Valo on olemassaSoitin eilen isälle. Ensin me puhutaan aina sääasiat, tehdään pieni vertailu Tampereen ja Brysselin välillä. Isä sanoi: miinus yhdeksän ja hämärää. Minä sanoin: plus 10 ja aurinkoista. Puhuimme kyllä muustakin. Puhelun jälkeen muistin taas miten pimeä Suomen talvi on. Ja kylmä, toisinaan. Soitin äidille, hän on Lapissa parhaillaan. Miinus 21 ja hän huokaili lumen ja maisemien kauneutta. Uskon sen vaikken olekaan koskaan nähnyt. Suomen talvi voi olla sellainenkin.

Lohduksi kaikille jotka meinaavat kaatua pimeyteen: vain kuukausi ja pari hullua päivää niin päivät alkavat taas pidentyä. Siihen asti….pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne.

Mainokset

18 comments on “Valo on olemassa

 1. Tanja sanoo:

  Jännä juttu, tai ei kai se nyt niin jännä edes oo, mutta tänä syksynä mua ei oo pimeys ehtinyt vielä haitata. Normaalisti tässä vaiheessa jo haittaisi. Kai se on tää rakastuminen, mikä saa tuollaiset jutut taka-alalle.

 2. Tanja sanoo:

  Ja sitten on vielä niinkin, että minusta tuntuu, ettei tää syksy edes ole ollut niin pimeä. Nyt tuli ihan epävarma olo, että jos se on ollutkin ihan tavanomaisen pimeä.

 3. Violet sanoo:

  Tanja; rakastuminen ehdottomasti auttaa, olen varma!
  En tiedä miten siellä mutta täällä ainakin tämä syksy on kyllä oikeastikin ollut hyvin paljon paria edellistä aurinkoisempi ja kuivempikin.

 4. Matroskin sanoo:

  Minua ei pimeys haittaa, se on kivaa. Ja nyt on ihanaa kun on lumiset puut.

 5. Merja sanoo:

  Minä olen jotenkin ihan toivottanut tervetulleeksi pimeyden tänä talvena. Varastossa on ne pari vuottaa jatkuvaa valoa, eikä sekään pitemmän päälle innosta. Mietin kyllä monesti miten paljon vaikuttaa se mihin vuodenaikaan on syntynyt, minä olen syntynyt pimeän aikaan eikä se minua yhtään masenna.

 6. Outi sanoo:

  Jep, me yritetään. Tänä vuonna marraskuu on ollut säiden puolesta aika kesy. Lumi tuli, aurinkokin on välillä muistanut. Se tekee homman paljon helpommaksi kuin jos pitäisi tarpoa siinä loputtomassa sohjossa näkemättä valonsäiettäkään neljään viikkoon. Kuvittelen olevasti isäsi ja äitisi puolivälissä. Se tekee juuri nyt lunta ja -7,1 pakkasta. Taivas on harmaa, mutta mieli kirkas. Mukavaa pyhäpäivää sinnekkin!

 7. katriina sanoo:

  Kuvat kertovat: Ruoka tulossa, kaikki on hyvin:)

 8. outi sanoo:

  me vertaillaan isän kanssa aina kans säätä. yleensä sieltä päästä tulee tiukkaa tilastotiedettä ja numeroita, mun puolelta se perustuu enimmäkseen mutu-tuntumaan.

  Valoa on jossain, pilvien takana. tiettävästi se kuitenkin nousee joka aamu, laskeakseen taas kohta.
  eilen tuli lunta täälläkin, se vähän helpottaa.

 9. Ilse sanoo:

  Tämä on niin erilainen marraskuu, kun joka päivä ehtii valoisana aikana ulos. Toista se oli työelämässä muinoin. Aina pimeä. Siksi tuntuu niin helpolta.

  Valo on olemassa, totta. Se on lumessa pimeälläkin.

 10. Liivia sanoo:

  Minusta tuntui, että Berliinissä oli pimeämpää kuin täällä. Tuntui jopa, että päivä oli lyhempi (siis valoisa aika, turistillehan päivä on aina liian lyhyt). Kolmelta oli jo niin hämärää, että päivän kuvat oli siinä. (taitaa olla täälläkin kolmelta pimeään, en ole oikein perillä ajasta)

  Tänään onkin tuollainen kuulas ja kirkas keli. Huomasin vasta juuri nyt. Olen ollut niin keskittyneenä puuhiini.
  Mua rassaa kylmyys pimeyttä enemmän. Paitsi juuri nyt kaikki on niin mukavaa, ettei rassaa yhtään mikään.

 11. Katja sanoo:

  Ollapa elossa isä, jolle soittaa! Minun isäni ei tykännyt puhua puhelimessa kuin välttämättömiä asioita. Alzheimerin myötä halusi kuulla läheisten ääniä useasti. Soitteli minullekin monta kertaa päivässä. Puhuimme asioita, joihin saattoi vastata numeroina, ne olivat hänelle selkeämpiä kuin sanat, adjektiivit. Sairaalaruoastakin puhuttiin numeroina, annettiin arvosanoja.

