Vakiasiakas

Pari viikkoa sitten löysin kirpputorilta vitosella villakangastakin. Se on hyvin epätyypillisen värinen minulle ja oikeastaan juuri siksi sen ostinkin.  Myös siksi, että se on lähes käyttämätön ja juuri oikeaa kokoa.

Olen tuntenut aina koko aikuisikäni viehtymystä valkoisia kauluspaitoja kohtaan, tykännyt mustista pooloista, viihtynyt villakangashousuissa, rakastanut ”miesten kenkiä” (jotka ovat kuitenkin naisten).

Tykkään vaatteista jotka ovat jotenkin ”vanhanaikaisia” vaikken halua kuulla niiden olevan vintage saati se toinen, ärrällä alkava. Pidän hyvin leikatusta, hyvistä materiaaleista, miesmäisyydestä naisilla tiettyyn rajaan asti. Lyhyesti sanottuna: pidän asioista joista voisi sanoa basic tai perus-. Tai tylsä, sanoisi joku. Tiedättehän, vähän sellainen Greta Garbo -fiilis…

Eilen etsin kirpputorilta vimmatusti mustaa, kapeaa kravattia. Semmoinen olis räyhäkäs kauluspaidan kanssa. En löytänyt ja yksi hamekin vietiin sillä siunaamalla hetkellä kun laskin sen käsistäni. Sen olisin kyllä mieluusti ottanut. Hyvin ohutta villakangasta, aivan nilkkaan asti. Hulmusi. Tiedän tarkkaan mitä olisin pukenut sen kanssa. (Sopi se kyllä sillekin joka sen nappasi!)

Alan olla vakiasiakas tuolla kirpparilla. Siellä on lapsillekin niin kivoja juttuja usein. Eilen näin tyttöjen pienen lammasturkin joka oli ihanasti kirjailtu. Olin jo ostamassa sitä mutta ei ollut tarpeeksi rahaa mukana. Olisin ostanut ja pannut eteenpäin jollekin pienelle neidolle.

Mainokset

28 comments on “Vakiasiakas

 1. Olina sanoo:

  Tai klassinen… Greta Garbo on kyllä niin kaunis ja niin tyylikäs, että jos sellaisen fiiliksen saa itselleen, niin mikäs parempaa!

  Syksy saa haaveilemaan kirppiskierroksista. Jostain syystä nuo kauppojen vaateosastot eivät jaksa innostaa.

 2. agneta sanoo:

  Woooooooooooooooooow, I found you through my blogfriend Nina.
  Yes yes yes, I really like what I see! Nice to meet you, I will soon be back again!

  Agneta, a swedish one ;)

 3. Birgitta sanoo:

  Ihanan värinen kangas ja todella kaunis kaupunkikuva.

  Garbo; upeaa ja sopivan rentoa =).

 4. Liivia sanoo:

  Mulla oli nuorempana Greta Garbo-tyyli herrainkenkineen ,tweed-housuineen ja kraavaatteineen ym. kaikkea kuvailemaasi. Sitten 90-luvun lopussa oli tiukan mustan poolon vankka kausi, juuri muita en käyttänyt.
  Enää en tunne kotoisaksi noista juuri mitään, ruumiinrakenteellinakan ei täysin sovi, pitäisi olla vähän enemmän lautamalli.
  Tweed-pompan kyllä haluaisin ja viime syksynä kaivoin herrainkengätkin naftaliinistä, silti laitoin aina mieluummin matalat buutsit ja seisoivat vain eteisessä pölyttymässä. Mutta nilkkoihin asti pitkä tweed-hame mulla on, ja sitä olen paljon käyttänyt joka talvi.

  Takki on hyvän värinen! Ja Garbo-tyyli sopii sulle.

 5. Violet sanoo:

  Olina; kyllä, klassinen. Kun se voi olla muutakin kuin vekkihame;-)
  Jos ihan kylmästi katsotaan niin en mä tarvitse lisää vaatteita. Koska kuitenkin haluan jo ihan vaihtelun vuoksi niin on parasta katsella kirpputorien suuntaan. On ihanaa kun ei yhtään tiedä mitä niissä laareissa on pohjalla. Suosikkipaikassani on osa vaatteista rekeissä roikkumassa mutta paljon myös ihan suurissa puulaatikoissa joita on hieno penkoa.

  agneta; Welcome back, Agneta!

  Birgitta; kiitos. Kuva on kadulta ulko-oven edestä. Huomaatko että ylhäälllä melkein keskellä tuntuu olevan vaaleat kasvot….?

