Sivistyneesti eksyksissä

Eilen eksytin itseäni ihan tarkoituksella. Se on yksi suurimmista huveistani. Kuljen tuolla ja hilpaisen kadulle jota en tunnekaan. Haluan kuitenkin olla sivistyneesti eksyksissä eli tietää koko ajan missä olen. Mieluiten aika tarkalleen. Onhan siinä ristiriita.

Olen alkanut kysellä ihmisiltä tietä. Ennen en olisi suin surminkaan kysynyt. Minulle on ollut kunnia asia tietää missä päin kartalla painelen. On se vieläkin mutta nyt kysyn helpostikin kun on myönnettävä kulkevansa hukan teillä.  Kysyn kuten täällä päin kysytään. Ei mitään ”mahtaisittekohan ehkäpä tietää missä on rue X” vaan suoraan vaan ”rue X, s’il vous plaît!”.  Kyllä ne yleensä auttavat. Silloinkin, kun eivät yhtään tiedä.

Mainokset

15 comments on “Sivistyneesti eksyksissä

 1. Pirkko sanoo:

  Aina silloin tällöin päätän vähän eksyä, mutta useimmiten se epäonnistuu. Surku, sillä eksymällä löytyy joskus ihanuuksia, Helsingissäkin.
  Ranskanmatkalla sensijaan eksyimme vaikka pätimme löytää. Jouduimme kysymään tietä. Ystävällinen neuvoja viittoi pätevästi oikean suunnan, mutta myös neuvoi:”Ensin sanotaan Bonjour, sitten vasta kysytään”.

 2. maria.hyle sanoo:

  Turvallisesti eksyksissä oleminen kuulostaa aika veikeältä.Tuo kuppikuva se on upea!

 3. Celia sanoo:

  Voiko olla eksyksissä, jos tietää missä on? Anteeksi halon hiuksia, paha tapa. Uusi yritys: olitko eksyksissä niin, että kun, et tiennyt enää missä olit, kysyit neuvoa?
  Eksyimme kerran Roomassa ikäville kulmille, jossa ei enää uskaltanut kysyä neuvoa tai muuten olisi joutunut oikeasti hukkaan.

 4. Violet sanoo:

  Pirkko: Päivää sanotaan, se on selvä!

  Maria; joo kato kun on neitsyt horoskoopiltaan niin pitää olla hallitusti kadoksissakin!

  Celia; Tuota…yritin tässä olla hiukan ns. hauska.
  Minulle se ”sivistyneesti eksyksissä oleminen” on sitä ettei ole sitä ( eksynyt ) sitten tipan vertaa.
  Minä olen sen verran varman päälle että silloinkin kun haluan kulkea ”tuntemattomissa” paikoissa tiedän kuitenkin tarkkaan missä menen. Jänishousu, you see.
  Niin, enkä siis eilen kysynyt yhtään keneltäkään, mutta olen alkanut kysellä. Yleensä tiedän vastauksen itse 95 % varmuudella mutta kysymiskynnys on laskenut, eli saatan kysyä huvin vuoksi.

 5. Violet sanoo:

  Vielä, Celia; minun blogissani ei tarvitse kainostella hiusten halkomista. Et voi olla siinä minua pahempi. Osaan halkoa jo halotutkin, nimittäin.

 6. tytti sanoo:

  ”Mieluiten aika tarkalleen” :) Kyllä. Elän neitsyt-miehen kanssa ja juu, mieluiten aika tarkalleen.
  Hallittu eksyminen on tosiaan mielenkiintoista. Kotikaupunkini on vain niin pieni, ettei se onnistu. Paitsi jos lähtee metsään, ja metsään eksyminen – edes hallitusti – ei houkuttele.
  Ihanat kuvat.

