Mihinkäs tässä on kiire, loma alkoi

Loma alkaa huomenna. Kenellä alkaa, kenellä ei, tähän onttonaurua päälle.

Olen toki helpottunut siitä ettei tarvitse aamulla herättää ketään, ei etsiä viime sekunnilla urheilukassia/sukkaa/vyötä/matematiikan vihkoa/kadonnutta hyvää mieltä, ettei tarvitse käyttää puoleentoista viikkoon bussia, jäädä mutkassa päälle kaatuvien alle, ettei tarvitse raahata koululaukkuja eikä iltaisin patistaa läksyjen ääreen. Ehkä ehdin suorastaan puhua mieheni kanssa lauseen alusta loppuun.

Olen siis helpottunut, mutten varsinaisesti usko minkään autuaan lomatunnelman rävähtävän kotiimme. Kyynisyys kunniaan. Se on toisinaan yksinkertaisesti vain realismia.

Ostin viime kesänä kirpputorilta neljä vyyhtiä hyvää villalankaa. Kaulaliina on tehtynä, nyt teen tumppuja ja myssyä. Lanka vie minut toisaalle. Tarvon kumisaappaissani nummella, lammas määkii siinä vieressä, niitä on montakin kai, tamppaan mäkeä ylös ja sumuista, mutkaista tietä pitkin hurauttaa kylän eläinlääkäri pienellä kotterollaan ohitse, heilauttaa kättään ja minä vastaan siihen. Seuraavan mutkan takana on pub jossa palaa takassa tuli ja olut tuoksuu ovelle asti. Jaksan kyllä sinne, potkaisen saappaat jaloista, asetun nahkaiseen tuoliin tulen ääreen ja mietin otanko viskin vai sen oluen. Saatan ottaa molemmat. Mihinkäs tässä on kiire, loma alkoi.

Mainokset

20 comments on “Mihinkäs tässä on kiire, loma alkoi

 1. eve sanoo:

  Mulla tuli huivista ja sun nummitepastelusta mieleen taas pari leppoisaa brittisarjaa: Heartbeat (Sydämen asialla) ja The Royal (Kyläsairaala?).

  Hyvää ”lomaa”! ;)

 2. Jaana sanoo:

  Mmm… mitä mielikuvia – täälläkin alkaa janottamaan!:) Usein on töissä ollessakin ”lomatunnelma”, jos lapsilla on loma, kun ei ole aamuhässäköintiä. Hyvää lomaa!

 3. Mimmi sanoo:

  Voi mikä kunnon brittitunnelma. Tuommoisen loman kun saisi, ihan oikeastikin. Tai koko elämän.

 4. Huomaan etten tiedä, mitä arkena teet, vai enkö nyt yhtäkkiä vaan osaa yhdistää. Hassua, joka päivä täälä käyn lukasemassa ajatuksesi, mutta sitten en saa päähäni oletko puhunut jotain työstäsi tai oletko kotona ja maailmalla miehen työn vuoksi. Valaise jos tahdot!

  Hyvää lomaa!

 5. Violet sanoo:

  eve: ihanaan suuntaan meni mielikuvasi. Noita sarjoja en taida tuntea.

  Jaana:niin varmaan onkin! Mies ainakin sanoo että onhan se kiva ajaa tôihin ihan yksin, hiljaisessa autossa koko matka:-)

  Mimmi: kun saisikin. Anoppi aina muistuttaa että hänen poikansa (ei kaikki, vaan tÄmä mieheni) on ”made in Ireland”. Aina naureskellen muistelee jotakin matkaa tuollaisissa maisemissa, jonkun pubin ylÄkerrassa ollutta majataloa ja sitÄ että siellÄ se poika taisi saada alkunsa:-)
  Sanoin miehelle että no meidänhän on suorastaan päÄstävä katsomaan paikkoja joissa hänet on pantu alulle!