  Liivia; joo, ”pakottamalla” ei voi pukeutua. Kyllä se mikä luonnostaa ja ajattelematta menee päälle on ehkä se omin tyyli. VAatteet joita ei tarvitse ajatella. Sellaisissa olen eniten kotonani.
  Tuo takki on luonnossa vähän tummempi kuin kuvassa. En ikinä olisi ”uskaltanut” tuon väristä isolla rahalla ostaa mutta vitosella…

 6. vilijonkka sanoo:

  Minäkin olen aina pitänyt Greta-tyylistä ja miesten kengistä (itse aisassa olen todella kateellinen miehelleni muutamista hänen kengistään, niin kauniita ja hienosti tehtyjä). Tosin juuri nyt vaatekaapissani vallalla on hieman romanttisempi ja löysempi tyyli, johtuen ehkä nykyisestä vartalon mallistani, sillä mielestäni niihin valkoisiin kauluspaitoihin ja villakangashousuihin sopii paremmin selleinin hoikempi, no, niin kuin sinä. Mutta ehkä joskus taas kunhan pilates ja punttis tuovat lisätuloksia…

  Kaunis kangas, valoinen lanka tuo siihen sopivasti särmää.

 7. vilijonkka sanoo:

  Äh, toki valoinen mutta tarkoitin toki valkoinen.

 8. Kirsikka sanoo:

  Minua viehättää tuo Garbo-tyyli myös mutta en sitä oikein itselleni voi toteuttaa kun olen rakenteeltani jotain ihan muuta kuin pitkä ja hoikka ;) Juuri sunmallisella se parhaiten toimii. Ihana väri tuossa takkikankaassa, siinä on just mun vihreetä, nam.

  Kun ajattelen alkusyksyä ja sitä aikaa kun alkaa olla pientä kirpeyttä ilmassa, mulle tulee jotain tiettyjä kankaita ja tietynlaisia vaatteita mieleen. Ja ne on just tweed, villakankaat, neuleet, tietynlaiset nahkakengät. Tuo ”kuva” on jo vuosia tullut mieleeni kun ajattelen alkavaa syksyä. Mutta en kuitenkaan kulje itse tuollaisissa kamppeissa, en tiedä miksi mutta ehkä joskus…

  Hei, pukeudu oikein viimesen päälle Garbo-vermeisiin ja laita kuva tänne, olis kiva nähdä! Jos vielä löydät sen mustan solmion niin se olis piste iin päälle!

 9. Mä tuossa keskustan kauppoja yksi päivä kierrellessäni tuumin, että enää en sinne lähde. Päätin löytää vaatteeni kirppareilta, tehdä itse tai tilata netistä.

  Mä pystyn kuvitella sulle just tuollaisen tyylin kun kuvailit. Sopii kuin naula otsaan! Itsekin olen miettinyt tyyliasioita (pakosta) viimeaikoina. Sellainen perus, vanhahtava, istuvin leikkauksin, simppeli mutta samalla vähän rosoinen olis mielessä. Naisellinenkin, muttei kovinkaan röyhelöinen. Saas nähdä mitä sitä saa aikaiseksi. Mm. NE kengät ois tulossa suutarilta ens viikolla ja pääsevät kyllä heti käyttöön :)

 10. Marjatta sanoo:

  Kauniin takin oletkin löytänyt ja edullisesti. Sinulla on siellä paljon kirpputorivaihtoehtoja ja second hand -kauppoja. Viime mainituistakin voi tehdä kohtuuhintaisia löytöjä. Petit rien lienee edelleen olemassa? Se on kaikkea mahdollista myyvä ja yksi edullisimmista, sillä myytävät tulevat lahjoituksina Suomen SPR:n ja Pelastusarmeijan kirpputorien tapaan.

  Klassinen Garbo-tyyli on varma valinta. Pintamuoti kirkuvine väreineen- hui kauhistus! Ei tännekään mitään röyhelöitä.

 11. himalainen sanoo:

  Ihana tuo lehtikuva, näin vahingossa heti ne kasvot, hassu tunne. Jotenkin liplattava kuva, vaikkei kai lehdet liplata. Pitäisi ehkä havista, mutta minulle tuo kuva liplattaa.
  Syksyisiä vaatteita mietin myös, takkiakin. Juuri tänään katselin lehdestä repimiäni kuvia, niissä oli paksut villakangashousut, kävelykengät ja villatakki, tykkään sellaisesta. Ne on jotenkin varmat vaatteet, turvalliset, tukevat. Syksyyn kai tarvin tukevuutta, varmuutta, kun mieli häilyy kesästä luopumisen haikeudessa ja syksystä nauttimisen ilossa.

