Minulle tarjottiin viinirypäleitä

Alimman kerroksen miehellä on talon takana ihan pikkuinen piha. Siellä kasvaa viinirypäleitä. Sain tänään maistaa ja olivatpa makeita! Linnut ovat tuhonneet suurimman osan mutta jotakin saa kuulemma aina omaankin suuhunsa, sanoi hän.

Oli näitä viinirypäleasioita mutta ikäviäkin: hän joutuu muuttamaan pois. Omistaja ei enää uusinut vuokrasopimusta. Kun tämän vanhan miehen vaimo kuoli omistaja oli luvannut että mies saa asua tässä kuolemaansa saakka. Alkeelliset olot ja pieni vuokra, tutuksi tulleet kulmat ja tuttuja talossa ja naapuritaloissa. Tässä on hyvä odottaa kuolemaa sanoi vanha mies katujuhlissa. Hiukan humalassa ja hiukan pilke silmäkulmassa mutta totta kuitenkin. Mutta se paska omistaja käänsi takkinsa ja seliseli nyt pitää remontoida asunto ja hänpä panee sen vuokralle semmoiseen hintaan ettei se enää ole mahdollinen entiselle asukille. Sama kohtalo tuli kakkoskerroksen miehelle. Yhdeksän vuoden sopimus päättyy eikä sitä uusita enää.

Olen niin pahoillani noiden molempien miesten puolesta. Kummallakin olisi ollut ihan hyvä tuossa. Heille riitti se asumisen taso mihin olivat tottuneet. Halpa vuokra oli enemmän kuin tervetullut. Mihin ihmeeseen he nyt?

Mainokset

14 comments on “Minulle tarjottiin viinirypäleitä

 1. maria.hyle sanoo:

  Tuli niin surullinen olo miesten puolesta.Tänään olin isäni luona uudessa hoitokodissa äitini kanssa.Kyseli rauhallisena äidiltä asuuko tämä kaukanakin?Ja olisi mukava tavata.Oli pitkästä aikaa rauhallinen olossaan.Kuin ennen kotona. Koti on tärkeä ,vaikka pieni loukkokin.Nuo miehet olisivat ansainneet parempaa.Kurja vuokraaja!Kuvissasi surua vaikka kuvaavat herkkuja,

 2. Ansku sanoo:

  Tuntuu yleistyvän, maasta riippumatta, tuo vanhempien ihmisten arvostamisen katoaminen. Kyseisessä tapauksessa olisi kyllä vuokranantaja ollut epäkohtelias lupauksensa peruessaan, oli vuokralainen minkä ikäinen hyvänsä. Mutta että vanha mies! Tulen melkein vihaiseksi näistä, enkä osaa nähdä yhtään pätevää syytä tuollaiseen toimintaan. Tulisipa järkiinsä.

 3. Savu sanoo:

  Surullista tosiaan! Heti alkaa ajatus laukata: onko miehellä perhettä, lapsia, jotka voisivat tulla apuun. Tai sittenkin mahdollisuutta löytää samalta alueelta edullinen koti. Voi ei, ahdistavaa. Tämä murehtiminen minulla liittyy samaan kuin sinun ”mitä sinä kaikkea muistelet/mietit” juttu. Mullekin on sanottu, ettei kannata kaikkea murehtia. AI EIKÖ?! Ihanko totta. No kiva kun kerroitte, nytpä lopetankin HETI. Ikäänkuin voisi. Aargh.

 4. Merja sanoo:

  Oletan ettei teillä ole sama omistaja kuitenkaan kyseessä..

  Lupausten peruminen on todella epäreilua. Harmillista. Mutta toisaalta.. sitähän se vuokralla asuminen on, koskaan ei tiedä kohtaloansa. Meillä meinasi tulla samanlainen vuokrannousu vastaan Kaliforniassa, mutta taisteltiin.

 5. Violet sanoo:

  Maria; on varmasti sinullakin hyvä mieli jos tunnet että isälläsi on nyt hyvin.

  Ansku; sillä onko epäkohtelias tai ei ei ole nykymaailmassa mitään virkaa silloin kun on kyse rahasta…kuten nytkin.Molempien miesten asunnot ovat niin alkeellisessa kunnossa että niistä ei ole voinut paljon vuokraa pyytäkään. Vaan annas kun korjataan, parannetaan (mikä usein tosin tarkoittaa vain pintaremonttia…) jne. niin johan tuottaa tuokin kohde! Vuokranantaja itse meille myhäili että nyt saa tuosta 450 € ja aikoo remontin jälkeen vuokrata sen hintaan 1400€. En voinut yhtyä riemuunsa.
  Ei hänelle ole edellytyksiä tulla järkiinsä. Kyseessä on mies jolla on yli 20 muutakin vuokraasuntoa ympäri kaupunkia, hän itse asuu tuolla jonkun matkan päässä paikassa joka muistuttaa lähinnä palatsia minun silmissäni eikä hänellä ole kuin suuria puheita ja lupauksia. Ei hän oikeasti mistään välitä.

