Kaksi päivää ennen syksyä

* Päivälämpötilat ovat edelleen kahdenkymmenen nurkilla. Katukahviloissa pärjää hienosti ilman lämpölamppua. Vielä voi nähdä naisia heppoisissa sandaaleissa varpaat paljaina ja vaikka niissä pärjää niin ne alkavat jo näyttää vähän tyhmiltä. Kalenterissa lukee torstain kohdalla l’automne.

* Minulla/meillä on neljä asiaa joista voi sanoa: tähän täytyy tulla muutos. Miksi se on  niin vaikeaa vaikka hyödyt ja ilo olisivat niin ilmeiset? Tähän täytyy todellakin tulla muutos.

* Joku on kadottanut lintunsa. Sopii soittaa vuorokauden ympäri jos on edes nähnyt tuon punaposkisen veijarin jonka lempipuuhaa on istahtaa ihmisten päähän.

* Isomman pojan laukku repesi eilen kotimatkalla. Aion ostaa pyörilläkulkevan seuraavaksi. Eihän me muuten päästä koulusta kotiin.

* Menen sunnuntaina teatteriin kirkkoon vai pitäisikö sanoa kirkkoon teatteriin. Eija Vilpas ja  Jarmo Mäkinen esittävät näytelmän Rakastatko vielä. Se kertoo parista joka 25 vuotta sitten vihittiin Brysselissä Ylösnousemuksen kappelissa. Tilaisuus näyttää olevan täynnä mutta mahduin mukaan koska ilmoittauduin heinäkuussa.

* Menen tänään gynekologille. Mietin pitäisikö valehdella vai kerronko totuuden siitä koska olen viimeksi käynyt.

Mainokset

20 comments on “Kaksi päivää ennen syksyä

 1. Ilse sanoo:

  Neljä asiaa joihin täytyy tulla muutos!!! Ihailen järjestelmällisyyttänne. En osaisi sanoa montako meillä on.

  Hyvää g-käyntiä. En ihmettele pitkää taukoa. Huh.

 2. Putosin, en tiedä oletteko kuvista huolimatta täälä vai ovatko Eija ja Jarmo tehneet ulkomaan keikan? Jos näin on n iin mainiota että saat ripauksen Suomalaisuutta sinne. Vai lennättekö kentien Sunnuntaiksi tänne.

  Ja miksikö minun se pitäisi tietää? ihmettelen tässä vaan niitä sandaalikelejä. Näin viimeksi eilen naisen Helsingissä sandaaleissa. (+13) Toki hän oli sellainen verevän näköinen nuoriemäntä, jolla lämpöä riitti varmasti varpaisiin asti. Minä olen mennyt kengissä jo kuukauden päivät. Olenkin harmikseni vilukissa.

 3. Violet sanoo:

  Ilse; ei tämä liity järjestelmällisyyteen nyt yhtään! Jos nimittäin olisimme oikeasti järjestelmällisiä niin pari noista asioista ei olisi ollenkaan ongelma! Ihan hyvin pystyy sanomaan neljä silloin kun asiat painavat sen verran liikaa että elämä selvästi vaikeutuu niiden takia.

  G-käynti, niin. Mulla ei kyllä ole edes yhtäkään ”traumallista” kokemusta asiasta mutta aina sitä silti siirtää.

  eilentänäänhuomenna: He esiintyvät täällä Brysselissä Ylösnousemuksen kirkossa sunnuntaina. Täällähän on niin riivatusti suomalaisia että aina silloin tällöin on kaikenlaista ohjelmaakin.
  Täällä olisi aivan muikeasti pärjännyt kesäkengissä tähän asti mutta mulle tulee aina ”syksy” jo elokuun lopussa ja haluan alkaa pukea ”oikeita kenkiä”.

