Pääasiat kunnossa

Nyt jännittää. Kumpi mahtaa loppua ensin, hiukset vai hiustenlähtö? Onneksi on sen verran viileää ettei hattu näytä hullulta. Pipo näyttäisi vielä, kohta nekin jo menevät. Pääasiani on nyt kunnossa. Ruma, ohentunut tukka piilossa ja lippa suojaamassa naamaa sateelta. Kierrätyskeskuksen lätsälaarista kaappasin käsissäni pyörittämäni hatut hintaan 1,50 €.

Mainokset

29 comments on “Pääasiat kunnossa

 1. Mimmi sanoo:

  Voi kun onnistuisin löytämään joskus hatun jossa en näytä aivan hullulta säästä riippumatta! Pipot kyllä sopivat, mutta ei vielä tähän aikaa vuodesta. Tarttis myös huonojen hiuspäivien pelastajaksi muutaman lätsän.

  Sun päässä kyllä aina näyttää hatut ja lätsät kivoilta. Kateeks käy!

 2. Kirsi sanoo:

  Ihmettelen-ja ihastelen- aina noita sinun kirppislöytöjäsi, etenkin niiden hintoja. En tiedä muualla Suomessa, mutta ainakaan täällä pohjoisempana ihmisillä ei ole mitään käsitystä kirppishinnoittelusta. Edes yhtä hatuistasi et olisi saanut täällä 1,5 eurolla, kun sitä hintaa näin taannoin pyydettävän kuluneesta mainoslippiksestä(!). Hiustenlähdön loppumista sinulle kuitenkin toivon,vaikka tuo hattu kyllä istuu päähäsi ja tyyliisi kuin nakutettu.

 3. Violet sanoo:

  Mimmi; oletko varma että näytät hullulta? Joskus se on vaan oma, hullu käsitys aiheesta. Minua aina ärsyttää kun täytyy pitää silmälaseja. Päähineen kanssa ne ovat jotenkin liikaa, mutta kun ei oikein näe muuten ja nyt en saa edes piilolinssejä käyttää, on yksi silmäongelma.

  Sovittelin yksi päivä (taas) sellaisia 20-luvun ”cloche” -mallisia hattuja. Ne sopivat minusta mulle aivan tosi hyvin mutta en ole koskaan ostanut koska tuntuu että muut vaatteet ei sitten niiden kanssa käy..eikä ihan kaikkea voi uusia tosta vaan hatun vuoksi!

 4. Violet sanoo:

  Kirsi: niin siis kirjoitin tuon hattuasian huonosti. Noi lippikset oli 1,50€ kpl (päässä oleva on ”oikeasta kaupasta”) mutta onhan sekin tosi halpa!
  Tuolla missä yleensä käyn on halpaa koska se on semmonen vähän kuin Emmauksen kirppari…ei siis yksityisiä hinnoittelemassa vaan se on järjestö jolla on vaatteidenkeräyspisteitä ympäri kaupunkia ja myyvät halvalla ja tulot menevät sitten hyvään tarkoitukseen.

  Hiustenlähtö, niin…melkein joka syksyinen ilmiö. Kun tukka on valmiiksi ohut niin ei paljon naurata, jos ei nyt paniikkiakaan aiheuta. Paljon uutta tukkaa näkyy tulevan, ihan lyhyttä vielä, mutta vanhan tippuminen ei ole vielä loppunut….

 5. Merja sanoo:

  Hyvät hatut ja kelpo hinta.

  Suosittelen nestemäistä silicaa, mulla lähti sillä hiukset kovaan kasvuun. Kaveriksi olen ottanut myös kalanmaksaöljyä. Sitten se estrogeeni.. kannattaa tarkistuttaa jos voi että onhan se tarpeeksi korkea. Itsellä ainakin kun vaipui matalammalle niin hiukset lähti kauheeta kyytiä.

 6. Pandice sanoo:

  Toivottavasti tukanlähtö talttuu pian. Ei ole kivaa – kuopuksen syntymän jälkeen mulla lähti hiuksia melkein suortuvittain aina suihkussa käydessä. Onneksi se loppui lyhyeen.

