Jaa mää vai?

Lattia sänkyni vieressä muistuttaa etäisesti itsepalvelukirpputorien myyntipöytiä lauantaisin hiukan ennen sulkemista.

Suloisesti sekaisin erilaisia vaatekappaleita, kirjoja, kyniä, muistikirjoja, hiusharjoja, laukkuja, koruja, lehtiä…

Sen lisäksi voi löytää voidetuubeja, laskettelulasit, lankakeriä, pelikortit, huulipunan, nenäliinapaketin ja kaiken alta kolikoita.

Se on oikeastaan kummallista koska olen jotenkin kuvitellut olevani siisti ihminen. Kaikkea sitä kuvittelee.

”Quel bordel”, sanoo mies.

Mainokset

31 comments on “Jaa mää vai?

 1. Marjatta sanoo:

  Tämän jutun luen miehelle äänen ja tarvittaessa toistan. Sänkyni vieeen kasaantuu tavaraa, vaikka valikoima ei noin laaja olekaan. Siisteilläkin ihmisillä saa ja pitääkin olla omat tapansa.
  Loistava aihe elävästä elämästä.

  Söpö ja kaunis kisu.

 2. Allu sanoo:

  Tutun näköistä, sanois mun mies.

 3. Violet sanoo:

  Marjatta; lue vaan ja toista. Valikoimaa on kuule, en kehtaa edes kertoa kaikkea. Ihan tavallista tavaraa sinänsä mutta niin väärässä paikassa että alta pois.
  En ole mitenkään erityisen ylpeä tästä ominaisuudestani, en mitenkään kummemmin arvosta sellaista ”meillä on kaikki hujan hajan” -meininkiä josta jotkut tuntuvat olevan ihan suorastaan ylpeitä. ”En tuhlaa aikaani järjestelyyn”…

  Näin nyt kuitenkin on että kasoja kerääntyy ja tuo sängyn vierusta on kuin magneetti sen suhteen.

 4. Violet sanoo:

  Allu; tutun näköistä siis sinun puolellasi?

 5. Liivia sanoo:

  No en olisi minäkään sinusta uskonut!:D

  Kuolaan mattoa, onneksi se sentään näkyy vielä vähän.

 6. Helena sanoo:

  Rakastan näitä pieniä tarinoita elämästäsi. Tästäkin tulin niin hyvälle mielelle. Kiitos näistä kaikista.

 7. Pandice sanoo:

  Täytyy myöntää, että pikkasen on tavarat sekaisin ;DD

  Suloinen ja muhkea kisu!

 8. himalainen sanoo:

  Olisko sulla sellainen aika, että keskityt ihan johonkin omaan juttuun, ajatukset siinä niin täysin, silloin kaikki muu on epäolennaista, tavaratkin saavat elää omaa elämäänsä, niiden leviäminen sinne tänne ehkä vielä antaa lisää tuulta niille omille ajatuksille etsiytyä. Luovan kaaoksen aika??
  :)

 9. NiinaK sanoo:

  Hei nou hätä, täällä toinen jonka sängyn viereen kertyy usein juuri tuollainen ihme keskittymä. On villatakkia, housua, paitaa, kirjaa, sukkaa ja joskus jopa pari mukia tai kuppia. Ja muuten meillä on yleensä kaikkialla ihan siistiä. En tajua mistä se kasa siihen aina purjehtii, mutta jostain se ilmestyy..

 10. Merja sanoo:

  Aah, sain hyvät naurut miehen kommentista!

  Mulla on sängyn vieressä aina kasa lehtiä. Vaatteet kasautuu sitten tuolille.

 11. Leena Lumi sanoo:

  Täältä pesee: kirjoja, eilinen Hesari, kyniä stabiloita, huulirasva, Kleenex, silmän kostutustippoja, lukulasit, vesilasi, pinkit pehmosukat, lukematon määrä lukemattomia naistenlehtiä, koiruuden uninamipurkki,pinkit Reinot (sic!), mustat hipsterit, muistiinpanovihkoja, post it -lappuja, käsivoide, joka estää ’age spots’, kirjakatologeja, Peter Hahnin avaamattomia syysuutuuksia, valkoinen KoKon muki…Ja tämä kaikki ei voi olla yöpöydälläni vaan lattialla. Lumimies on uhannut kuvata yhtenä aamuna ja laittaa mun blogiin. Hän tietää salasanani, koska on Supporttini. Boheemielämää!

