Lumiasiaa

Hei! Minä olen Kati Suomesta ja minä pidän lumesta. Minä olen suomalainen ja minä tiedän lumesta kaiken, kysykää mitä ikinä haluatte tietää asiasta!

Olen niiiiin tottunut lumeen. Olen ihan sinut sen kanssa. Ei, enemmän: rakastan sitä. Rakastan lunta niin paljon että tuon sitä sisällekin ja pakastan kesää varten. Ennen uloslähtöä otan hiukan lunta parvekkeen kaiteelta ja laitan kenkien sisään jotta sielläkin olisi lunta, eikä vain kenkien ulkopuolella. Päivät pitkät makailen hangessa, teen lumienkeleitä ja syön valkoista herkkua, hieron naamaani siihen ja syleilen kinoksia kunnes ne sulavat.

Siellä Suomessa sitä lunta onkin ja paljon! Ne kaikki aivan uivat siinä, keskikesälläkin. Siitä on niin hyvä rakentaa igluja ja muutenkin me suomalaiset osaamme kyllä lumesta nauttia. Koiravaljakoilla kun siirrymme paikasta toiseen on hyvä olla jotakin liukasta alla!

Nyt kun on lunta ja jäätä täälläkin niin minäpä olen ihan elementissäni. On niin kotoisa olo kun saa kävellä kuin olisi paskat housussa koko ajan.

Mainokset

30 comments on “Lumiasiaa

 1. mizyéna sanoo:

  Hahahha :D

  Pelottavaa (?) mutta mä jäin ihan haaveilemaan kaikesta tuosta ja varmaan tekisin juuri noin, jos pääsisin lumeen käsiksi vuosien tauon jälkeen :))

 2. Outi sanoo:

  Kiitos tästä! Mua naurattaa ihan hirveästi!

 3. vilijonkka sanoo:

  Kiitos nauruista, repesin lopullisesti. Mies kans.

 4. Anioni sanoo:

  Kiitos, repesin jälleen toimistolla :D

 5. Ilse sanoo:

  Ei saa…!!! :D

  Unohdit kyllä jääkarhut ja telaketjut autojen renkaissa ja sen miten aura-auto tulee aina kun on juuri kolannut. :)

 6. Kirsi sanoo:

  ;) Nauroin niin, että tuntui syvällä sisuksissa. Samalla tajusin,että en ole nauranut noin täydesti aikoihin. Huolestuttavaa… Kiitos nauruista. Tuotahan se on suomalaiselle muualla asuessa ja talven yllättäessä. Lontoon vuosiini mahtui pari brittiläisittäin kylmää talvea ja monet ihmettelivät, miten minäkin voin palella. Ja minähän palelin enemmän kuin Suomen pakkasissa yleensä.

 7. Maijja sanoo:

  HAHHAHAA! :-D

 8. Violet sanoo:

  Ette naura siä. Tää on äärimmäisen vakava asia.
  Eiku siis oikeesti: sanoisitteko te jollekin Afrikasta tulevalle että no sinun ei sitten ainakaan ole helteellä kuuma! – tai muuta vastaavaa.
  Ei ne pahaa tarkoita ne ihmiset mutta toisinaan mietin ettei Suomesta kyllá oikeasti tiedetä yhtään mitään.

 9. Olina sanoo:

  Hei pliis! Minä yritän täällä hiljaa hissutella, ettei eräs ihan vielä herää uniltaan ja nyt raikaa sellainen nauru talossa, että oksat (ja lumipenkat) pois!

  On. Äärimmäisen vakava asia kyllä. Rauhoitutaanpas nyt, puistellaan enimmät kinokset koneen näppikseltä ja katsotaan asiaa kuten se on. Eihän täällä kukaan koiravaljakolla ajele. Mutta moottorikelkkoja ja mönkkäreitä hurahtelee hämmentävän paljon kaupunkilaislikan silmään tuosta ikkunan ohi…

 10. Violet sanoo:

  Olina; jaa OIKEESTI? Missäs päin Suomee oot…?
  Mun Suomi-kuvassani taitaa olla aikamoisia reikiä!

 11. jaana sanoo:

  Eläköön yleistykset ja stereotypiat, niistä saa aikaan loistavaa huumoria.

  jaana

 12. pia sanoo:

  mina kayn noin kerran paivassa keskustelua taksikuskin kanssa siita kuinka very cold country se finland on. tama siis myos heinakuussa kun suomessa oli helletta.

 13. Liivia sanoo:

  Ilmoitan vain että luin tämän:)
  Olen niin paljon melskannut lumesta, joten jätän nyt lumikommentit väliin:)

 14. Marjatta sanoo:

  Kiitos hauskoista nauruista. Tätä ei voinut vakavana lukea.

 15. Olina sanoo:

  Hämmentävää se on, mutta totta! No, vähän liioittelin moottorikelkoista, ne tulevat kuvaan vasta kun jäät kantavat, mutta pikaisella silmäyksellä 90% naapureista omistaa veneen ja mönkkärin tai kelkan. Pitäähän niiden päästä katsos talvellakin verkoille! Viime talvena kun tänne muutimme olin kyllä niin huuli pyöreenä, että. Ja niillä mönkkäreillä mennään kaupunkiinkin päin, ei pelkästään kalaan.

  Tällaista tämä kyläelämä on;)

 16. Katja sanoo:

  Unohdit ruokkia jääkarhut :D

 17. Liina sanoo:

  Mutta eikö ole ihanaa tulla noteeratuksi ASIANTUNTIJANA?
  =oD

  Se tämä yhteinen Eurooppamme ei taida olla kaikille ihan päivänselvä paikka!

