Herää

Päivä menee jotakuinkin perseelleen kun se alkaa pitkittyneiden yöunien vuoksi myöhästymisellä. En ymmärrä tätä. Nukuin kaksitoista tuntia ja sittenkin pommiin. Juoksin ilman suihkua ruttuisissa vaatteissa silmälääkärille vain saadakseni istua siellä puolitoista tuntia odottamassa. Hätätapauksia sun muita jonon ohi menijöitä. Minä tukka rasvaisena ja omasta tyhmyydestäni ärtyneenä.
*
On tullut taas kuviteltua itsestään liikoja vähän joka elämänalueella. Jos minä muuten olenkin aika keskinkertainen niin siinä minä olen kyllä tosi hyvä. Oikein ainutlaatuisen lahjakas. Mistä tämäkin nyt tähän tuli, en tiedä. Ehkä se on niin pinnalla ajatuksissani.

Mainokset

14 comments on “Herää

 1. Minna sanoo:

  Tuo on myös minulle tuttu tunne aika usein, tuo omien kykyjen aliarvioiminen. Mistähän se kumpuaa? Tuntuu, että minulla ainakin elämä on vuoroviikoin kaikkeenkykenevää ja sitten taas eimihinkäänpystyvää.

 2. Violet sanoo:

  Minna: paljon useammin minä yliarvioin itseni ja kykyni kuin aliarvioin. Ja pieleen menee toisinaan;-)

 3. pikkujutut sanoo:

  Minä taas unohdin tällä viikolla lasten ensimmäisen koululääkärin.Fiksu tytär soitti koululta ja ilmoitti, että tartteis olla paikalla.Myöhästyttiin mukavat 1 h 20 min.En koskaan ole tuntenut itseäni yhtä noloksi.Onneksi vastassa oli ihana lääkäri ja terveydenhoitaja.

  Omia kykyjä on tullut testattua yhden jos toisen asian kanssa tänä syksynä monella eri tasolla.Tuntuu, että nyt on hukassa itsensä kanssa, mutta uskon ja luotan että tämä on vain väliaikaista ja tästä seuraa vain jotain fiksua.On oltava niitä turhaantumisia, jotta näkee sen sisemmän, eikö?

 4. aurinkojakuu sanoo:

  Äh, huono päivä siis… huomenna on uusi.
  Tuo yliarvioiminen on sellainen juttu muuten, että ilman sitä ei ihminen saisi mitään aikaan eikä pääsisi ainakaan eteenpäin missään. Sitä voi kutsua yliarvioimiseksi tai itsevarmuudeksi tai kunnianhimoiseksi… ihan miten haluaa.
  Mutta tiputushan on kova, jos saa sellaista palautetta. Tsemppiä ja jatka yliarviointia!

 5. aini sanoo:

  Luulot on välillä mullakin suuret ja mitä suuremmat luulot, sitä kamalampaa on pudota sieltä takaisin maan pinnalle. Mutta toisaalta, sittenpä ei mitään uskaltaisi tavoitella jos aina vaan ajattelisi että ei tästäkään mitään tule.

  Mutta se on tosijuttu, että jos nukkuu liikaa niin sitten vasta väsyttääkin! On moneen kertaan todettu asia.

 6. Liivia sanoo:

  Kylläpä sinä nukutkin. Alan tulla vanhaksi, sillä seitsemän tunnin yöunet alkavat riittää. Kun ei tarvitse aamulla lähteä minnekään, olen jo seitsemältä virkeänä touhuissa. Mutta kun on työaamu, jolloin pitää olla jo kahdeksalta toisaalla, niin jokainen aamuherääminen on murhaa. En käsitä.

 7. minjo sanoo:

  Luulen, että yliarvion ja huonon palautteen välissä on jossakin kohtaa se realistinen piste. Varmaankin paljon lähempänä omaa arviotasi kuin murskapalautetta.

  Mä oon ehkä hiukan kans yliarviointiin kallellaan, mutta palautteista yritän suodattaa vain olennaisimman. En niinkään itsesuojelun kannalta, vaan siksi, että palautteen antajat eivät lopulta aina ole sen kummempia kuin itsekään objektiivisuudessaan. Sitten, kun palautteetkin ovat joskus täydessä ristiriidassa toisiinsa nähden, on helpompi nähdä, että totuus ehkä löytyy niiden väliltä.

  Jatka vaan yläkanttiin arvioimista. Se on parempi elämänasenne kuin aliarviointi. Uskaltaa enemmän, kokeilee uudestaan ja uudestaan, jne.

