Tosikon lista
Minut haastettiin jo joku aika sitten paristakin blogista tekemään tämä kirjahyllyjuttu. Huomasin taas kirjoja katsellessani olevani ihan kauhea tosikko. Näen karmeasti vaivaa siitä että vastaukset eivät ole ihan juuri niin kuin ajattelen, että nyt valehtelen kun noin sanon, että tästä tulee ihan tyhmä kun minulla on näin tyhmän nimisiä kirjoja.

Oletko mies vai nainen?
Nainen tuli pimeästä.

Kuvaile itseäsi?
Äidin pikku pyöveli.

Kuinka voit?
Kyä tässä jotain häikkää o….

Asuinpaikkasi?
Un grand week-end à Bruxelles

Mihin haluaisit matkustaa?
Tyylikkäästi höyhensaarille.

Paras ystäväsi?
Läheinen.

Mikä on lempivärisi?
Musta aurinko.

Millainen sää nyt on?
Säätiedotus merenkulkijoille.

Paras vuorokaudenaika?
Jumalat juhlivat öisin.

Jos elämäsi olisi tv-ohjelma, mikä sen nimi olisi?
Unityöt.

Mitä elämä sinulle merkitsee?
Suuri illusioni.

Päivän mietelause?
Se on myähästä ny.

Millainen on parisuhteesi?
Rakkautta sattumalta.

Mitä pelkäät?
Enteitä ja uhmaa.

Minkä neuvon tahtoisit antaa?
Ei hunningolle tänään.

Miten tahtoisit kuolla?
Autiudessa.

Mottosi?
Loppu hyvin.

Mainokset

16 comments on “Tosikon lista

 1. Ilse sanoo:

  Kyllä oletkin kauhea tosikko, joo. ;)

  Enteitä ja uhmaa kuulostaakin pahalta, totta. Ja tyylikkäästi höyhensaarille just saattelin erään täällä. Muita matkoja meillä ei olekaan tiedossa.

  Kiva lista, kiva kun teit tämän! Ja minä ajattelin, että sinulla olisi paljon niitä vieraskielisiä enkä ymmärtäisi mitään ja olisin ihan tyhmä, mutta se kertoo minun tosikkoudestani ja ankeudestani enemmän kuin moni muu asia. :)

 2. Violet sanoo:

  Ilse: kyllä mää olen. Siis sillain että otan niin vakavasti kaiken. Jotenkin inhoan kaikkia ”leikkimielisiä” juttuja. Osallistuin silti tähänkin koska otan niin vakavasti lukijat ja heidän toiveensa;-)

  Kirjahyllymme annista yli puolet on muuta kuin suomenkielistä. On ruotsia, ranskaa ja englantia. Näin siitäkin ihan karmeeta stressiä etten vaan joutuisi panemaan mitään vieraskielistä kun sitten mitä jos joku ei ymmärrä….

 3. Leena Lumi sanoo:

  Violet, tosikko minäkin, väittää Lumimies, mutta ei sitä tarvitse kaikille kertoa, sillä oikeat tosikot voivat vielä vaikka uskoa…

  Minusta tuo paras vuorokauden aika on hyvin osuva, Äidin pikku pyöveliä nauran ja sitten ihmettelen, miksi minulla ei ollut samaa vastausta kuin sinulla, kysymykseen Mitä elämä sinulle merkitsee?, sillä olen todellakin sitä mieltä, että elämä on Suuri illusioni. Ja Waltarihan on minulle suuri idoli. Nyt saan ihmetellä itseäni, miten paljon unohdan aina vaan…

  Et sinä varmaan mikään tosikko ole. En minäkään. Loppupeleissä.

 4. Liivia sanoo:

  Hyvähän tuo oli, oikein hyvä:)
  Minä olen niin tosikko etten taida jaksaa edes ryhtyä tähän.

  Monta samaa kirjaa hyllyissämme.

 5. Nimetön sanoo:

  Ei minusta tuo ole tosikkomaista ollenkaan, minulle tulee vain sellainen olo, että ehkä haluat kertoa sanoilla niin paljon kuin mahdollista, että kaikilla sanoilla on oma pieni maailmansa, vähän kuin noilla tuoleillakin, upea kuva, ihanat erilaiset tuolit.

