Kukkakauppaa ei enää ole

Sain pyynnöstäni enolta ison paketin paperia. Kopioita äitinsä lähettämistä kirjeistä ja kaikkea sellaista mitä nyt tarvitsen. Luen noita kuin salapoliisiromaania.

En tunne Helsinkiä oikeastaan ollenkaan. Nyt tuntuisi välttämättömälle päästä seisomaan Vilhonkadulle tietyn numeron eteen, kulkemaan Erottajaa ja seisahtua katsomaan kadun toiselle puolelle Ludviginkadulle. Ajatella sitä miten äitini äiti astui rapusta kadulle, kumpaan suuntaan hän lähti, mihin oli menossa ja kauanko viipyi. Kuvittelisin autot ja aikamme ihmiset huit hiivattiin ja alkaisin nähdä 20-luvun asioita samoilla paikoilla.

Tein yhden taulun jossa on mainos Daniel Wardin kukkakaupasta, osoite Aleksanterinkatu 48. Löysin sivuston jonka avulla näin paikan nykyään. Harmittaa että menin katsomaan.

Mainokset

17 comments on “Kukkakauppaa ei enää ole

 1. Kirsikka sanoo:

  Hei, kukkakauppa-asiaa! Helsingissä on olemassa Runebergin Kukka Dan Ward -niminen kukkakauppa ja sen historia liittyy Dan Wardin kukkakauppaan. Käy katsomassa runeberginkukka.com ja yrityshistoria :)

 2. Kirsikka sanoo:

  Ai niin ja google maps vie sinut ”kävelemään” vaikka Helsingin kaduille, oletko kokeillut?

 3. Violet sanoo:

  Kirsikka; Kiitos tuosta tiedosta! Keksin itse että Dan olisi lyhennys Danielista…siinä kun on piste perässä (Dan.) Ilmeisesti sitten ollut vaan Dan kuitenkin.
  Mielenkiintoista, katsoin nuo kaupan sivut ja historian.

  Olen kokeillut google mapsia muihin paikkoihin mutten Hesaan.

 4. Liivia sanoo:

  Sen muistan että Ludviginkadulla on pari ällistyttävän rumaa taloa, siis sellaisia joita tuskin äitisi äidin aikana vielä oli.

  Runebergin kukkakauppa on ainakin hyvä kukkakauppa! Kävin siellä silloin tällöin törsäämässä kun kulmilla asuin.

 5. Violet sanoo:

  Liivia; isovanhempani asuivat Erottajalla, nroa en valitettavasti tiedä, mutta tiedän että vaari kävi Ludvigin kadulla Hesarissa iltatoimittajana muiden töidensä lisäksi. Nyt siinä on Päivälehden (Hesarin edeltäjä) museo numerossa 2-4 ja ne näyttävät olevan juuri ne kadun uusimmat rakennukset, viisikymmentäluvulta. Oletan siis että Hesarin toimitus oli siinä missä museo on nyt.

 6. Niina sanoo:

  Mun hääkimppuni oli Runebergin Kukasta :) Ihana puoti!

 7. Marjatta sanoo:

  Hääkimppuni sidottiin aikoinaan Dan Wardin Eteläesplanadin myymälässä. Kaunis kimppu olikin. Käsittääkseni omistajalla oli silloin useita liikkeitä. Muistan myös, kun Dan Ward myytiin Runebergin kukalle. Kauppa on edelleen samassa paikassa Töölöntorin kulmilla. Monet ovat ne kimput, jotka olen eri tilanteisiin sieltä hakenut. Taitavia sitojia siellä on edelleenkin ja kauppa käy.

  Vanha Hesarin toimitus ja asiakaspalvelu olivat Ludvikinkadulla. Nyt Hesarilla on Sanomatalo Rautatieaseman vieressä ja toimitalo Vantaalla.

 8. Tuija sanoo:

  Mielenkiintoisia jäljitettäviä varmaan.

  Hesarin toimitus oli ainakin vielä opiskeluaikoinani eli 80-luvulla Ludviginkadun ja Erottajan kulmassa olevassa vanhassa koristeellisessa rakennuksessa. Talon kulmasta mentiin sisään, sitten oli portaat, joista mentiin vähän pelottavaan tilaan, jossa sai hoitaa asiansa. Jätin kerran ilmoituksen sinne. http://www.korttelit.fi/rakennus.php/id/44 ja http://www.posterplease.fi/vanhat_suomi-kuvat/helsingin_sanomien_paakonttori_ludviginkadulla/

 9. Merja sanoo:

  Mää olen kuljeskellut google mapsillä monesti pitkin Kruunuhakaa. Katsellut kauniita jugendtaloja.

  Hyvät kukkakaupat on yhtä tärkeitä kuin hyvät kahvilat.

 10. Matroskin sanoo:

  Se on Kruununhaka :)

  Kaupunkikuvan muutokset ovat kiehtovia, mutta harvoin tulee itse kuvattua ihan vain katunäkymiä, mikä on kyllä harmi.

 11. Outi sanoo:

  Haa! Aistikas työ! Sellaisen kun saisi…. Minä luin jokin aika sitten sen vanhan Finlandia-voittajan, K. Westön ”Missä kuljimme kerran” ja jotenkin sitä lukiessa pääsi vaeltelmaan vanhaan Helsinkiin. Sinne 20-luvullekkin. Jos et ole vielä lukenut, nappaahan iltalukemiseksi.

 12. Mimmi sanoo:

  Kauniit kuvat ja työ. Elän näitä tarinoita sinun mukanasi, toivottavasti saan joskus jostain lukea lopputuloksen, kokonaan. Mielikuvituksesi saa omanikin laukkaamaan.

 13. Tulen oppaaksesi jos tahdot tulla
  tunnelmoimaan hänen jalanjäljissään!

  Kävin kahdessa hienossa helsinki valokuvanäyttelyssä tuossa taannoin, kirjoitin siitä blogissa joskus, en juuri nyt saa valokuvaajien nimiä päähäni. Niistä oli tehty kirjatkin, ne kirjat tarvitsisit, jossa kaikki vanhat talot on vielä paikoillaan ja tunnelma!

 14. Tiivi sanoo:

  Suosittelen lukemaan erästä kirjaa. Tosin vain sellaisina hetkinä, kun on valmis vastaanottamaan kiukun ja turhautumisen.

  http://www.eshop.fi/hskauppa/shop/tuoteryhmat/hs_kirjat/prod__4547_Puretut%20talot.%20100%20tarinaa%20Helsingist%C3%A4

 15. Marikki sanoo:

  Tässä kätevä keino päästä tutustumaan Tampereen menneisyyteen http://siiri.tampere.fi/VALOKUVA/web/index.do

 16. Violet sanoo:

  Tiivi: ymmärrän tuon ohjeen sopivaan lukuhetkeen….

  Marikki;tuo oli tuttu, kiitos kumminkin!

 17. Violet sanoo:

  Tuija; jostakin syystä vasta nyt kommenttisi tuli, oli joutunut jonnekin roskasiivilään…
  Nyt kun tiedän numeronkin missä asuivat Erottajalla (se oli se linkkamassasasi kuvassakin näkyvä elokuvateatterin talo, nro 15-17) on entistä ihanampi nähdä näitä vanhoja kuvia.

  Eli asuivat tuota Ludviginkadun toimistusta vastapäätä.
  Sen tietäminen herättää paljon mielikuvia äidin äidistä katsomassa ikkunasta joko mies tulee töistä jne….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s