Tomaatista


Haluaisin heitellä tomaateilla niitä vanhempia jotka hakiessaan lapsiaan koulusta parkkeeraavat autonsa niin että muiden tie tukkiintuu. Tämä on ollut koululla suuri ongelma koko sen kolme vuotta jonka olemme täällä asuneet, mutta tuntuu että tänä syksynä ihmiset ovat entistä tyhmempiä ja röyhkeämpiä.

Ei tarvita kuin yksi huonosti parkkeerattu auto, niin tapahtuu seuraavaa:
– koulubussit (15 tänä vuonna) eivät pääse ajamaan koulun pihaan
– bussien taakse kertyy karmea jono muita autoja
– torvet soivat niin että mm. kadun varrella olevissa vanhustentaloissa varmaan heikoimmat pyörtyvät
– koulun pihassa pienimmät lapset itkevät kun kukaan ei tule hakemaan
– koulun pihassa koulubussia odottavat lapset ihmettelevät miksei bussi tule….

Kun koulussa on n. 2500 oppilasta niin voitte kuvitella millaiset vaikutukset ja mihin kaikkeen pieneltäkin tuntuvilla asioilla on!

Muutama huomio:
– autot jotka on jätetty tientukkeeksi ovat lähes poikkeuksetta suuria, kalliita ja uusia ja/tai CD-kyltein varustettuja diplomaattiautoja.
– niiden kuskit ovat 99 prosentin varmuudella naisia
– ne naiset ovat 99 prosentin varmuudella niitä ”hienoja naisia” joista olen aiemminkin täällä kirjoittanut
– ne kehtaavat vielä huutaa ja meukata vastaan – jopa paikalle kutsutuille poliiseille! – vaikka ovat itse väärässä

Ottaisko taskut täyteen noita raakoja, kivikovia tomaatteja…..?

Mainokset

23 comments on “Tomaatista

 1. pikkujutut sanoo:

  …ei kun annat niiden kypsyä kunnolla ja sitten ;).

  Tuskin jaksan odottaa noita samantyyppisiä hetkiä.Tosin vissi ero on siinä, että autoissa, jotka ovat myös uusinta huutoa, on paikalliset kilvet ja ratissa on mies!

  Taidan nauttia näistä rauhaisista aamuista ja iltapäivistä täällä niin kauan kuin pystyn…lapsia kun hakee vain eräs ranskalainen äiti ja kanadalainen aupair ja varovaisesti hymyilemme toisillemme..

  Mutta täytyy sanoa, että kulttuurishokki on ollut melkoinen tänä syksynä. Suomestakin löytyy näemmä röyhkeitä ja tyhmiä tyyppejä. Ajanhenkikö kyseessä?

 2. eve sanoo:

  Hahaa! Ilman muuta! Tomaatteja mukaan! Joskus tuntuu, että viksuistakin ihmisistä tulee pässejä ratin takana. Ja minusta, muuten niin viksusta, tulee entistä viksumpi. Huomaan haluavani ärsyttää kanssa-autoilijoita pilkulleen lainkuuliaisella ajotavalla.

 3. Violet sanoo:

  pikkujutut; meillä tätä mun ”tilastoa” tietysti vääristää sekin että ylipäätään suurinosa lapsiaan hakevista on naisia.
  Mutta joo. Mun esikoinen juuri eilen sanoi: kun ne on rikkaita niin ne luulee että ne voi tehdä mitä vaan. Lapsikin siis jo näkee jotakin.

  Joo, ei röyhkeys katso kansallisuutta. Ja enemmän ja pahempaa tyhmyyden tiivistymistä vaan tuntuu olevan kaikkialla.

  eve; jos mää ajaisin niin ajaisin kuten sinä.

 4. Jonna sanoo:

  Mädät kananmunat voisi varmaan olla tomaattejakin parempi vaihtoehto. Ärsyttävää tuollainen…

 5. NiinaK sanoo:

  Nää CD-statuksen suojaamat autoilijat on toiset yhtä kunnostautuneita myös täällä.. ei ole meinaan kauan aikaa kun katselin erästäkin menopeliä joka oli parkkeerattu kekselle meidän kylän ainoata kanavan ylittävää autosiltaa.. mutta minkäs teet kun niiden sakottaminenkin on turhaa. Mun olkapään pikkupiru olis varmaan jo hankkinut huonon rakkineen ja ajanut päin sellaista tien tuketta seurauksista välittämättä.. ( kertoo jotain noloa mun ärsyyntymiseskynnyksestä kenties? )

 6. vilijonkka sanoo:

  Homeiset tomaatit saattaisivat olla tehokkaampia kuin tuollaiset raikkaat. Outoja muijia.

  Olin jostain syystä kuvitellut koulunne olevan pienempi, mutta onhan Helsinginkin ranskalainen hyvin suuri, miksei siis myös Brysselin.

