Torstai jolloin voi olla eri tavallaNancyssa oli myös suosikkikissani Cléopâtre. Kenelläkään, ei kenelläkään toisella kissalla ole niin ymmyrkäisiä silmiä.

Eilen kun oikeastaan olisi pitänyt hoputtaa lapsia läksyntekoon aloinkin vaihdella kehyksiin toisia kuvia. Huomasin että tämä niin sanottu taide mitä kodissamme on koostuu lähinnä näyttelyjulisteista. Uusimpana löytönä suomalaisen symbolismin näyttelyn juliste vuodelta 2003 täällä Brysselissä.

Niin sanottua taidetta olen tehnyt itsekin lisää. Tuossa. Olen saanut muutaman kyselyn samasta aiheesta joten tässä vielä yleisesti: Etsy-kaupastani ostaakseen ei tarvitse Paypal -tiliä. Luottokortti riittää.

On kulunut kuukausi siitä kun lainasin merimieskirkon kirjastosta Elenan ja pari muuta. Kyllikki Villan Elämän korkea keskipäivä on sitten kirja joka ei ole minua varten. Ehkä ei koko kirjailija. Toivon että löydän kirjastosta tänään Kreeta Onkelin uusimman, vaikka epäilen että uutuudet kulkevatkin pienessä piirissä kädestä käteen eivätkä varsinaisesti ehdi kirjaston hyllylle lainkaan. Tai niin minä tekisin jos olisin siellä töissä mutta siksi en ehkä olekaan. Kai niitä rehellisiäkin ihmisiä on.

Tänään on torstai mutta asiat ovat eri tavalla. Lapset ovat edelleen lomalla ja mieskin on, tänään. Sanoi että vie ehkä lapset jonnekin. Sanoin että senkun viet, mihin vaan, kunhan viet. Tai minä menen. Tai menen minä joka tapauksessa. En taida olla erityisen herttainen äitihahmo. En ainakaan yksilöille jotka käyttäytyvät kuten nuo kaksi käyttäytyvät kun ovat samassa huoneessa keskenään ja ilmeisesti lomailleet liikaa.

Mainokset

22 comments on “Torstai jolloin voi olla eri tavalla

 1. Matroskin sanoo:

  Ihmettelen usein perheitä, jotka tekevät porukalla kaikenlaista. Meillä toimii paremmin, kun yksi aikuinen tekee jotain yhden lapsen kanssa. Lapset ovat suloisia, mutta todella energisiä, ja kun on kahden kanssa raitilla, tuntuu että energiaa on liikaa.

 2. Pirkko sanoo:

  Muistuu mieleeni aika, jolloin seisoin joskus eteisessä takki päällä odottaen miestä kotiin, jotta itse pääsisin hetkeksi karkuun kotisirkusta.

 3. Liina sanoo:

  Kyllikki Villan Elämän korkea keskipäivä jäi minultakin kesken. Väsyin täysin hänen miehenkipeään itsekeskeisyyteensä. Sama asia hermostuttaa joissain Doris Lessingin kirjoissa. Ollaan niin itsenäisiä naisia omalla huoneella jne., mutta silti elämä menee puhelimen kyttäämiseen. Soittaako mies, eikö soita, milloin soittaa.
  Villan matkakirjoista pidin enemmän.

  (Pakko vielä lisätä edellisen postauksen keskusteluun, että sukuni molemmilta puolilta, kuten myös mieheni suku, ovat nimenomaan suunapäänä-sukuja. Minä ja äitini
  olemme porukassa geenivirheitä; vetäytyviä kuuntelijoita.)

 4. Maijja sanoo:

  Kissaa katsoessa tulee mieleen sana ”kavahtanut”. On muuten kaunis kilppariväri katissa!

  Sanompa muuten, jos jollekulle sattuisi olemaan tästä hyötyä, että ei etsystä ostaessa tarvitse luottokorttiakaan – visa electronkin riittää. Rahat katoaa suoraan tililtä saman tien ja on vaarallisen helppoa!

 5. Violet sanoo:

  Matroskin; meillä on hyvin suuri ongelma sen kanssa että nuo kaksi eivät tule keskenään toimeen ollenkaan. Ol-len-kaan. Kaikkien muiden kanssa kyllä. Ei siinä ole ongelmaa.
  Minä jaksan ja kestän melkein mitä vaan, ihan mitä muuta vaan mutta en sitä, että veljekset nälvivät toisian, kirkuvat, tekevät toisilleen kiusaa tahallaan tauotta.