  eilentänäänhuomenna: valaisenhan minä!
  Tapasin mieheni siis opiskeluaikoina vuonna-95 Ruotsissa. Vuonna -97 kun opintoni olivat lopussa muutin Ranskaan hänen luokseen. Asuimme siellä vuoteen 2002 (vai 2003?), sitten Hollannissa ja nyt täällä on mennyt 3 vuotta. En ole ollut palkkatyössä sen jälken kun lähdin Suomesta. Tai no, Suomi-koulussa ja jotain olen tehnyt kotoa käsin.
  Eli minä olen aina lomalla – toisaalta en koskaan:-)

 6. Ihailen tuollaista heitäytymistä. Usein haaveilenkin, mutta sitten huomaan, että korkeintaan muutamia vuosia. En uskalla laskea elämääni tuolla tavalla virtaan. Ymmärräthän: Pohdin, eläkettä, riippuvaisuutta ja sellaista kaikkea. Varmasti sinäkin olet pohtinut.

  Mutta muutamia vuosia todella toivoisin, että saisin olla vielä joskus lasten (jos niitä on) kanssa kotona, tehdä omia projekteja.

 7. Violet sanoo:

  eilentänäänhuomenna: omasta mielestäni en ole minnekään heittäytynyt. Asiat ovat hyvin luonnollista tietä menneet näin. Ja ei, en ole pohtinut noita asioita ja siitä olenkin tosinaan saanut kuulla. Aika suoraan ovat jotkut rohjenneet sanoa että olen naivi, että mitäs sitten jos mies lähtee, mitäs sitten ja sitten.
  Mies varautuu kaikkeen minunkin puolestani, itse en osaa varautua aikaan tai asioihin joita ei vielä ole. Kaikille kun voi tapahtua ihan mitä vain, koska vain. Minulla on syytä kuitenkin uskoa että selviän kaikesta mitä mahdollisesti eteen tulee.

 8. Varmasti tuolla asenteella selviätkin. Sanot mitä sanot niin minun näkökulmastani tuo on heittäytymistä, jos mikä. Moni olisi voinut ”epäröidä vaikka suhteen pilalle”

 9. minjo sanoo:

  Ihana huivi.

  Englanti mullekin tuli heti mieleen. Me asuttiin siellä yhden luonnonpuiston lähellä ja vieläkin monen vuoden perästä ikävöin niitä aikoja, kun sai vain vetää ulkoiluvaatteet päälle ja parin kadun pyöräilyn jälkeen lähteä tallaamaan. Kuurosateet on ainoat, joita en ikävöi. Niitä tulee täälläkin tarpeeksi. ;-)

  Hyvää lomaa!

  Ai niin, se vielä, että ei minustakaan kaikkea voi pelätä ja ennakoida. Kaikille voi sattua mitä vaan, niin kuin sanoitkin. Ei sitä voi koko aikaa ”tulevaisuutta varten” elää. Tietysti jos kaikki menee hyvin, niin lopulta voi ollakin hyvä, jos teki niin. Mutta sitten jos tuleekin jotakin yllättâväâ ja menee suunnitelmat sekaisin, niin saattaa harmittaa, että jätti ideoitaan toteuttamatta silloin, kun olisi voinut ne toteuttaa.

 10. Violet sanoo:

  eilenjne.:no olkoon sitten heittäytymistä:-)
  EhkÄ se miten lÄhdin ja kaikki tämä muu mitä tässä olen kirjoittanut kertoo siitä mitä pidän elämässä tÄrkeänä ja mitkä asiat painavat vaa’assa kun teen päätöksiä.

  minjo: kuurosateet, niin…mutta tänÄ syksynä on minusta ollut aika kuivaa!