  Ihanat kukkavalikoimat teillä, kateeksi käy. Tai sitten meidän lähikukkatalo on vain huono. Leikkokukkina on tasan ruusuja ja liljoja…

 7. Olina sanoo:

  Joo, minä olen kanssa sitä mieltä, että Ihan Jokaiselle löytyy sopiva hattu (tosin kaikki ei käy kaikille), mutta hattujen pitämiseen nykyään (ainakin Suomessa) tarvitaan vähän rohkeutta, ja joku saattaa aina katsoa kieroon. Ei väliä sillä!:)

  Tänä aamuna ensimmäistä kertaa ulkona tuntui, että nyt hattu tulisi ihan oikeasti tarpeeseen, ei vain koristukseksi. Syksy tuulee!

 8. mizyéna sanoo:

  Kivat lätsät.

  Mukavaa syksyä ja toivottavasti hiusasia selviää parhain päin.

 9. Marjatta sanoo:

  Niinpä niin, toivottavasti hiusten lähtö loppuu.

  Tulipa tässä mieleen naapurini sisko, jolta kaikki hiukset ovat lähteneet syöpähoitojen takia. Hän käyttää joko peruukkia tai huivia, koskaan ei ole ottanut puheeksi, miltä tuntuu. Ehkä siinä tilanteessa kaikkein suurin huoli eivät ole hiukset.

  En ole myöskään hattuihminen, mutta minusta voisi tulla, sanoi hattukaupan myyjä esitellessään juhlahattua. Kieltämättä kauniin vaatteen kanssa tyylikästä.

 10. minjo sanoo:

  Hienolta näyttää. Mun tukkaan pitäisi jotakin tehdä – hiuksia lähtee täälläkin, mutta en tiennyt että se on syksyjuttu. Jospas se menisi siis ohi minullakin talven tullen.

  Hatut – ihania muiden pâässä, mutta itse pelkään näyttäväni naurettavalta. Naurettava ajatus kuitenkin, koska tiedän, että useampi malli sopii, sen verran olen niitä kokeillut kaupoissa. Ongelma on vain se, että tunnen olevan naurettava hattu päässä, eli ei se hattu vaan se tunne.

  TyttÄrelleni sopii hatut tosi hyvin. Tänä syksynä Zaran tyttöjen talvimallistossa oli ihania vanhan ajan hattuja. Hän olisi halunnut ihan ehdottomasti sellaisen. Se oli kuin tehty hänelle, mutta ongelma oli väri. Takit oli jo ostettu ja hatun väri ei sopinut ollenkaan. Olisi ollut liian synkkä yhteisvaikutelma sen ikäiselle. Voi kun toivoin, että sama olisi ollut toisen värisenä. Olisin ostanut heti.

 11. Violet sanoo:

  Merja; juuri gynellä kävin ja tuossa pinkka verikokeita…menen kohtapuoliin, ehkä siellä selviää tähänkin jotakin vaikka tuntuu kyllä aivan samalta kuin mulle jo entuudestaan tuttu ”kausikato”.

  Pandice; joo, ei ole mun tukka ikinä mikään ”naisen kruunu” ollutkaan mutta ottaahan tämä päähän.

  Olina; täällä on kyllä se hyvä ettei ainakaan hatun takia kukaan sen kummemmin noteeraa.

  mizyena; lätsä on hyvä sana.

  Marjatta; loppuu se viimeistään silloin kun tukkakin loppuu. EI mutta vakavasti; onhan se harmittavaa. Ihan varmasti tuon kertomasi naisen tilanteessa ajattelisi ensisijaisesti muuta, mutta uskon että harmittelisin kadonnutta tukkaakin.

  minjo; mulla on ihan selvästi ollut jo monta syksyä jolloin tukkaa lähtee paljon n. parin kuukauden ajan. En sitten osaa sanoa miten yleistä on, mutta muistelen kuulleeni että tuollaista tapahtuu yleisemminkin.