  Nyt muistin samalla asian jonka jo unohdin, tämä hajamielinen pääni. Se aikaisempi kirjoituksesi, jonka vieläkin muistan, se oli kaksi vuotta sitten. Kaksi kohtaa siitä. ”Viime päivät ovat olleet yhtä siirtymää” ja ”Olen kylpenyt paljon ammeessa”. En tiedä, miksi ne edelleenkin vaikuttavat minuun niin paljon, niissä on sellainen arjesta hetkinen irti. Sellainen, että on tavallinen syyspäivä, jolloin kaikki muuttuu koko ajan, mutta hetken verran voi keskellä päivää mennä pois siitä muutoksesta, liukua vain eteenpäin. Viime viikolla ystäväni lähti kesken päivän pois töistä, lopetti aiemmin vain, koska tuntui siltä. Lähti metsään istumaan. Minä ajattelin, että voisi jonain päivänä tehdä niin, että laittaa keskellä päivää kylvyn.
  En kai osaa selittää edes oikein tätä juttua, mutta olisi kiva karata hetkeksi tavallisesta päivän kulusta, päätyä johonkin muuhun vain, vaikka sitten hyvän kirjan pariin.

  Ihana syksylöytö sinulla, on mukavaa ajatella, että kirpparilta löytää hyviä kestäviä tyylikkäitä vaatteita, jotka ovat jo palvelleet, jotakuta,joka on niistä huolehtinut hyviän ja sitten saavat jatkaa palvelua ja niistä huolehditaan edelleen.

 12. tytti sanoo:

  Klassinen tyyli viehättää, varsinkin jos sen asustaa pikkuisen ronskiksi. Itse etsin pitkään juuri mainitsemiasi miesten kenkiä, mutta naisten lestillä. Ja voi onnea, viikko sitten löysin ne! Luulen että ne tulevat olemaan todella pitkäikäinen hankinta, tyylillisestihän ne ovat ikuiset…

 13. Ansku sanoo:

  Sanoisin, että viitosella hyvää mieltä on hyvä ostos. Väri on ihana, jotenkin syksyinen.

  Minä olen kirpputorien totaalikannattaja. Harmillista, että pienellä paikkakunnallani ovat aika heikoissa kantimissa. Mutta löytyy täältä myös kierrätyskeskuksen tapainen, johon vaatteita ja tavaraa kuskaavat ne, jotka eivät jaksa varata myyntipöytää (lue:minä). Sielläkin olen tehnyt aivan käsittämättömän hienoja löytöjä eurolla tai parilla.

  On niin totta, että toisen romu on toisen aarre!

 14. Violet sanoo:

  Vilijonkka; mielipideasioitahan nämä mutta mielestäni hyvin istuvat mutta silti väljät housut imartelevat melkein millaista vartaloa tahansa. Ei ehkä passaa ihan kauhean lyhyelle mutta muuten.

  Kirsikka; mutta aatteles jotakin juuri sinun mitoillesi passaavaa valkoista paitaa…enemmän sellainen minusta ryhdistää ja vaikka hoikentaakin (jos sitä vaikutelmaa halutaan) kuin sanotaan nyt vaikka trikoopaita.

  Voin joskus vähän pukeutuakin;-) Olenhan mää ennenkin monenmoisia kuvatuksia ottanut. Tulee nyt mieleen eräskin uimalakkijuttu.

  Hanna; kaikkea en edes haaveile löyvänäni kierrätyskeskuksista tai kirppareilta. Esim. neuleet eivät yleensä ikinä ole siinä kunnossa että kannattaisi. Samoin yleensä kaikki valkoinen on entistä valkoista…

  Mutta just joku takki on ilo löytää halvalla!

  Naisellista joo kiitos mullekin, en halua että mieheltä näyttäisin. Mun mielestä miehekkäät vaatteet suorastaan korostavat jo itsessään naisellisuutta ja voihan aina olla joku pikku juttu siellä..mutta ei mitään röyhelöitä, juu.

  Marjatta; suosikkipaikkani (mistä tämäkin takki on) on juuri tuo mainitsemasi ketju. ”Omani” on rue Americainella.

  himalainen; varmaa, turvallista ja tukevaa. Hyvin määritelty. Viikonloppu on ollut lämmin ja suurin osa ihmisistä on liikkunut kesähepenissä puoli alasti. En pysty siihen enää. Ei vaan kiinnosta. Olen sitten hionnut vähän paksummissa. En vaan jaksa enää. Kesä on multa nyt henkisesti ohi.

  Ihmeellistä että muistat nuo lauseet! Olen siitä ihan kauhean otettu.