  Minäkin intoudun toisinaan ajamaan pilkunviilausmeiningillä. Siksipä olen jättänyt kiinalaisen kortin hankkimatta, sillä tiedän joutuvani vaikeuksiin tuolla kaupungilla mikäli istun ratin takana. Kiehuisin ja parjaisin jatkuvasti, eikä se kuitenkaan muuttaisi muita lainkuuliaisemmiksi. Nyt vain anna mopon töötin soida kiitettävän tiuhaan ja muiden hoitaa autolla ajamisen.

 7. mizyéna sanoo:

  Hetken jo mietin, että olitko meidän koululla… vaan meillä on vain päälle 1000 oppilasta ja niillä kaikista eniten tukkivilla autoilla on paikalliset rekkarit ja ”hilloministeri” isät kuskina.

  Mä olen ihmetellyt miksi meidän koulu ei puutu asiaan kieltämällä henkilöautojen ajon ihan koulun eteen aamuisin ja iltapäivisin koska ne todella häiritsevät koulubussien toimintaa sekä vaarantavat pienten koululaisten liikkumista!

  Kannatan tomaatteja!!

 8. Violet sanoo:

  Jonna; ärsyttävä on hyyyyvin laimea ilmaisu.

  NiinaK; kerran näin kun kuskit tulivat neljästä bussista ja yrittivät työntää yhdessä pois yhden cd-auton. Tuli kuski, taas yksi niistä naisista ja voi hyvä ihme minkä kohtauksen se sai….

  vilijonkka; ne ovat kuule niin outoja etten oikein edes ole uskoa todeksi. Ja siellä koulun pihalla sitten suurin elkein repivät niitä sakkolappujaan kun eivät yhtään ymmärrä mistä niitä oikein tulee…silmien pyörittelyä…

  Juu, koulu on suuri. Brysselissähän on kauheasti ranskalaisia ja meitä ”sekapareja”. Tuonne kouluun tullaan aika kaukaakin, tiedän, kun se on maan ainut.

  mizyena; aamuisin on enemmän, paljon enemmän isiä kuskeina. Moni vie lapset kouluun työhönmenomatkalla. Hokkus pokkus; aamuisin on paljon vähemmän ongelmia….niitä on, mutta paljon vähemmän. Vitsi on siinä, että isät viitsivät kai vähän kävelläkin. Tuolla nimittäin ON paljon parkkitilaa, ei mitenkään erityisesti koulujen omaa mutta tilaa, muutakin kuin katujenvierit…mutta kun täytyy hiukan kävellä. Ehkä peräti parisataa metriä. Eihän ne tietyt akat siihen alistu!

 9. Lempi Sveitsistä sanoo:

  Hmmm…tollasten tyyppien lapsille muutaman viikon porttikielto kouluun? Tai kaikki normaalit vanhemmat – sikäli kun teidän koulussa on muita kun sinä – järjestäydytte ja teette banderollit ja piiritätte tollaset autot. Ja sitten heittelette niitä mätiä tomaatteja niitten tyyppien päälle, kun ne kävelee autolleen. Ettekä väistä, kun haluavat lähteä liikkeelle. Soitelkoot sitten ite poliisia paikalle.

  Tommonen kusipäärinki tätä maailmaa pyörittää sekä politiikassa että erityisesti taloudessa. Eli oikeassa elämässä tuollaisella käytöksellä pääsee ns. pitkälle. Ollaan me aikamoisia lampaita, kun ei olla laajemmalta niitä mätiä tomaatteja heittelemässä…

 10. Violet sanoo:

  Lempi: toi porttikieltojuttu ei ole muuten ihan mahdoton. Rehtori ja pari muuta tÄrkeää koulu-ukkoa ovat siellä kadulla jo lâhes pÄivittäin, valistamassa näitä rouvia, puhumassa poliiseille, rauhoittelemassa bussikuskeja jotka eivät voi tehdä työtään. Toi sirkus haittaa niin monen elämää ettei ole tosikaan, joten olen aika varma että jotakin tapahtuu koska tämä on tosiaan nyt tänä syksynä mennyt erityisen pahaksi.

  Hyvin suuri osa vanhemmista on kotona/tÖissä ja lapset kulkevat koulubussilla. Isoista lapsista osa kulkee kaupungin busseilla yksin. Sitten se ihan pienen pieni vähemmistö johon minä kuulun: kaupungin bussilla haen lapset. Minun tai minun lasteni elämään toi ei siis vaikuta, hyviä nauruja saamme kyllä kun torvet soi (ajattele sitä ääntä kun kymmenenkin bussia käyttää semmosta ujellustorvea samaan aikaan…) ja sieltä kipittelee joku rouva piikkareissaan, naama punaisena…

  Kyllä noi syylliset ovat moneen kertaan joutuneet kokemaan meidän ”normaalien vanhempien” taholta kaikenlaista. Just tuota torvien soittelua, sitä että katsotaan että kuka tulee auton hakemaan ja ilokseni olen nähnyt miten noilta tientukkijoilta on tukittu tie kun ovat sitten yrittäneet luikkia kotiin….

