Tänään kopisin

Panin vaihteeksi tänään jalkaani kengät joista kuuluu kadulla ääni. Useinmiten kuljen kuin Hiawatha, suhisen vain.   Se on kummallista koska sellainen eteneminen ei synkronoi lainkaan luonteeni kanssa.  Mutta tänään minä kopisin niin että Pietarissa asti lasit kilisivät kaapeissa. Ihmiset katsovat sellaista joka kopisee ja joinakin päivinä se on erityisen mieluisaa. Joku ehkä ajattelee: tuo on varmasti kiireinen, sillä on joku hieno työpaikka jossakin ja sillä on kiire sinne. Eivätkä ne yhtään tiedä ettei mitään työpaikkaa ole eikä edes kiirettä, vaan kopisen huvikseni vaan. Huomionkipeyttä, sanovat ne jotka eivät halua että huomataan. Voi tietysti olla että kukaan ei ajattele yhtään mitään saati sano – minä vain ajattelen että ajattelevat.

Ruokakaupassa eräs kassaneiti nousi yhtäkkiä seisomaan. Näen hänet päivittäin mutta tajusin etten koskaan ole nähnyt kokonaan. Olen nähnyt vain yläosan, työosan. Sen jatkeena olikin kaunis hame, sorjat sääret ja niissä kopisevat kengät. Alaosa ei sopinut työpaikan tarjoaman fleecejakun kanssa alkuunkaan, mutta ymmärrän miksi hän oli pukeutunut, vaikkakin vain kassapöydän alle.

Mainokset

21 comments on “Tänään kopisin

 1. Leena Lumi sanoo:

  Minä kopisen aina, paitsi lenkillä ja sisällä kotona. Korkoni piiskaavat katuja armotta. Ja kuten totesit, joinakin päivinä tuntuu erittäin mieluisalta tulla huomatuksi. Minä vain satun asumaan yliopistokaupungissa, joten kyllä noita kilpailevia koroilla soittajia riittää;-)

  Kotona etenen jotenkin suih!suih! suvella paljain jaloin ja talvella villasukissa. Korkokengissä olen ihan eri ihminen…

  Mikä päivä, että sut kuultiin Pietarissa! Minutkin on kuultu Viipurissa asti, mutta Pietariin on vielä matkaa. Tosin ostin syksyksi vielä vähän korkeammat ja korko näyttää hyvin terävältä, joten…

 2. Violet sanoo:

  Leena Lumi; minä tosiaan kopisen aika harjoin, loppujen lopuksi. Yksi ihan oikea syy on mukulakivikadut täällä. Oi niitä on paljon ja ne tekee pahaa koroille.
  Kotona aina suihsuih, ihan juuri noin;-)

  Nämä tämän päivän kopisevat ovat matalat. Vain 4 senttiä paksua korkoa, mutta hyvä ihme niiden ääni on KOVA. Oikeastaan aika miehekäs, komisariomainen suorastaan.
  Pietarin rosmot kuulivat sen takuulla.

 3. Kirsi sanoo:

  Luulen että kanssakulkijasi -etenkään siellä Euroopan kolkassa- eivät edes huomaa kopinaa. Siitä on ainoastaan itse jopa kiusallisen tietoinen, jos ei yleensä korkokengissä kopsuttele. Itse käytän korkokenkiä tai muuten kopisevia korkoja hyvin harvoin, ja niinä harvoina hetkinä keskityn liiaksikin kuuntelemaan aiheuttamaani ”meteliä”. Siis sen sijaan että suoristaisin ryhtini ja antaisin helmojen heilua. ;)

 4. Sissi sanoo:

  Kylläs kopina aina välillä kannattaa! Minä kopistelen harvoin, täällä maaseudun rauhassa kun on turha sorateillä yrittää. Vaan kylläs välillä hymyilyttää kun lähtee kaupunkiin koppakengät jalassa. Ja mies kääntää päätään heti kun kuulee korkojen kopinan, liekö tällä maalla-asumisella siihen osansa? ;-) Kumppareista kun ei kuulu kuin lits läts, jos sitäkään.