  Niin kirppareilta voi löytää mutta totuus kuitenkin on että suurin osahan on aivan kauheeta roinaa….

  tytti; joo, ronskia saa olla! Joku ristiriita mielellään aina. Liittyköön muotoo, väriin tai tyyliin.

  Ansku; totaalikannattajaksi minusta ei ole. Haluan myös uuden kosketusta ja on asioita joita ei ikinä käytettynä löydä. Mutta on hauska ajatella että voi esim. löytää ihan kelpo takin ja siitä säästyneet rahat voi käyttää vaikka niin että ostaa astetta rouheammat kengät kuin mihin muuten olisi ollut varaa!

 15. minjo sanoo:

  Ihana takki!!! Meinasin just kysyä, että etkö paljastaisi kaupan osoitetta, mutta nyt huomasinkin sen jo sun vastauksessa. :-) Meillä päin kaikki vaatekirpparit on järkkyjä, mutta aikaisemmassa asuinpaikassa löysin aina silloin tällöin jotakin kivaa päälle puettavaa kirpputorilta. Viisi euroa on huippujuttu, siihen hintaan voi ostaa ihan erilaista kuin yleensä ja voi vaikka korjaillakin, jos on tarpeen. Mä haaveilen kans ”miesten kengistä” syksyksi. En tiedä löydänkö, mutta ajatuksena on etsiä. Lieköhän ensimmäinen inspiraatio niihin oli jotkut sun kengät, mistä joskus kirjoitit. Nyt niitä on kyllä näkynyt muuallakin, mutta muistelen, että ensimmÄisen kerran pysÄhdyin ajattelemaan sellaisia sun jostakin jutusta aikaa sitten. Kiitos vaan inspiraatioista…

 16. Mei sanoo:

  Ihana syksyinen takki!! Täällä Helsingissä on vaikea löytää laatua tai edes siihen viittavaa mitenkään kohtuuhinnalla satunnaisilla kirpparireissuilla. Pitäisi olla aikaa koluta, mutta turhauttaa. Maakuntareissulla nappasin muutaman löydön kiireesti kassiini.

  Oma tyylini on ristiriitoja täynnä. Hermostun helposti, kun alkaa tuntua liian harmoniselta ja tyylikkäältä ja repäisen sitten -välillä itsenikin kiusaksi.

 17. Niina sanoo:

  Ihanan värinen takki! Ja miten sopiikin nuo kuvat niin yhteen! Minä haluaisin herrainkengät,sellaiset nauhalliset,kopisevat,nahkaiset,kärjestä vähän suipot. Vaan mistään en meinaa löytää..kirppareilla on sellaisia melkeinhyviä mutta haluan täydelliset. Luotan siihen,että ne tulee joskus jostain vastaan:)
  Ja niin,kirpparilta on ihana tehdä löytöjä,varsinkin siis sellaisia halpoja&hienoja..mutta on uusissakin vaatteissa tosiaan hohtonsa!
  Ja tyylistä vielä..minusta tyylisi on klassinen,mitä siis olen kuvistasi päätellyt. Ja se on ihailtavaa! Harvalle naiselle se sopii,siis minun mielestäni..ja sinä olet yksi niistä.

 18. Marjatta sanoo:

  Rue Americainilta olen minäkin tehnyt monia löytöjä, kiitos siellä asuvan ystäväperheen. Jossain vaiheessa he asuivat Waterloon lähellä (skandinaavisen koulun takia), silloin kävimme muutaman kerran Waterloon sunnuntaikirpputorilla ja hinnat olivat siellä alhaisennat kuin keskustan tuntumassa.

  Brysselissä asuvana tiedät ja tunnet varmasti paikat, näitä on vaan hauska muistella.

 19. Violet sanoo:

  minjo; mun kengistä vuosien varrella kyllä hyvin suuri osa on jotenkin ”miesmäisiä”. En osaa olla jos tulee liian sievä olo.

  Mei; joo, sattuma sanelee paljon ja tietysti mitä enemmän aikaa koluta, mitä useammin voi käydä katsomassa…sen paremmmin saattaa onnistaa.

  Kuvailet varmaan sitä mitä minä kutsun Rouvaoloksi. Sellainen kun tulee niin on pakko tehdä jotakin ja aivan heti. Se voi tulla jostakin ihan pikku jutusta. Menee jotenkin liian tätimäiseksi (tai oikeastaan riittää että TUNTUU siltä. Samatkin vaaatteet nimittäin tuntuvat eri päivinä erilaisilta).