  Harmillisen vähän mitään tuollaista kuitenkaan, olisin kyllä innolla mukana. Suurin osa ei uskalla tai halua kun kuitenkin seurustelee noiden kusipäidenkin kanssa.

 11. outi sanoo:

  Minä oon pyöräilijä, ja mulla menee välillä hermot kun autoilijat käyttää pyöräteitä pysäköintipaikkoinaan, tai ajaa hurauttavat yllättäen ajotieltä pyöräni eteen jättääkseen jonkun ”hienon naisen” putiikin oven eteen. Silloin tekisi mieli sanoa että ”rouvallekin tekisi hyvää kävellä muutama askel edes sieltä parkkipaikalta tämän liikkeen ovelle. saisi hieman hyötyliikuntaa..”

 12. Suklaasydän sanoo:

  Lyhyt kommentti kaiken kiireen keskeltä: kannatan tomaattikivitystä! :)

  Ja vakavammin: Juuri tuollaiset asiat saavat meikäläisen näkemään punaista. Belgian liikenne osaa olla tarpeeksi kaoottista muutenkin, joten älypäät jotka tukkivat liikennettä vielä lisää, saisivat kyllä miettiä muitakin kuin itseään.

 13. maijanmaja sanoo:

  Mä jotenkin haluaisin kauheesti ymmärtää miten sellainen ihminen tehdään, että se väärässä ollessaan ja nolossa tilanteessa alkaa itse meuhkata ja väittää vastaan. Pieni lapsi saattaa toimia niin. Siitä tulikin mieleen, että onko niin, ettei tuollainen röyhkeästi käyttäytyvä aikuinen ole joko lapsena ole saanut huutaa vastaan ja väitellä tai että siihen on reagoitu ihan väärällä tavalla. Tomaattien sijaan taitaisivat siis tarvita terapiaa…

  ps. Tykkäsin taannoisesta tykkäämispostauksestasi, mutten ole juuri ehtinyt blogeihin vastailemaan viime aikoina. Ihailen pulppuilevaa kirjoitustyyliäsi.

 14. syksy sanoo:

  Kuulostaa turhauttavalta tilanteelta teillä siellä koululla. Niin se vaan tuntuu olevan, että kaikilla ei ole tuota ymmärrystä, että muut ehkä kärsivät heidän egoistisista teoista. Omaavat tämän ajattelu tavan, että kaikki mulle tänne ja heti, muista viis.
  Onkohan siellä näitä meittin Kommisio-Parlamentti tyyppejä myös ruuhkauttamassa liikennettä? Siellä löytyy tätä porukkaa kyllä, valitettavasti, sillä kokemusta on.

  Mukavaa syksyä, ihana sade ollut tänään koko päivän. Välillä tarvitaan vähän melankoliaa jotta jaksaa taas aurinkoa ;).

 15. Violet sanoo:

  Suklaasydän: aivan noin. Aivan kohtuullisella kÄvelymatkalla selviäisi moni asia. Autoja voisi jÄttÄä sinne hiukan kauemmas mutta ei.

  Ne ovat muuten usein nÄitä samoja jotka istuvat autoissaan moottori käymässä puolikin tuntia.

  maijanmaja: tekisi mieli sanoa että rahalla niitä tehdään. Tai sitten raha tulee sellaisten luokse. Asiaa ei voi muuksi muuttaa: tuolla koululla näkee että ”ne tietyt” ihmiset kÄyttäytyvät kuten itse haluavat (monissa muissakin asioissa kuin parkkeerauksessa!), odottavat erityiskohtelua, erivapauksia ja etuja ja kun niitä ei tule niin alkavat kiukutella.

  syksy: kyllä, sitä väkeä on koulun vanhemmissa myös mutta tietenkään en voi sanoa ovatko tähän syyyllisiä…tai oletettavasti eivät juurikaan ole jos kerran ovat koululla klo 16.30 lapsiaan hakemassa..tai mistÄs minä kenenkään töajoista tiedän:-)

 16. Olina sanoo:

  Siis junttiautoja! (www.junttiauto.com) Niillä saa myös liikenteessä yrittää ajaa kaikkien vastaantulijoiden yli, ja ainakin täällä Suomessa suosittua on inva-paikoille pysäköiminen (kai niin isolla on vaikea osua tavalliseen ruutuun). Me suunnittelimme sellaisia monistettavia lappuja, joissa olisi kysely raksi ruutuun periaatteella: oletteko a)aivoinvaliidi vai toivotteko jotakin seuraavista: b)käden katkaisu c)keskivartalovamma vai d)jalan amputaatio.

