Ero

Kun sitten jonakin aamuna aukaisen kattoluukun aamusuihkun jälkeen höyryää ilma ulos mennessään. Se aamu oli tänään, ensimmäistä kertaa kevään jälkeen. Tuntuu äkkinäisesti siltä kuin joku karsisi ansaittuja etuja raskaalla kädellä. Suuri ero edellispäiviin, viikkoihin, kuukausiin.

Koulujen alkuun on vielä neljä viikkoa. En ole valmis vielä siihen että värit katoavat, tuuli piiskaa ja sade hakkaa. Varmuuden vuoksi viimeistelen kiireellä harmaata neulemekkoani.

Mainokset

8 comments on “Ero

 1. Miia sanoo:

  Ainakin täällä Saksassa on mun mielestä tuntunu jo pari viikkoa jotenkin syksyiseltä. Asutaan maalla ja viljat on puitu melkein kaikkialta. Siitä varmaan syysfiilis :) Aamuisin on viileää ja vettä sataa joka päivä. Onneksi se on ihan tervetullutta ja onneksi ei sitten kuitenkaan koko aikaa sada =D En mäkään vielä ole valmis kesästä päästämään irti.

 2. mirka sanoo:

  täälläkin tuoksuu aamuisin syksy. aamukahvi nautitaan terassilla töppöset jalassa. päivisin on vielä helteistä, mutta jotenkin syksyn tuntee… ajatuksiin se tulee ainakin. yritän ajatella syksyn kauniita, hyviä asioita; värejä, tuoksuja, villasukkia, vesisade on myöskin ihanaa, kunhan ei kokoaikaista..

 3. Liivia sanoo:

  Tykkään kovasti kuvasta! Ei mullekaan syksyä ihan vielä, ei villaa ihan vielä, mutta voisin jo käyttää muitakin kesävaatteita kuin noita muutamaa hellemekkoa. Kaikki muut on olleet koko kesän ihan liian kuumia.

 4. outi sanoo:

  Huokaus. Mitäpä tähän voisi sanoa. En ole minäkään valmis. Mutta valmistautumaan kait pitää ruveta. Ettei saa sitten mitään slaagia äkkiseltään, kun se piiska alkaa taas iskeä.

 5. Oikein pelästyin. Niin rajusti tuo ”ero” iski heti alkuunsa. Mutta sepäs olikin vain sellainen ilmastollinen eroavaisuus. Huh!

 6. Violet sanoo:

  Ai juu, apua, en tajunnut että ERO voisi olla muutakin kuin että asiat ovat eri tavalla!
  Mutta ei, onneksi ei nyt sellaisesta ole kyse.

 7. Ilse sanoo:

  Öisin pimenee. Siinä on ero. Olen niin samaa mieltä ansaituista eduista, mutta en olisi ikinä osannut sanoa sitä noin… ihanasti. :)

  Ei vielä syksyä, ei.

 8. Päivi sanoo:

  Lomani alkoi kuun alussa, ja melko pian lähdin Suomen Lappiin vaellusreissulle. Vaikka jo lähtiessä täällä oli pimeät yöt, niin pohjoisesta palattuamme se pimeys iski niin lujasti vasten kasvoja, ettei sitä halunnut edes tajuta!
  Toisaalta rakastan pimeitä loppukesän iltoja, mutta toisaalta ne tulivat jotenkin niin varoittamatta!

  Nyt, ihan näinä päivinä, on huomannut sen kolean kylmyyden. Päivällä voi hyvin olla +20 astetta, mutta aamuvarhaisella enää +4. Se tuntuu epäreilulta, julmalta, liian äkilliseltä! En halua antaa tätä ihanaa kesää vielä pois, en halua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s