassa tilassa on tilanne toinen.

 13. Kertakaikkisen lennokkaat ja hienot kuvat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s