  Voi kuule, tiedän aivan tasan tuon tunteen että TUNTUU naurettavalta. Voi siltä näyttääkin mutta ennen kaikkea tuntuu. Ja se voi olla niin pienestä kiinni ettei ole tosikaan.

  Harmi tuo tyttösi hattujuttu.

 12. MaaMaa sanoo:

  Upeita hattuja!
  Mulla on hattuongelma: jos pidän hattua niin että hiukset on auki, näytän joko Wayne’s Worldin Waynelle tai Irwin Goodmannille. Jos hiukset on puoliksi kiinni, niin näyttää että mulla olisi redneck mouletti, ja jos hiukset on kokonaan kiinni, niin näytän kaljulta.
  Tykkäisin kyllä käyttää jotain söpöä hattua, mutta sitten pitäisi leikkaa polkkatukka :)

  Hiustenlähtö on ikävää. Multa lähtee aina ja paljon, mutta jotenkin sitä päässä silti vielä riittää… Toivottavasti kausiluontoinen sulkasatosi loppuu pian! :)

 13. Lempi Sveitsistä sanoo:

  Lätsälaari on mainio sana!

  Ai gyne määräs jotain verikokeita? Mulla lähtee ihan järkysti nykyään hiuksia ja olen miettinyt, että onko
  jotain hormonaalista. Jos joskus saan aikaseksi mennä
  gynellä, niin pitää ehkä kysyä, että onko näin ja ennen
  kaikkea – voiko sille tehdä jotain.

 14. Harmittelen mokomaa syksyilmiötä, joka taitaa olla yleinen. Oletko keksinyt siihen syytä? Kyllähän elimistön pitäisi ymmärtää että talveksi pitää kasvattaa päähän kunnon karvahattu ja vaikka sitten keväällä keventää. Onneksi hatut on ihania. Pyöräytin juuri männä viikolla sellaisen ompelukoneella. Laittaisin kuvat sivuilleni, mutta hattu tulee lehteen, enkä voi julkaista ennen sitä.

 15. Anne sanoo:

  Ymmärrän hiusongelman, sama tällä mutta minulla ympärivuotista.
  Ajattelin että johtuu kun tulee ikää lisää niin hiukset harvenee…..
  Syön ties monettako vuotta Biotin’iä sekä hiuksia että liuskottuvien kynsien takia
  ja uskon että ilman sitä lähtisi vielä enemmän hiuksia.
  Saattaisi estrogeni auttaa mutta vierastan hormonihoitoja…en ole koskaan
  kokeillut.
  Niin ja hatuista tykkään! Silloin kun on ”bad hair day” niin laitan hatun päähän ennenkuin astun ovesta ulos…..

 16. Pirkko sanoo:

  Minulla eivät pääasiat ole kunnossa juuri koskaan ja ainoa hattumalli josta tykkään on lähes silmille vedetty olkihattu, jossa pienet lieret kaartuvat ylöspäin, ja sehän ei taas oikein vetele Suomen talvessa eikä juuri paljon muulloinkaan. Krooninen pääongelma siis.

 17. Birgitta sanoo:

  Voi, sullakin on sama juttu menossa =( Olen juuri soittelemassa kampaajalle josko se ottaisi mut aikaiksemmin käsittelyyn. Vitamiinimäärää kasvatin tänään ja toivon parasta. Uutta hiusalkua on päänahassa näkyvissä, mutta sen kasvaminen tuntuu olevan aivan liian hidasta mun hermoille.

  Ehkäpä mäkin hankin vihdoin sellaisen tyylikkään hatun. Sulla on todella kivan näköinen =)

 18. nuttula sanoo:

  Tykkään ihan hirveästi tuon mallisista lätsistä! Ja kuten moni ottanut esille (nyt ja aiemminkin) kirppishinnat eivät ole aina kohdaan, enkä itse ehkä kolua tarpeeksi tehdäkseni huippulöytöjä.

