Kaikki maailman Dolce vitat

Meidän lähellä on kampaamo nimeltä Dallas coiffure. Minkähänlaisia kampauksia sieltä saa? Ja millä perusteilla kuvan romukaupan nimi on Starshop?

Eilen näin vespan jossa luki ensin merkki ja mallin nimi oli Dolce vita. Tuli mieleen kaikki muut samaa nimeä kantavat puodit ja putiikit, ravintolat ja kuppilat joita olen nähnyt. Ei pelkästään täällä, vaan varmasti kaikissa niissä maissa joissa olen käynyt. Eikö ole vähän mielikuvituksen puutetta panna puljunsa nimeksi Dolce vita?…..

Jos olisin mukana Facebookissa tekisin varmaan jonkun ryhmän nimeltä  ”kaikki maailman Dolce vitat”. Kohta saisin sitten tietää missä on vaikkapa maailman pohjoisin Dolce vita -niminen pizzeria, missä on maailman suurin Dolce vita -pesula, että jossakin Pyhtäällä (anteeksi, se tuli ensin mieleen koska minulle se edustaa paikkaa jonka sijaintia en tiedä) olisi sex-shop samalla nimellä  ja paljon muuta äärimmäisen tärkeää ja kiinnostavaa tietoa.

Mutten aio Facebookiin. Se tässä taas vonkaajille tiedoksi. Haluan olla edelleen muutosvastainen tosikko ja olen sitä paitsi jo hyväksynyt cd-levytkin. Pitäisi riittää.

Mainokset

21 comments on “Kaikki maailman Dolce vitat

 1. Ilse sanoo:

  Aamun parhaat naurut…! :D Kyllä nyt kelpaa tarttua imuriin. Kiitos.

  Onkos siellä teillä päin digiboksit vai mennäänkö vielä analogisesti? On meinaan vähän muutosvastarintamalla ollut pureskeltavaa täällä Suomessa. :)

 2. Violet sanoo:

  Ilse; ei saa nauraa vakaville asioille.
  (ei nämä kyllä niihin kuulu että naura vaan!;-)

  Suomessahan tuossa asiassa on menty ihan ensimmäisten joukossa (vai ekana?) Euroopassa taas pää edellä mitään kyselemättä. Äkkiä vaan ja sitten aletaan miettiä toimiiko tai onko tarpeellista sun muuta.

  En edes tiedä miten täällä on. Johtuu ihan siitä että katsomme satelliitin kautta (lähinnä Ranskan tv:tä ja muita mieluisia joihin Belgian tv ei kuulu) joka tapauksessa. Eli lautanen terassilla joulukuusen takana piilossa;-)

 3. Merja sanoo:

  Mua niin nauratti tuo cd-levyjen hyväksyntä koska mulla oli ihan samanlaisia fiiliksiä kun ne tulivat.. että eihän ne hyviä voi olla kun ei mitään rahinaa edes kuulu..

  Kumma kyllä, mulla ei ole tullut yhtään Dolce vita -putiikkia vastaan. Dallas coiffure taas… voi kauhistus.. jos se viittaa mitenkään niihin teksasmammakampauksiin joita näin niinä aikoina kun Dallasissa asuimme niin ei kiitos.

 4. himalainen sanoo:

  Huipputeksti :)
  Tulee mieleen sellainen kuva, että sieltä kampaamosta astuu peräkanaa jonossa naisia Dallas-tukat päässä.
  Dolce vita -seksikauppa olis kans aika huippu.
  Nämä on kyllä aikamoisia nää nimet. Kerään kans välillä ite tällaisia mieleen listaan ja ajattelen usein, että miksei voi olla täällä Suomessa suomenkielinen nimi.
  Ei oikein muistu nyt mieleen esimerkkejä, mutta yhden muistan, tässä lähellä on sellainen pitseriaravintola, joka kyllä oikeasti näyttää olevan pienen kylän perustavallainen ruokapaikka, en ole käynyt, mutta mies ja lapset ovat ja ovat syöneet siellä sitä perusruokaa, mitä muuallakin tällaisissa peruspaikoissa on (juutuin nyt tuohon perus-sanaan, kun en osaa muulla sanalla kuvailla sitä kokemusta), no joka tapauksessa, paikan nimi on Plato Fuerte. Ensin kyllä kakistelin, kun näin tuon nimen, mutta nyt olen alkanut oikeastaan rakastaa sitä sellaisella ilkikurisella tavalla.

