Tikapuita taivaaseen
Yläkerta tuntuu olevan täysin erillään muusta talosta. Se on fyysinen jatke alakerralle, huone rappusten yläpäässä mutta tilana se on ainutlaatuinen. Se on kaiken päällä, yläpuolella, sillä on valtava symbolinen merkitys. Kun oven sulkee takanaan ja nousee kuusitoista askelmaa siirtyy paitsi toiseen huoneeseen myös toisenlaiseen mielentilaan. (Se ei toimi aina mutta yleensä.) Tuolla ylhäällä on rauha, lepo, luovuus ja mielikuvitus. Tällä hetkellä teen siellä laatikoita.

Muokkaus: tässä kuva yläkerran siitä päästä jossa teen juttujani. Tilaa ei ole paljon ja jos haluaa terassille pitää loikkia kaiken yli. Pienikin tila voi olla suuri ilo.

Mainokset

16 comments on “Tikapuita taivaaseen

 1. Merja sanoo:

  Mulla on vähän sama oman työhuoneen kanssa.

  Laatikot herättää mielenkiinnon, näytä lisää.

 2. Nimetön sanoo:

  Päivää Piilomajaan! Onpa jyrkät portaat, hui!

 3. leena sanoo:

  ööh, en näköjään osaa tätä kommentointia, nimetön olin minä.

 4. minjo sanoo:

  Laatikoita minäkin, toivottavasti kohta näkyy nekin. Portaat! Olen aina toivonut, että saisin asua sellaisessa talossa, missä olisi juuri tuollaiset. Kateeksi käy.

 5. Peanut sanoo:

  Pientä elämää etsimässä -blogista luin introvertin ja extrovertin eroista. Introvertti ihminen saattaa olla hyvinkin sosiaalinen ryhmässä, mutta voimaantumiseen ja elpymiseen hän tarvitsee omaa tilaa. Löysin niin itseni siitä kuvauksesta. Yläkertasi vaikuttaa juuri oikealta paikalta voimaantumiseen.

  Nuo portaat ja villasukat…huh!

 6. Violet sanoo:

  Merja; näytän ehdottomasti kun saan valmista. Silloin kun aloin tehdä näitä ”käsitöitäni” (aika tarkkaan voin sanoa että se oli vuonna 2005) aloitin erilaisilla laatikoilla. Tein juttuja tulitikkurasioihin tai pieniin puulootiin. Rakensiin niihin jonkun henkilön elämän, esimerkiksi. Tein myös altered books -juttuja ja muuta kolmiuloitteista.Sitten se jäi jotenkin taka-alalle. Viime aikoina olen taas innostunut rasioista. Pidän em. kolmiuloitteisuudesta ja lokeroinnista, jaottelusta. ”Huoneista”.

  leena; päivää vaan! On ne ehkä jyrkät mutta ennen kaikkea askelmat ovat pienet. Ei isojalkaisille.

  minjo; kuten Merjalle vastasin, laatikoita näyttelen kun saan valmista. Löysin joku aika sitten kirpparilta niin oivallisia boxeja tähän tarkoitukseen etten osaa pitää sormiani irti niistä.
  Toi yläkerta on siis meidän makuuhuone ja siellä on myöß suihku ja vessa. Toinen puoli tilasta on ”mun työhuone” ja siitä on käynti katolle. KOko yläkerta oli ennen remonttia vinttitilaa, ei muuta. Raput ovat siis tuommoset vintinrappuset.

  Peanut; Menen lukemaan. Uskoakseni olen kyllä samaa maata.
  Juu. Pidän aina TIUKASTI kaiteesta kiinni ja varottelen jokaisen vieraan noista rapuista huolella!

 7. Minun taiteeni jostain syystä pyrkii usein juuri laatikkomuotoon. tulee lokeroita, lootia ja rasioita.

  Ilahdun aina kun kuulen että ihmisillä on tuollaisia tiloja ja sopukoita. Jokin väylä jonka yli astua ja jättää muu taakseeen. Meidän kylppäriremontti on tarvikkeineen vallannut viereisen puuhatilani, en saa mitään ulos enkä sisään. Kaipaan, kaipaan niin.

 8. Uusi Aamu sanoo:

  Sellaisen söpön vintin haluaisin minäkin…tai kellarin, johon kuitenkin luonnon valo pääsisi ja loisi kaunista valoaan. Ja niistä samoista koloista pystyisin itse seuraamaan muun maailman liikettä tai liikkumattomuutta. Tai oikeastaan haluisin tällä hetkellä vaan tilaa, jossa oikeasti mahtuisi tekemään jotain.

 9. Anne sanoo:

  Aivan ihastuttava asunto ja vintti osasto!
  Tykkään asunnoista joissa on kerroksia ja portaat.
  edellisessämme oli kolme kerrosta ja portaat vaikka neliöitä per kerros
  oli tosi vähän. Ihana ateljee sinulla ja kiva kun vanhat ideat pulpahti taas työn alle.
  Luovaa päivää!