 12. Rebecca sanoo:

  Minuakaan ei ole pimeä haitannut juuri lainkaan. Ja muistan kuinka Lontoossa asuessani talsin samaan vuodenaikaan pimeässä töistä iltapäivällä kotiin. Siellä tuntui melkein pimeämmältä, kun katuvalotkin sellaisia kelmeän oransseja. Luulen, että kaupunkiin paluukin vaikuttanut siihen, ettei vuodenajoilla enää mulle niin suurta väliä, entisessä talossa ne korostuivat hyvässä ja pahassa.

 13. maria sanoo:

  Nyt täytyy kerätä lämpöä ja lähellä oleminen on tosiaan tärkeää.mua palelee koko ajan ,ei ennen ole näin paljon.Taiden tykätä talvesta pimeydenkin kaa mutten tästä viluolosta..kesän auringon tankkaus on hävinnyt jo aikaa sitten.kaunis tuo aurinko kuva ja keltaiset teemat .

 14. Maria sanoo:

  Mä suunnittelen melkein vakavissani Martan kanssa avoin-paluu-lentolippua esim.Goaan – tää kylmyys ahistaa jo nyt…Onneks tuli lumi ja hiukka valoa sen mukana.Just palasin Röyhkän keikalta,kaikenlaista iloa tähän marraskuuhun tarvii haalia.Hyvä oli!

 15. Mei sanoo:

  Oi, Helsinki sai kauniin ja valoisan lumivaipan viikonloppuna. Nyt nautiskellaan, kun lumi ei täällä tähän aikaan kauan kestä. Yksi asia, mitä pohjoisesta kaipaan. Valoisat ja kauniit talvet. Pakkanenkaan ei tunnu kylmältä, kuten Helsingin kosteus, kun ei merituuli puhalla.

 16. Violet sanoo:

  Matroskin; sulla nämä asiat siis hyvin! Lumiset puut olisikin kauniita. Pitää varmaan ostaa suihkepullollinen tekolunta.

  Merja; ymmärrän täysin! Niin, mää olen elokuun lapsia ja on se minun rakkain kuukauteni.

  Outi; sohjo on pahin.

  katriina; kun ruoka on tulossa ei mikään voi olla kovin huonosti. Eilen keittiössä oli ihanat tuoksut; uunissa maustekakku, pannulla lammaspihvit myöhemmin tein vielä sämpylöitä.

  outi; olisikohan se nin että isien kanssa kerta kaikkiaan pitää puhua säästä?;-)

  Ilse; ai niin, sulla onkin nyt tuollainen vertailukohta!
  NAuti, nauti, kuten varmaan teetkin! Onko jotakin suunnitelmaa siitä miten monta talvea voit olla noin?

  Liivia; hyvä ettei rassaa! Niin, onhan se ihan fakta että etelämmä aurinko on kauemmin taivaalla talvisaikaan kuin Suomessa mutta voi sen silti kokea miten vaan. Lumeton on tietysti lumimaisemaa pimeämpi joka tapauksessa ja pilvisellä säällä on harmaata kuin helvetissä.

  Katja; kaunis muisto, tuli hyvä mieli vaikka asia nyt niin onkin ettette enää voi antaa numeroita ja puhua. On hyvä vain puhella vaikkei mitään ns. asiaa olisikaan.

  Rebecca; joo, kaupungissa on vähän se ja sama toisaalta tuo vuodenaika. MEillä on myös keltaisen kelmeät katuvalot;-)

  maria; meillä on yleensä kylmintä täällä tammikuussa. Se on muutenkin jotenkin kolkko kuukausi minusta. Valossa syöminen on ihanaa. En ole katunut kertaakaan että siirrettiin ruokapöytä tuohon tilaan mihin paistaa.

  Maria; heh, ymmärrän kun sut tunnen. Sanot kato vaan teidän S:lle että se on mentävä ny, tää on lääkärin määräys (ja mää paan sitten jonkun leikkireseptin tulemaan).
  Olen haalinut itselleni kans iloa tuottavia juttuja. Teen kaikkea sellaista jota tehdessä ei muista uikuttaa säätilasta tai muusta.

  Mei: Se piristää kyllä varmaan! Uskon että Helsinki on valkoisena kaunis. Ihan totta, kostea merituuli….hrr…kyllä oli Haagissakin aina KYLMÄ vaikka oltaisiin hiukan plussankin puolella.

 17. Ilse sanoo:

  No on ja ei ole suunnitelmia. Tämä talvi nyt ensin ja kesä ja hmm. :) Kyllä mää nautinkin!

  Ihan outoa. On marraskuun loppu ja taas niin valoisaa täällä kotona.

 18. Kyllä täälä nyt jo jaksetaan kun tuli tota lunta! P niin kuin pääkaupunki ja P niinkuin se yks toinen, silloin kun maa on musta ja imee kaiken valon. nyt voi illallakin kuun kuulaudessa kiivetä lähi kalliolle katseleen kaupungin valojen tuiketta kaukaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s