 19. kukka sanoo:

  Olisi kiva kuulla millainen oli se kirkolla oleva näytös sunnuntaina. Oliko katsottava?

 20. Violet sanoo:

  Maamaa’heeh, muistan että olet kirjoittanut joskus aikaisemminkin noista vaihtoehdoista;-) Aika kaljulta taidan vaikuttaa minäkin nyt!

  Lempi; joo, pyysin ja kun mulla on ollut kilpirauhasongelmiakin menneisyydessä.

  eilentänäänhuomenna; minä olen koko illan yrittänyt kutoa myssyä mutta menee persiilleen koko ajan. Ja sitten sinä vaan pyöräytät hatun!

  Anne; joo,en siis varmuudella vielä tiedä hiustenlähdön syytä, voi olla etten koskaan tule tietämäänkään mutta onneksi on noi hatut!

  Pirkko: heh, ei tosiaan ole paljon käyttöpäiviä Suomessa;-)

  Birgitta; hidasta on joo. Mutta kun on piiloutumishatut ja pipot niin ei se mitään.

  nuttula; ehkä ihmisten pitäisi jättää enemmän ostamatta niin hinnat laskisi kirppareilla. Ehkä.

  kukka; oli se katsottava. Minusta ne molemmat näyttelijät ovat sympaattisia, pidän heistä. Teksti oli suht luonteva, ei tosin mitenkään yllätyksellinen mutta aivan ok. Esitys melko lyhyt. Suuri ongelma oli minusta se ettei tila oikein passannut tuohon tarkoitukseen. Suurin osa ihmisistä ei varmaan nähnyt juuri mitään.

 21. Kirsikka sanoo:

  Hatut on kivoja, en vain osaa itse pitää niitä. Mun pää jotenkin hylkii hattuja ;) Ne vaan ei sovi mun päähän ja ihan konkreettisesti välillä ei edes mahdu! Mulla ja mun siskolla on aika isot päät ja me välillä naureskellaan ja pidetään lystiä meidän pikku päiden kustannuksella :D Ja mulla on yleensä ennemminkin lämmin kuin kylmä niin en oikein pysty senkään vuoksi pitämään minkäänlaista lätsää enkä pipoa. Harvoin tarvitsen talvellakaan mitään päähäni, nykyään laitan korvalaput pakkasella ja se riittää, paitsi viime talvena oli poikkeus.

 22. cista sanoo:

  Minäkin olen hattuihmisiä, -se on kuulemma oma rotunsa, sanoi vanhempi herrasmies kerran bussipysäkillä!
  Ostan hatut kirppareilta, ulkomailta ja ale-laareista. Tasaisin ajoin niitä myös häviää..

  Nyt on baskerit palanneet. Keväällä Lontoosta ostin 3 hattua, täytyykin muistaa kuvata niitäkin joskus.=)

 23. Violet sanoo:

  Kirsikka; ”pääni hylkii hattuja” selitti potilas lääkärin vastaanotolla;-)
  Mä en pitänyt päässä mitään nuorempana silloin kun vielä kuvittelin että tukkani on kuin kaunis kruunu;-)

  cista; vanhempien herrasmiesten sanaan täytyy luottaa!
  Niin muuten häviää, niitä hattuja…edelleen.
  Baskeri on mulla yksi vakijuttu.

 24. Leena Lumi sanoo:

  Violet, kun aloin syödä estrogeenia, mun kampaaja kysyi ’miksi ihmeessä sun hiukset ovat näin runsaat?’

  Meidän suvussa on naisilla todella heikot hiukset, paitsi mulla. yt kun tämän tähän kirjoitin, niin takuulla olen kohta sitten rangaistukseksi kalju…

  Mun hiusvinkit: En ole ikinä ottanut permanenttia, pesen hiukset joka aamu (jo 40 vuotta), en käytä koskaan kuin haaleaa vettä, annan hiusten kuivua aina ilman kuivaaja, enkä koskaan selvitä hiuksiani ennen kuin ne ovat vähintäin puolikuivat, syön: estrogeenia, kalkkia, D:tä amerikkalaisten lääkärien suosituksilla eli paljon, piitä erikseen ja sitten tietty monivitamiini ja tyrnin siemenöljykapseli x 2/vrk. Kuljen myös niin paljon kuin mahdollista ilman päähinettä. Ja sitten se tärkein: Vahva B-vitamiini! Mutta sen pitää olla tabletti, jossa on kaikki beet, sillä on tärkeää, että koostumus on sopiva.