 12. Riikka sanoo:

  Kiitos tästä. Et olekaan niin siisti kuin minäkin kuvittelin:) Mutta sekasortokin voi olla kaunista!

 13. Violet sanoo:

  Liivia: Matto näkyy kokonaan noin kerran kuussa kun raivaan.

  Helena: toisen ”ahdinko” on toisen nautinto:-)

  Pandice: etkä sä näe kuin pienen osan. Kissa näkyy kun katson keittiön tai olohuoneen ikkunasta alas.

  himalainen: aina tuo on tuollaista ollut. Jokaisessa kodissa ihan aina. Vaatekaappi samassa kuosissa.

  NiinaK: en mää muuten hÄtäilisikään mutta alituinen hakeminen harmittaa. KUn voi olla joku juttu just ton ”bordellin” alla. Kuppeja on tietysti ja semmoista. SUklaapapereita.

  Merja: varmuuden vuoksi sanon: toi quel bordel tarkoittaa siis sekasotkua ihan yleisesti, ei niin että ihan oikea bordelli täällä olisi:-) Mutta osuvasti luonnehdittu kummiskin.
  Mulla oli ennen tuoli tuossa mutta oli otettava pois kun sitä ei näkynyt enää aikoihin.

 14. Violet sanoo:

  Leena Lumi: kovin saman tyyppinen kokoelma sullakin siis.

  Riikka: mistä IHMEESTÄ olet kuvitellut noin? Pitäisköhän kulkea kameran kanssa laajemmaltikin kodissa;-)?
  Täällä on aika paljon kaikkea joka rasittaa mua päivästä toiseen (lojuu ihmeellisissä paikoissa) mutta jonka edessä olen jotenkin ”voimaton” – vai olisinko yksinkertaisesti laiska.

 15. Tanja sanoo:

  Minullakin täällä koko koti suunnilleen samassa tilassa. Kipeiltä jaloiltani en jaksa siivota, sitä paitsi hankalaa se olisikin kun en pääse kyykyyn. Tänään on kyllä pakko jotain edes koittaa tehdä, sillä mulla lähtee järki tähän.

 16. maijanmaja sanoo:

  Mä taas jouduin viime viikonloppuna keramiikkakurssilla moneen kertaan muille vakuuttelemaan olevani ihan oikeasti siisti ihminen. Mä kun ensinnäkin levittäydyn työskennellessäni vähintään kolmelle isolle pöydälle ja sitten vielä sotken savea lähes tulkoon lattiasta kattoon. Itse olen aina ihan savinen ja kaikki paikat n. kolmen metrin säteellä. Sama juttu huushollatessa kotona keittiössä. Mutta siivoan kyllä sotkuni kun olen saanut työn päätökseen.
  Olen siis tosi sotkuinen kun teen jotain, mutta muuten pidän paikat suht siistinä. Olen ollut niin pitkään kotona, että en jotenkin jaksa katsella kaaosta tai edes satunnaisia kaaosmaisia kasoja. Mutta hei, älää ikinä avatko meillä kaappeja!: )

 17. Riikka sanoo:

  Samalta näyttäisi varmasti minullakin ellei talossa olisi kahta koiraa joista varsinkin toinen on erikoistunut kaiken kuonon eteen sattuvan maisteluun. Kirjoista se pitää erityisesti, niitä on useita ”luettu” niin antaumuksella ettei emännän tarvitse niihin enää aikaansa tuhlata; voi senkin ajan vain lukutoukkaa karvakorvaansa halailla ja rapsutella (niihän se raukka toivoo, emäntää ei paljoa rapsuttelut houkuta kun lattialta löytyy silputtu kirja).

  Ja kun näitä koiruuksia löytyy, niin jäi kovin paljon kiinnostamaan mitä pitävät sisällään Leena Lumin lattialta löytyvät koiruuden uninamit :-)

 18. Motacilla sanoo:

  Jälleen kerran tunnen olevani ihan ”out of this league” kun mun sänkyni vieressä ei ole edes mattoa. Siinä on pikkutuoli, jolla on muutama DVD (”All the kings men” ja ”Rescue Me, Season 2”) sekä pieni pino kirjoja (”Siilin eleganssi”, ”Rei Shimura yakuzan jäljillä”, ”Litium 6” ja ”Lyhyt kantama”) , migreenilääkepaketti, lamppu ja viimeöinen vesipullo. Verhoina tosin roikkuu pussilakana kun muuta ei ole. Itse en haluaisi edes verhoja, mutta Rakkaus ei saa unta, jos ei ole pilkkopimeää.