 7. än. sanoo:

  Voi minäkin tykkään itseni eksyttämisestä! Harrastin sitä Helsingin-aikoinani paljonkin, joskus siinä jopa hetkeksi onnistuinkin. Nykyisessä kaupungissa saa tehdä vielä enemmän töitä eksyäkseen.
  (Ai niin, uusi blogisi lukija tässä ilmoittautuu. Hyvät jutut ja kauniit kuvat sulla, tykkään!)

 8. maijja sanoo:

  Taas kuin minua kuvailisit! Turvallisesti eksyminen, tahallinen hortoilu, uteliaisuudessa uskallus ja silti sisällä se jänishousu. En erityisemmin pidä siitä aidosta eksymisestä, menetän malttini ja alan kiristellä leukaperiä.

  Olen lähdössä matkalle ylihuomenna! Siellä eksyn takuulla, mutta en aio ressaantua. Onhan siellä joku 12 miljuunaa ihimistä jolta kysyä suuntaa.

 9. Merruli sanoo:

  On viisautta oppia kysymään neuvoa. Minä olen vielä harjoitteluasteella, ihan hevillä ei tule neuvoja pyydettyä ja kartankin pidän mieluiten piilossa. Sitten sitä joutuukin kävelemään korttelikaupalla väärään suuntaan ja takaisin.

 10. Violet sanoo:

  tytti; uskoakseni sulla on sitten käsitys siitä mistä nyt puhun. Aika tarkalleen.

  án; tervetuloa uusi! Kyllä mää enimmäkseen olen sellainen joka kävelee aina samoja katuja, tilaa aina saman pizzan, katsoo samat elokuvat ja ohjelmat eikä juuri harrasta syrjähyppyjä missään asiassa.

  maijja; aito eksyminen aiheuttaa mullekin maltin menetystä ja kiristelyä. Onhan se kiva sanoa että silloin voi ”tutustua uusiin ihmisiin ja pääsee kokemaan uusia asioita” mutta kyllä se enimmäkseen on aika perseestä ja aikaa tuhraantuu.

  Mihin matkustat??

  Merruli: no onhan se. Ei aina tarvitsisi olla niin paukapää jäärä kuin olen. yritän vähän oppia muuta. Kengät ja jalat kuluvat muutenkin.

 11. Marjatta sanoo:

  Tien kysyminen ei ole ollut minullekaan helppoa. Kokemusta kuitenkin on, esimerkiksi postitoimiston etsimisessä. Miten ne ovatkin aina niin hankalassa paikassa. Välillä on opastettu aivan väärään suuntaan, onneksi aina on löytynyt.
  Nuorempana suunnistin paljon ja oli myös useita kertoja vaeltamassa Lapissa. Miten sitä lieneekään selvinnyt, kun on kulkenut kartan ja kompassin kanssa ja ympärillä on ollut laaja erämaa eikä ketään näy.

 12. maijja sanoo:

  Aina Istanbuliin asti! Jippii!

 13. Mags sanoo:

  Ajatella, en olekaan hoksannut, että voisin myös zen-kävellä; zen-autoilua harrastin vuosia sitten, kun bensa oli vielä ’halpaa’ ;-D Eli lähdin tietyillä kriteereillä seuraamaan autoa, jonka perässä sitten zenailin etukäteen määrittelemäni kilometrimäärän (reilun sellaisen). Jouduin mielenkiintoisiin paikkoihin ja tapasin jänniä tyyppejä :-D Ihanan muiston herätti tämä eksyksissä-kävelysi siis!

 14. Stella_hella sanoo:

  Funny- that is what I do in strange cities- get lost but still try to know a bit where am…

 15. MaaMaa sanoo:

  Minä, suuntavaistoton, sillointällöin myös esitän tietäväni muka tismalleen missä olen ja minne menossa. Muutaman kerran olen ollut niin tietävän näköinen, että ihmiset ovat kysyneet minulta ”Rue X s’il vous plaît” ja sitten joudunkin myöntämään paitsi tietämättömyyteni myös huonon kielitaidon … ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s