 4. Liivia sanoo:

  mulle tuli mieleen meidän vuoden takainen pariisinreissu, siellähän oli helle ja sandaali-ilmat tosiaankin. ja kun tulin kotiin, tänne oli tullut sillä aikaa talvi. meillä siis syksyä vielä kaksi viikkoa…

  g-käynti. niinpä niin. mulle on iskostettu että kerran vuodessa on käytävä ja olen sitä suunnilleen noudattanut.

 5. maijanmaja sanoo:

  Mulle taas ei ole kukaan koskaan sanonu gynekäynneistä mitään ja asiat ovat kyllä aika retuperällä.. Toisaalta on tässä tullut raskaana oltua ja tutkimuksia niiden vuoksi. Haaveilen aina löytäväni sellaisen luottogynen, jonka luona kävisin elämäni loppuun saakka, mutta eihän sitä voi löytää, jos ei aktiivisesti etsiydy jonnekin..
  Käyttäisin sandaaleita niin mielelläni! Tai edes nahkasaappaita. Mutta kun kumisaappaat on ainut järkeevä jalkine tänäänkin. Sanoin pojalle aamulla, että tänään on sellainen ilma, että sataa ämmiä taivaalta. Poikaparka lähti kerhoon vähän pelokkaasti taivaalle tähyillen. ; ) (Mistähän tuokin sanonta, mietin nyt, ja sitä kannattiko tuollaista levittää eteenpäin..)
  Näytelmä vaikuttaa mielenkiintoiselta!

 6. Violet sanoo:

  Liivia; noin lainkuuliainen en ole;-)
  En ole katsonut tarpeelliseksi käydä kun ei ole mitään vaivaa. TOSIN..tiedän että voi olla jotakin häikkää ilman mitään vaivojakaan.

  maijanmaja; niin, onhan noista käynneistä suosituksia, eri maissa vähän eri tahtiin ja papa-koetta suositellaan myös tietyin väliajoin. Ihmisen joka pelkää erilaisia sairauksian niin paljon kuin minä pitäisi kyllä useammin käydä kuin minä käyn.
  Suomeksi sataa ämmiä ja englanniksi it’s raining men. Tai cats and dogs. Mikä nyt sitten on kivempaa.
  Näytelmä vaikuttaa tosiaan mielenkiintoiselta. Toivon saavani nauraa muutenkin kuin salaisesti vaikkapa yleisön kummille reaktioille.

 7. Motacilla sanoo:

  Hanki pojalle kunnon perinteinen nahkalaukku. Se on ekoteko, sillä poika käyttää sitä vielä taatanakin. Viherlässyttäjät voivat hamppumekkoineen olla asiasta mitä mieltä tahansa, mutta minun nahkatakkini on reilusti yli kolmekymmentä vuotta vanha ja käytössä joka päivä. Tosin nahkalaukkuja ei ehkä saa Hämiskuosissa, jos sellainen pitää olla tai joku muu hellokitty.

 8. Violet sanoo:

  Motacilla; olet ehdottomasti oikealla asialla! Olen nahkaisia koulusalkkuja katsellutkin. Pari huolella tehtyä olen löytänytkin, hinta päälle sata mutta alle kaksisataa.
  Mikään muu ei ole esteenä paitsi se ettei se ratkaise sitä suurinta ongelmaa: painoa. Eilen emme kerta kaikkiaan meinanneet päästä kotiin. Mukana oli pienemmän laukku (jossa on onneksi pyörät), isomman eväslaukku, molempien urheilulaukku, minun käsilaukkuni, sitten se murheenkryyni, esikoisen reppu.
  Hän olisi kyllä juuri oikea mies käyttämään sellaista nahkalaukkua. Hän nimittäin vihaa kaikkia tekstejä ja kuvia sun muuta. (Pikkuveli rakastaa).