 19. Olina sanoo:

  Meillä mies on se, joka tekee kasoja sängyn viereen. Ärsyttää kaikki ne myttysukat ja silmälasikotelot. Noin muuten ollaan kyllä juurikin sellaista rasittavaa ”vinksinvonksin porukkaa” hänen kanssaan molemmat, mutta minun kasani sentään pysyvät tuolilla ja pöydillä;)

 20. Maare sanoo:

  Asiat kuullostavat ranskaksi niin…eleganteilta!

  Mulla sängyn vieressä lattiallinen kirjoja, ja käsi- ja huulivoiteet, kynät, muistikirjat, kirjanmerkkikokoelma, äitienpäivä- ja postikortit sekä pieni ”Tieteellisiä tarinoita” – kirjanen yöpöydän laatikossa :)

 21. eve sanoo:

  Emmää vaan ne muut ja sitäpaitti mää kylä saan kummää kerra siivoonki.

  Mulla ei jää kylä noin kootusti vaan ne on hajautettu aina eteisestä makkariin ja saunan kautta vaatehuoneeseen. Kunnes tulee kiukku ja kaikki siivoutuu salamana.

 22. minjo sanoo:

  Aika läjä pääsi syntymään. Meillä on niin pienet tilat, että hermo menee jo jonkin verran tuota astetta aiemmin ja on pakko raivata. Vaatekaappini on pahin viholliseni. Se on niin kauhea, että nyt olen jo muutaman viikon aamuisin tuskaillut, että miten sieltä enää voi löytää päiväsaikaan sopivaa päälle puettavaa. Vanhat t-paidat siirtyvät aina yökkäriosastolle jatkokäyttöön, mutta nyt on niin kauhea sotku, että ei meinaa enää erottaa, mikä on mikäkin… Saanko siis siivottua hyllyjä? En, koska ne jäävät oven taakse piiloon. Kaiken näkyvän raivaan kyllä suhteellisen nopeasti enimmäkseen, mutta se mikä jää piiloon tuntuu niin ajantuhlaukselta, että jää tekemättä, tai siirtyy aina eteenpäin…

 23. vilijonkka sanoo:

  Kyllä jokaisella on kasansa jossain, pakko olla, onhan?! Mun miehen kasa on lapaslaatikoston päällä aivan ulko-oven vieressä kaikkien nähtävillä. Tyhjennetyt taskun pohjat eli passi, rahaa, pankkikorttikotelo, avaimet, silmätipat, kuittimyttyjä… Se mitä naisilla on käsilaukussa. Minun kasa on useinmiten portaalla tai työpöydän kulmalla: kamera, pokkari, särkylääkkeitä, kännykkä ja vesipullo. Kaikki matkalla jonnekin yhdessä. Niin, ei niissä pitäisi mitään hävetävää olla, mutta kummasti paniikissa kaappaan ne pois silmistä vieraiden lähestyessä ulko-ovea.

 24. Kirsikka sanoo:

  Jaa, en olis ihan arvannut, mutta ei tuo oikeesti hämmästytä. Minäkin pidän itseäni siistinä ja olenkin mutta meiltä löytty myös kaikenlaisia kasoja, muunmuassa sängyn vierestä lehtiä ja kirjoja yöpöydän korkuinen kasa :) Siinä ne on käden ulottuvilla tarpeen tullen. Ja makuuhuuoneessa mulla on yks jakkara jonka päälle kasaantuu vaatteita, en heittele lattialle mutta tuohon jakkaralle kyllä. Tuommosta vaateläjää ja tuolia sanoi mun ystävän mummo ”ryssän reeksi” ! Eli kaikilla meillä taitaa olla salainen ryssän reki, kellä missäkin ;)

