Pieni ja pehmeä


Aihe josta puhun poikieni kanssa eniten on eläimet. Ei mene yhtäkään päivää niin etteivät eläimet olisi jotenkin puheissa ja ajatuksissa. Koulun jälkeen jäämme aina katsomaan vanhainkodin lähellä asuvaa kissayhteisöä. Niitä on parhaimmillaan yhdeksän samaan aikaan liikkellä. Ne päästävät meidät jo aivan lähelle, antaisivat koskea, olen varma. Pojat sanovat että kissat tuntevat meidät ja olen siitä ihan varma minäkin. Kun olemme katselleet tarpeeksi temppujansa heilutamme ja sanomme ääneen monenlaisia toivotuksia. Että hyvää yötä, esimerkiksi. Ellei kissoja näy niin siitäkin puhutaan. Kuljemme hitaasti, katsomme onko se yksi räkyttävä koira taas ikkunassa, mietimme mahtaako vanha, linkuttava kultainen noutaja tulla vastaan tänään ja otamme puhelimella kuvia muistoksi.

Yksikään kissan- tai koiranruokamainos ei mene pojilta ohitse. ”Ihana tuo, tuo olen minä! Pikku kissa….minä olen kissa!”. Luonto-ohjelmat katsomme tarkkaan ja niitä tuleekin paljon. Kaikki eläimet kelpaavat ihastuksen kohteiksi mutta pisimmän korren vetävät ykköstilalla kissat (ja kaikki kissaeläimet), sitten koirat, ketut, apinat ja kaikki karvaiset. Mutta kaloissakin on mielenkiintoisia. Hait nyt esimerkiksi ovat ”upeita”.

Serkun seitsenvuotias pupu kuoli hiljan. Se veti paitsi omistajansa myös meidän pojat hiljaiseksi. Pienempi sanoi puhelimessa serkulleen: nyt meillä on enää valokuvat hänestä jäljellä. En tiedä mitä luurin toisessa päässä sanottiin mutta ihailin suuresti pienen poikani empatiaa ja lohdutussanojaan. Hän muistutti serkkuaan siitä että kun katsot kuvia niin on niin kuin C olisi vielä olemassa. Pupusta on tehty muistotaulu ja eläin jatkaa elämäänsä vielä pitkään puheissa.

Myönnän että joskus kun räntä vihmoo naamaa haluaisin vain juosta pian kotiin sen sijaan että jäisin etsimään oranssia kissanpentua. Siitä huolimatta jään, sillä olen tavattoman iloinen poikien hellästä suhtautumisesta eläimiin. Ajattelen että asiat eivät voi olla kovin huonosti niin kauan kuin ihminen rakastaa kaikkea pientä ja pehmeää.

Mainokset

11 comments on “Pieni ja pehmeä

 1. Maria sanoo:

  Näimmää oon kans joskus torennut,että ihminen,joka tykkää eläimistä,ei voi olla paha.S kotona puhuu aina hyvin lämpimästi entisistä kissoistaan,mutta hänhän onkin mies,joka puhuu myös autoista,niinkuin ihmisistä… Kai sitä ottaa pattiin kun mää oon allerginen,niin ei voida ottaa mitään karvaeläintä.

 2. Violet sanoo:

  Maria; Voi että, olis se teilläkin kissa niin kodikas! Meidän J ei ottaisi mitään eläintä kuulemma, PAITSI jos asuttaisiin niin että se eläin saisi olla koko ajan ulkona. Hmm…..onhan se lampaistakin puhunut.

  Ton pupun omistajan isä itki kuulemma vuolaasti koko illan ja viikon kuluttua kun lähetin sille meilitse pari kuvaa pupusta ”muistotarkoituksiin” niin kiitteli kovin ja sanoi että siellä hän vaan istuu toimistossa ihan toisaikaisena edelleen. Ettei osaa tarttua oikein hommiin.

 3. vilijonkka sanoo:

  Kyllä on tässäkin talossa suuri huoli kaikista marsujen aivasteluista, kutinoista, pienistä nirhaisuista. Kun niiden aika jättää tai maanvaihto edessä tulee ainakin tytöille maansuru.

 4. himalainen sanoo:

  Samaa mieltä tuohon loppuun olen.
  Meillä on pieni koira, joka asuu mummulassa, sen kanssa meidänkin pojat värkkäisivät vaikka kuinka kauan. Kännykkä täynnä kuvia siitä.
  Hieno tuo yläkuva, jotenkin majesteettinen :)

 5. Liivia sanoo:

  Tyttöni tykkää kanssa kovasti kissoista (niinkuin minäkin) ja pupuista, ja oravista. Etenkin kissoista.
  Pupuja ja oravia loikkii pihassa päivittäin, mutta kissoja on nihkeästi missään. Säälittää oikein kun hän ei näe kissoja livenä.
  Emme silti eläimistä niin hirveästi puhu. (Kysyin juuri lapselta, että mistä me puhutaan eniten. Sanoi, että maailman paikoista. Taitaa olla niin.)

 6. Kati sanoo:

  Meillä asuu myös pieni eläinten ystävä. Oma koira on vähän mallia vanha murjottava akka, mutta kyllä sekin saa osakseen hellitelyjä ja herkkupaloja. Kaikki telkkarin eläinohjelmat saavat silmät kirkastumaan (myös mainokset juu) ja naaurien koirat (ja kissat) saavat ylettömästi halailua ja silittelyä osakseen. Ja sitten, kun minä (pahasti allerginen) kuolen, hän voi ottaa kissan. ;) Sitä odotellessa.

 7. Jonna sanoo:

  Meilläkin puhutaan koko ajan eläimistä. Minusta olisi ihanaa jos kotona voisi olla lemmikkejä. Ehkä uudessa kodissa sitten.
  Puput ja kissat meilläkin on mielessä. Koirien kanssa tarvitsen vielä rohkeutta, meidän koiran kanssa viimeiset hetket oli vaikeita ja vähän dramaattisiakin.

 8. Liina sanoo:

  Hienoa, aivan ihanaa, että poikasi pitävät pienistä ja pehmeistä. Sitten jaksavat aikuisenakin olla empaattisia ja lempeitä heikommille, näin oletan.

 9. minja sanoo:

  Lapset ja eläimet kuuluvat yhteen. Käy surku melkein lapsia, joiden vanhemmat pelkäävät/vieroksuvat eläimiä.

  Meillä oli kylässä eskarilaisen kaveri, hänen ainoa kosketuksensa eläimiin taisi olla niiden tappaminen. Isänsä metsästää ja näin ollen pojan kokemukset liittyivät vain siihen. En väitä etteikö joku ihminen voisi olla samaan aikaan myös eläinrakas, vaikka pystyisikin ampumaan riistaa, onhan heissä paljon koiraihmisiäkin. Mutta tuon pojan asenne meidän eläimiin oli lähinnä kummeksuva ja tuntui kun olisi pitänyt vähän pilkkanaankin. Surullista.

 10. Hilpi sanoo:

  no sit tää joulupätkä varmaan ilahduttaa poikiasi, terveisii vaan:

  http://icanhascheezburger.com/2010/12/09/funny-pictures-videos-big-cat-christmas/

  t
  fanipallero

 11. MaaMaa sanoo:

  Lapset ja eläimet kuuluu jollain tapaa yhteen; lapset osaavat niitä käsitellä ja ymmärtävät. Mä rakastan eläimiä, erityisesti koiria. Kissatkin on todella kauniita!
  Ihana postaus :) Kuulen teidän iloiset tervehdykset ja kommentit eläimille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s