  Pirkko; olihan sekin aika joo.
  Nythän voin lähteä koska vaan. Jätän nuo tuohon ja menen jos siltä tuntuu. Myönnän silti etten ole sillä kannalla että tuon ikäisten olisi hyvä olla paljon yksin kotona.

  Liina; sanoitpa hyvin. Olisiko se mullakin ollut tuo mikä kirjassa ärsytti. Ainakin osittain.
  LIsäys otettu huomioon ja ymmärrys kasvanut;-)

  Maijja: kavanhtanut. Kyllä. Ja kun katsoo sen käytöstä niin tulee hakematta mieleen sana kajahtanut. Sitäkin se on. Ihana, ihana.

  Niin juu, ihan totta toi sun tarkennus!

 6. mizyéna sanoo:

  Onpa tosiaan hassut silmät kisulla :)

  Onkos teillä syysloma vai mikä?

  Meillä on miniloma loppuviikon ajan pressan virkaanastumispäivän takia ja pitää tosiaan keksiä kaikenlaista etteivät vain riehu keskenään sisällä :)

 7. Merja sanoo:

  Hyvät silmät kissalla tosiaan.

  Meillähän oli tässä vasta viikon syysloma, ja mieskin oli muutaman päivän poissa tietysti. Minä laitoin lapset autoon, osaavat tapella kyllä sielläkin mutta jotenkin sitä on helpompi kestää jos maisemat vaihtuvat samalla, tiedätkö. Ja oikeastaan se olikin ihan hyvä reissu.

  Mutta se kinastelu tosiaan käy hermoille. Meillä tytöt tulisi hyvin toimeen keskenään, mutta poika on se joka tulee ja sohii, ja siitä se lähtee..

 8. Ilse sanoo:

  Herttainen äitihahmo noille yksilöille… :D Nauroin ÄÄNEEN. Ihan mahtava olet.

  Ja kyllä, monesti meilläkin melkein odotetaan eteisessä, että eikö se jo tule. Saa se takin riisua ennen kuin ottaa tilanteen (=lapsen) haltuun. Yleensä. ;)

 9. Sooloilija sanoo:

  Voi tuota ymmyrkäissilmäistä kisulia! Sydämeni suli heti hänelle.

 10. Matroskin sanoo:

  Huh. Meillä lapset tulevat enimmäkseen tosi hyvin toimeen, mutta toisinaan on sellaisia päiviä, etteivät tule ollenkaan. En voi edes kuvitella millaista on, jos on aina niin. Meillä on enemmän ongelmana vilkkaus, ollessaan ulkomaailmassa kannustavat toisensa älyttömään riehumiseen ja siksi on helpompi erottaa heidät.

 11. Mua naurattaa toi katti. Ihan hassun näköinen!

  Mä yritin lukea Kyllikki Villan laivamatkasta ja ei luistanut. En tiedä sitten oliko mulla jotain keskittymishäiriötä kiireitteni keskellä. Useinkaan en löydä tarpeeksi imaisevia kirjoja. Tänään hain Gavaldaa jos se toimis…

 12. Kati sanoo:

  On niin suloinen hän, vihreine silmineen ja valppaana.

 13. Marjatta sanoo:

  Tuijottava nappisilmä kissa!

  Mielenkiintoista tekstiä ja valokuvia Nancyn viikonlopun jälkeen.

  Hyvä juttu, että Brysselin merimieskirkon kirjastossa on myös uusia kirjoja. Huonoa, että niitä ei sitten hyllyiltä löydy, kun menevät kädestä käteen. Omassa kirjastossa uusien kirjojen saaminen onnistuu vain varaamalla. Lopetin eilen Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet ja olin varatessani sijalla 53. Onneksi oli useita kirjoja kierrossa, joten odotusaika oli kohtuullinen. Olen muutama vuosi sitten lukenut Kyllikki Villan lokikirjan. Lukenut, mutta en kovin ihastunut tekstiin.

 14. Liivia sanoo:

  Sisaruskinastelu on mulle niin kaukainen asia. Harmillista, että sellaista ylipäätään on.

  Tuota Kyllikki Villaa en ole lukenut. Minua kiinnostavat oikeastaan vain hänen matkapäiväkirjansa. Oletan, että tuo ei ollut sellainen.
  Kun aloitin hänen ensimmäistä matkapäiväkirjaansa, olin aluksi jotenkin tuohtunut. Tuntui etten pitänyt koko tyypistä. Sitten vain luin ja luin ja kohta oltiin ystävät!

