En ole nurmikon ystävä

En ole nurmikkoihmisiä. En pidä siitä miltä nurmikko tuntuu paljaalla iholla, en pidä painaumista joita se jättää sääriin kun istuu jalkojensa päällä nurmella.Nurmikko kutittaa minua.

Olisin taas lähtenyt rannalle tänään. Mies ei viitsi ajaa. Ymmärrän, ymmärrän. Menimme Bois de la Cambre -metsikköön ihan tässä lähellä. Nurmikko kelpasi alustaksi kun oli valtava viltti mukana.

Kuuma päivä tuntui isojen puiden katveessa sopivalta. Eväät maistuivat ja pallo lensi. Isoveli tulee vasta huomisiltana. Paluuta senkun siirretään. Ymmärrän, oi ymmärrän. Ovat rannalla vaan koko ajan.

Mainokset

10 comments on “En ole nurmikon ystävä

 1. rimpsukaisa sanoo:

  Ne painaumat on kyllä epämiellyttäviä,ötökät samaten mutta rakastan nurmikon raikkautta,tuoreutta ja tuoksua.Hiekkalaatikolla näytän varmaan hienohelmalta kun nostelen hiekkalelut kassiin sormenpäillä,en istu lootan reunalla ja ravistelen koko ajan hiekkaa sandaaleista.Hiekkapöly sormissa,iholla on vaan vastenmielistä..

 2. maria.hyle sanoo:

  Olimme aamulla rannalla kaikki heränneet.Poika ui tunnin.Kanssani oli niin onnellinen siihen asti kun tuli pukukopista kuin maansa myynnyt.Oli uinut kännykkä uimashortsien taskussa,hyvässä tallessa.Ja se oli neljäs ”vedetetty” puhelin sanoo viisas pikku sisko(kolme muuta on pesty kolmen vuoden aikana pesukoneessa eri ohjelmissa ,housuista riippuen)
  olin niin ylpeä tuosta orassipaitaisesta miehestä,joka ei hermostunut ei sanonut mitä minä sanoin ja olisit..vaan otti pojan kainaloon ja kantoi autoon.Tuossa istuvat hiljaisina tässä kuumuudesssa vierivieressä ja juovat jaffaa yhdessä peukut pystyssä.Ihanaa että poikasi saa olla rannalla .Minäkään en pidä nurmikosta.Siinä on kaikenmaailman pieniä kutittavia elukoita.

 3. Violet sanoo:

  rimpsukaisa; pidän kyllä nurmikon tuoksusta!

  maria; oranssipaitaiselle kyllä aplodit kun pysyi rauhallisena…noilla meidän lapsilla ei ole puhelimia eli kaikki tuo on vielä edessä, ehkä.
  Jaaha, kuinkahan pelissä käy…!

 4. Minä kyllä pidän nurmesta, mutta en kyllä mitenkään voi heittää pitkäkseni noin vain ilman vilttia. Ensinnäkin ne kutitukset ja painaumat, mutta myös se kosteys joka kuumanakin päivänä ryttää vaatteet ja hiostuttaa. Ja niin -pidän pikkuötököistä vain katseluetäisyydellä. minussa ei tarvitse tulla luikertelemaan!

 5. maria.hyle sanoo:

  Hei Piilomaja vielä!Olen miettinyt onkohan sinulla vielä niitä pikkiriikkisiä villatakkeja!?Tälle meidän kesäheinälle olisi voinut mahtua kun on vielä pieni 1kk…ihan mikä väri vaan-uskomaton neito kun kaikki miin sopii tummalle tytölle.

 6. Violet sanoo:

  eilen jne; kosteus, se myös. Ja ötökät.

  maria; pistin sulle postia!

 7. Kirsi sanoo:

  Minä tykkään nurmikosta. Ihan pian lähden taas leikkaamaan länttiä takapihallamme! Usein haaveilen japanilaisesta puutarhasta, mutta ehkä siltikin jättäisin pienen palan vihreää. Vastaleikatun nurmikon tuoksu on ihana. Lontoossa asuessani etäinenkin leikatun nurmikon tuoksu aamulla työmatkalla sai tipan linssiin ja kotimaakaiho täytti mielen. Hikisen työpäivän jälkeen Regents Parkiin, kengät pois ja nurmen tuntu jalkojen alla -ah, parasta!!! ;)

 8. Liivia sanoo:

  Käsitän täysin, minäkään en ole nurmikkoihmisiä. No, sen huomaa jo pihastammekin. Olen antanut nurmikon kasvaa niityksi, kun nurmikentät ei kiinnosta. On meillä kyllä yksi pätkä, jota ajetaan, mutta silloin en tahdo olla edes kotona. Inhoan ajetun ruohon hajua.
  Lähirannallakin olen ainoa, joka laittaa filttinsä hiekalle, muut nurmikolle. Mua jotenkin ällöttää ihan se nurmikko.

 9. Motacilla sanoo:

  Mulle kelpaa nurmikko, pitkässä ruohossa vasta viliseekin. Muistan, miten kotipihassa joka kesä niitettiin aina vähän suurempi alue, kun haluttiin häätää rottia ja käärmeitä kauemmaksi. Nytkin, kun nurmikkoa ei kuivuuden ja paahteen vuoksi oikein voi leikata tai tuloksena on rutikuivaa tappuraa, piha alkaa vilistä sammakoita ja sisiliskoja. Ottaisin mieluummin sen nurmikon. Ja sen vastaleikatun tuoksun. Hiekan ja ihon väliin tarvitaan tiivis kangas ja mädäntyvän levän tuoksu vasta vastenmielinen onkin. Jo penskana inhosin sitä, miten uikkareihin meni hiekkaa. Mutta tuulta rakastan ja sitä rannoilla on aina.

 10. Violet sanoo:

  Kirsi; tuoksu on kyllä tosi ihana. Jännä juttu muuten….huomaan että molemmat pojat on meillä samanlaisia kuin minä: eivät halua kävellä nurmikolla/heinässä ilman kenkiä sitten millään.

  Liivia; Noin minäkin rannalla teen ehdottomasti jos on valinnan varaa.

  Motacilla; mielenkiintoista! Siis kun minä makaan hiekassa ihan onnessani ilman mitään ”suojakankaita” eikä yhtään haittaa hiekat uikkareissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s