Pian, pianOnpa erilaista kun on kiire! Minulla on niin harvoin hoppu että kiirustunteen tutkiskelu on aika mielenkiintoista. Kuten nyt tänään esimerkiksi: kenen syy kiire oli, olisiko se voitu välttää, kannattiko sen vuoksi tuntea ikäviä tunteita….ja sen sellaista.

Minun piti saattaa toinen pojista kouluun tänään poikkeuksellisesti kaksi tuntia myöhemmin kuin muulloin. Meillehän tällainen rutiinin rikkoutuminen on ihan suorastaan exoottista ja jännää, viikon tapahtuma. Kyylättiin tarkkaan kellosta että koska pitäisi mennä bussipysäkille että hän olisi koulussa 10.45, pohdittiin mennäänkö bussilla vai ratikalla ja pannaanko kumisaappaat vai lämpöisemmät kengät.

Ja sitten se sanoo että EIKU, koulussa pitikin olla jo kymmeneltä. Ja sitten alkaa kylläs tiedätte mikä ja kadulla vedämme kahdensadan aitoja, ylitämme vesiesteen, toisenkin, yhdessä alamäessä olemme Albertvillen talvikisoissa, ”mutta pääsekö hän mitalisijoille, pääseekö hän edes maaliin….” ja kyllä, hän pääsee, porttivahti jo laskee dix, neuf, huit, sept ja sieltä hän tulee, vetää loppusuoralla muiden ohitse ja portista sisään, muistaa kääntyä ja heiluttaa äidille. Koko olympiayleisö hurraa ja muutama lumihiutale laskeutuu voittajan nenälle.

Minä tulen ratikalla kotiin ja siellä on wanna-be -kirjailija joka tekee muistiinpanoja punaisella kynällä.

Mainokset

15 comments on “Pian, pian

 1. Ajattelin juuri tänään kun kävelin töihin monen vanhemman arkea, johon kuuluu jokapäiväinen kiire ja aamuinen kärinä väsyneiden lapsien kanssa. Näen noita pulkassa kinohkien yli lapsiaan vetäviä hentoisia äitejä aamuisin ja mietin missä kaikki isät on.

  On onnekasta jos ei tarvitse aloittaa aamuja kiireellä. Minulla on jo koirankin ulkoilutuksen kanssa tekeminen, kun olen aamu-uninen!

 2. minjo sanoo:

  Oli teillä aika kiire. ;-) Varmasti kiireen tunne laukesi takaisin tullessa, sitä wannabe:tä seuratessa. Kuvassa on ainakin sellanen pysähtynyt tunnelma. Mitä lie mies miettii?

  Musta tuntuu, että viime ajat on ollut yhtä kiirettä, kelloa ja kalenteria vastaan vaan saa touhuta. No, en valita tykkään kovasti työstäni ja elämästäni muutenkin, mutta täytyy sanoa että tauoista kyllä nauttii enemmän, jos niitä ei tarvitse ”varastaa.” Onneksi on kuitenkin kyse vain kiireisestä pätkästä, jonka loppupää häämöttää jo.

 3. NiinaK sanoo:

  Tuosta wannabe kirjailijasta tuli mieleen yksi joskus kuulemani outo pätkä.. ”Säkeitä viskot kuin sade, peltiin ropsisi. Mutta varo, nauta lentää.” Ja se todellakin oli ropsisi.

 4. Teesee sanoo:

  Mun koulupäivä alkoi myös 10.45 ja melkein myöhästyin.

  Tykkään wannabe kirjailijasta :)

 5. solveig sanoo:

  Minä varmaan olisin pilannut tuon mahtavan olympiafiiliksen ärjynnällä. Olisin kuin itäeurooppalainen kuulantyöntövalmentaja tai jotain. Kiire ei sovi. Siksi heräämme koko perhe ihan järkyttävän aikaisin.

  Tuosta tuli mieleen (pakko tää on kertoa), että työkaverini kertoi miehensä vieneen kerran lapsen alastomana huopaan käärittynä päiväkotiin. Lapsi oli ollut minä itte -iässä, ja isä oli jättänyt aamuvalmisteluihin liian vähän aikaa. Pattitilannehan siitä oli tullut, ja isä oli päätynyt tällaiseen ratkaisuun. Asia naurattaa minua aina.

  Täällä päin ei näy wanna be -kirjailijoita. Nuoruudesta muistan, että niitä oli opiskelukaupungissa useinkin.