 5. Outi sanoo:

  Kampaamon nimi on ihan hillitön! Tällä pärjätään aika pitkälle tänään, kiitos! Mulla on perinteinen ”ennen-töiden-alkua-kampaamoon”-keikka tältä syksyltä tekemättä ja taitaa jäädäkkin. Tuon nimiseen voisin mennäkkin. Ja täällä kanssa yksi vastarinnan kiiski. Vinyylejä soitellaan, tosin se cd:kin on. Enkä ole ängennyt facebookkiin. Tuntuu toimivan ilman meikäläistäkin. Mukavaa viikonloppua sinne!

 6. Violet sanoo:

  Merja; mulla se suurin vastustus levyjen suhteen liittyi siihen että otti niin hitosti päähän kun ”kannet lakkasivat olevamast”. Eihän se tietysti totta ole mutta pidin isoista kansista, isoista kuvista, sisäpusseista jne.

  Ja sitten tietysti vastustin ihan vain vastustuksen takia.

  Entä Hotel Bellevue? Niitäkin on paljon muuallakin kuin Ranskassa;-)

 7. Violet sanoo:

  himalainen; juuri sellainen mielikuva…ellei peräti joku Marge Simpson -tyyppinen hahmo tulossa ulos…!!!
  Ihan vakavasti otettavalta paikalta näyttää, paitsi nimensä puolesta.

  Heh heh, ilkikurisuus on hyvästä. Kun jonkun paikan nimi on vakavassa ristiriidassa sen olemuksen kanssa, vahvasti liioiteltu tai jotenkin ihan pimee niin joskus se on ihan vaan sympaattinen.

  Niin, miksei useammin suomeksi?
  Näin Hesassa ravintola Laiska karhu -nimisen paikan. Pidin nimestä. TOSIN…pistäkääs piruuttanne googleen vaikka että ravintola karhu ja jo tulee vaikka mitä karhupaikkaa, (vanhaa karhua sun muuta) ympäri Suomen eli ei ihan maailman omaperäisin muttei tarvikaan.

  Outi; kyllä mää aloin sitten ostaa kaiken cd:nä ja niitä soittelen melkein pelkästään. Sitten on muutamat joita rahistan vinyylillä. Soitin on karmea Philips 504.

 8. Liivia sanoo:

  Minut pakotettiin facebookin, koska jotkut työtahot haluavat ilmoittaa vain sitä kautta. Suututti, mutta enää en jaksa ajatella koko asiaa, sillä en käy siellä. Saan sinne tulevat viestit sähköpostiini, joka mua jaksaa kummastuttaa että miksei ne alunperin voi tulla suoraan s-postiin., mutta ei kuulemma voi.

  Mutta mitä tulee dolce vitaan, niin ei minua haittaa, naurattaa vain vähän. Olisikin pitänyt nimetä uusi blogi dolce vitaksi, heh. Jossain kohtaa tykkään kliseiden käytöstä. Minuun olisi kolahtanut esim vaaleanpunainen pyörä, jonka nimi olisi ollut dolce vita. Tykkään niin siitäkin että minun pyöräni on black shadow. Niitä pyöriä oli ainakin 8 väriä ja kaikilla oma kliseinen nimensä. Ja muhun just vetosi tuo.
  Tuo romukaupankin nimi pistää hymyilemään.

 9. Liivia sanoo:

  Ai niin, minä kyllä kanssa vastustan näitä teknisen edistyksen mukanaan tuomia muutoksia. Vanhoista levyistä olisin pitänyt kiinni, mutta nyt ihan tykkään kun ovat cd:itä.
  Elän ihmisen kanssa, joka vastustaa kaikkea nykyaikaa. Kännyköitä, tietokonetta, autoja…välillä on vähän hankalaa saada hänelle jakeluun, ettei hän voi ikuisesti elää omalla saarellaan. Kännykän tuo hankki vasta hiljan, kun kertakaikkiaan lopetin hänen sihteerinään olon.

  Dallas-kampaamo ei kyllä minuakaan kutsuisi.

 10. Violet sanoo:

  Liivia; vai semmoisia pakottajia…Minä luultavasti nostaisin suuren haloon jos mua yritettäisiin pakottaa. Minusta on ylipäätään kummallista etttä joutuu perustelemaan miksi EI halua facebookiin – sen sijaan pahemmin ei kukaan joudu perustelemaan jos haluaa.

  Eihän nuo nimet minuakaan haittaa, päin vastoin. Sitä yritin tavoittaa kirjoituksella että huvittavat nimenomaan. Että pannaan nimi jonka sisältöä ja merkitystä (tai juuri edes soveltuvuutta ko. tarkoitukseen) ei sen kummemmin edes mietitä, että käytetään jotakin jonka tiedetään/toivotaan aiheuttavan tiettyjä mielikuvia.
  Näitä on maailma täynnä. Usein mietin: miltä minusta tuntuisi jos suomenkielisiä nimiä näkyisi vaikka Amerikkaan matkustaessani yleisesti. Tai menisin vaikka Afrikkaan jonnekin ja siellä olisi Kaunis elämä -niminen ruokapaikka …tms.