 15. Violet sanoo:

  mizyena; syyslomaa joo. Ja kun oli maanantaina tämä pyhäinpäiväkin.

  Merja; se kissa räväyttää silmänsä ihan tosi auki kun on tarkkana. Hassupää.

  Ilse; mies lähti niiden tilanteiden kanssa elokuviin. Minä tein oman teatterin olohuoneeseen.

  Sooloilua; ja hän on niin kiltti ja hyväkäytöksinen myös…

  Matroskin; no toki JOSKUS ovat sovussa yhdessä mutta se on harvoin. Eivät halua toistensa seuraa.

  Hanna; hän on hassu. Tykkää maata käsienpesualtaassa.

  Kati; minustakin!

  Marjatta; Huom huom huom: minulla ei ole mitään syytä väittää että ne kirjat OIKEASTI menevät kädestä käteen. Kunhan heitin kun ei niitä palautuksissa tai hyllyssä koskaan näe vaikka usein kävisi.

  Liivia; Ei ollut matkapäiväkirja. Oli päiväkirjaa muuten vaan.

 16. Liivia sanoo:

  Okei, mua kiinnostaa vain ne matkapäiväkirjat. Villan siinä missä kaikki muutkin matkapäiväkirjat. Pelkät päiväkirjat ei niinkään.

 17. emma sanoo:

  Minä tykkäsin Kyllikki Villan ”Tyttö sodassa” -kirjasta, Vanhan rouvan lokikirjaa lukiessa alkoi hiipiä osittainen ärsytys, enkä sen jälkeen ole uskaltanut yhteenkään Villaan tarttua. Mutta toisaalta lokikirjasta on jäänyt mieleen myös monia hienoja kuvauksia ja tunnelmia eri paikoista.

 18. vilijonkka sanoo:

  Herttainen en taida olla minäkään, sillä hermostun sata kertaa viikonlopun aikana nimenomaan siihen lasten keskinäiseen halveksuntaan. Erityisesti esikoinen ja keskimmäinen, jessus. Itse ainoana lapsena, ikuisesti sisaruksen perään haikailleena, en voi moista sietää. (Ollaan taidettu puhua aiheesta ennenkin!)

  Olen niin paljon arkisin yksin lasten kanssa, että jos mies on viikonloppuna kotona annan ja kannustan häntä puuhaamaan mahdollsiimman paljon heidän kanssaan. Ja jos esimerkiksi esikoinen lähtee kaverille olen vain tyytyväinen, sillä sehän tarkoitaa vähemmän tappelua ja kahden nuoremman leikkirauhaa! Saattaa kuulostaa kamalalta, mutta niin se nyt vain on.

 19. Kirjailijatar sanoo:

  Tänne vain huikkasen, että Onkkelin uusin oli hyvä :)

 20. Elisa sanoo:

  Minä tykkään Villasta. Arvostan hänen rehellisyyttään. Kirjoissa on elämää; arkea ja juhlaa kaunistelematta ; vanhuuden krempat, nopea väsyminen, kun pää on kirkas mutta ruumis hangoittelee vastaan, se kaikki tulee läpi hänen tekstistään. Ja sisukkuus, itseironia.

 21. Violet sanoo:

  Liivia; ei muakaan, se tuli itselleni selväksi.

  emma; jos ne matkakirjat nyt jotenkin ”tulisivat eteen” niin saattaisin yrittää lukea. Sen verran kyllä ärsyynnyin etten niitä mitenkään erikseen ala luokseni koluta.

  vilijonkka; siihen juuri. Se on käsittämätöntä. Yritän tolkuuttaa heille että heidän olisi itsensäkin kivampi olla ilman sitä.
  Esikoiseni pääsee huomiseksi kaverilleen. Olen joka ikinen kerta tavattoman iloinen kun tulee tilaisuus olla vain yhden lapsen kanssa.

  Kirjailijatar; kiva kuulla. Olen pitänyt kaikista Onkelin kirjoista.

  Elisa; moni kertoo pitävänsä hänestä juuri noista syistä.Tuossa jonka luin elettiin kuusikymmentälukua eli ei vanhuutta vielä.
  En pitänyt siitä mutta no, eihän kaikki kaikista.

 22. […] tuttu kissa saa pian haalarin. Siinä on neljä hihaa, kaksi lyhyempää (etukäsille kuten tekijä sanoo) ja […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s