Museoista


Olen kummallisten puotien ystävä. Aina ei ole selvää edes mitä niissä myydään. Tämän kaupan ikkunalla oli lappu jossa kerrottiin että alakerrassa on ”minimuseo”. Minusta koko näyteikkuna oli sellaisenaan aivan museo. Käyköön kauppa jos siellä jotakin myydään!

Emme menneet tuohon minimuseoon vaan ihan oikeaan. Musée d’Ixelles ei ole kaukana mutta ”ei-ole-tullut-käytyä” -paikka. Miten paljon sellaisia onkaan. Alan hiljalleen minimoida niitä. Tämäkin oli loistopaikka. Perusnäyttelyssä oli mm. ihana salillinen alkuperäisiä mainosjulisteita, oli Muchaa, oli Toulouse-Lautreciä ja niitä kaikkia ihania jotka kyllä tunnette kun näkisitte. Oli myös minulle ennestään tuntemattoman belgialaisen (Hippolyte Daeye) pientä poikaa esittävä taulu, jota tuijottelin pitkät tovit. Kaiken kaikkiaan siellä oli paljon kiinnostavaa ja kaunista ja mikä parasta; se oli täynnä ihmisiä. Pidän sunnuntaipäivistä ja paikoista täynnä ihmisiä.

PS. kuvat otettu uudella puhelimellani. Olen hämmentynyt siitä että sillä saa noinkin hyviä.

Mainokset

8 comments on “Museoista

 1. Pandice sanoo:

  Vaikuttava taulu minustakin!

  Nuo siivousvälineet saavat ajattelemaan kaikkia pölyisiä nurkkia ja sopukoita, joita en ole ikinä siivonnut enkä todnäk ikinä siivoakaan :D

 2. Matroskin sanoo:

  Ennenvanhaan oli nätimmät pakkaukset! Terveisin nuori mummo

 3. Ilse sanoo:

  Voi mistäköhän tältä kylältä löytäisi sen paikan, jossa olisi sunnuntaina ihmisiä…? Huoh. Olen edeltävän nuoren mummon kanssa samaa mieltä entisvanhaisesta pakkausestetiikasta.

  Ja onnea uudelle puhelimelle, ei kai vain iPhone? :)

 4. Sureksin monien pienten puotien kehnoa kaupankäyntiä, joten mukava kuulla, että tämä oli täynnänsä asiakkaita! hyvä liikeidea hällä tuo kauppa + museo.

 5. Violet sanoo:

  Pandice: meillä on keittiössä Tilanne joka vaatii puuttumista. Ihan kattoa myöden. Ten sen huomenna ja siihen saattaa mennä monta tuntia.

  Matroskin: olihan ne.

  Ilse: Toi on Samsung jotakin. Mies osti väkisin kun vanhassa ei nappulat enää toimineet. Tâssä niitä ei edes oli. On tää kans…

  eilentänäänhuomenna: rouva lukee nyt uudelleen…enhän mää tuolla kaupassa käynyt vaan museossa, ja se oli täynnä.

 6. Kappas vaan! Rouvalla on luetunymmärtämisvaikeuksia. Hän se ehkä ilahtuneena omista mielikuvistaan hyppäsi toisen kappaleen alun ja meni puurot ja vellit sekaisin.

 7. iiris sanoo:

  Järkyttävän ihana taulu! Ja hyvä kun kirjoitit museoista, päätin heti mennä (noin sadannen kerran mutta vuosien tauon jälkeen) tämän uuden asuinmaani kansallismuseoon. Se on pieni, ja muistan ison osan ulkoa, mutta jos käy hyvin, taidemuseon puolella on joku kiva näyttely :)

 8. Violet sanoo:

  Iiris: eikö olekin hieno! Ne kaikki makeat ja haaleat maisemataulut, valokuvoia muistuttavat, joiden ohitse kÄvelin…ja sitten yhtÄkkiä tällainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s