 6. Pirkko sanoo:

  Etäyleisönä luin dramatiikkaa tihkuvasta skabasta melkein henkeä pidätellen.
  Bonuksena sait tilaisuuden kiiruun syvimmän olemuksen analysointiin. Omakin urani äitinä tarjosi niitä runsaasti, mutta syvin olemus on yhä arvoitus.

 7. Violet sanoo:

  eilenjne.: mun mies vie lapset kouluun voi sanoa aina ja jatkaa siitä töihin. On sanonut ettei koululla aamulla kyllä montaa isää näy. EI kyllä iltapäivälläkään, heh. Joitakin harvoja.
  Nuo lähtevät aina kiireellä ja myöhässä. Näyttää ja kuulostaa kauhealta.

  minjo: mulle tÄmmönen tämän aamuinen on ihan outoa, siksi siitä kirjoitankin. Käväs vaan mielessä että missähän kunnossa pääparka olisi joka joka aamu…

  NIinaK: totta kai ropsisi!

  TeeSee:voi sinuu!

  Solveig: selvitän vielä että määhän olin siis suorastaan valmistautunut tÄhän Suureen Tapahtumaan jo edellisiltana;-) Kiire tuli koska penska oli muistanut ajan väärin.
  Ihan oikein sille vilttiinkääritylle!

  Pirkko: heh, aika pimee kirjoitus oikeastaan. Taas nähdään että eräät ovat kai vähän erkaantuneet tavallisista arjen asioista kun tuommoisestakin pitää kirjoittaa…
  Tulin pika-analyysissani taas siihen tulokseen että älä koskaan luota lapseen kun on kyse kellonajoista.

 8. Nimetön sanoo:

  Minä täällä mietin että huomasiko mies kun nappasit hänestä kuvan.

 9. Nimetön sanoo:

  …ja jos huomasi, kirjasiko episodin ylös muistikirjaansa.

 10. Olina sanoo:

  Puuuh! Pisti ihan hengästyttämään tuo vauhti!

  Ihastuttava wanna-be, punainen kynä ja kaikki. Minusta voisi olla jossain samanlainen, ilman hattua tosin.

 11. maijanmaja sanoo:

  Minusta lasten kans tulee AINA kiire. Vaikka miten väljä aikataulu, niin kaikkia muuttujia ei pysty ottamaan huomioon..
  Mainion kuuloinen tuo teidän juoksu, mutta ei tietenkään itse tapahtumahetkellä ollut sitä.
  Kirjailija näyttää Picassolta.

 12. Rebecca sanoo:

  Juuri tänään puuskahdin miehelle, että kun viimeisen perässä painuu ovi aamulla kiinni tuntuu kuin olisi Mount Everestin valloittanut. Aamuisin olen tosin myös tyytyäväinen kotityöläisen osasta – kun on koululaisen saattanut bussipysäkille saa palata tyhjään kotiin ja pistää mutteripannu porisemaan. Tuollaiset rutiininsekoittajatilanteet voi saada kyllä tolaltaan!

 13. Nimetön sanoo:

  Tuohan on ilmiselvästi Leonard Cohen uusia lauluja rustaamassa :)

 14. Liivia sanoo:

  Ennen kuin luin tekstin katsoin miestä, että rustailee varmaan ylös tukisanastoa esitelmälleen, jota on menossa pitämään.
  Kivat kuvat, pääsi taas vähän suureen maailmaan.
  Meillä on maalaisbussissa niin toisenlaista. Eilen eräs eukko piti koko ajon kuskille ”seuraa”, selvitti koko tautihistoriansa, olin jo pelätä että kuski ajaa kohta ulos kaistalta. Maalaisbusseissa on aina joku kuskille höpöttäjä.

 15. Violet sanoo:

  Nimetön: kumpaankaan mietintöön en tiedä vastausta.

  Olina: tai ehkä se tÄytti lottoriviä:-)

  maijanmaja: mulle ei tule niiden kanssa kiire jos tiedän tarkkaan milloin pitää olla ja missä. Minä olen liian aikaisin, joskus rutkastikin ja tyhmältä sekin tuntuu.

  Rebecca: huomaan ettÄ sulla on kokemusta aiheesta!

  Nimetön: heh, onhan siinä samaa näköä. Oli kovin hymyileväinen ja komea herra.

  Liivia: siinÄ bussissa jolla menen koululle on ihmeen usein näitä kuskien hauskuuttajia. Osa harmittomia ja osa sellaisia että näkee miten kuski puree hammasta yhteen.
  RAtikoissa ei höpöttäjiä olekaan kun kuski on jotenkin enemmän ”eristettynä” siellä kopissaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s