 18. nuttula sanoo:

  Nyt repesin. Että oikein kenkien sisäpuolelle lunta? :D Mutta juu, Suomesta tiedetään oikeasti maailmalla aika vähän.

 19. Kirjailijatar sanoo:

  Ihanasti revitelty, nauroin täällä hiukkasen ääneen ja tyttö tuli ovelle kurkistamaan. Paskat housussa ja igluja kadut täynnä, sellaistahan täällä on.

 20. minjo sanoo:

  Meinasin itsekin kirjoittaa just tuosta palelemisväitteestä, mutta kumitin sen sitten… Kukaan ei usko, kun selittää, että täällä ”miinus jotakin” on paljon pahemman tuntuista kuin kuiva -20. Muuten minulta ei ole vähään aikaan kysytty mitään ihan päätöntä Suomeen liittyen. Ehkä ei vain ole ollut sopivia kysyjiä. Aika mysteeri kai se maa on monelle.

 21. Sissi sanoo:

  Ahhahhahaa, täällä on kohta housussa pelkästä nauramisesta! Voi kun tuli tuon kuvan myötä ikävä mun lumipallolelua, vai miksi tuota sanotaan? Mihinkähän sekin oikein joutui..?

 22. Heljä sanoo:

  Nyt sanon, että ONNEKSI koulu on suljettu lumen ja liukkauden vuoksi – sillä tuollainenhan olen minäkin muiden äitien mielestä! Ja kaiken lisäksi tottunut kylmään (kun sisällä koulussa on niin kylmä, että hengitys höyryää)…

 23. Tuija sanoo:

  Just. :D Minäkään en todellisuudessa ole palellut missään niin paljon kuin Englannissa asuessamme. Sillä seudulla puhalsi ajoittain hyytävä itätuuli, yksinkertaisista ikkunoista veti viuhuen ja keskuslämmitys napsahti pois päältä klo 23. Lokakuussa, kun olin poikani kanssa Sting- ja futisretkellä Hollannissa ja sää oli aika vilakka, öisin pientä pakkastakin, futismatsin toimittaja sanoi minulle juuri sen tyypillisen, että sinähän olet tottunut kylmään, kun olet Suomesta. Henkäisin juuh jaah ja mietin, että jos tuolla hepulla olisi aikaa ja kiinnostusta kuunnella vähän monisanaisempaa vastausta, olisin sanonut, että oikeastaan olen tottunut käyttämään LÄMPIMIÄ vaatteita.

 24. Pilvitarha sanoo:

  Bwahhahhahaa! Onneksi join jo kupin tyhjäksi, olisi saattanut lentää tee nenästä ulos – jos se ei olisi umpijäässä koska nousin juuri lumikiepistä jossa vietin yöni :)

  Minulta on tiedusteltu mm. sellaisia kokreakulttuurin mittareita kuin että onko Suomessa McDonalds, ja tiedetäänkö täällä mitä tacot ovat.

  …Ja meidänkin kylällä nuoret miehet vaihtoivat mopot iskän moottorikelkkaan. Niillä on hyvä pujotella tuolla ojassa (missä ei siis saisi ajella) katuvalotolppien välistä! Keväisin ajavat yleensä traktoreilla kun haluavat tehdä oikein vaikutuksen.

 25. Fine van Brooklyn sanoo:

  Haha!! :D

 26. Merruli sanoo:

  Loistava teksti ja hyvät naurut, vaikka ei toisen ahdingolle nauraa saisi.

  Epäilen muuten, että meidän neljä vee elää nykyään pelkällä lumella, aina köntti kintaassa ja kinnas suussa lukuisista kielloista huolimatta. Jää päiväkotimatkoilla jälkijunaan syömään salaa selän takana ja hoidossa sitä aikaa tuohon puuhaan vasta onkin, ei tee mieli ajatella mitä kaikkea syö siinä sivussa. Kunnon suomalainen siis.

 27. Rhia sanoo:

  Haha, luin isännälle (joka on englantilainen) kirjoittamasi tekstin. Hän totesi että kyllähän te suomalaiset rakastatte lunta, siksi teillä on sitä niin paljon. Tilaatte sitä joka vuosi ilostuttamaan elämäänne. Olisikohan pitänyt vastata että tilaatteko te englantilaiset tuulta ja vesisadetta?
  Parin päivän päästä on lähtö Englantiin, täytyy sanoa että en odota sitä luihin ja ytimiin pureutuvaa viimaa yhtään. Paukkupakkaseltakin voi sentään suojautua lämpimin vaattein, kaikesta läpi puhaltavalta tuulelta ei ihan niin hyvin. Se on se kostean kalsea meri-ilmasto joka sen läpitunkevan kylmyyden tekee.

 28. Leena Lumi sanoo:

  Minä rakastan lunta – oikeasti. Sen takia muuttuu myös sukunimeni.Sen takia myin tonttini pois länsirannikolta, kun 25 vuotta elin joulut ilman lunta. Brysseliläinen tuttavamme palvoo talveamme ja tajuan, että hän on hengenheimolainen. Hän ei tiedä lumoavampaa kuin Keski-Suomen talvi ja asuminen jäisen Päijänteen sylissä.

  Lumi on maailmassa ainoa uniikki asia, sillä kahta samanlaista lumihiutaletta ei löydy. Tulimme juuri kaakaolta lumipuutarhastamme ja tunnemme elävämme todeksi lumisatua.

  lumiterveisin
  Leena Lumi

 29. Riikka sanoo:

  Buahhahaahaa:D Just noin! (Kommentoin taas tosi myöhässä….)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s