  Kyllä kiehuu.

 17. Violet sanoo:

  Olina: junttiautoja kyllä, ihan varmasti. Kiitos linkistÄ muuten.
  Mulla kiehuu tÄllaisen käytöksen kohdalla aina niin kovaa että varmaan saan jonkun kohtauksen joskus sen takia.
  Nämä saman tyypin autoilijat paitsi jättävät invaruutuun (totta kai!) niin mieluusti myös vaikkapa autotallien ovien eteen (jolloin tallistaan tuleva ei pääse kadulle) ja ruutuun ei osu millään vaan kahden ruudun väliin niin että menee kaksi paikkaa.
  Mun mies, rauhallinen mies kuin mikä muuten takoo rattia ja huutaa rumia kun näkee näitä superparkkeerauksia.

 18. Birgitta sanoo:

  Anna palaa vaan, raaemmat napsahtaa kivasti ja tuntuu. Kypsemmät sitten lätsähtää ja levii paremmin =)

 19. Kirsikka sanoo:

  Miten se pysäköiminen ja muitten huomioiminen onkin niiiin vaikeaa, mietin sitä minäkin useinkin. Kuulun tietenkin itse niihin viksuihin :) ja lainkuuliaisiin autoilijoihin, siksi niin kovasti ärsyttääkin se hälläväli-meininki jota jatkuvasti näkee. Ja miksei voida liikkua ja antaa tilaa sillee joustavasti?

  Ota vaan mukaan semmosia oikein kypsiä tomaatteja; ne leviää ja sotkee paremmin kuin raa´at. :D

  Edelliseen tekstiisi kommentoisin vielä; se mitä itsekin sanoit, minäkin olen jo vuosia jaksanut ihmetellä sitä, miten yleensäkään kukaan syntyy aivan terveenä ja niin, että kaikki ”osaset” on paikallaan. Minusta se on ihmeellisempää kuin se, että jotain on pielessä. Kuten sanottu, kaik on niin pienestä kii.

 20. minjo sanoo:

  Tympeää tuollainen. Toivottavasti saatte muutoksen aikaan. Eniten sääliksi käy niitä bussikuskeja, kun kuitenkin jossakin aikataulussa niitä lapsia pitäisi saada pudoteltua kotioville. Liikenne minuakin täällä ärsyttää välillä enemmän välillä vähemmän. Juuri nyt enemmän, kun viime viikkoina on niin monta tumpelointia sattunut eteen. Joskus tekisi mieli vain laittaa kypärä päähän ja painaa kaasua ja tuupata jokaista ”pellillistä,” mikä edessä näkyy.

 21. Violet sanoo:

  Birgitta: molemmissa puolensa!

  Kirsikka: ehkÄ muiden huomioiminen on vaikeaa koska kaikki pyörii oman minän ympÄrillä, koska muiden huomioimisesta ei ole heille ”mitään hyötyä” tai jotakin tÄllaista. En suoraan sanottuna tajua. Minun olisi itseni kamalan paha olla jos jatkuvasti tekisin jotakin tuollaista.

  minjo: En tiedä mikÄ tuohon auttaisi. Nämä ovat sitä porukkaa jotka eivät yksinkertaisesti vaan välitä muista. Kun he itse ja omat lapset pääsevät helpolla niin hyvä on. Heille jotkut bussikuskit ovat koneisiin verrattavia apuvälineitä, tyyppejä joille voi puhua miten vaan ja joiden työtä ei arvosteta. Nii-i, varmaan ne lapset haluaisivat kotiin kun koulu muutenkin kestaä myöhään, varmaan ne kuskit myös haluaisivat päättää työpäivän suunnilleen silloin kun pitäisi. Eilen esimerkiksi ensimmäinen koulubussi pääsi lÄhtemään 45 min. myöhemmin kuin pitäisi….

 22. Katja sanoo:

  Meillä identikit on: SUV ja ratissa koulukiusaajan vanhempi (mies tai nainen). Jos nainen, niin pukeutunut samalla lailla kuin teini-ikäinen tyttärensä.

  Tämän viikon maanantaista koulun edestä kulkeva tie on SULJETTU mellakka-aidalla kolmeksi vartiksi aamulla ja illalla. Kjähkjähkjäh. No sitten ne päin honkia parkkeeraavat pysäköivät päin honkia vähän kauemmas, ja koulubussi juuttuu hieman loitommalle kuin ennen.

  Me kävelemme käsi kädessä, kumisaappaisiin ja sadeviittoihin sonnustautuneina.

 23. Violet sanoo:

  Katja: hyvä pointti tuo ”pukeutunut kuin tytärensä”.
  Mellakka-aidat ovat vakikamaa koululla mutta vain yhdessä kohtaa. Eivät auta kaikkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s