 11. Anne sanoo:

  Kirjoitit:

  ”mutkaista tietä pitkin hurauttaa kylän eläinlääkäri pienellä kotterollaan ohitse, heilauttaa kättään ja minä vastaan siihen. Seuraavan mutkan takana on pub jossa palaa takassa tuli ja …”

  Ja minä kirjoitan….että minulle tuli mieleen Englanti ja eläinlääkärisarja Dr Herriot…
  vai mikä Suomessa olikaan: ”kaikenkarvaiset ystävät”…..
  Ihana tuo sinun kirjoitus ja niin TUTTUA tuo lomalle jääminen koululaisten kanssa
  (nyt minun koululaiset jo aikuisia)……niin ja eläinlääkäristä mieleen…meillä nyt koiralle eläinlääkäri niin ihanissa maisemissa että kaikki on kuin olisi jostain filmistä…..ja lääkäri itse perehtyy eniten hevosiin ja on maalla ja pelaa poloa….unelmoin aina olevani Englannissa kun sinne ajan…niin ja ensimmäisissä portinpylväissä hienot tilan alkukirjaimet logoina ja sattuu olevan minun kirjaimet….on kuin tiluksilleni ajaisin……(saanhan edes kuvitella arkeni todellisuutta erikoisemmaksi)

 12. Liivia sanoo:

  Ja mulla alkaa opetyöt huomenna, vähän sellainen olo että elämä loppuu just siihen. Pläh pläh. Miten mä voin viedä itseni sinne, kun ei innosta piiruakaan.

  Huivi on hieno. Tuleekin vähän nummet mieleen, skottihame vaan puuttuu.

 13. Violet sanoo:

  nee: ai joo, Kaikenkarvaiset ystÄni, muistan!
  On sulla kivassa paikassa lääkÄri:-)

  Liivia: mutta koska sää sinne Berliiniin menet…? Luulin että nyt.

  Skottihame ei muuten puutu!
  Tosi hieno löytyi muutamalla eurolla kierrätyslumppupaikasta.
  Neula ja kaikki:-)

 14. MaaMaa sanoo:

  Meinasi juuri sanoa, että kuvailit peri-irlantilaisen maalaismkylän tunnelman – ja luin nyt kommenteistasi, että niin kuvailitkin :)
  Sinne vaan, sielä on monessa paikkaa juuri tuollaista! :)

  Nautinnollisia lomapäiviä!

 15. Marjatta sanoo:

  Oikein mukavia lomapäiviä ja kutomisen iloa!

  Sinulla on taito kertoa tarinoita. Näen edessäni tilanteen, jossa olet nummella vaikkapa Skotlannin ylämaalla ja ympärilläsi on lammaslauma. Lukijana kiva heittäytyä tarinaan ainakin tiukan työpäivän jälkeen.

 16. Olina sanoo:

  Minullekin pamahtivat automaattisesti mieleen nuo Even mainitsemat britti-sarjat, ja lähti heartbeat-tunnari soimaan päässä…:)

  Ja sitten tuo anoppisi tarina Irlannista! Voi kyllä, sinne teidän suorastaan ON matkustettava. Joskus sitten lomalla.

 17. Maija sanoo:

  ”Lomasi” kuulostaa varsinaisesti tutulta.. : )Lapset ei onneksi kaipaa yleensa kovin ihmeellisia juttuja lomallaan, tai ainakin heille saattaa jaada parhaimmat muistot jostain kovin pienista asioista. Kuten etta parasta viime kesan ulkomaanmatkalla oli ravintolasta saatu onnenkeksi…

  Huivisi on natti ja tarinointisi siita saa lukijankin sinne kauas. En tunne muiden mainitsemia sarjoja, mutta ne nummet joilla on kayskennellyt tulevat kylla mieleen.. Ja pubitkin..

 18. Maija sanoo:

  Pakko viela korjata tuo eka lause, tarkoitin ”kuulostaa varsin tutulta”. Lievia vaikeuksia viela pysya iPadin sanansyoton perassa…

 19. Katja sanoo:

  Ah, muisteloita Vihreältä Saarelta!

 20. Jonna sanoo:

  Ei muuta kuin mukavaa lomaa. Lapsiperheessä realismilta ei voi välttyä, penskat tiputtaa aika reippaasti maan pinnalle ;) ainakin täällä.

  Huivi on kaunis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s