 9. Soilimaija sanoo:

  Täällä vielä sandaali ilmat,lupasivat 24°C. Tuli vaan noista ämmä sateista mieleen, joskus keskiaikana, kun ei ollut kunnon kattoja taloissa, olkikattoja vaan, niin kaikki kotieläimet, kissat, koirat, rotat sun muut nukkuivat oljissa! Siellä oli lämmintä ja oltiin pois jaloista. Kun sitten tuli kova sade, niin sitten satoi sisälle vettä olkia, kissoja sun muuta.Tästä tuli sitten tavaksi että sänkyjen yläpuolella oli katoke niin sanottu baldakiini että sai rauhassa nukkua. Mitä nuo ämmät sitten teki siellä…….
  Kylläkai pitäis käydä joka vuos’ Gllä mutta ootte kaikki vielä niin nuoria ehkä riittää silloin tällöin.

 10. Violet sanoo:

  Soilimaija; ikäasiasta gynen suhteen en ole ollenkaan samaa mieltä! Valitettavan vakavia juttuja voi löytyä nuoremmiltakin. Minä olen 43 eikä tämä ikä ainakaan gynekologian kannalta ole ihan vähän. Kuten tiedämme, monet muutokset voivat alkaa jo paljon tätä ennen, enkä puhu nyt sairauksista. Mutta toisaalta: onhan niitä ikivanhojakin joille ei koskaan satu tulemaan mitään…moni juttu on arpapeliä sittenkin, mutta ajattelen kyllä että jos on pelit ja vehkeet tutkia niin mieluusti käytän (vaikka nyt siis on ollutkin liikaa taukoa).

 11. minjo sanoo:

  Toivottavasti löytyy mieluinen koululaukku. Kauhealta kuulostavat kantamuksenne! Niin se vaan on, että joitakin lääkäreitä siirtää mieluummin, vaikka ei sen kummempaa selitystä olisikaan. Ei vain tule mentyä pelkästään kontrolliin, jos ei ole jotakin asiaa.

  Kuulostaa hyvältä se teatterijuttu, kiitos kovasti, kun mainitsit sen. Ajoitus ei ole ihan paras, joten jäänee minulta nyt väliin. Kerrothan sitten jälkikäteen, minkälainen se oli!

  Syksy on nyt sitten virallisesti. Ei auta enää mikään…

 12. Violet sanoo:

  minjo; poika ei haluaisi niitä pyöriä muttei me meinata tosiaan selvitä ilman…
  Teatteri saattoi olla jo täynnä kun siitä mainitsin, nyt siellä ainakin lukee ettei mahdu enää.
  Kerron kyllä.

 13. Iiris sanoo:

  Mun listani asioista (muistettavista, muutettavista, hoidettavista) on tällä hetkellä suunnilleen loputon. On kaksi ja puoli viikkoa muuttoon (mantereelta toiselle) ja jostakin syystä eilen oivalsin, että se on asia, joka ei hoidu ihan vaan itsekseen.
  Muutosta siis luvassa, mutta myös sellainen muutos,joka lähtee sisältä päin, olisi tarpeen. Ehkä sitä tapahtuu, kun ulkoinen maisema muuttuu?
  G-käynti sentään on tehty, jo huhtikuussa. Käyn yleensä kerran vuodessa, tai puolentoista vuoden välein ainakin. Olen tehnyt niin jo vuosia. Luotto-g puuttuu (olen muuttanut liikaa), mutta onneksi suurin osa on ollut mukavia & päteviä. Vähimmäisvaatimus on olla nainen :)

 14. Niina sanoo:

  Voi apua,hyvä kun puhuit tuosta gynestä..en meinaan ihan tarkkaan muista koska olisin viimeksi käynyt,joskus silloin synnytyksen jälkeen varmaan. Hups. Mutta olen juuri tällainen,en meinaa muistaa tuollaisia asioita millään. Hammaslääkäri on toinen. Lapsella oli 2.v käynti kesällä ja sen yhteydessä varasin itsellenikin ajan ja se on ensi kuussa,mutta ilman sitä lapsen käyntiä en olisi varmaan muistanut tuotakaan. Tai jos vaikka pitäisi soittaa jonnekin virastoon niin unohdan sen varmasti.

