Mistä tuntee hyvän loman

Yksi hyvän loman tunnusmerkeistä on mielestäni se, ettei kotiin palattuaan löydä kattiloita, painelee vääriä nappuloita eikä heti muista missä päin ruokakaupassa on juustot. Että on hiukan pihalla omissa nurkissaan ja näkee kaiken vieraan silmin edes hetken. Kotiinpaluu näyttää armottomasti miten sotkuista, sekaista ja likaista täällä on. Siksi jokaiseen paluuseen liittyy päivän, parin siivous ja paikkojen laittelu. Siivoan kodin takaisin itselleni minulla on tapana ajatella.

Loma Suomessa oli siis hyvä. Etten sanoisi paras ihan moneen vuoteen. Siinä oli paljon tuttua ja turvallista mutta myös sellaista erilaista jota haluan jatkossa lisääkin. Oli niin hyvä nähdä taas vanhemmat ja ystävät. Kaksi oli muuttanut uuteen kotiinkin ja kaikkien lapset niin kasvaneet että hui. Yhden pienen parivuotiaan käsi piti minun kädestäni tiukasti kiinni torilla ja sillä hetkellä tajusin että omanihan ovat jättiläisiä jo.

Poissaollessamme täällä kotona terassille oli noussut paljon kukkia. Kävin ne kaikki katsomassa ennen kuin menin nukkumaan. Naapuri oli pinonnut siististi kaiken postin rappukäytävän portaalle. Pannut tervetulolapunkin. On oikein hyvä olla kotona mutta kyllä oli kauhian hyvä Suomessakin. Kerron kohta miksi!

Mainokset

8 comments on “Mistä tuntee hyvän loman

 1. Sissi sanoo:

  Tervetuloa takaisin! :)

 2. Liivia sanoo:

  Tämä oli ihan jänittävää! Kiva kun olet palannut! Ja harmi kun emme törmänneet missään. Oikein mukava kuulla että loma oli hyvä.

  Mä siivoan aina kodin kun lähdetään lomalle. Ja kun palaan näen tosiaan kaiken hetken ulkopuolisen silmin, mutta joka kerran koti näyttää paremmalta kuin muistinkaan. Rakastan lähteä, mutta palaaminen on vielä ihanampaa.

 3. Violet sanoo:

  Sissi; kiitos vaan!

  Liivia; En ottanut yhteyttä koska blogisi perusteella vaikutit aika kiireiseltä vieraiden kanssa.
  Sitäkin suurempi syy oli että halusin olla rauhassa vain muutamien kanssa. Tuntui ihanalta kun oli vähemmän aikatauluja ja sovittuja juttuja.
  En ole vielä koskaan entinyt eikun VIITSINYT kunnolla siivota ennen lähtöä. Olin nyt pääkopassani niin loman tarpeessa etten olisi pystynytkään. Nyt se menee uudella mielellä kuin leikiten.

 4. Nimetön sanoo:

  Kiitos postistasi -ja ihanaa kun olet Piilimajassasi takaisin.Monen raskaan valvotun yön aikana viime viikolla olen saanut hyviä ”ajatuksien”vapaahetkiä lukemalla vanhaa Piilomajaasi läpi.Hyvää paluuta kotiarkeen sinulle!
  ps nuo mökkikuvat ovat niin kauniit.

 5. mariahyle sanoo:

  En ymmärrä miksi tuo meni nimettömäksi minkä kirjoitin äsken.Mutta siis villatakki on hyvin mieluinen ja viileneviin iltoihin sopivan väljä vielä hetken.

 6. Violet sanoo:

  maria; juuri luin blogistani että sinulla on valvomiseen syytä. Toivon niin että kaikki menee hyvin. Olen iloinen jos takki on mieluinen!

 7. himalainen sanoo:

  Siivoan kodin takaisin itselleni, aivan ihana kotiintulolause. Tuo on niin hyvä voimakas tunne, vaikka loma olisi ihana, omaan kotiin on aina niin hyvä tulla, ehkä se on se tuttuus.

 8. Violet sanoo:

  himalainen; joskus paluu on muuta kuin hyvä. Se voi olla suorastaan masentava. Kovasti riippuu mistä tulee ja mitä tietää tapahtuvan lähipäivinä paluun jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s