  Savu; miehellä ei ole ketään, siinähän se. Naapuritaloista ne jotka ovat tulleet tutuiksi ja jotka ovat miehen (ja olivat vaimonsa) ystäviä ovat kertoneet että kun vaimo kuoli niin mies meni lähinnä vähän sekaisin. Siitä asti hän on saanut monenlaista apua näiltä katumme kivoilta ihmisiltä, yläkertansa mieheltä ja meiltäkin. Semmosta silmälläpitoa, postien hoitamista joskus ja jotkut tuovat hänelle painavia juttuja kaupasta jne.

  TOKI kaikki tuo voi onnistua uudessakin paikassa jos saa suhteet syntymään mutta hyvin suuri epätodennäköisyys kuitenkin.

  Omistajalla on niin suuret puheet että alta pois. Kun muutimme hän rehenteli että ihan kohta pannaan sitten talon rappukäytävä hienoon kuntoon. Maalia seiniin ja korjataan portaita jne. Miehen kanssa aavistelimme ettei niin tule käymään mutta ei se meitä haittaa, emme me rapussa asu ja vaikka se onkin aika ruppasessa kunnossa niin se on oikeastaan aika kaunis noin.
  Mutta ne puheet…hoh hoijaa.

  Merja; sama mies omistaa koko talon. Hänellä on täysi oikeus tehdä noin. Täällä vuokrasopimus tehdään ensin kolmeksi vuodeksi, sitten jos uusitaan niin yhdeksäksi vuodeksi. Sinä aikana asukasta on hyvin vaikea saada pois ilman tosi päteviä syitä, mutta kun kausi loppuu, voi sopimuksen purkaa. Niin hän teki. Odotti siis siihen asti.
  Meillä uusittiin tänä kesänä sopimus eli 9 vuotta voimme olla ”turvassa” – tosin en mitenkään usko että olemme niin kauan. Muutaman vuoden ehkä kyllä.

  Omistaja saatiin vihdoin meillekin katsomaan niitä vesivahinkoja ja kyllä nyt tuli mieheen liikettä!
  Ai miten nautin hänen ilmeestään kun näki ettemme ole liioitelleet ongelman kanssa…

 6. Marjatta sanoo:

  Surullista luettavaa, sympatiat ovat ilman muuta miehen puolella. Toki toivoisi, että miehen ei tarvitsisi sittenkään muuttaa pois, kun naapuriapukin toimii noin hyvin.

 7. Pirkko sanoo:

  Sain itseni kiinni omituisesta ajatuksesta kun luin miesraasusta. Ensin tuli sääli, sitten havainto: jos kyseessä olisi tätiraasu säälisin todennäköisesti vähemmän. En saa kiinni langanpäästä, mutta jostain syystä tuntuu, että tädit kyllä pärjäisivät monessa, mikä miehelle katastrofi.

 8. Iiris sanoo:

  Hitsi kun tuli yhtä aikaa vihainen ja surullinen olo! Mua jotenkin aina riipii, kun ihmisten YHTEISÖT puretaan tai hävitetään. Nyt meni vanhalta mieheltä yhteisö, johon hän kuului. Naapurit, tutut kulmat, tuttavat…
  Pirkko: mielenkiintoinen näkökulma! Ja jotenkin tavoitan (luulen ainakin), mitä tarkoitat :)

 9. Ppi sanoo:

  Tulipa paha mieli hänen puolestaan. Kuinka kauan asuivat siinä ja mies vaimonsa jälkeen yksin? Kodiksi on takuulla mieltänyt asuntonsa. Voihan kehveli.

  Olen monesti miettinyt, kuka/ketkä nämä talot omistaa Belgiassa, Ranskassa, yleensäkin Keski-Euroopassa? Kun lukee juttuja, suurin osa asuu nimenomaan vuokralla.

  Niinkun mitä nämä taloja omistavat ihmiset ovat?

  Kauheesti kysymysmerkkejä mulla!