  En uskalla toisille omia konstejani suositella, mutta minulla tämä toimii.

 25. Leena Lumi sanoo:

  PS. Nyt kun karppaaminen on oikein muotia, on pakko kertoa, että meillä oli suvella vieras, joka oli laihduttamisen nimissä lopettanut kaikki, missä on jauhoa. Sitten hän ihmetteli, kun hiuksia lähti päästä ihan tukkoina…

 26. Violet sanoo:

  Leena Lumi: voi ”karppaus”…;-) Sanonko mitÄ mieltä olen kaikesta tuommoisesta..Eli mun kohdalla ei ainakaan ole kyse siitä ettÄ ravinnosta puuttuisi jotakin.
  VErikokeiden tuloksia ei ole vielä.

  Hyvin jÄrkeenkäypiä hoitokeinoja nuo sinun. Hiustenpesusta semmosta että olen kans joka ikinen pÄivÄ pessyt siitä asti kun olin n. 11.
  En kuole ellen voi poikkeusolosuhteissa pestä mutta normaalioloissa siis pesen kyllä. Jotkut ihmettelee sitä.

 27. Kiki sanoo:

  Itse olen kärsinyt jo muutaman kuukauden hiustenlähdöstä ja nyt päässä jo monta ihan kaljua kohtaa :O Ensin epäiltiin hormoneista johtuvaksi mutta sitten diagnoosiksi tuli alopecia eli vanha kunnon pälvikalju! Nyt vaan odotellaan koska kaljut alueet laajenevat niin, ettei enää riitä jakauksen paikan vaihtelu vaan että on pakko ajaa kaikki pois ja turvautua hattuihin. Ja minähän en ole ikinä ollut hattuihminen. No onneksi kyse ei kuitenkaan ole mistään vaarallisesta mutta kyllähän tämä naista syö, vaikkei myöntää haluaisikaan. Voimia sinulle, Ja kaikeksi onneksi näytät hattu päässä hyvältä! :)

 28. Leena Lumi sanoo:

  Violet, en tarkoittanut, että sinä ’karppaat’. Minä en uskalla sanoa, mitä olen asiasta mieltä, sillä nyt useat lukijanikin jo ’karppaavat’…Puhuin asiasta juuri gyneni kanssa ja hän myös snaoi, että….;-)

  Kaikki ovat ihmetelleet mun hiusten pesua, mutta se vain on mun juttu. En minäkään kuole poikkeukseen, mutta ei tunnut ihan samalta. Puhtaat hiukset ja laatuisa meikkivoide, siinä se.

  Siis minäkin kyllä uskoisin, että tiedät, mitä pitää syödä, siis nuo vitamiinit, hivenaineet yms. Mutta siis sisarellani ja äidilläni on oikeesti tosi heikot hiukset…Toivon, että kaikki selviää. Mukavaa lokakuun viikkoa, Violet!

 29. Kalle sanoo:

  Tervehdys,

  Etsin Googlen kautta terveys aiheisia sivustoja ja blogeja ja päädyin sivuillesi. Omat sivuni käsittelevät hyvin samanlaisia aiheita ja kysyisinkin, että kiinnostaisiko sinua vaihtaa linkki? Linkkivaihdon kautta saisimme molemmat lisää kävijöitä sivuillemme.

  Vastineeksi voi tarjota sinulle linkin jollekin useista sivuistamme ja annan sinulle mielelläni lisätietoja sähköpostitse sivuista joille voin tarjota sinulle linkin.

  Kiitoksia ajastasi! Yhteistyö terveisin,
  Kalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s