 10. Katja sanoo:

  Kiitos tästä. Kiva nähdä koti, jossa näyttää siltä, että siellä asuukin joku (eikä vain siivoa tai järjestele). Tykkään tauluasetelmastasi. Minulla ovat silmät seinässä nykyään. On läjäpäin kaikkea, mitä haluaisin kehyksiin ja osa on jo, mutta tuntuu ettei mikään sovi minkään kanssa, yksin näyttävät orvoilta.

  Kysyn, osaatko sinä pitää luovuuden tuolla ylhäällä, rajata, jos nyt noin karkeasti voi sanoa vai vaelteleeko se (materiana) sinulla hiukan kaikkialle? Minulla kulkee laahuksenomaisesti mukana, ripottautuu, vaikka olen itselleni tehnyt yläkertaan tiloja. Tuorein keksintö oli poistaa vaatehuoneesta pari alahyllyä, niin sain lipaston sinne ja tarvikkeita sen kätköihin. Kuitenkin olen tajunnut, että lapsille heristelen sormia kaikkialla elelevistä tavaroistaan ja itse olen ihan samanlainen, varsinainen esimerkki!

  Hienoja laatikoita syntyy. Minä olen oppilaitteni kanssa tehnyt noita altered bookseja. Hienoja on tullut, vaikken ole antanut mitään ohjeita. Tai luultavasti juuri siksi.

  — ja minunkin pitää lukea se introvertti-teksti, vaikka osin onkin tuttua juttua.

 11. Violet sanoo:

  eilentänäänhuomenna; sinäkin laatikkotyyppi. Ymmärrän kaipuusi. Ihan kuin kylppäriremontti jo yksistään ei olisi ns. tarpeeksi…vie vielä tilatkin.

  Uusi Aamu: en tuon yläkerran söpöydestä tiedä eikä tilaa paljon ole (eikä se TÄYSIN minun ole) mutta sen symbolinen merkitys on suuri. Se esim. ettei kukaan ruikuta että tavarani jäävät siihen mihin jäävät.

  Anne; Ateljee kuulostaa hihityttävältä mutta ymmärrän mitä tarkoitat ja olen onnellinen siitä että on joku paikka. Tämä päivä ei ole tekemisen päivä (lapset kotona jo nyt, lyhyt päivä koulusta) mutta tuolla kaikki odottaa…

  Katja; En osaa! Alakerrassa muiden läsnäollessa tehtäviä juttuja ovat mm. kaikki kutomiseen ja ompeluun liittyvä. Kannan ompelukoneen ruokapöydälle ja kutominen on sohva-/nojatuolihommia. Aina. LAnkoja on jäljestäni siellä täällä ja silloin kun on ompeluhommia niin kankaanpaloja sun muuta.
  Kaikki missä käytän akryylimaaleja tapahtuu ylhäällä koska en ensinnäkään viitsi kantaa maalipurkkeja alas..ja muitakin syitä on. Se esim. etten tykkää kun joku kyselee maalatessani (tai vaikka näiden laatikoiden kanssa) että mikä siitä tulee jne.
  Suurimman osan asioista teen lattialla vaikka siellä on kaksi pöytää. Käytän niitä varastoimaan tavaroita.

  En ole mitenkään kauhean ylpeä siitä että levittelen tavaroitani mutta ilmeisesti perheessämme on tämän suhteen jonkunlainen tasapaino; kaikki muutkin levittelevät ja jättävät minne sattuu.

 12. Kirjailijatar sanoo:

  En ole vielä koskaan omistanut omaa huonetta, se on vähän surku. Olen siis hiukan kade, pienestäkin kopperosta :)

 13. Violet sanoo:

  Kirjailijatar; hälventäisikö kateutta tieto siitä että huone on siis mun ja miehen makuuhuone, samalla myös tila missä kuivataan kaikki vaatteet..Lapsia ei ole mitenkään kielletty sinne tulemasta muttei heitä vaan juuri kiinnosta.
  Suihkussa käyvät siellä. Kesällä on erilainen tuo tila kun tuntuu että koko ajan ravataan ovista katolle.Siinä jää mun tekoseni lattialla muiden jalkoihin!

 14. Linnea sanoo:

  Ihan kade! Sinä onnellinen!
  Kelpaisi tuollainen unelmaullakko tännekin :-)
  Minulla on kaksi laatikkoa sängyn alla ja yksi pieni kaappi seinässä, niin ja ompelukone pitää hakea joka kerta eteisen kaapista ja virittää ruokapöydälle.
  Tekisin kaikkea enemmän, jos olisi tilaa…
  Tietokone on sentään ikioma. Harvoin lainaan kenellekään!

 15. Violet sanoo:

  Linnea; olen kyllä onnellinen mutta toivon että tämän postauksen myötä joku toinenkin huomaisi olla. Meinaan sitä että eihän tuolla TILAA ole vaikka kuinka katsoo. Ompelukoneet kannetaan ruokapöydälle täälläkin…mutta jospa sulla on lattiatilaa vaikka siellä sängyn vieressä? Lattialla määkin kaiken tuollaisen teen. Sen myönnän että jos on ihminen joka ei ”pysty” jättämään keskenolevia hommia siihen lojumaan niin ei onnistu;-)!

 16. Liina sanoo:

  Oih. Meidän olohuoneemme näyttää välillä yhtä työteliään kodikkaalta. Ihan ikiomaa tilaa vaikka olen minäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s