Missä lepää hän

Lähdin Turkuun lappu perstaskussa. Siinä luki Paulus Juusten ja kuolinaikansa. Pyrimme Turun tuomiokirkkoon hautapaikkaa katsomaan. Emme päässeet koska niin moni halusi naimisiin samana päivänä samassa paikassa. Ei hetken taukoa uteliaan esi-isän etsijän mennä käytäville kuljeksimaan. Kyselin kirkon työntekijältä Juustenista. Hän kertoi että siellähän hän, keskikäytävällä jossakin alttarin tuntumassa. Toivotti uudelleen tervetulleeksi ja oli pahoillaan.

Mainokset

13 comments on “Missä lepää hän

 1. Liivia sanoo:

  No voihan kun ette päässeet. Meilläkin siellä alhaalla joku suku-ukko, isä vei pienenä katsomaan. Muistan että olin aikas tylsistynyt.

  Paulus on kaunis pojan nimi. Harkitsisin, jos olisi poika ristittävänä. Ehdottelen aina sitä kaikille, jolla nimi hakusessa, muttei kukaan innostu.

 2. Violet sanoo:

  Siis mua harmitti ihan tosissaan etten nähnyt. Kirkon työntekijä sanoi että hauta on kyllä selkeästi merkitty ja pitäisi löytyä helposti. Että jos joku siellä päin käy niin…;-)
  Mutta menen toisen kerran. Jotenkin uteliaisuus vaivaa.
  Paulus onkin kaunis nimi!

 3. Merruli sanoo:

  Kovasti pidän tästä uudesta blogipohjasta ja ilmeestä yleensä!

  Mielenkiintoisia sukutarinoita sinulla, oma sukuni on puolin ja toisin sitä tavallista talollista ja torpparia ja siitä kaikkea alaspäin. Ihmisiä, joiden tarinat ovat hävinneet sukupolvien mukana.

  Turun linna alkoi houkutella. Viimevisiitistä on jo aivan liian monta vuotta.

 4. mariahyle sanoo:

  Tämä vahvisti:)miehelle ”tukeani” ensi viikonloppuun.On pitkään halunnut Turkuun retkelle.Eli auton nokka kaupunkia kohden ainakin kuopus ja poika mukana .Nuo linnakuvat todella kauniit ja niihin on hyvä palata uudelleen ja uudelleen.Kiitos !

 5. Violet sanoo:

  Merruli; onpa hauska kuulla että uusi ilme miellyttää! Minusta tuo valokuva bannerissa on aivan ihana. Siinä on äidin äiti tuossa silkkisukissaan. Tykkään niin.

  Isäni puolelta emme tiedä pahemmin mitään suvun vaiheista ja se harmittaa minua. En oikein tiedä onnistuisiko tutkiminen jotenkin. Mistä alkaa ja sen sellaista. Haluaisin tietää.

  maria; Linnaan vaan! Perhelippu on kohtuuhintainen siitä mitä kaikkea sillä näkee.

 6. Ilse sanoo:

  Joko tänään uskallan kommentoida tätä esikuvablogiani? Ehkä.

  Näyttää ihanalta ja uudelta. En ole hetkeen käynyt enkä ikinä sanonut mitään, anna anteeksi. Parannan tapani.

 7. meri sanoo:

  ujo ensimmäinen kommenttini tänne: minun poikani (25v) nimi on paulus. ajatus lähti siitä kun asuin helsingin vallilassa, paavalinkirkon vieressä. kirkon kyltissä luki paavalinkirkko, pauluskyrka.

 8. Violet sanoo:

  Ilse; voi mikset ole ennen uskaltanut?
  Et sanoisi noin jos tuntisit minut oikeasti;-)

  Kävin eilen juuri sinun blogissasi ja yritin sanoakin jotakin muttei mennyt läpi. Moneen Bloggerin blogiin en ole voinut jättää viime päivinä kommentteja,en tiedä miksi.

  meri; no kappas, sinulla on Paulus poikana, minulla vain esi-isänä. Se on hieno nimi.

 9. isoinpapu sanoo:

  Voi miten huono tuuri! Mä käyn katsomassa ja otan vaiks kuvan ja lähetän sulle. Paitsi jos haluat nähdä omin silmin, ja kuva oliskin fuskausta.

  TUrussa parasta (mun mielestä) on linna ja Ruissalo. Muuten kaikki tuntuu menevät enmmän ja vähemmän päin mäntyä täällä. Sillat murtuu, talot palaa ja liikennejärjestelyt muuttuvat entistä kryptisimmiksi.

 10. Violet sanoo:

  Puhti; olisin tosi iloinen jos näkisin kuvankin. Käy vaan jos viitsit. Ruissaloon olimme menossakin. Ilma ei sitten kuitenkaan ollut sellainen että olisimme halunneet. Oli se lauantai viikko sitten kun oli muka ”viileää” ja pilvessä.
  Eniten mua ihmetytti keskusta-alueen aivan karmeat 70-tai 80-luvun talot. Onneksi tietysti paljon muutakin on. Olin vaan jotenkin tyhmästi ajatellut ettei Turussa ole sellaisia…

  Turun talojen väreistä tykkäsin. Ja autosta ehdimme väsyneenä ennen poislähtöä nähdä kauniin puutalokorttelin.

 11. Outi sanoo:

  Sullahan on väkevä esi-isä. Eikös tuo kaunis paulus ole yleensä suomennettu kirjallisuudessa Paavaliksi? Tai joksikin muuksi sellaiseksi? Olen käynyt blogeissa hiljakseen, tännekkin ehdin vasta nyt huomaamaan muuttuneen ulkoasusi. Tekisi mieleni itsekkin vähän piristää omaani, mutten ole vielä uskaltanut tarttua toimeen.

 12. Violet sanoo:

  Outi; Näin taitaa olla käännetty. Olen googlannut miestä ja ihmeekseni löytyi valtavasti lisätietoakin.

  Mulle blogin uudistus tuli niin äkkinäisenä tarpeena etten ehtinyt miettiä uskallanko, osaanko. Loman jälkeen oli niin erilainen olo etten ”osannut” vanhaan enää kirjoittaa.

 13. Outi sanoo:

  Minäkin jään siis odottelemaan olotilan muutosta..:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s