  Vaikken ymmärrä ranskaa, ymmärsin kotipaikkasi, luultavasti ainakin, haluaisin että se missä asuu olisi kuin viikonloppu, ihana ajatus. Jos nyt ymmärsin oikein :)

 6. minjo sanoo:

  Ihania kuvia, varsinkin vanhat tuolit. Tekisi niin mieli antiikkitorille, että… Mutta parasta pysyä asiassa ja jatkaa työlinjalla teekupillisen jälkeen. Muuten jää torit ja muutkin kiertämättä vapaapäivinäkin. Tosikko siis minäkin. Ja asiallinen, aina asiallinen. No, melkein ainakin.

 7. Olina sanoo:

  Minä kun katson omaa kirjahyllyä, en osaa ollenkaan järjestää sieltä vastauksia tähän. Olen kai siinä mielessä tosikko myös, että tahtoisin saada sen kuulostamaan ”juuri oikealle”. Muiden ovat aina hienompia, niin tämäkin. Etenkin tuo ”Suuri illusioni”. :)

 8. Leena sanoo:

  Tämähän on hauska juttu. Kiitos vinkistä – kysymyksistä ja vastauksista. Tätä ruvetaan harrastamaan ystäväjoukolla.

 9. Marjatta sanoo:

  Jos olet tosikko, olet hauska sellainen. Vai että Rakkautta sattumalta ja Loppu hyvin. Tämä teksti virkisti jälleen kerran. Kiitos Kati!

 10. Violet sanoo:

  Leena LUmi: meinasin minäkin ensin ihan muuta mutta sitten tajusin: Suuri illusioni tai ei mitään. Sehän se on kummiskin, koko elämÄ.

  Liivia: joo, ei mulla mitään kovin harvinaista kamaa tuolla ole, monella varmaan samat selkämykset hyllyssÄän.

  nimetön: kivasti sanottu ja osuit aika oikeaan.

  minjo: asiallinen….mietin olenko. JOssakin mielessä kyllä, suorastaan kuivakkaan asiallinen, mutta sitten taas…tuntuu aika vieraalta adjektiivilta kuvaamaan minua.

  Olina: juuri oikeaan minäkin aina yritän. Tuntuu niin tÄrkeltä että välillä oikein ihmetyttää koska ei monille tÄllaisetkaan leikit ole muuta kuin kevyttä ajankulua.

  Leena: anti mennä vaan. KUka lienee keksinyt ja koska. Kun kirjat on kÄyty loppuun niin voi jatkaa vaikka elokuvilla – tai mennä kirjastoon!

  Marjatta: no hyvä on, hyvä on:-) Ehkä en ole tosikko. Otan vaan asiat vakavasti. Toisinaan liian. Suhteemme alku oli ehdottomasti rakkautta sattumalta. Monenkaan jutun ei olisi tarvinnut olla toisin ja emme olisi koskaan edes tavanneet. Edes yhtä kertaa.

 11. Pirkko sanoo:

  Hopsan, haastoin sinut pari minuuttia sitten samaan! Itse en ollut kovin kriittinen kirjojen kielten suhteen. Luettuani tekstisi ajattelen (tosikkona minäkin), että olisi ollut fiksua jos olisin ollut.

 12. Birgitta sanoo:

  Hauska listaus, ja yksi sellainen jota ajattelin omallekin listalle. En ole vielä saanut sitä valmiiksi, kun tuskastuin kesken kaiken. Ajattelin, että tämän voisi tehdä musiikistakin, mutta yksi asia kerrallaan.

  Mitenkäs asiat sitten sujuu jos se tänään on myöhäst jo ja hunningollekaan ei pääse =)

 13. Riikka sanoo:

  Täähän oli hyvä!

 14. Kirjailijatar sanoo:

  Kyllä minua ainakin nauratti. Painan nyt visusti mieleen tuon elämänohjeen tälle päivälle: Ei hunningolle tänään! Näillä mennään!

 15. Mimmi sanoo:

  Meinasin laittaa omaan listaani tuohon mitä elämä merkitsee -kohtaan just saman.

 16. Tuula sanoo:

  Täähän oli hauska :) Olen tehnyt joskus saman jutun facebookiin ja siinä listatessa taisi hurahtaa puoli iltaa. Tosikkomaisesti minäkin sen kai otin, kun mietin, että perhana, pitääkö tästä lähteä kirjakauppaan, kun en löydä just sopivasti mua kuvaavia kirjoja hyllystäni :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s