  Niina: mulla on kiikarissa yhdet kengät, ovat olleet jo puolisen vuotta…kuvailemasi kaltaiset….saa nähdä.
  Ilahduttaa tuo tyylikommenttisi. Kiitos vaan!

  Marjatta; muistele vaan;-)! Semmonen kuin Foxhole on aika kiva, niillä on pari liikettä mutta hinnat aika korkeat.

 20. mp sanoo:

  Sinulla on todella hyvä tyyli! Ihailen ihmisiä jotka osaavat määritellä oman tyylinsä. Tai edes yrittävät määrittelemistä ja sillä tavalla tekevät prosessista tietoisen.

 21. pia sanoo:

  kun kavin zarassa katsomassa viime viikolla minusta taman syksyn myoti on juuri mita kuvailit. miesten housuja, paitoja, kenkia ja tweedia. taalla ei syksyn muoti nay koska kesat talvet samoissa varvastossuissa mutta kayn zarassa aina valilla kurkkimassa.

 22. Mei sanoo:

  Rouvaolo -hyvä sana- juu, hui kauhistus! -Vaikka kohta 40 linssissä ja naimisissakin oltu yli 10 vuotta ;)

  Oma fiilis vaatteissa vaihtelee tosiaan ihmeellisesti päivästä toiseen.

 23. Tiedäntiedän! Teetin toissa vuonna itselleni Greta Garbo -puvun Bangkokissa. Eli miesten puvun, mutta itselleni. Ja jestas, että oli vaikea löytää tarpeeksi pientä ja kapeaa solmiota! Olen niin kapea ja pieni, että tavallinen kraka näyttää kaulassani ruokalapulta.

  Ja aiheeseen liittyen katsoin kaikka coco chanelit juuri perä perään miehen kanssa. Kolme erilaista versiota tuosta aikansa poikatytöstä.

 24. jatkan luettuani muita kommentteja: Pidän vartalonmallistani, mutta juuri tuohon garbopukuuni sopisi paremmin vähän pehmeämpi vartalomalli ja rinnat. Eli juuri päinvastoin tunnunn ajattelevam kuin kaikki muut.

 25. MaaMaa sanoo:

  Oletko tutustunut brittiläisiin Church -kenkiin. Niillä on aivan jumalattoman kauniita ”miesten kenkiä naisille”. Tosin hintakin on törkeä, mutta ne onkin sellaiset ikuisuuskengät.

  Mulla on syksylle/talvelle muutama sellainen ”miesmäinen” asuste; suoraa housua, kauluspaitaa, liiviä. Tummia värejä. Tykkään tosi paljon ja odotankin (vähän) jo, että syksy sapuu ja saan töitä ja voin pääsen niitä vaatteita käyttämään.
  Tosin tykkään tyttömäisistä mekoista ja hameistakin….

  Kaksonen, mikä kaksonen ;)

 26. Violet sanoo:

  mp: kiitos! Samoin minä ihailen.

  pia; tuommoista se taitaa olla vähä joka syksy;-)

  Mei: Se rouvaolo on ärsyttävä. En mä varsinaisesti yritä nuoremmalta näyttää koska tämä liki 43 on musta oikein jees, mutta se rouvaolo onkin sitä että on liikaa harkittu ja kaikki sopii ”liian hyvin”. Tai on jotenkin nössön näköinen. Liian kiltti.

  eilentänään: Ymmärrän mitä tarkoitat. Ei olisi niin suurta vaaraa että näyttää ”kolholta”.
  Joo, kapea musta (tai hyvin yksioikoisen värinen) solmio mulla haussa edelleen.

  Maamaa; Juu, tunnen kengät! Niillä on Brysselissäkin liike. Hinnat menevät kyllä yli mun kipurahan vaikka uskon että saisi kestävät.
  Ihanat sivut niillä muuten…tai siis pari hienoa vanhaa mv-kuvaa.
  http://www.church-footwear.com

  Pariisissa on semmonen kuin Clif. Niillä on kolme liikettä 6.ssa kaupunginosassa ja myyvät netin välityksellä myös.
  Mulla on yhdet sieltä ja voin vain kehua.
  Katsos: http://www.chaussures-clif.com
  Varoitus; siellä on seassa jotain ihan kauheitakin töppösiä;-)

 27. Jaana sanoo:

  Tosi kaunis kuosi! Totta on, että usein käy niin, kun ”äkkää” mukavannäköiset kengät, niin ne on miesten… Lesti voiskin olla passeli, mutta kun jalan pituus ei riitä!

  Lähden viemään kirppislastia. Katsotaan tuleeko paluukuormassa mitään…

 28. MaaMaa sanoo:

  Kiitos linkistä ja vinkistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s