 8. minjo sanoo:

  Siis palautteiden suodatuksessa tarkoitan myös positiivista palautetta. Ei nekään aina ole 100% totuus, vaikka ovatkin huomattavasti kivempia vastaanotettavia kuin negatiiviset palautteet. Mutta siis, että palautteen ei kannata mun mielestä kumpaankaan suuntaan antaa määrätä tekemistä.

 9. Violet sanoo:

  Pikkujutut: kai se noin on. Olen jotenkin aika turhautunut itseeni taas nyt.

  aurinko ja kuu: en ole saanut keneltÄkÄän mitään palautetta. Ihan itseltäno vaan:-)
  Olet silti oikeassa tuossa mitÄ sanot.

  aini: olen nukkunut nyt sen verran kun on nukuttanut koska tämä ei ole mun normaaliolotilani. Selvästi jotakin on pielessä.

  Liivia: kuten ainille sanoin, tämä ei ole mulle normaalia. Normaali olisi n. 22-6.30. Herään silloin virkeÄnä ilman kelloa. Nyt on kÄynyt mokia vaikka on ollut kellokin ja se on jo aika ihme.
  Saattaa johtua tÄstä lomasta ja siitÄ että mulla on joku hiivatin virus kropassa. Toi silmäjuttu liittyy sihen. Ravaan siellä lääkärissä koko ajan.

  minjo: kiitos perusteellisesta kommentista. YmmÄrsin mitä ajoit takaa ja ihan totta, noin minäkin ajattelen. Nyt ruikutan täällä vaan ihan oman ”palautteeni” vuoksi.

 10. sara sanoo:

  Sinäkö keskinkertainen? Höpöhöpö. Olet aivan ainutlaatuinen ja kaukana keskinkertaisuudesta.

 11. Kukkis sanoo:

  Lainaan yhden ystäväni sanoja minulle, kun joskus itse velloin samanlaisissa tunnelmissa: ”Ethän sinä ole missään mielessä keskinkertainen!” Elät omaa elämääsi paremmin kuin kukaan, ja annat meidän vielä vilkuilla osia siitä täällä blogissa. Kiitos siitä :)

 12. Violet sanoo:

  sara; aika paljon sanot mutta otan kaiken tietysti kiitollisuudella vastaan. Ainutlaatuisia olemme kaikki, se nyt on varmaa ainakin.

  Kukkis: no niin, ehkä se on totta että minun elämästäni ei kukaan muu tän paremmin selviäisi. tai en määkään selvitä yritä vaan nauttia ja tuntea että tässä on jotakin järkeä.
  Olen ollut vaan viime aikoina pettynyt itseeni monessa asiassa ja miettinyt mitä voisin tehdä. En ole vielä keksinyt.

 13. minjo sanoo:

  Ai, omaa palautetta. No, sitähän kriittinen ihminen välillä itselleen antaa. Ehkä usein liiankin rankalla kädellä.

  Tuli tuosta sun loppukommentista mieleen, että vaivaako sua joku ikäkriisi. Muistaakseni olet nelissä kymmenissä. Jommalla kummalla jokaista kymmentä voi sattua jos jonkin sortin kriisi, kun miettii mikä on ja mitä on saanut aikaan ja miksi haluaa seuraavaksi tulla tai mitä saada seuraavaksi aikaan. Ainakin helpottaa ”yleisahdistukseen,” (mikä sanahirviö ;-)), jos huomaa olevansa ajatuksineen edes jonkin verran tekstikirjatapaus. No, joo kaikki ei usko elämänkaaripsykologiaan, mutta kyllä siinä jotakin perää on, niissä kausissa ja ajatuksissa, mitä käy läpi siirtymävaiheissa. Mutta, mutta, tämä oli pelkkä arvaus viimeisen lauseesi perusteella. Sait sen kuulostamaan mun mielessä tekstikirjalta.

 14. Violet sanoo:

  minjo; minusta on viisasta välillä katsoa omia tekemisiään ja tekemättä jättämisiään kuin olisi joku toinen, ulkopuolinen. Ja siitä tästä nyt taas on kysymys.

  Mitä tulee ikäkriisiin niin en osaa sanoa. Kai sellaisia voi olla, en ollenkaan usko etteivät ne minuakin koskisi ainakin jotenkin. Se että olen nyt paljon onnellisempi ja tunnen itseni paremmin ja tiedän mitä kohti haluan kuin vaikka 10 vuotta sitten ei tarkoita sitä etteikö tähän voisi joku kriisikin liittyä. Tai sitten ei liity.
  Oikeastaan sen ei ole väliä, mitään ”parannustakaan” en sen kummemmin toivo, kunhan mietin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s