Käsi taskussa

Oli aivan pimeää vielä kun kuulin jonkun kompuroivan ja törmäilevän olohuoneessa. Hymyilytti. Tulin katsomaan, yritin sillain hiljaa ja salaa mutta rappuset narisevat ja jäin kiinni. Joulukalenterirosmo oli jo apajillaan, tiukasti peittoonsa kietoutuneena, käsi ahnaasti ensimmäistä taskua hamuten.

Pienemmälle keksii taskuihin vaikka mitä, isommalle ei enää niin helposti. Saa nähdä montako vuotta vielä viitsin, he viitsivät.

Toisaalta isompi uskoo aivan täysillä joulupukkiinkin. Se on melko hämmentävää pojalta joka kyseenalaistaa lähes kaiken muun ja perustelee ja järkeilee asian kuin asian. Ja viisastelee! Oi jestas kun se viisasteleekin. Ne omenat ja omenapuut…
***
ETSY-asioistani kiinnostuneille:
Joulukuun alkamisen kunniaksi muutin Etsy-puotini hinnat euroiksi. Nyt se on mahdollista. Onhan ne toki ennenkin saanut nähdäkseen euroina mutta nyt ne myös listataan euroissa. Valuutanmuutoksen yhteydessä hinnat pyöristettiin automaattisesti lähimpään euroon.

Joulukuun ajan tarjoan kaikesta miinus 20 %. Postitus on hinnoissa mukana. Ohjeet tarjouksen saamiseen kaupassa (tai kysy minulta).

Mainokset

11 comments on “Käsi taskussa

 1. Pirkko sanoo:

  Ehdin lukea aika pitkälle enne kuin huomasin etten tässä luekaan Dublettia!

 2. Dubletin kertomuksia luulin minäkin lukevani ensin. ettei vaan olisi tarttunut erilainen kertojan ääni sieltä dubletin puolelta tännekin. Kyllä se sitten selvisi minullekin.

  Jospas se esikoinen on nimenomaan järkeillyt tämänkin: että kannattaa uskoa. Ainakin joulun alla.

 3. NiinaK sanoo:

  Samaa lujaa uskoa on täällä meilläkin. Tyttö 8.v ja niin on luotto joulupukkiin, että kirjettä postitettiin heti marraskuun alussa ja siitä lähtien on mietitty mitä pukille mahtaa kuulua. :)

 4. Matroskin sanoo:

  Mistä tiedät ettei edellisen postauksen kirjoittelija ollut oikea kirjailija :) ?

 5. Birgitta sanoo:

  Ihana yökeikka =) Saatko laitettua pikku antimet helposti taskuihin? Lasten silmät ja korvat on niin supertarkat aina tarvittaessa ;-)

 6. eve sanoo:

  Ainoastaan viikonloppuisin ja joulukuussa meidän muikkunen pomppaa peipposena ennen seitsemää. On se kiva. :D

 7. Kirjailijatar sanoo:

  Meillä on onneksi enää yksi, jonka taskut pitää täyttää :) Mutta ei siinä kaikki. Olen jo muutamana vuonna heittäytynyt joulukuuksi myös tontun roolin ja käymme lapsen kanssa kirjeenvaihtoa. Hän kirjoittaa tontuille, kattaa niille pöydän nukkekotiin ja minä syön sieltä illalla herkut, laitan kirjeen ja tonttujen lahjan pussiin. Tämä on kivaa ja joskus hiukkasen stressaavaa. Mutta on ihanaa, kun vanhatkin kirjeet on tallessa.

 8. Liina sanoo:

  Minun ekaluokkalaiseni uskoo joulupukkiin myös, mutta on taipuvainen ajattelemaan, että vanhat ja ”kunnostautuneet” tontut saattavat joskus tuurata sitä oikeaa pukkia. Koska muutoin joulun alla siellä sun täällä esiintyvät pukit olisi vaikea selittää.

  Viatonta ja suloista. (Jotkut sukulaiset ovat kyllä eri mieltä.)

 9. Violet sanoo:

  Pirkko: ai saamari! En tiedä onko se hyvä vai paha.

  eilen jne.: jÄrkeilyasia voi ola nimenomaa noin. Ehkä hän suorastaan k..ettaa mua.

  NiinaK: Kirjettä nuo eivät ole tehneet tänä vuonna. Viime vuonna kyllä. Isomman kirjeessä luki että hän ”tilaa” sitä ja tätÄ….

  Matroskin: etkös nyt tiedä: kirjailijathan ajavat aina limousinilla kuskin kanssa!

  Birgitta: saan, se on olohuoneessa ja ovi on välissÄ ettei kuulu ainakaan jos nukkuvat.

  eve: nuo pomppaa viikonloppuna muutenkin joten se ei muutu…eiku, eihän isompi enää pomppaakaan. Se leikkii teiniä.

  Kirjailijatar: hiukkasen stressaavaa, uskon. Ihan joskus ja toisinaan vaan;-) Tuommoinen kirjeenvaihto olisi kivaa. Kirjoitushommat ei noilta vaan oikein luonnistu = ovat laiskoja kirjoittamaan.

  Liina: mua sitte ihmetyttää miten ketään voi haitata jos lapsi uskoo pukkiin…Mutta olen kuullut minäkin miten jotkut puhuvat lasten pukkipuheista melkein häpeillen, ihan kuin se olisi joku tyhmyyden merkki.

 10. Pariisin Margarita sanoo:

  Oi taskukalenteri! Minulla oli sellainen pienenä, huovasta tehty. Pitäisikin etsiä se jostain kätköistä lapselle. Tänä vuonna lähimarketin suklaakalenteri saa kelvata (ja sekin muuten on niin mieluisa, ettei aamuisin ole mitään onegelmia heräämisen kanssa). Edellisen postauksen wanna be-kirjailijakuva on hieno, pistää mielikuvituksen laukkaamaan.

 11. NiinaK sanoo:

  Tilaaminen kuulostaa varsin tehokkaalta. Meinaan, että mistä sitä tietää josko se suora toiminta tässä lahjatoiveasiassa toimisikin paremmin kuin se iänikuinen kiltti anelu. ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s