 5. Niina sanoo:

  Ihana kopinateksti,välillä on tosiaan kiva kopista:) En osaa yhtään kävellä koroilla,mutta melkein kaikissa nahkasaappaissani on pieni kopiseva korko..joten syksyt,talvet ja keväät aina kopisen..kesät läpsytän ja tassutan. Mutta juku,Pietariin asti en ole minäkään koskaan kopissut!

 6. Anna sanoo:

  Nuohan näyttää ihan minun lempinilkkureiltani! Semmoiset pikkumyymäiset joilla on hyvä uhmata turkulaista märkää syksyä :)

  Mun oli vihdoin pakko tulla kommentoimaan, kun ensin kahlasin melkein koko viikon blogin arkistoja läpi. Iso kiitos, olet pelastanut monen monta tylsää kesätyöpäivää! Löydän useita samastumiskohtia, ihan lähtien tamperelaisuudesta ja puolisalaisesta Ruotsi-ja ruotsi-fanituksesta (jota ei vielä tällä vuosituhannellakaan kovin hyvällä katsottu tamperelaisella lähiöyläasteella). Lisäksi kaksikulttuurisen perheen elo kiinnostaa. Ja ihan ylipäätään tykkään sun jutuista, ne laittaa joka kerta ajattelemaan.

  En nyt jotenkin yhtään osaa muotoilla mitä yritän tässä sanoa (ihan sellainen olo kuin fanipostia kirjoittaisin, ekaa kertaa elämässäni…), muuta kuin: kiitos! Palaan varmasti kesätöiden loputtuakin ;)

 7. Merruli sanoo:

  Minä kopisen yleensä vain juhlissa, mutta nyt on yhdet kiilakorot, jotka kopisevat oikein naisellisesti. Luulen, että kopinat loppuu pian, koska kyseiset korkolaput ovat vaarallisen liukkaat ja suutari kutsuu.

  Erään työkaverini tunnusääni on ehdottomasti napakka kopina. Jos jollakulla muulla on tapojensa vastaisesti korot, on kummallista odottaa ääneen perusteella saapuvaksi toista.

 8. Violet sanoo:

  Kirsi; älä hetkeäkään epäile etteivät huomaisi!
  En liiku erityisen varovasti edes äänekkäillä kengillä.

  Sissi; soratiellä rahisee!
  Puukengissä on minusta ihana sointi millä vaan alustalla.

  Niina; mulla ei elämässäni monia korkeita kenkiä ole ollut. En oikein luonnistu niiden kanssa kulkemaan. Mutta tällaiset kopisevat ylipäätään…kyllä se tukevoittaa oloa!

  Anna; oikein, oikein hauska kuulla että olet jaksanut lukea arkistoja! ”Puolisalainen Ruotsi-fanitus” , hehh eh.
  Faniposti on oikein hyvää. Juuri itsekin mietin sellaisen tekemistä. Palaa jatkossakin lukemaan.

  Merruli; mullei piru vie ole niitä juhlia. pakko tehdä arjesta juhlaa edes joskus. Eipä silti, ei mulla ole juhlakenkiäkään;-) On vain kenkiä joissa on kovat korot.

 9. Ilse sanoo:

  Luonteva jatko sille hamekeskustelulle. Huomaan, etten ole käyttänyt kopisevia kesäkorkkareitani vielä tänä vuonna. Töissä pystyikin jotenkin kopisemaan, joskus, ainakin vähän, mutta kotiäidin on vaikea kopista.

 10. Ilse sanoo:

  Se vielä piti, että tykkäsin tuosta intiaanisuhinasta. Ihana.

 11. Heli sanoo:

  Heippa!

  Ihan samalla lailla ajattelen itsekin – että kaikki huomaa, kun kenkäni kopisevat. Ostin joskus sellaiset ihanat valkoiset kovasti kopisevat kengät ja täytyy sanoa, että koska yleensä kuljen matalissa lätsykkäissä tennareissa, niin tunnen oloni erityisen naiselliseksi niissä koroissa. Ja oikeastaan nimenomaan siksi, kun ne kopisevat! Ja koska ne eivät ole mulle tyypilliset kengät, niin kylläpä vain on kopinani huomattu.