  Meillä ei ole vielä koululaukku-asiat ajankohtaisia (onneksi!) mutta sitten kun on,olisi kyllä kivaa löytää sellainen nahkainen reppu..on niissä vaan puolensa. Minulla on Fjällrävenin kettureppu,sekin voisi olla kiva mutta jos (ja kun) on painavia kirjoja,ohuet sangat painavat olkia ikävästi,nimim. kokemusta on… Harmittaa teidän puolestanne,että pitää tehdä koulunkäynnistäkin noin hankalaa! Höh.

  Ja nyt mietin,että miten linnn voi kadottaa..onko raukka päässyt avoimesta ikkunasta karkuun?

 15. Pirkko sanoo:

  Tuli heti mieleen, että pitäisi itsekin miettiä, mihin neljään asiaan pitäisi saada muutos, ja huomasin etten keksi nyt yhtäkään. Joko olen pahasti jämähtänyt tai sitten vaan muutoshaluton. Molempiin juttuihin pitäisi varmaan saada muutos.

 16. arkitehti sanoo:

  Eikö tuommoinen ympäripyöreä ”pari vuotta sitten” syyllisen näköisenä ole ihan hyvä vastaus? Että niinkus tiedät että useamminkin voisi käydä. Eikä gynen tarvitse tietää ihan täsmällistä totuutta :)

 17. Birgitta sanoo:

  Ihana määrä tuo neljä.

  Mulla G ei ole vielä yksi niistä. Ei myöskään hammaslääkäri. Mutta pojalle pitää ostaa sateenvarjo. Täällä satelee jo todella syksyisesti. Ei siis mitään sandaaleja vaan kunnon lantsarikeli.

  Lämpimiä säitä kadehtien siirryn siis kohtaani nro kaksi ja hoidan pari tilisiirtoa. Numeroiden siirtämistä internetin kautta. Kyllä elämä on ihmeellistä ;-)

  Iloa viikkoosi =)

 18. Violet sanoo:

  Iiris: ai sinulla on niin iso muutos tulossa? Onko se jo ennestään tuttu manner?
  Mulle ei ole ollut koskaan mitään väliä sillä onko lääkäri nainen vai mies, mutta muistan kyllä (kun olin töissä eräällä yksityisellä lääkÄriasemalla) että aika monelle oli. Makuasioita nämä.

  Niina: ilmoituksessa sanotaan että lintu on päässyt karkuun ”vahingossa” eli ehkä ikkuna on ollut auki kun lintu lentänyt vapaana asunnossa.

  Pirkko: sinulta puuttuu yksi vaihtoehto:se, että elÄmÄsi on oikein hyvällä mallilla! Ne neljä asiaa eivät ole mitään ”lehtipinot pitää siirtää pois ruokapöydältä” tai ”kengät on muistettava tästlähtien jättää eteiseen”. NE neljä ovat asioita joihin tarttuminen vaatii enemmän ja tuntuu jopa vähän toivottomalta. Mutta muutosta tarvittaisiin.

  arkitehti: ei tarvi tietää. KÄvin jo ja hän oli oikein mukava eikä moittinut vaikka kerroin totuuden joka on pikemminkin 2 x tuo kaksi vuotta…

  Birgitta: joissakin asioissa neljä on ihan liikaa. Juuri nyt tuntuu siltä.
  Olen samaa mieltä, ihmeellistä miten numerot siirtyvät ja raha kulkee.

 19. Iiris sanoo:

  Tuttu manner, mutta uusi kaupunki ja uusi työ. Eikös se jo vaadi vähän sisäistä muutostakin?
  (Muut lääkärit voivat olla vaikka marsista, mutta gynen on oltava nainen :)

 20. Violet sanoo:

  Iiris; Ihan varmasti vaatii. Juuri yksi päivä pyöriteltiin karttapalloa ja todettiin jälleen kerran että kyllä joku Belgia on aika kärpäsenpaska siellä kaiken keskellä. Eurooppakin.
  Ja miten turha on luulla vaikkapa että ”Afrikka on tällainen tai tuollainen” kun se on niin valtava!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s