Innostus

Viimeisin innostuksenaiheeni on puhelimella filmaaminen. Pidän siitä että uusi tekniikka sallii jokaisen halukkaan hiukan kokeilla asioita joista ei ennen ole osannut haaveillakaan. Innokkaimmat menevät aina pidemmälle. Katsokaahan tämä pikkuruinen filmi ja ennen muuta sen tekemiseen liittyvä osuus.

Filmi ei sinänsä ole mikään elokuvan riemuvoitto mutta ihailen kuvan laatua ja ihmisten kekseliäisyyttä, mitä tulee toteutukseen. Niin ja sitä (ennen kaikkea juuri sitä!) että kun on jostakin innostunut niin sitten mennään!

Omassa puhelimessani on filmausmahdollisuus mutta editointia valitettavasti ei. Ei hätää, sellaiseenkin löytyy pelit ja vehkeet muutamalla napin painalluksella. Pokkarikamerallanikin voi filmata ja kuvan laatu on ihmeen hyvä. Puhelimella filmaaminen tuntuu kuitenkin vielä…jännemmältä!

Harmittaa entistä enemmän että tietokone on rikki nyt. Tällä polvilaatikolla en viitsi edes alkaa. Mutta odottakaahan kun…Kyllä pienet lyhytfilmit pitää elämänsä aikana tehdä!

Tänään menen miehen kanssa katsomaan Somewhere. Siinä on käytetty 35 millistä filmiä eikä mitään puhelinta.

Mainokset

9 comments on “Innostus

 1. maijanmaja sanoo:

  Härre guud, mä sain just ton luurin synttärilahjaksi syksyllä. Sanoinkin kyllä heti, että mulla se ja sen tekniset hienoudet menee ihan hukkaan.. Huomaan olevani tosi hidas ja ennakkoluuloinen uuden tekniikan edessä ja käyttöön ottamisessa. Näkisittepä sen sijaan kun 2-vuotiaamme pelaa ja muutenkin käyttelee iPadia! : )

  Ihailtavaa kyllä on tuollainen asiaan paneutuminen! Ja se innostus.. : )

 2. Tuula sanoo:

  Joskus parikymmentä vuotta sitten olisin pitänyt hulluna, jos joku olisi kertonut, että puhelimellakin voi vielä filmata. Häh, jaa että mitä?! :D
  Kamerassani ei ole kovin hyvää videointia, mutta käytän sitä joskus lasten edesottamusten taltiointiin.

 3. eve sanoo:

  Ohos, tollahan voi tehä mitä vaan! Aika pro.

  Sulle olisi haaste blogissani… ;)

 4. Violet sanoo:

  Maijanmaja: olen OLLUT samanlainen, mutta koska olen joka tapauksessa hillittömän utelias monia asioita kohtaan olen vähitellen laajentanut kiinnostustani myös teknisten vekottimien suuntaan.
  Se että kaksivuotias käyttää koneita on todiste siitä että ennakkoluulottomalla suhtaumisella osaa. Ei toki kaksivuotias kaikkea voi eikä pysty ymmärtämään että miksi…mutta jos ajatellaan vaikka mun puhelinta jonka sain syksyllä: ajattelin ensin etten voi tajuta siitä mitään ja melkein kieltÄydyin opettelemasta mutta noin vartissa huomasin että lukematta riviäkään ohjekirjasta k

 5. MaaMaa sanoo:

  Olipas ihana pieni pätkä! Tykkään hurjasti miniatyyrijutuista; junaradat, lego maailmat sun muut. Sinne pääseekin kätevästi sekkailemaan sisään pienellä iPhonen kameralla! Wow!

 6. Violet sanoo:

  Maijanmaja: olen OLLUT samanlainen, mutta koska olen joka tapauksessa hillittömän utelias monia asioita kohtaan olen vähitellen laajentanut kiinnostustani myös teknisten vekottimien suuntaan.
  Se että kaksivuotias käyttää koneita on todiste siitä että ennakkoluulottomalla suhtaumisella osaa. Ei toki kaksivuotias kaikkea voi eikä pysty ymmärtämään että miksi…mutta jos ajatellaan vaikka mun puhelinta jonka sain syksyllä: ajattelin ensin etten voi tajuta siitä mitään ja melkein kieltÄydyin opettelemasta mutta noin vartissa huomasin että lukematta riviäkään ohjekirjasta käyttö on ällistyttävän helppoa. Tarvitsi vain osata lukea.

  Tula: samoin! OIkeastaan vielä kymmenenkin vuotta sitten;-)
  Edesottamusten taltiointiin se onkin loistava! Tai vakoilutarkoituksiin!
  Ajattele vaikka: kameran voisi laskea narussa ikkunasta ja….

  eve: niin voi, voisi.
  Kiitos haasteesta. Katsoin ja tartun siihen kyllä. Ihan kohta.

 7. iiris sanoo:

  No mun nettiyhteydellä ei mitään pikkuruista filmiä katsota. Ei ainakaan tänään. Ehkä ylihuomenna, tai sitten ei. Mutta onneksi tämä kuitenkin muuten toimii, siis vaikka oli satoi ja ukkostakin.
  Musta on kiva käyttää laiteita, mutta vihaan sitä opetteluvaihetta, kun tunnen itseni tyhmäksi enkä tajua mitään.

 8. Katja sanoo:

  Minua himottaa kovastikin toivelistalla olevassa uudessa luurissa ne videointimahdollisuudet. Puhelimessa puhumisesta en sen sijaan tykkää lainkaan. Nykyistäkin kapulaa käytän eniten oheistoimintojen, eli herätyskellon ja fikkarin vuoksi :D

 9. Violet sanoo:

  Iiris; opettelu on…opettelua. Tulee pää kipeäksi joskus. Uuden omaksuminen (ja seinään hakkaaminen) sattuu.
  Uudet taidot ovat kuitenkin onneksi sitten voittopuolisesti suuri ilo.

  Katja; ymmärrän sen nyt kun olen itse aivan pikkuriikkisen kokeillut. Ennen pidin vouhotuksena ja turhana.
  Minun soittoni ovat vähissä. Suomeen vanhemmille, joskus harvoin ystäville, miehelle ääriharvoin jos on asiaa.
  Sitten ne Aivan Pakolliset joita joskus joutuu…jos paikka on vaikka toisessa kaupungissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s