  Juuri tänään – kun lapset vihdoin lähtivät taas koulutielle ja äidillä oli ihan omaa yksinäistä aikaa – kokeilin uusimpia ostoksiani, ihania korollisia nilkkureita, erilaisten asujen kanssa. Ja mietin, että miksi sitä ihminen ei voisi muuttua iän myötä ja alkaa käyttää hameita/mekkoja ja korkokenkiä? Ehkä teen sen ja yllätän kaikki!

  Tuolla aiemmin oleva neulomuksesi on ihana!! Juuri tuollaisen tahtoisin. Sopisi hyvin korkokenkien kanssa!!!

  Ja huhhuh mitä juttua olikaan tuossa muki-postauksessa. Itse en ole tainnut yhtikäs yhtään kiinnittää huomiota missä mikäkin ”suomalainen” tuote tehdään. No, nyt kiinnitän!! Myös kommenttilootan keskustelut noista ruoka-asioista aiheuttivat syvää mietintää. Itse olen S-marketissa töissä ja todellakin olen monesti miettinyt sitä paskan määrää mitä hyllyt notkuu.. missä ovat aidot maut, luonnonmukaiset ruoat, kotimaiset jutut?????

  No, tulipa pitkä kommentti. Mutta kun sinun jutut on niin hyviä että niistä tulee paljon jutunjuurta. Kiitos näistä ajatuksenaiheista!

 12. Violet sanoo:

  Ilse; mille hamekeskustelulle…missä?
  Miksei kotiäiti voi kopista? Eihän minullakaan ole työpaikkaa jonka käytäviä kolistaa. Tänäänkin kävin vain lähikaupassa ja hyvin kolisi!

  Heli; on siinä äänessä jotakin…eikä mulle ainakaan tarviolla kovin korkeat, se on se ääni tärkein. Tulee sisäinen ryhti, joku noste.

  Juu, tuo neule sopisi korkojenkin kanssa.Olisi kiva vaikka sittne kun saa jo panna sukkahousut.

  On siellä hyllyillä paljon tarjontaa niin. Hyvä etten makkarahyllyille eksynyt kesällä Prismassa. Maitohyllylläkin meni vaikeaksi ja leikkeleistä en tajunnut mitään. Niin ja miljoonia erilaisia sipsejä oli kanssa.

  älä sure kommentin pituutta! Luen kaiken, ilahdun kaikesta. Sitä paitsi teidän kommentit saavat aina jonkun päässä jotakin tapahtumaan ja niistä seuraa uusia aiheita.

 13. Nina sanoo:

  Kommentoin moneen postiin kerralla, kun pitää JUST lähteä koneelta…

  IHANASTI kirjoitettu kopinaposti! AH! Mikä lukunautinto!!! =) Kiitos!

  Ja sitten tuo neule. NIIIIN ihana, että haukoin henkeä, rakastaisin sitä!!!

  Ja sitten vielä onnittelut 5-vuotisesta blogitaipaleesta. Hienoa, että olet näin tehnyt, olet varsinainen helmi blogistaniassa. Mä kirjoitin perheblogia 4 vuotta, lopetin.

  Aloitin rauhallisesti ja raikkain energioihn uuden ihan oman blogin kyllä äskettäin. Blogittaminen on niin kivaa… =)

  Ja se 5-vuotiskuva on NIIN SÖPÖ!!! =)

  Että onnea ja kiitos! =)

  Nina

 14. Katja sanoo:

  Hurmaava hyväntuulen teksti! Kiitos. Leenan kommenttia hykertelin myös. Kyllä kotiäiti voi kopista. Minulla on tuollaiset samanoloiset kopistajat, mitä sinulla kuvassa, mutta vaaleina. Ja samanmalliset ruskeat mokkasaapikkaat ja… ja… Tykkään kaikista valtavasti.

 15. Ilse sanoo:

  Ei kun tarkoitin lähinnä sitä pukeutumiskeskustelua. Että voisihan sitä pukeutua. Ja olla se parempi mekko pyhäpäiviksi jne.

  Minulla on aina (ankeasti!!!) vaunut ja koira. Paha kopista niiden kanssa. Mutta joskus iltaisin pääsen ruokakauppaan ihan yksin. Kopinaa kuuluu kohta marketin käytäviltä. :)

 16. aurinkojakuu sanoo:

  Kopina on ihan kivaa. Paitsi filmikuvauksissa täytyy liikkua kuin Hiawatha. Noloa on silloin kun kantalappu on irronnut ja kengistä lähtee eriääninen kopina: kip kop kip kop …

 17. minja sanoo:

  Ihailen ja ihastelen kopisevia!