 10. Mimmi sanoo:

  Kurjaa että vuokraisäntään iski rahanhimo. Naapurinne kuulostaa hellyttävän ihanalta. Meidän talon vanhuksetkin tuntuvat olevan sitä mieltä, että talon vasta ostanut opiskelija-asuntosäätiö yrittää ajaa heidät kaikin keinoin pihalle, vaikka on luvannut että saavat asua niin kauan kuin haluavat. Tässä talossa asuu aivan ihania vanhoja ihmisiä, parista on tullut jo suorastaan melkein ystäviä näiden muutaman viikon aikana. Sääli, jos heidät yritetään savustaa ulos, voi sitä elämänkokemuksen määrää joka välittyy lyhyestäkin keskustelusta heidän kanssaan.

 11. Kati sanoo:

  Näitä ihmisiä riittää, ikävä kyllä. Itse pidin kovasti pahaa mieltä lapsuudenkodin naapurintädistä, joka asui taloyhtiön omistamassa asunnossa vuokralla, oli asunut ainakin 50 vuotta ja tehnyt miehensä kanssa talonmiehen töitä, paljon myös asioita ihan omalla ajallaan ja palkatta. Sitten kun taloon tuli isompaa remonttia, tietyt sijoittaja -omistajat ilmoittivat, että ei kai tämä mikään hyväntekeväisyyslaitos ole, eli mummon asunto myyntiin vaan ja mummo ulos. Onneksi lapset pystyivät ostamaan asunnon eikä asiasta tarvinnut edes kys. rouvalle kertoa, mutta aika harvoin olen nähnyt isääni niin vihaisena ja pahoillaan kuin tuon episodin aikana. Vieläkin pistää itseäkin vihaksi…

  Jotta ymmärrän tunteesi. Jotenkin voisi kuvitella, että tuokin hra sijoittaja voisi vielä hetken odottaa, että pääsee repimään sijoituksistaan lisätuottoja.

 12. Sissi sanoo:

  Voi ei. :(

  Vaikkei toiselle ihmiselle mielestäni saisi toivoa pahaa, toivon sille vuokra-antajalle kovasti ongelmia omassa lukaalissaan tämän jälkeen. Tosin mitäpä se auttaisi, varmaan hän nostaisi vuokria muissa asunnoissa, jotta saisi omat ongelmansa hoidettua.

 13. Ilse sanoo:

  Omien nurkkien omistaminen on välillä ajatuksena turhauttava ja tyhmä ja vanhanaikainen ja kuka muka haluaa olla tässä paikallaan aina, ja sitten on tuollaistakin. Voi höh. :(

  Ihailen kykyäsi ottaa vastaan viinirypäleet ja kohtalo.

 14. Violet sanoo:

  Marjatta; kyllä täytyy. Siis molempien. Meidän allamme asuva n. 55-60 -vuotias sanoo löytäneensä jotain ja muuttaa ennen kuun loppua jo. Vanha mies katutasosta omistajan mukaan ”ennen vuoden loppua”.

  Pirkko; ihan samoja ajatuksia mulla! Tunnen ylipäätään aina suurempaa sympatiaa setiä kuin tätejä kohtaan ja ehkä siksi kun itsekin on ”täti” jotenkin luulen että me pärjätään aina jotenkin (vaikkei se tietysti aina niinn ole jos on vanha ja sairas ja vaikka mitä.)

  iiris; no JUURI se. Yhteisö. Tällaisessa isossa kaupungissakin sellaiset ovat ihan mahdollisia ja totta.

  Ppi; siitä vanhasta tiedän että vaimo kuoli joskus viitisen vuotta sitten. yhteensä on asunut tässä 12 vuotta. Tämä meidän omistaja (n. 55-v.) ei tee muuta kuin omistaa asuntoja. Itse on kertonut. Vaimonsa on lakimies.

  Mimmi; no voi ihme siellä teilläkin…Tykkään kun eri-ikäisiä ihmisiä asuu luontevasti lähekkäin. Eihän se aina toimi, ihmisistä kiinni toki, mutta on parhaimmillaan antoisaa kaikille.

  Kati; ymmärrän vihan! Voi helevetti etten paremmin sano.
  Niin, enpä oikein usko että meidän omistajakaan varsinaisesti nälkäänsä kuolisi jos antaisi edes tuon vanhan asua vielä sen muutaman vuoden. Hän on jo yli 80 eikä ihan superkunnossakaan.
  Ärsyttää aivan hitosti se laupias samarialainen -esitys mitä omistaja on kovaan ääneen pitänyt…että miten hän on niin hyvä ihminen kun antaa miehen asua siinä ”loppuun asti”. Sitten tulikin mielenmuutos.

  Sissi; uskon että hänen suurin ongelmansa on ahneus.

  Ilse; ollaan aina asuttu vuokralla ja onhan sitä monenlaista omistajaa ja naapuriakin ollut. Silti jatketaan;-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s