Varjot kasvaa

Katselen 11-vuotiaani kanssa dokumenttia Ranskan ensimmäisestä sarjamurhaajasta, varjomurhaajaksikin kutsutusta. Hän tappoi vaaleita naisia, piti pientä kaupunkia paniikin vallassa vuosikaudet, sai vaaleaveriköt värjäämään tukkansa ruskeaksi iskun pelossa…Annoimme hänelle lisänimen käsilaukkutappaja (hän otti aina uhrin laukun itselleen) ja hihittelimme suuren hermostuksen vallassa. Pakko katsoa vaikka sitten sormien välistä.

Iltaisin kun varjot kasvavat muuttuu alakerran naapurikin jättiläismäiseksi varjotupakoitsijaksi joka istuu parvekkeellaan jättiläismäisen aurinkovarjonsa alla, kirjaa lehteillen ja säännöllisesti pienestä lasista naukaten.

Mies sanoo: toivon että naapuritalon rakennustelineet puretaan pian. Murtomiehet voivat kiivetä niitä pitkin meidänkin katolla ja siitä helposti terassin kautta makuuhuoneen ovesta sisään.

Minulle ei ollut tuo tullut mieleenikään. Nyt ei mielessä juuri muuta olekaan…

Mainokset

12 comments on “Varjot kasvaa

 1. Miia sanoo:

  Hui, minä olen niin jänishousu etten uskaltaisi tuollaista dokumenttia varmaan katsoakkaan. En voi katsoa mitään väkivaltaelokuviakaan. Päivittäisissä uutisissa on minun väkivalta annokseni. Toivottavasti rakennustelineet puretaan pian! Varjokuva on hieno.

 2. maria.hyle sanoo:

  Voi onneton mies mitä sanoikaan!Tiedän tunteen sillä olen välillä itse toivoton ”kaikenvaralta peloittelija tai ehkäpä jotain voi sattua ” -sanoja, sanoo tiukasti esikoisen mies ja mulkaisee minut hiljaiseksi…
  mulla on poika yökylässä serkkupojan perheessä hesan keskustassa ja on hiljaista -tytöt nukkuvat ja olen tottunut että höpöttelemme =kaksi aamukukkujaa kahden niitä näitä tääsä aamuisin kahden..
  upea tuo varjokuvasi!

 3. Violet sanoo:

  Miia; se oli hyvin tehty ohjelma. Aihe on tietysti karsea muttei sillä mitenkään mässäilty. Pikemminkin tunnelma oli kuin olisi jotain vanhaa Hercule Poirot’:ta katsellut.

  Tuo varjo tulee jännästi kun asunnossa on valo sisällä…kaikki heijastuu vastapäisen talon seinään.
  Myöhemmin tuo oli vielä hienompi kun mies istui siinä piippu suussa tai lasi kädessä. Silloin oli vaan niin pimeää ettei kamera enää taivu kuviin.

  maria; ja se hänen sanomansa on aivan oikea uhka, ei mikään tuulesta temmattu. Täällä on valtavasti asuntomurtoja ja kesällä vielä enemmän. Tulevat mistä vaan. Toivon ettei kukaan keksi tuota telinettä.

 4. maria.hyle sanoo:

  Voi kamala!Toivon sydämestäni että mitään ei tosissaan tapahdu!

 5. Maare sanoo:

  Onkohan tosta tehty myös fiktiivinen elokua? Muistan jonkun vanhan leffan jossa joku nainen värjäsi tukkansa murhaajan pelossa…vai olenko nähnyt unta?

 6. Riikka sanoo:

  Hui. Meillä kanssa mies aina välillä kertoilee asioita joita voisi tapahtua (juuri turvallisuuteen liittyen) ja minä saan uusia pelättäviä asioita….

  Sun täytyy ottaa kuva kun se ukko on tupakilla.

 7. Maare sanoo:

  ps. aivan ihana tuo varjokuva. Ja edell. piti olla ”elokuVa” :)

 8. Violet sanoo:

  maria; tai jos ne iskee niin silloin kun ei olla kotona, pliiis.
  Onneksi tämä ei ole kovin vauraan näköinen katu…

  Maare; muistan myös hämärästi jonkun elokuvan missä oli tuollaista…Tämä oikea tyyppi murhasi seitsemänkymmentäluvulla> Ohjelmassa mentiin hienosti murhaajan pään sisään, ts. yritettiin valottaa MIKSI, ei mitenkään häntä puolustellen mutta vähän ymmärtäen. Se oli tosi mielenkiintoinen.

  Riikka; eilen nukahdin ajatellen: jos nyt tuosta avonaisesta terassin ovesta tulisikin joku…mitä tekisin…

 9. MaaMaa sanoo:

  Hui mikä ajatus että joku kiipeää makuuhuoneen ikkunasta sisään! :o/

  upea varjokuva: sitähän seuraisi mielummin kuin telkkaria ja antaisi mielikuvituksen lentää!

 10. Olina sanoo:

  Huh, mikä ajatus. Tuollaista ei todella hevin saa päästään irti, ja itse olen mestari kuvittelemaan vaikka mitä – mahdollista ja mahdotonta. Sitten yritän vain ajatella, ettei tässä kai kuitenkaan auta rakentaa vallihautaa talon ympäri tai ryhtyä brunetiksi, peloille ei saa antaa niskalenkkiä.

 11. Leena Lumi sanoo:

  Miten kiinnostavaa!

  Sain Kanadasta 7 tuntia nauhoitetta yhdestä USAn pahimmasta sarjamurhaajasta, jonka nimeä en nyt muista tämän kauhena helteen takia…En ole vielä ehtinyt katsoa, mutta olen lukenut hänestä paljon…kaikki sen nimen tietävät…apua!

  Hyvin postaukseen sopiva kuva!

  PS. Meillä on talossamme koko pítkän seinän kokoinen parveke ja nukumme koko suven ovet auki. Olga saa mennä ja tulla, miten huvittaa. Llen, että pahinta, mitä voi tapahtua, on heärät yhtenä yönä lepakoihin;-)

 12. vilijonkka sanoo:

  Hyh sentään, mua aina kaduttaa jos olen jumiutunut tuollaisen dokumentin ääreen, koska alan pelätä kuitenkin. Mutta siitä olen onnellinen, ettei minun yltiöpositiivinen mieheni keksisi tuollaista murtautumisuhkaa. Toivotaan parasta, etteivät Brysselin murtovarkaat olisi yhtä kekseliäitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s