  Mä olen hiihtäjä, suhistelen mahdollisimman littanoissa kengissä ja kumppareissa. Paljainjaloin voisin kulkea aina vaan lämpimällä. On mulla puukengätkin, niistä kuuluu ihana ääni, mutten tykkää kiinnittää kävelylläni huomiota koska tunnen itseni jäykäksi koroissa.
  Olen ristiriitainen siinä asiassa, etten haluaisi itseäni tuijotettavan, mutta tykkään silti näyttää hieman provosoivalta :D (tatuoinnit, lävistys, tukka)

 18. Violet sanoo:

  Nina: kiitos mukavasta 4-in-1 -kommentista!

  Katja: hauska kuulla. JA joo, kyllä voi halutessaan kolista. Ei ku kopista.

  ILse: ai niin se, joo.
  Tekisi mieli väittää edelleen vastaan kopina-asiaan mutta itsehän paremmin tiedät mitä voi tai ei voi;-)
  KOrkoja en ole kenellekään tyrkkäämässä. Mahtavin soundi lähtee paksuista kahden sentin ANKEISTA mummokoroista!

  aurinko ja kuu: heh he, ymmärrän hiiviskelyn tarpeellisuuden tuollaisessa paikassa.

  minja: olen kulkenut nyt noin 4 kuukautta äänettömästi. Tennaria, ohutpohjaisia sandaaleita, ainoana poikkauksena pari kertaa puukengät. Tuntui niin ihanan ERILAISELTA kun eilen kuului ääni….

  Viimeisestä kappaleesta tuli mieleen tapaus kun kerran Suomessa katsoin (kai sitten liian pitkään…mielestäni kuitenkin lähinnä ystÄvällisin silmin) nuorta naista jolla oli koko sarja kaikilla mausteilla, sanotaan noin. Tolkuttomasti lÄvistyksiä jne. Minä siis katsoin ja hän huomasi ja kysyi hyvin vihaisesti että vittuako mulkkaat?
  Sanoin että ei kun sun juttuja….kun en ole ennen nähnyt noin paljon.
  Muistan silloin miettineeni juuri jotakin tuollaiseen ristiriitaan liittyvää;-)

 19. outi sanoo:

  kopiseminen on ihanaa. pitäisi kopista enemmänkin. mulla se on vähän hakusessa, on niin paljon helpompaa vetää tennarit tai ballerinat jalkaan kun lähtee fillaroimaan. mutta silloin tällöin vedän ihan tarkoituksella korot jalkaan, ja olo on ihan eri..

 20. MaaMaa sanoo:

  Tänä kesänä minun menosta on kuulunut vain ”lips laps lips laps” kun läpsyttimillä olen painellut. Uusista wedge-korkoisista sandaaleista ei kuulu mitään, ja se on outoa kun niissä on kuitenkin ihan kunnon korko! Jotenkin tuntuu, että olen mykkäelokuvassa, kun niillä äänettömästi kopisen.
  Mutta tänään mullakin oli pitkästä aikaa ruokakauppareissulla kunnon Kopisevat Kengät. Askel kaikui tuossa sisäpihalla niin, että teki mieli pistää step-tanssien (jos oisaisin). Oi miten tärkeä ja kiireinen ja määrätietoinen olo tuli heti.

 21. Päivi sanoo:

  Minä kopisen ihan liian harvoin… mutta kopisevia kenkiä on enemmän, kuin ehdin käyttää… yhdet ballerinani jopa kopisevat, vaikka ovat ihan littanat ja korottomat.

  Yleensä nautin kopinasta, mutta joskus kopinan aiheuttama huomio suunnastaan ärsyttää.
  Miksi ne kaikki miehet kiinnittävät huomion vain siihen kopinaan? Ja kun kopisee, niin päät kääntyy. Ja jos minä tai kaverini kopisemme, niin riippuen kopinan aiheuttajasta katseet seuraavat tai kääntyvät niin harmistuneina pois. Mitä ihmettä ne oikein pelkältä kopinalta odottavat? Yksinkertaiset?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s