Turistin totuusKun käy muualla kuin missä arkensa normaalisti elää alkaa helposti ladella yleistyksiä.


Kaupungit, joskus suorastaan koko maa rutistetaan pieneen lauseeseen ja tehdään siitä koko totuus. Turistin totuus.


En nyt ehkä ihan ensimmäiseksi sanoisi tätä Nancystä, mutta saattaisin livauttaa sen johonkin sivulauseeseen….


…nimittäisen sen, että siellä oli minun silmieni mukaan jokaisessa talossa ikkunaluukut.

Mainokset

12 comments on “Turistin totuus

 1. Tuija sanoo:

  Turistin totuus – hyvin sanottu. Itsekin varmasti syyllistyn tuohon joskus ja kai sitä turistikin saa jotakin turistin näkökulmasta sanoa, mutta ymmärrän ajatuksen hyvin. Kun asuimme Englannisssa (tuokin on yleistys, joka ottaa minua vähän mahasta, tekisi mieli sanoa että Britanniassa tai vaikka UK:ssa tai jopa suppeammin, että East Angliassa/Itä-Angliassa, mutta se vasta suomeksi hullulta kuulostaisi) ja houkuttelin suomalaista ystäväpariskuntaa sinne lomailemaan ja tarjosin majapaikkaa (asuimme yliopiston collegessa, jonne ei tavallisella rahvaalla ole ihan helposti pääsyä), vastaus oli, että ei tulla, olemme käyneet kerran Lontoossa ja Englanti on nyt nähty. Suuni loksahti tuollaisen turistin totuuden edessä niin, että ei ole vieläkään palannut sijoilleen.

 2. Esineitä, taloja, katuja ja näkymiä saa huoleti yhdenmukaistaa! Mutta että mua puistattaa, kun ihmiset latistetaan pintapuolisiin muotteihin. Teen sitä tietenkin kaikenaikaa itsekin ja samaan hengenvetoon pyörittelen silmiäni, kun joku luulee voivansa kättelyssä lokeroida minut! ;)

 3. Violet sanoo:

  Tuija: yleistyksille on toki paikkansa. Joskus pitää osata nopeasti summata, yksinkertaistaa, panna kahteen sanaan.
  HArvoin yleistys tai tällainen turistin totuus on kuitenkaan yhtä koko totuuden kanssa.
  Juu, niin helposti puhumme siitä miten maassa x kaikki tekee niin tai näin, miten asiat ovat noin. Ehkä ne ovat vähän ensivaikutelmiakin. Minä en esim. osaa enää sanoa BrysselistÄ puoliakaan siitä mitä sanoin pari vuotta sitten.

  eilentänäänhuomenna: no niin, noinhan se on. Sen kun sanotte että suomalaiset ovat ujoja mutta minua ette pane siihen kelkkaan…Nyt juuri tällä hetkellä muistuu mieleen kun kummityttöni sanoi taällä kÄydessään että kaikilla miehillä on niin fiksut kengät. Toki se ei ole koko totuus mutta myönnän, noin on.

 4. vilijonkka sanoo:

  Ja ikkunalaudoissa kaupungin värikkyyskin näytti jatkuvan. Uskon turinstin pyhään totuuteen!

  Näiden postauksien perusteella olisi melkein pakko muistaa pistäytyä Nancyssä seuraavan kerran liepiellä kulkiessa.

 5. pia sanoo:

  tassa on usein kaynyt niin etta joku ystavan tutuntuttu on kaynyt singaporessa ja on nahnyt tasan jonkun ostarin. sitten mennaan suomeen ja toitotetaan etta se on henkinenhankkijalippis koko spore. siina ehka kirpaisee se etta ystava oikeasti ajattelee etta olisin elanyt lippalakissa seitseman vuotta. lontoosta viela sen verran etta olen kaynyt monen monta kertaa ja koskaan en ole saanut tarpeekseni.

 6. Kirjailijatar sanoo:

  Ikkunaluukkujen kaupunki. Se kuulostaa ihan kirjan nimeltä :)

 7. Ilse sanoo:

  Turistin totuus, mainio määritelmä!

  Kaunista siellä näkyy olleen, tämän ja edellisen perusteella. Ja vaaleaa kiveä, kyllä, ja ikkunaluukkujakin. Nancy, se soi nimenäkin, tosin en tiedä miten se sanottaisiin.

 8. Violet sanoo:

  Vilijonkka; suosittelen kyllä. Ja jos pitää art nouveau -tyylistä niin kahta enemmän suosittelen.

  pia;heh, mulla ei ole Singaporesta edes mielikuvaa saati kokemusta. Ymmärrän närkästyksesi kyllä!

  Kirjailijatar; voisi olla kyllä. Luultavasti niiden luukkujen välistä tirkisteltäisiin tai ne suljettaisiin äänekkäästi läväyttäen.

  Ilse: kun sanot että ”nansi” niin olet aika lähellä.

 9. Kirsi sanoo:

  Näinhän se menee. ;) Muutamia vuosia sitten brysseliläisessä kirjakaupassa törmäsin suomalaiseen Leenaan (olin siellä ystäväni kanssa ja Leena kuuli meidän olevan suomalaisia). Juttelimme niitä näitä, kunnes Leena ilmoitti ettei pidä belgialaisista miehistä. Kysyin miksi. Vastaukseksi odotin ehkä kaikkea muuta mahdollista kuin että ”ne sylkevät”. Pokassa oli pitelemistä, joten sain vain kysytyksi ”kaikkiko?”. Kaikki, vastasi Leena. Itse en ole tutustunut belgialaisiin miehiin, mutta tiedän siis, että ne sylkevät. Jokainen. Täytynee kuitenkin todeta, että tämä Leena oli varsinainen persoona joka suhteessa. Hieman surullinenkin tapaus.

 10. iiris sanoo:

  Meidän kuopus 12v, inhosi aikoinaan, Suomeen muutettuamme, kysymystä ”Millaista siellä Afrikassa on?”
  Tuo Kirsin sylkemisjuttu nauratti – samaan aikaan, siis kun oli just muutettu Suomeen, mua INHOTTI kävellä suomalaisissa kaupungeissa, kun kadut olivat täynnä sylkiklimppejä. Ja nuoriso räki lisää taukoamatta. Olikohan se sitten turistin totuus vai koko totuus :)

 11. Katja sanoo:

  Berlusconin uusia naisseikkailuja kommentoi useampikin turistin totuudesta valaistunut tuolla nettipravdan puolella. Mitäpä niitä oikomaan.

 12. […] hämmentävät, koska täältä sammakkoperspektiivistä monet niistä näyttävät turistin totuuksilta, jossa koko Italia puristetaan pähkinänkuoreen. Osa lukijoista on sitä mieltä että kertoo […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s