 11. Linnea sanoo:

  Tavallaan ymmärrän Dolce vita -ihmisiä. Onhan se unelmaa…
  Täältäkään on turha vonkua Facebookiin. En ole liittymässä. Mies on ja saan tarpeellisen tiedon häneltä, hi-hii!

 12. Violet sanoo:

  Linnea; ymmärrän hyvinkin. Mikä myy paremmin kuin unelma onnesta?
  Olet siis salafacebookkari.

 13. Satu sanoo:

  Kilahtaisin vielä kahelimmaksi jos pitäisi vielä Facebookissa kaveerata ja päivittää kuulumisia. Kun ei livenäkään läheisimpien ystävien kanssa ehdi tarpeeksi.

  Siellä, missä on se kahvila Kesämopo, oli myös pikkupuoti nimeltään Saiturin pörssi. Kamaa joka lähtöön ja joo, aikas halvalla. Lapset löysivät sieltä aina jotain ihmeellisen hienoja leluja (ei kannata kysyä äidin mielipidettä)ja aikaa meni, kun kaik hyllyn välit kohnattiin. Ei ole enää puotia, mutta nimi on jäänyt mieleen.

 14. Katja sanoo:

  Minä facebookaan ja tykkään valtavasti. Saimme mm. vanhat luokkakaverit kokoon sen ansiosta. Muinaisia kirjekavereitani pitkin maailmaa olen myös löytänyt.

 15. Kirsikka sanoo:

  :D Heheheh hei vaan! Sattuipas somasti, voin kertoa missä se Pyhtää sijaitsee; asun nimittäin Pyhtäällä! Tää pikkupaikkakunta on Kotkasta länteen ja Loviisasta itään eli näiden kahden satamakaupungin välissä täällä Suomen etelärannalla :)
  Valitettavasti (tai onneksi?!) täältä ei löydy mitään dolce vita-nimistä.
  Pyhtää on Suomen itäisin kaksikielinen kunta och Pyhtää är på svenska Pyttis :)

  Hejsan!

 16. outi sanoo:

  hih hih, mä olen niin pöljä että menisin ihan uteliaisuuttani Dallas-kampaamoon. sieltä saattais saada pöyheen kampauksen tähän peruslättänään päähän.

 17. Violet sanoo:

  Satu; noin voisi mullekin käydä. Kaikki maailman aika menisi kun nyt menee vain puolet.

  Kivoja nimiä, kivoja nimiä…

  Katja; uskon että siitä on paljon iloa. Ei se muuten voisi olla niin suosittua. Siitä en vaan pidä että tekemättä jättämistä saa perustella niin kovasti. Eihän se nyt mikään must voi olla.Mulle tämä blogikirjoittaminen on luontevampaa ja jatkan tätä.

  Kirsikka; Nonnii! Olin varma että joku on sieltä. Kiitos sijainnin selventämisestä. Nyt on enää epäselvää missä on Huittinen, Konginkangas, Lieksa jne..;-)

  Pyttis -nimi on sympaattinen!

  outi; niin, kuten sanoin ihan normipaikalta vaikuttaa. Ehkä nimi ei sittenkään ole enne!

 18. Soilimaija sanoo:

  En tiedä mitävarten sinun Dolce Vitasi meni ”spam”iksi. Ehkä joku otti pahakseen että uskalsit kritisoida heidän ihanaa elämäänsä.
  Ideana saada tietää kaikista Dolce Vitoista on aivan mahtava, mutta ymmärrän hyvin ettet halua mennä ”fessebookiin”. Kysymys kuitenkin kutkuttaa…..

 19. MaaMaa sanoo:

  Dolce Vitoja on kasa Dublinissakin: ravintoloita, kahviloita, baareja, kauppoja…

  Uskomattomin nimi mihin ikinä olen törmännyt oli kahvila muistaakseni Sallassa:
  ”Äteritsiputeritsipuolilautatsi Baari”. Meillä on siitä kyltistä valokuva. Olin ehkä 5v. En tiedä onko se vielä olemassa … :D

 20. MaaMaa sanoo:

  Googlasin itse ja sain vastauksen: ko. kahvila on suljettu vuonna 2006 :(
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä

 21. aini sanoo:

  Siskon kulmilla on kampaamo Le’Tukka.. naurattaa aina vaan! :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s