 25. Heljä sanoo:

  VOI IHANUUTTA! Olen luullut olevani maailmankaikkeuden ainoa sängynvierushamstraaja, enkä olekaan. Ja kommenttien mukaan meitä useita! Ennenkuin luin kommentit kävin luettelemassa asiat (unohdin kännykän alakertaan niin en kuvannut): röykkiö pyykkiin meneviä sekä puhtaita kokeiltuja vaan ei hyvältä tuntuneita vaatteita, Hello Kitty lippalakki, muistilehtiö, tyhjä käsilaukku, Ikean jättikassillinen silitettäviä vaatteita, ainakin kolme keskenlukuista kirjaa (voi olla enemmän vaatepinon alla), shampoopullo (???), toinen muistikirja, kyniä, pino aikakausilehtiä, hiuspanta, huiveja, lukulamppu (sellainen pieni joka valaisee vain kirjaa eikä herätä nukkuvaa miestä) ja lapsen unileluja

 26. pinyia sanoo:

  Mitämitä, löytyykö kaltaisiani muualtakin? Tänäänkin olen tuskastellut kun en ole saanut siivottua taaskaan noita kummallisesti ilmestyviä kasoja. Minulla pinoja ei kerry niin sängyn viereen, mutta muualle senkin edestä. Varsinkin lukemattomien lehtien pinot tuntuvat lisääntyvän joka päivä parin metrin verran sinne sun tänne. En vain ehdi lukemaan niitä. Jos siirtäisi ne vessaan ja lukisi rivin kerrallaan kun siellä piipahtaa…

 27. Maria sanoo:

  ..ja tämähän oli siis järjestelmällisen neitsytluonteen sängynvieri ;)

 28. Jaana sanoo:

  Liityn joukon jatkoksi…

 29. Violet sanoo:

  Tanja; minulla ei ole mitään syytä olla siivoamatta. Paitsi tietysti se että teen jotakin muuta mieluummin.

  maijanmaja; kyllä, juuri noin…kaikki tuttua.

  Riikka; juu osaan kuvitella!

  Motacilla; ei tää liiga niin kovin ylevä ole, älä sure ellet kuulu siihen!

  Olina; unohdinkin mainita omasta pinostani silmälasikotelon;-) Kyllä muakin MIEHEN pinot ärsyttää. Omani ”vain ovat”.

  Maare; Tieteellisiä tarinoita, voi hyvä ihme;-)

  eve; valokuvan yksi tärkein ominaisuus on mahdollisuus rajaukseen…siksi vaikuttaa kootulta.

  minjo; vaatekaappini on paha mutta ei ollenkaan täysi. Säännöllisesti vedän ihan kaiken lattialle sieltä ja laitan siististi takaisin. Ihmettelen aina miten vähän vaatteita mulla loppujen lopuksi on. Näyttää että olisi paljon enemmän kun ovan pinoissa ja mytyissä siellä täällä.

  vilijonkka; eteikasat, niin. Ja olohuoneen lipaston päälle syntyvä…ja keittiön työtasolle….

  Kirsikka; ryssän reki! Hieno nimitys!

  Heljä; unohdin mainita että mulla on myös pieni lamppu jota olen käyttänyt kun luen kun en viitsi nousta sammuttamaan varsinaista lamppua…siihen ei IHAN yletä kun makaa sängyssä.

  pinyia; eka kommentti tänne? tervetuloa!
  Juu, on meitä kasaajia näemmä.

  Maria; suu kiinni siellä;-) Minä olen SALAjärjestelmällinen!

  Jaana; Bienvenue….

 30. Liina sanoo:

  Aih, kun sattuu nauru kipeään kurkkuun. Sama näky, toki vähemmän tyylikäs, minunkin sängyn vieressäni. ”Voisko tota kasaa saada välillä pois?” mies kysyy. Minne muka? Siinä on vain välitön tarvevarasto unta odotellessa ja sängyssähän sitä yleensä nukutaan (ja kukutaan).

 31. Mei sanoo:

  Nauran, sellainen flunssa, että räkä lentää nauraessa, joten ensi kerralla varoitus, kiitos! :D Ja rakastan miehesi kommenttia!!!

  Mä olen ollut joskus järjestelmällinen. Mutta nyt ihme hamsteri, sängyn vierukseen ei kohta omat jalat mahdu. Tärkeitä juttuja, keskeneräisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s